Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 12.11.05 12:56
« 2Xircom
tohle by se fakt mělo řešit až na novém, ale ještě to nějakou dobu potrvá a tak to vyřešíme tady, stejně na novém hodím link i sem.
Ad a) pískání brzd nemusí být nic hrozného, akorát to prudí, možná se někde chytil kamínek, ale pokud to dělá od začátku, tak někdo vybral špatného dodavatele kotoučů a brzdových destiček. Občas se to stane. V servisu bych trval na odstranění, na výměně brzdových destiček toho moc nepokazí - tím vlastně narážím na ten pocit sevřené zadnice, když jedeš se svým miláčkem do servisu. Není to tím, že by člověk měl pocit, že mu ublíží (i když ...), ale spíš o tom, že víme, jak se na nás a naše auta dívají - neosobní jednání, vše je podle nich v pořádku, a komu by se chtělo hádat. Trochu jsem odbočil, ale tohle bude jedna z věcí, kteoru budu chtít řešit v samostatné rubrice na nových stránkách. Něco jako jak jste spokojeni se servisy - všichni registrovaní členové budou mít vlastní deníček, kde budou psát své postřehy nejen s autem, ale i se servisy, jejich jednání případně jejich ochotu a neochotu. A zase tolik servisů Mazda nemá - a pokud se naše stránky dostanou do podvědomí, tak si myslím, že si sakramentsky dají pozor, než s někým z nás *. Nad tímhle jsem už taky přemýšlel. A tohle není o Mazdě, tohle je prostě o všech servisech. Mimochodem, auto mám 14 dnů, končí mi převozní SPZ a co myslíte - ještě nemám velký techničák...to je přístup - a to jsem po nich zatím ještě nic nechtěl. Uděláme to preventivně - ofenzivně a trošku si je vycvičíme.
Ad b) mechanicko-elektrický zvuk - tohle mi dělá při sešlápnutí spojky - je tam nějaký spínač, má v sobě pružinku a ta se občas vzepře a mně to tam lupne. To samé u brzdy, u plnu jsem to zatím nepozoroval. Jde ještě o to, jestli je to to samé. Ale vlez si pod pedály a zkoušej šlapat na plyn - raději při nastartovaném, ať si pak neodděláš katalyzator při startování. Heh, hlavně si to dobře zabrzdi. Pak nám dej vědět, na co jsi přišel.
Ad "zahraje") - to je naprosto v pořádku, tak by to mělo být. Jsou to relátka na čerpadlo a buh vi co jestě. Akorát jsem z tvého textu nezjistil, zda je to před startováním, když dáš klíček do polohy zapnutí elektroniky a nebo až v poloze START po nastartování. První varianta je v pořádku, jak jsem napsal výše. Pokud to udělá v poloze start - tak na to bych se raději zeptal.
Pěkný víkend. -
« Vemete mne mezi sebe?
Pánové, snad kolegové :-) .
mám od října M3 1,6, HB (Touring), najeto mám 3500km. Rád bych s Vámi konzultoval dva možná pseudoproblémy, ale co kdyby ne.
a/
Od okamžiku převzetí auta mi "pískají" brzdy (na minulé M323 F jsem takovou věc nikdy neměl).Je pravda, že pískání se postupně zmenšovalo a zmenšovalo a teď se mi zdá, že již náhodně, když jemně dobržďuji (např.před křižovatkou). Co mi poradíte? Nechat to být a při servisu 20 000 km žádat např.nové destičky v rámci záruky?
b/
Nejsem si jistý, zda to bylo od počátku a všiml jsem si toho až nyní, nebo je to záležitost posledních dvou tří týdnů. Když jedu, tak se občas ozve zpoza předního panelu (spíše kdesi ze zdola), takový krátký zvuk, řekl bych "mechanicko-elektro-elektronické"povahy. Trochu jsem se na to soustředil a myslím si, že ten zvuk se ozve skoro pokaždé, když pustím pedál plynu. Je to zvuk nějakého relé? Když už mluvím o tom zvuku "mechanicko-elektro-elektronické"povahy, tak jsem zaznamenal, že když ráno startuji, že se jakoby auto "připravuje" na jízdu a jakoby se "nastavuje" a "zahrajemi" zvukem nějakých přepínačů a relé.Dělá něco podobného i Vám vaše M3? Je třeba se dotazovat v servisu?
