Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
neregistrovaný: "rasid" [213.132.159.XXX] 03.11.05 09:37
« Jedna otazecka
Ahoj vsem, vlastnim M3 1,6 HB. Chci se zeptat na jednu vec, nevim jestli to uz tady nebylo, ale ja jsem to nenasel.
Otazka je ohledne spotreby. Napisi to laicky, je lepsi vyrazovat a dojizdet na neutral (napr. krizovatky apod.) nebo postupne podrazovat a brzdit motorem?
dik za odpovedi -
neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 03.11.05 08:54
« perfekt
OK, však já jsem neříkal, že má chybu. Já jsem se chtěl jen zeptat, co to vlastně dělá a Mitsi to asi vystihl přesně - u Vectry motor X20XEV 99, který měl právě vyvažovací hřídele to nedělalo, tak teď už vím proč. Bude to tak, jak to je:) Já se jen chtěl zeptat - a proto chodím za Vámi - odborníky. Neřeším problém, byl to pouze dotaz. Díky za vysvětlení, chlapi. -
"-- skrytý --" 02.11.05 21:36
« Re: další dotaz...
Happy: Tak, jak ti to napsal opatrně gem. Auto je primárně určeno k ježdění a není konstruováno ke zkouškám, mimo běžné provozní režimy. Proto se může stát, že třeba vibruje, když jej provozuješ mimo výrobcem zamýšlené použití. Chyba asi nebude v autě, ale v tvém přístupu k němu. Přesvěč sám sebe, že je tvoje auto báječné a bezchybné a uvidíš, že takové bude. A pokud bude mít nějaký problém, tak ti to dá zavčasu najevo a až potom to řeš. Neříkej si už dopředu, že přeci není možné, aby tvoje auto nemělo chybu a proto musíš nějakou najít. Budeš věčně nespokojený! Technicky to dobře vysvětlil Mitsi. -
"-- skrytý --" 02.11.05 21:30
« Re: další dotaz...
Pokud se tak děje ve zmíněných otáčkách (2000-2500), pak jedná se o tzv. "druhou harmonickou", lidově řečeno jakési kritické otáčky (specificky u čtyřválcového motoru), kdy dochází k největším vibracím klikového mechanismu. Tento projev je samozřejmě přítomný i při jízdě, jen ho tam většina řidičů prostě nevnímá. Věc řeší dvojice vyvažovacích hřídelů točících se 2 x rychleji, než klikovka. Mazda je u daného motoru asi nepoužívá. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 02.11.05 18:39
« další dotaz...
...já vám prostě nedám pokoj, ale koho jiného bych se měl zeptat? Jenom by mě zajímala jedna taková drobnůstka, které jsem si všiml. Chtěl bych se o tom dovědět víc, už to tak mám v povaze. Když jsem si projížděl předváděčku, tak jsem si na neutrál zkoušel vytáčet motor a poslouchat ho. Když jsem ho vytáčel pomalu a dostal jsem se k 2000-2500 otáčkám, tak se auto začalo mírně chvět, zkusil jsem to asi 4x, pokud jsem tam otáčky držel, tak se auto vyloženě chvělo, níž a výš už to neudělalo a pokud jsem to prošlápl, a nechal padat, už to taky bylo OK. Dneska, po 500km naježděných jsem to zkusil udělat se svým, no a co myslíte - to samé. Tak by mě zajímalo, co je to za zvláštní "vlastnost", to je ten okamžik, kdy se mění délka sání nebo co to vyvádí za zmatky? Předpokládám, že vám to taky bude dělat (tedy doufám, že to bude vlastnost a ne chyba). Třeba na dvojku se mi zdá, že při těch 2000 otáčkách, když jedu pořád stejně, tak kromě toho, že se mnou hope silnice, se mnou trošku houpe i motor, ale žádné výpadky, nebo poškubávání, ale mám extrémně citlivé hnáty a tak to cítím. No nevím, co mi k tomu řeknete? -
Lubos.1 02.11.05 10:18
« Re: Servis
Geometria je napr. u Mazdy 6 predpisana jeden krat za 40 000 km, a niekedy netreba ani to. Este som nepocul o tom, ze sa musi vykonavat vzdy, ked sa menia kolesa. Vyvazit ich ano, ale naco geometriu?
