Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 11.11.05 15:32
« stránky - doména
Ještě vás pánové poprosím o strpení. Jsem v kontaktu s člověkem, který má v Mazdě v Japonsku na starosti webové stránky a vzhledem k použité doméně předá mou oficiální žádost o využívání domén druhého řádu s názvem, jaký jsme vybrali, jejich vedení. Přislíbil mi odpověď do týdne. Jde mi o to, že ta doména je dost křiklavá, tak aby třeba pražáci v AP třeba něco nevymýšleli. Chci to tam mít dlouho, ne abychom se pak někam stěhovali a s nějkým handrkovali o název a značku. Díky za trpělivost. -
"-- skrytý --" 11.11.05 09:57
« Re: 2 věci
Happy: Pokud to dělá v rámci šajbování autem vpřed/vzad, jde o zcela normální zvukový projev "přesunutí" brzdových desek (ve třmenech je fixují ocelová perka/plíšky umožňující tento pohyb) ve třemech nahoru/dolů, podle toho, v jakém směru (dopředu/dazadu) se auto pohybovalo při brždění předtím. -
« Re: 2 věci
Super, už se těším. Co se týká toho zvuku, no, mně to dělá něco podobnýho, ale rána to určitě není - při dobržďování když jen lehce povolím pedál brzdy tak to odzadu trochu křupne, ale je to jak kdy. Pokud je to fakt velká rána, tak si s tím nedělej hlavu a nech to vyřešit servisu. Nejhorší jsou problémy, který člověk nedokáže spolehlivě demonstrovat.... -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 10.11.05 18:03
« stránky
2dabel: díky, jakmile to zprovozním, hned tu dám vědět. Budeme rádi, když tam u Vás budeme figurovat na seznamu. I my si Vás tam hodíme. Počítám, že přes víkend na to padne většina času, takže pokud vše půjde dobře, tak od pondělí jedeme naostrooo. A jak jsem napsal, budu rád, když mi pak s tím někdo pomůže, kdyby pak měl někdo zájem, rozdělíme si různé sekce. Ukáže čas, co bude potřeba... -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 10.11.05 17:58
« 2 věci
Takže pánové, je to tady, doména byla zaregistrována, platba přijata, zítra se zprovozní, paráda. Dokonce jsem se spojil s Mazda motors co. na Novém Zealandu, - chtěl jsem požehnání na využití některých prvků jejich stránek pro náš účel. Měl jsem za to - jak už to bývá - že se na mě vykašlou. Kupodivu je zde kladná odpověď, tedy naše stránky máme schálené tvůrcem šablony. Což mě těší nejvíc - aby někdo nerýpal, komu jsme co ukradli a podobně, takové známe, že jo.
A druhá věc, trochu smutnější - mám první pseudo-problém. Když pomalinku někam dojíždím, stačí krokem a mírně sešlápnu brzdu, tak ze zadního pravého kola se ozve bouchnutí. Všiml jsem si toho, když jsem někde dobržďoval. A pak v garáži, když parkuju. Tak to mám radost, no. Nestalo se to někomu už? A to mám najeto sotva 900. Do servisu daleko a navíc se mi nikam nechce, ale brzdy jsou brzdy. Jinak to neudělá ani ve vyšší rychlosti, ale když jedu krokem, tak je to rana. Práci čest. -
« Bez nadpisu
centsm: jj, pri 1.6 moze byt :). S tou spotrebou u mna, budem rad ak pojde dole, ale uz takto je to menej ako som ocakaval :D. Takze spokojnost tak ci tak. Auticko ma uz 21500km za sebou. A to som este stale jazdil s klimou ked bolo teplo, teraz ako sa ochladilo si kurim bez klimy ked sa zahreje motor. -
neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 07.11.05 09:41
« plasty
no tak s vrzáním plastů jsem si na Opelu užil svoje a 90 procent toho jsem ani nevyřešil. Mně teď jenom jemně rezonuje B sloupek, na to bych se vykašlal...pokud to nebude vyloženě křupat..no uvidíme. Jak jde jenom plasty ... to mi připomnělo, jak jsem minulý týden jel, a najednou zezadu při přejezdu nerovností takový cvak-buch----zase nerovnost ---cvak-buch...si řikam, kuwaa, co to --sem byl nasraný jak tágo. Hodil jsem to na parkoviště, a že se jdu podívat, co mi líta v kufru...a on to byl otevřený kufr. Jak se to mohlo stát, to teda nechápu. Prostě se mi za jízdy otevřel kufr a občas to buchlo. Nechápačka. -
neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 07.11.05 09:36
« ...