Předem Vám děkuji za odpovědi.
Obecně :
Prošel jsem si poslední tři stránky fora a zde je moje reakce, jesti bude někoho zajímat.
Mazda 3 forum, jak navrhuje a vlastně již dělá Happy, jsem pro,i když asi nebudu příišným přínosem pro komunitu. Svoji první Mazdu 323F jsem si koupil taky hodně na základě toho co o ní psali jejich majitlé na tomto foru. A NELHALI! Rád na ni vzpomínám, byl to závoďáček, akorát jsem asi udělal jenu chybu, dal jsem si na něj Micheliny Pilot Sport Exalto - 195x55/15", na Al diskcích lehce vystupovaly z blatníků vypadalo i jelo to skvěle ! !, ale ten šílený randál(když byl asfalt dobrý tak ztichly, ale kde j u nás dobrý asfalt?) a netušil jsem, že si mám ohlídat prohazování kol přední x zadní náprava (po 15 000 km), vše jsem nechal na značkovém servisu a to jsem se pak divil co se dělo, jak se zde již na foru psalo - gumy (dost drahé) byly oskákané, pila jak hrom! A to je pak radost z jízdy pryč! Myslím, že forum může v takovýchto na prvních pohled "marginálních" věcech hodně poradit a z chyb se mohou poučit i jiní!
Když dávám auto do servisu, tak jsem nervozní co mi s ním provedou, nebo neprovedou asi jako mnozí z Vás. A zda je tedy lepší nějakou ""závadičku"" zkousnout,než se snažit to řešit v servisu a dočkat se pak trpkých konců. Jsou nějaké reference na servis Mazda Pohona v Roudnici nad Labem?
Spotřeba, mne u M3 1,6 překvapila příjemně, jezdím tak za 6,5 (zapisuji si spotřebu)podle PP je to 6,1-6,2,snad na vysvětlenou po městě jezdím minimálně zato denně 170 km do a z práce, s M323-F 1,6 jsem jezdil za 7,7, ale je pravda, že té se líbilo jezdit v otáčkách 4000 a více a tedy přes 130km/h (to jen svištěla), M3 je daleko pružnější a neprotestuje v rychlostech kolem 100 km/h. Tankuji Shell V, nevím, zda motoru udělám nějak zásadně lépe, nebo zda jsem oběť klamavé reklamy. Všiml jsem si taky, že M3, když stojím na sebemenším svahu (např.před světly) se začne sama od sebe rozjíždět, minimální mechanické odpory, skvělá ložiska, skvělá montáž viva Hirošima!?!?!!!! (asi j to jště o něco lepší nž u 323F).
Zimní gumy mám Nokian WR 195x65/ 15", nevím zda jsem udělal dobře, ale to je tak, když Vám dá prodejce na výběr. Letní mám standardní Bridgestone Turanza 205x55/ R16". Jestě jsem na nich nejel a nevím, zda by stálo za úvahu vyměnit a koupit nějaké jiné, myslím tím tišší. Vedla se zde o jejich hlučnosti debata.Z těch Michelinek jsem dost poučený, co se hluku týče.
Plasty nevržou a loketní opěrka drží, i když mám Medvěd blok, snad jsem měl štěstí při montáži, ale podívám se na to. K těm plastům ještě, zdá se mi, že jsou dost náchylné na otlapkání a asi i odření. Ale snad to půjde eliminovat nějakou čistící pěnou na palubky, první pokus dopadl dobře.
S autem spokojenost, jezdí tichounce, radio hraje dobře, na sedačky si ale stále zvykám, do extremní situace jsem se nedostal a ani se o to nesnažím, uvažuji zajet na autodrom Most, "škola smyku", kde bych chtěl na speciální dráze zkusit jak pomáhá DSC.