A este by ma zaujimalo, co je to zimna prehliadka :D
Inak vseobecne na prehliadky po 20 000 km pouzivam znackovy servis, ked to uz nebude v zaruke, tak uz auto prevdepodobne predam a ak nahodou nie, tak do znackoveho servisu nepojdem. To, co robia tam, zvladne hocikto iny, za polovicne peniaze a aj kvalitnejsie. -
« Servis
Ake servisy vyuzivate? Znackove (tj. drahsie), alebo menej znackove? Mam na mysli zakroky typu geometria naprav pri vymene letnych gum za zimne, zimna prehliadka, apod.
Ma niekto z vas (prazskych) skusenost s AP Sporilov? Pripadne iny tip na mazda servis v Prahe/nedaleko Prahy. -
« Bez nadpisu
nj, plasty nechat rozdělávat jen když je to bezpodmínečně nutný. Já teď budu muset asi nějak rozdělat kufr, protože jak se mi tam snažili najít ten zvuk, tak to celý rozmontovali a teď při najíždění na obrubník mi vyloženě křupou plasty, jak se třou o sebe. Snad to vyřeší silikon.....
A na loketní opěrce mám "tuning" pomocí čtverečků tlustší lepicí pásky 5x5 mm, protože ty gumový kolíky tam prostě neudělají dostatečnej tlak a občas to drnčí. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 30.10.05 19:50
« 2gem
tak to tě zase uklidním já - to s tou spojkou, když jsem jel chviličku "svižnějí" - no, chviličku jsem si troufnul tam nechat 4 tisíce otáček, ale jenom chviličku, tak mi jakoby zavrněla do nohy při sešlapnutí, za celou cestu mi to udělalo jenom 2x, i když jsem se to pokoušel nasimulovaqt víckrát, nepodařilo se. Dnes jsem najel 50km, a nestalo se mi to - zatím. NEchci to zakřiknout, ale doufáááám, doufáááám, že už to nepoklepává. Fakt nic říkat nebudu, nebo to nakonec zakřiknu, já se znám. Jo a perlička na závěr - někdo tu kdysi řešil, že mu rezonuje loketní opěrka. Tak jsem dneska po jízdě mrknul na loketku, jak je upevněná. opřel jsem se o ní a hle .. celé se to hýbalo i se středním panelem ...na jednu i na druhou stranu - úlek - tak jsem začal hledat, jak to tam má držet - no samozřejmě, otevřu schránku v loketce a tam dva odšroubované šrouby na dně. Jak tam v servisu instalovali medvěd-blok, tak hádejte, co zapomněli udělat - no přišroubovat středový panel zpátky. Navíc to blbě zastrčili a blbě to lícuje. Co našinec vezme do pracek - škoda mluvit. Japončíkovi by se asi zešikmily oči ještě víc, kdyby to viděl, škoda mluvit. Doufám jen, že jak kontrolovali motor, tak něco místo přitažení nepovolili. Ještě, že jsem si nekoupil Fobii, víme proč... -
« Re: už ji mám
Když to tak říkáš, tak mi to cosi připomíná, ale to bylo asi jenom chvilkový. Zatím to neřeš, leda kdyby to dělalo i po delší době a pořádně. V současné době mi akorát spojka občas trochu pod nohou vibruje (mám dojem že to dělá po rychlé jízdě - zátěži). A zvuk z motoru je akorát od klimy, když spíná.

Inac dnes som si konecne zohnal tie poistne sroby. 926SK si za ne vypytali priamo v Mazde. Az take drahe to teda nebolo podla mna :). Teraz uz iba nahodit zimne pneu a budem v "suchu" :D