Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: jen tak tlachám, aby řeč nestála
ad 3 (látka na sedadlech) - mně se to zvlnilo hned na začátku a už se to nemění. Ale je to jen lehce.
ad 6 (startování) - pořád mi to občas těžko startuje, ale budu věřit servisu, že je to normál. Na diagnostice nic není.
ad 10 (brzdy) - caliper pins je to, co drží brzdový třmeny pohromadě, viz [odkaz]%C3%A1zky Maže se to nějakou tou bílou vazelínou.
ad CD - já mám MP3, občas to taky má problémy, ale asi se není čemu divit. Problémy s prachem má i otec kterej má CD měnič hluboko v kufru. Bude to chtít vyčistit.
ad světla - tohle mi dělalo na mým starým autě (Golf IV 1.6), teď jsem si ničeho nevšiml.
ad okýnka - mně to dělá celkem drsnou ránu hned jak to začnu stahovat, ale neřeším to. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 17.11.05 12:22
« juchuuuu
tak už to tu máme...s doménou není problém, i když to běžně nedělají - doslova mají zákaz vydávat monéy někomu, kdo není z Mazdy, nicméně můj záměr se jim zdá být dobrý, doménové jméno v budoucnu neplánují využít a mám prý být po právní stránce v klidu. Prý nám přejí hodně štěstí a nechť nám vzkvétá. A jestliže mi to řekne vlastník značky, tak už jenom vyřešit logo, symbol, a nápis na stránkách a je to. To už vyřeším s AP dle dříve zaslaných rad. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 17.11.05 00:28
« jen tak tlachám, aby řeč nestála
tak zatím mi nic nepřišlo. Ani info o doméně, ani papíry :-) No, to se dalo čekat. Budu čekat dále... a když už čekám, tak se aspoň vypovídám.
Tak jsem si prošel úplně celé forum a vypsal všechny body, které se týkají nějakých anomálií. Některé jsem vypozoroval i u svého auta, některé ne. Prošel jsem si i mazda3forum.com a taky jsem se tam dozvěděl spoustu věcí. Aspoň bude z čeho čerpat pro klub. Abych si shrnul, co jsem vypozoroval a vyčetl, tak abyste se nenudili, tak to sem hážu:
Pozor, to nepíšu proto, abych někoho naštval, že vypichuju závady, ale pokud sem příjde někdo nový a bude hledat, co by mohlo být to, či ono, tak aby nemusel dlouze hledat:
mám najeto 1500...
1. kontrolka airbagu - na to si tu pár lidí stěžovalo. Mně zatím nepostihla, ale podle Service bulletinu Mazdy předpokládám, že jakmile zaprší, tak jsem na řadě, protože mám VIN podle uvedeného rozsahu, ach jo :)
2. loketní opěrka - drnčení - několik jedinců tu s ní mělo problémy, mně sice nedrnčí, ale v servisu mi ji nepřišroubovali, to aby mi to nebylo líto.
3. vlní se látka na sedadlech ... nevím, mně zatím ne. Nevím, vážím 85 kilo, třeba to ještě příjde
4. povrzávající/popraskávající palubka - když je auto studené tak si to občas křupne, "no problem" ..spíš mě trochu štve drnčení z levého sloupku řidiče, ale to je jen na okraj
5. vrzání sedadla řidiče - probůh ještě to tak, pánbů chraň
6. problém se startováním - na to je ještě moc brzo
7. napínací kladka řemene alternátoru - na foru mazda se to taky docela řešilo...zajímavé, snad to bude ojedinělý problém, stát se ale může všechno.
8. sací potrubí - cvakání - hmm, tak to nevím, co si pod tím mám představit, vysvětleno to tu nebylo. Já když mám volnoběžné otáčky, tak mi to v motoru dělá lup lup lup lup lup jakmile přidám, je to pryč, jakmile se vrátí volnoběžné otáčky, je to tam zase. Myslím si, že tenhle pojem by měl být lépe vysvětlený, já si například neumím představit cvakání sacího potrubí, ...btw, co mi to tam vlastně cvaká???
9. při sešlápnutí spojky něco cvakne - ano, to je i můj případ. Pokud to neskřípe nebo nevrže, tak "prý neřešit" jsem se kdesi dozvěděl, tak budu prostě cvakat, to už je prostě můj úděl, zaplatil jsem si, tak budu cvakat...