Dočetli jste až sem? :)
Tak na Happyho M3 situ ahoj! -
neregistrovaný: "MIKR" [212.111.5.XXX] 11.11.05 15:44
« koroze
2mikr ty woe ...to si děláš *, že to koroduje, tedy hnije :shock: ty krávo, pěkně :-) Tak to je mi teda lítinko. Nic si z toho nedělej. Mně to zas nějakej závistivej čůlák asi z práce vzal klíčem přes zadní blatník. Někteří lidi ... nejsou lidi, ale to už jsme někde jinde. -
neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 11.11.05 15:32
« stránky - doména
Ještě vás pánové poprosím o strpení. Jsem v kontaktu s člověkem, který má v Mazdě v Japonsku na starosti webové stránky a vzhledem k použité doméně předá mou oficiální žádost o využívání domén druhého řádu s názvem, jaký jsme vybrali, jejich vedení. Přislíbil mi odpověď do týdne. Jde mi o to, že ta doména je dost křiklavá, tak aby třeba pražáci v AP třeba něco nevymýšleli. Chci to tam mít dlouho, ne abychom se pak někam stěhovali a s nějkým handrkovali o název a značku. Díky za trpělivost. -
"-- skrytý --" 11.11.05 09:57
« Re: 2 věci
Happy: Pokud to dělá v rámci šajbování autem vpřed/vzad, jde o zcela normální zvukový projev "přesunutí" brzdových desek (ve třmenech je fixují ocelová perka/plíšky umožňující tento pohyb) ve třemech nahoru/dolů, podle toho, v jakém směru (dopředu/dazadu) se auto pohybovalo při brždění předtím. -
« Re: 2 věci
Super, už se těším. Co se týká toho zvuku, no, mně to dělá něco podobnýho, ale rána to určitě není - při dobržďování když jen lehce povolím pedál brzdy tak to odzadu trochu křupne, ale je to jak kdy. Pokud je to fakt velká rána, tak si s tím nedělej hlavu a nech to vyřešit servisu. Nejhorší jsou problémy, který člověk nedokáže spolehlivě demonstrovat.... -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 10.11.05 18:03
« stránky
2dabel: díky, jakmile to zprovozním, hned tu dám vědět. Budeme rádi, když tam u Vás budeme figurovat na seznamu. I my si Vás tam hodíme. Počítám, že přes víkend na to padne většina času, takže pokud vše půjde dobře, tak od pondělí jedeme naostrooo. A jak jsem napsal, budu rád, když mi pak s tím někdo pomůže, kdyby pak měl někdo zájem, rozdělíme si různé sekce. Ukáže čas, co bude potřeba... -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 10.11.05 17:58
« 2 věci
Takže pánové, je to tady, doména byla zaregistrována, platba přijata, zítra se zprovozní, paráda. Dokonce jsem se spojil s Mazda motors co. na Novém Zealandu, - chtěl jsem požehnání na využití některých prvků jejich stránek pro náš účel. Měl jsem za to - jak už to bývá - že se na mě vykašlou. Kupodivu je zde kladná odpověď, tedy naše stránky máme schálené tvůrcem šablony. Což mě těší nejvíc - aby někdo nerýpal, komu jsme co ukradli a podobně, takové známe, že jo.
A druhá věc, trochu smutnější - mám první pseudo-problém. Když pomalinku někam dojíždím, stačí krokem a mírně sešlápnu brzdu, tak ze zadního pravého kola se ozve bouchnutí. Všiml jsem si toho, když jsem někde dobržďoval. A pak v garáži, když parkuju. Tak to mám radost, no. Nestalo se to někomu už? A to mám najeto sotva 900. Do servisu daleko a navíc se mi nikam nechce, ale brzdy jsou brzdy. Jinak to neudělá ani ve vyšší rychlosti, ale když jedu krokem, tak je to rana. Práci čest. -
« Bez nadpisu
centsm: jj, pri 1.6 moze byt :). S tou spotrebou u mna, budem rad ak pojde dole, ale uz takto je to menej ako som ocakaval :D. Takze spokojnost tak ci tak. Auticko ma uz 21500km za sebou. A to som este stale jazdil s klimou ked bolo teplo, teraz ako sa ochladilo si kurim bez klimy ked sa zahreje motor. -
neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 07.11.05 09:41
« plasty
no tak s vrzáním plastů jsem si na Opelu užil svoje a 90 procent toho jsem ani nevyřešil. Mně teď jenom jemně rezonuje B sloupek, na to bych se vykašlal...pokud to nebude vyloženě křupat..no uvidíme. Jak jde jenom plasty ... to mi připomnělo, jak jsem minulý týden jel, a najednou zezadu při přejezdu nerovností takový cvak-buch----zase nerovnost ---cvak-buch...si řikam, kuwaa, co to --sem byl nasraný jak tágo. Hodil jsem to na parkoviště, a že se jdu podívat, co mi líta v kufru...a on to byl otevřený kufr. Jak se to mohlo stát, to teda nechápu. Prostě se mi za jízdy otevřel kufr a občas to buchlo. Nechápačka. -
neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 07.11.05 09:36
« ...
