Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Bez nadpisu
tak som dnes natankoval a konecne si overil "teoriu" o 55litrovej nadrzi :D. Natankoval som 50.57l. Po odpocitani PP na nulu som presiel este cca 30km a este ostalo 4.5l v nadrzi, takze podla stylu jazdy sa da prejst 50-80km uplne v pohode aj bez PP.
Po prejdenych 3900km drzim priemer 8.4912l/100km. To nie je vobec zle na 2liter :) -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 04.11.05 19:18
« 3dabel
samozřejmě o tomto foru vím a bude dobře, pokud se pak naše stránky na mazdaklub.sk objeví v seznamu linků. Nejde mi o to někomu konkurovat, ale pouze vytvořit stránky pouze o/pro Mazdu3, abychom se tu nefackovali o místo a měli 1000 strábnek textu, který není tříděný. Mazdaklub.sk je prima, ale je to pořád v globálu pro všechny Mazdy, byť už je to někde jinde, než tento web, který je o všem. Když se podíváte do linků na mazdaklub.sk, tak se tam odkazuje na kluby jako MX-5, Miata apod. Nikdo stránky výhradně o Mazda3 nemá. A tak mě napadlo, jestli byste to neuvítali. Jestli, a návštěvnost by byla nula nula prd - tedy bych to dělal jenom pro sebe, tak to nemá cenu, ale myslím si, že by to smysl mělo. Myslím si, že by se hodil univerzální název stránek. Nechci přímo doménu .cz nebo .sk, to zavání kategorizací, ale třeba dobrá doména by byla .info - něco jako www.mazda3.info. Co vy na to? -
« stránky
pánové - měl bych takový nápad. Co si takhle udělat vlastní klubácké stránky pro Mazdu 3. Nikde jsem žádné takové vyloženě pro trojku neviděl. Zaregistroval bych doménu, a vzhledem k tomu, že jsem neustálý kutil, tak bych se o stránky staral, samozřejmě by to bylo včetně diskuzního fora. Prostě bychom měli vlastní stránky, neokupovali bychom auto.cz. Co vy na to, je to stupid nápad? Šli byste do toho se mnou, abych to nakonec nedělal jenom sám pro sebe. Co vy na to? -
« Brždění motorem
No já teda motorem brzdím, pokud to jde a podřazuju, klidně i ze 4 na 3 ve 100 km/h (to se řešilo na autorevue, jestli tohle brždění vadí :-) ). Hlavní důvod bych uvedl to, že na neutrál vám to všechno jde do brzdovejch destičkek, kdežto při brždění motorem toho motor dost odebere. -
« Re: Re: Re:
V čem je rozdíl v bezpečnosti pokud dojíždím ke křižovatce na rychlostní stupeň a v dojezdu na neutrál? Já dojíždím na 4. nebo 3. kvalt (dle toho na jaký jsem jel před tím), jen včas sundám nohu z plynu a jak už tu někdo psal, tak když jde motor na cca 1000 ot. tak vyšlápnu spojku a vyřadím. No a pokud se mi někdo lepí na kufr, tak mu prostě jen včas rozsvítím brzdovky lehkým ťuknutím na brzdový pedál.
Tím, že nechám zařazeno a sundám nohu z plynu - opravdu "donutím" motormanagement přerušit vstříkování - dle mého to dnes umí všechny moderní motory, není totiž důvod přisávat benzín. -
"-- skrytý --" 03.11.05 18:12
« Re: Re: Re:
Opravdu u většiny moderních benzinových aut tam nic nejde. Jenom se mi zdá, že Mazda to má jinak. Tam PP ukazuje vždy i při brždění motorem nějakou malou spotřebu. U předchozího auta bylo dokonce občas cítit malé škubnutí při přechodu přes 1500 otáček dolů, jak znovu započal vstřik benzinu. A pokud jsem prudce vymáčkl spojku při vyšších otáčkách, tak otáčkoměr šel prudce dolů k 1500 ot., pak se nakrátko zastavil a pomalu pokračoval k volnoběhu. -
« Re: Re:
to hej, ale podla mna je lepsia strategia "co najlacnejsie ale bezpecne" ako "zadarmo". Lebo nie je problem sa doplachtit na krizovatku zo zaradenym rychlostnym stupnom, ale niekedy je problem prist do krizovatky bez dalsieho auta v kufri...takze sa tomu vyhybam pokial za mnou su auta, ked idem sam, tak je to ina vec. -
« Re:
no pokud vyřadíš, tak přejde motor do režimu volnoběhu a tudíž potřebuje papat, takže máš vyšší spotřebu než když dojíždíš se zařazeným stupněm a tzv. "brzdíš motorem", v tomto případě magement motoru vyřadí vstřikování a ty jedeš za "nulu".
Pokud už máš něco najeto, tak v pohodě odhadneš kdy sundat nohu z plynu, aby jsi v pohodě dojek ke křižovatce "zadara" a tam jen vyšlápl spojku a vyřadil 8)

Jinak doména se mi líbí, jenom nevím, zda tam bude dost příspěvků. Není na co si ztěžovat.
S obsahem nádrže jsi potvrdil moji zkušenost. Já jsem ujel s PP na nule ještě víc.
Ale už vážně budu muset najít čas na přehození pneu za zimní.