10. při pendlování s autem vpřed a vzad např. při parkování je při brždění od brzd slyšet cvaknutí. - prý normální jev. Někomu to dělá, někomu ne. Co dodat, prý se má v servisu říct, že se mají promazat "calpier pins" a ono to přestane. Tohle jsem fakt nepřeložil. Však já to taky spravovat nebudu. Ještě bych mohl dodat, že to začíná dělat více než hlasitě a takdy ještě dodám, že už nejenom při pendlování vpřed a vzad >:D
11. rezonování něčeho pod autem při nižších otáčkách - mno, mně to příjde, že to jde zezadu, při rozjíždění a při tůrování na volnoběh. To bude asi u všech...a neříkejte mi, že ne, bo se namíchnu a budu to řešit a to se mi moc nechce >:D
12. při jízdě nebo při brzdění je od brzd slyšet pískání/tření - toto mi to nedělá, je to na reklamaci, opět to řešil Mazda Service bulletin. Vymění brzdové destičky a je pokoj.
no a já si ještě přidám pár svých postřehů:
- neskutečně mě se*e CD modul, skáče to jak stepní koza. Co skladba, to skok a přitom si CD udržuji hezky. Pfff...ještě, že funguje rádio
- když parkuju a jsem v garáží a přidám plyn - zvednu otáčky a chystám se rozjet se, tak zjišťuju, že mi mírně pohasínají světla ..když se vrátí volnoběh, je to OK...neznatelné, ale je to tam. Tedy mírné pohasínání při přidání plynu.
- a asi poslední věc - a tu jsem dokonce taky našel v service bulletinu - když stahuju okýnka tak do půlky a zavírám je, tak to křápne. Musí se rozdělat dveře a něco dotáhnout - takže radost :)
ale jinak dobrý, ne? Co? :-! :P
Tak co, shrnul jsem to dobře? :D -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 15.11.05 18:28
« doména
neměl jsem čas, tak to zkusím vysvětlit teď.
ohledně doménového názvu: to je právě to, co řeším s Mazda Motors v Japonsku. Oni jsou vlastníky všech registrovaných značek, i u nás, když si necháš vypsat všechna loga, tak pod každým číslem je uveden vlastník Japonec, i když je to u nás, proto doménu řeším s Japoncem.
Obsah - chci mít prvky stejné, jako mají na Novém Zélandu a oni mi v prvé řadě musí povolit autorsky použít jejich stránky. Logo budu řešit, až mi Japonec řekne: "ano, je to OK, máme takové a takové podmínky".
Doménu právě s našima řešit nechci, protože si právě umím představit, jak by to dopadlo. A jestliže se Mazda Japan vyjádří, že název mazda3.cz jim nedělá problém, tak to nebude dělat problém ani AP v Praze. Podívej se třeba na mazda3.pl. A to je přesně to, co nechci udělat. Chci to mít čisté a tak postupuju od autorských práv, přes vlasníka, až nakonec dojdu na to logo. Jednal bych o logo třeba s AP, ale to logo jim nepatří. Bohužel, je to tak. Už vůbec jim nepatří logo mazda 3. Proto to beru přes horní-dolní. S tou Prahou to máte tak - jak dlouho mám auto ... jak je to dlouho...od 29.10. ještě mi neposlali papíry. S nima jsem prostě skončil. Co to je na neschopnost nedodat 11 pracovních dnů papíry, když na to nemají žádné právo a je to nesolidní. Když jsem jim volal, že potřebuji alespoň kopii faxem pro pojišťovnu, tak mě málem seřvali do telefonu, co si to dovoluju, že chci papíry nějak brzo nebo co. Tak tomu říkám přístup od AP. Když mi převozní značka končí po 14 dnech ...a hádejte, když to bylo ...a hádejte kdy jsou na dopravce... ano, pondělí středa. Takže možnááá, budu doufat, že příští pondělí tam budu moct zajít, jestli se pražák uráčí. To je škoda slov. -
neregistrovaný: "TomAnt - neprihlaseny" [194.228.231.XXX] 15.11.05 15:59
« Re: Re: asi to nebude tak jednoduché.
Ja len k novovznikajucemu webu par postrehov, kedze sme uz cosi podobne dost preskakali...