tak to jsem rád, že ty stránky najdou uplatnění. Snad se rychle zprovozní doména. Přes víkend jsem na tom dělal, takže kostru už mám, zbytek dořeším až na místě. .... tedy již brzy, již brzy. Doufám, že jak jsme tady, tak že každý přispěje troškou do mlýna, a že nám to bude vzkvétat ;-)
A když už jsem se tak rozvášnil, tak bych se chtěl zrovna zeptat ještě na jednu věc. Jak si tak na to autko zvykám, přišel jsem na zvláštní věc. Když řadím 3, 4, 5, tak ty rychlosti tam padají takříkajíc joystickově. Lup lup. Když řadím 2, 1, je to jak kdy. Někdy to tam zajede sametově a někdy to jde jakoby přes dvě fáze. Ale zuby se neozývají, kopnu to tam, no problem, ale tak sametově jako 3,4,5 to tedy nejde, to ne. Dělá vám to všem nebo mi něco dodrbali při montáži defendolcku? Práci zdar. -
"-- skrytý --" 07.11.05 08:37
« Re: Re: Re:
Haldo: Něco o spotřebě: za 40000 km je průměr 7,48. 1/3 na krátké vzdálenosti do 10 km včetně města, 1/3 po okreskách a 1/3 dálnice. Po městě to jde i k 10 l/100 km, dálnice koplem 8 a okresky někdy i k 6 l/100 km. Zpočátku jsem se dlouho nemohl dostat pod 8, ale asi kolem 20000 km motor ožil a je čím dál lepší. Sedan s motorem 1,6.
Happy: problémy už byly. 2x svolávačka, a 2x vrzaly plasty na dveřích. Ty plasty mě štvaly, protože to původně vypadalo na nějaké klepání vzadu u kol při přejezdu nerovností, ale nakonec se ukázalo, že je to polstrování dveří u zámku. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 05.11.05 21:52
« doména
2centsm: neboj se, to časem příjde - ne *. Nejde o to si stěžovat, ale mít spoustu informací na jednom místě a přehledně - kam do servisu, co kontrolovat, co třeba zazlobí, co naopak potěší, jak se chovat při zajíždění, srazy trojek, doplňky, informace k autům. Prostě stránky jenom pro Mazdu3. Čím míň problémů, tím líp. Vidíš, že tady se nějak extra problémy neřeší, a kolik už je tu stránek textu 8)

Ten zvuk, no, nevím jestli je to to samý, ale mě se ozývá občas od pedálů takovej zvuk jakoby od napnuté pružiny. Dělá to ale jen v rychle projížděnejch zatáčkách a je to od začátku, takže to nijak neřeším.
Ten V-Power taky občas tankuju, ale jen tak 2 nádrže za 5000km, jinak klasickej natural od Shellu. V-Power 95 by měl jen čistit, Racing už je pak o těch oktanech navíc.
P.S.: Aktuální "závadička" - za studena drhne úplně na začátku své dráhy pedál plynu. Tak jsem zkusil v motoru na ten ovládací čep škrticí klapky, kde končí lanko, nastříkat WD40 a uvidím, co to udělá.
edit:2 Happy - "Ale vlez si pod pedály a zkoušej šlapat na plyn - raději při nastartovaném, ať si pak neodděláš katalyzator při startování."
No to máš teda o svým autě pěkný mínění... :)