tak to jsem rád, že ty stránky najdou uplatnění. Snad se rychle zprovozní doména. Přes víkend jsem na tom dělal, takže kostru už mám, zbytek dořeším až na místě. .... tedy již brzy, již brzy. Doufám, že jak jsme tady, tak že každý přispěje troškou do mlýna, a že nám to bude vzkvétat ;-)
A když už jsem se tak rozvášnil, tak bych se chtěl zrovna zeptat ještě na jednu věc. Jak si tak na to autko zvykám, přišel jsem na zvláštní věc. Když řadím 3, 4, 5, tak ty rychlosti tam padají takříkajíc joystickově. Lup lup. Když řadím 2, 1, je to jak kdy. Někdy to tam zajede sametově a někdy to jde jakoby přes dvě fáze. Ale zuby se neozývají, kopnu to tam, no problem, ale tak sametově jako 3,4,5 to tedy nejde, to ne. Dělá vám to všem nebo mi něco dodrbali při montáži defendolcku? Práci zdar. -
"-- skrytý --" 07.11.05 08:37
« Re: Re: Re:
Haldo: Něco o spotřebě: za 40000 km je průměr 7,48. 1/3 na krátké vzdálenosti do 10 km včetně města, 1/3 po okreskách a 1/3 dálnice. Po městě to jde i k 10 l/100 km, dálnice koplem 8 a okresky někdy i k 6 l/100 km. Zpočátku jsem se dlouho nemohl dostat pod 8, ale asi kolem 20000 km motor ožil a je čím dál lepší. Sedan s motorem 1,6.
Happy: problémy už byly. 2x svolávačka, a 2x vrzaly plasty na dveřích. Ty plasty mě štvaly, protože to původně vypadalo na nějaké klepání vzadu u kol při přejezdu nerovností, ale nakonec se ukázalo, že je to polstrování dveří u zámku. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 05.11.05 21:52
« doména
2centsm: neboj se, to časem příjde - ne *. Nejde o to si stěžovat, ale mít spoustu informací na jednom místě a přehledně - kam do servisu, co kontrolovat, co třeba zazlobí, co naopak potěší, jak se chovat při zajíždění, srazy trojek, doplňky, informace k autům. Prostě stránky jenom pro Mazdu3. Čím míň problémů, tím líp. Vidíš, že tady se nějak extra problémy neřeší, a kolik už je tu stránek textu 8) -
"-- skrytý --" 05.11.05 20:57
« Re:
Haldo: 8,49 je dost a moje předpověď je 8,0 po 20000 km.
Jinak doména se mi líbí, jenom nevím, zda tam bude dost příspěvků. Není na co si ztěžovat.
S obsahem nádrže jsi potvrdil moji zkušenost. Já jsem ujel s PP na nule ještě víc.
Ale už vážně budu muset najít čas na přehození pneu za zimní. -
« Bez nadpisu
tak som dnes natankoval a konecne si overil "teoriu" o 55litrovej nadrzi :D. Natankoval som 50.57l. Po odpocitani PP na nulu som presiel este cca 30km a este ostalo 4.5l v nadrzi, takze podla stylu jazdy sa da prejst 50-80km uplne v pohode aj bez PP.
Po prejdenych 3900km drzim priemer 8.4912l/100km. To nie je vobec zle na 2liter :)