- drzim palce a zelam vela elanu, verim ze novy web o Mazdach nezanikne do pol roka... (to vies, prvotne nadsenie vyprcha a zrazu zistis, ze akosi nie je co pisat, nemas cas a podobne, to len take male varovanie odo mna :-) )
- co sa tyka loga, domen a podobne... To ze si das nieco odsuhlasit NovoZelandskou Mazdou, je uplne bezpredmetne, pre Europu vsetky zalezitosti riesi Mazda Motor Corporation vo Frankfurte, pre CZ a SK potom Autopalace so sidlom v Prahe. Komunikacia s nimi je v pohode, skor sa im moze trosku nepacit, ze si ich obisiel, ale ved uvidis... Logo Mazdy ako take, ako uz spominal Dabe je predmetom copyrightu, ako aj ine veci (je ich dost vela) za vsetky spomeniem naprikladnapis mazda tym znamym fontom, slovne znacky aut (Xedos, Premacy a pod). A tu sa dostavame k jadru mozneho problemu. Tebou zaregistrovana domena mazda3.cz je presne pouzitim copyrightovaneho slovneho nazvu modelu auta. Je to nieco, ako keby si si zaregistroval domenu fanta.cz (priklad) Co to znamena? Ano na internete kto prv pride ten prv mele, ale. Ale nevztahuje sa to prave na copyrightovane a trademarkovane veci, co v tvojom pripade znamena, ze ak Mazda Motors Corporation bude chciet a zmysli si, ze chcu domenu, ktoru si si ty zaregistroval, nepomoze ti ani svatena voda a o domenu prides... Snad k tomu nikdy nepride, ale ta moznost tu je...
- Moje odporucanie. Za ucelom pouzivania oficialneho loga Mazdy na webe, kontaktuj p. Zimovu, marketingovu riaditelku Autopalace Praha. Trosku ti vysvetli, co a ako sa moze a nemoze a mozno ti doda logo aj v krivkach (.AI)
Vela zdaru.
TomAnt -
neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 15.11.05 15:34
« asi to nebude tak jednoduché.
2dabel ...asi bychom to meli spolu probrat treba na ICQ, ať tu tím nezamořujeme forum. Ukázal bych ti, co už mám, a ty bys na to hodil svůj pohled, co by znalce poměrů autorských aktivit Mazdy. Kdybys měl zájem, tak moje ICQ je 98270078. -
neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 15.11.05 15:29
« dabel lenivy :)
Jo, jdu se vzduchovkou na mamuta, protože vím, že v Praze by kvůli tomu začali dělat rozbroje, tak jsem je obešel. Neboj, to se vyřeší, to bude v klidu, já to zatím hezky přichystám. Hmm, co se týče toho loga, tak to jsem právě řešil v rámci těch stránek Nového Zélandu. Dostal jsem povolení použít jejich šablonu stránek, včetně přizpůsobeného obsahu s tím, že tam musí být jasně napsané, že logo patří Mazda motors Co. JP. Ale pokud říkáš, že jsi s tím měl problémy, tak já si na to dám bacha a budu to muset upravit. Logo prznit nehodlám. Vezmu to přesně dle domluvy ze stránek Nového Zélandu a hotovo s odkazem na ochr. známku. Však vy na stránkách taky máte logo v pravém horním rožku...??? Hoja. -
neregistrovaný: "dabel lenivy sa prihlasit" [194.138.18.XXX] 15.11.05 14:16
« 2 Happy
Happy, neviem preco riesis registraciu domeny ako taku a to este dokonca s Japoncami... Ides s granatmi na zajace... Ak domena nie je registrovana, tak si na nu nikto nemoze robit nejaky pravny narok... Dalsia vec: vsetky veci ohladom Mazdy sa riesia s AP ako generalnym zastupenim znacky v CZ a SK. Mmch. AP ma dost vlazny pristup k tymto internetovym aktivitam. Varovali sme ich uz pred dlhym dlhym casom, ze domena mazda6.sk je stale volna - kaslali na to, az niekedy o pol roka ju zaregistrovali.
Davat si musis velky pozor na inu vec: logo! Nam zakazali stare logo, ktore pozostavalo z loga Mazdy, napisu Mazda a k tomu dopisanemu KLUB. Toto sme museli okamzite stiahnut (spolu s predajom triciek a pod. s tymto logom), ponevadz na toto ma Mazda ochrannu znamku a su na to patricne citlivi. Logo Mazdy mozes pouzit IBA s ich suhlasom a presne vo forme, ktoru Ti poslu (maju 2, poslu to ako vektorovu grafiku pre Corel myslim).
Takze asi telo. V tomto smere sme si celkom dost preskakali hlavne v suvislosti so sponzorstvom Mazdy pri minulorocnom European Mazda Meeting. -
"-- skrytý --" 15.11.05 09:10
« Pískání brzd.
Tzv. pískání brzd v odbržděném stavu je ve většině případů pouze zvukový projev, je to otázka konstrukce brzd, použitých materiálů a vůlí. Po výměně některého dílu se již nemusí projevit nebo může naopak začít. Jedná se o rezonance kotouče po velmi lehkém doteku destičky. Pozor, nezaměňovat s pískáním při brždění!
Včera jsem byl na servisu po 40000 km a nechal si promazat vedení destiček a třmenů a pískání ustalo. Stálo mě to 220 Kč a příště si to udělám sám. Na opotřebení destiček to asi nemělo vliv. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 13.11.05 21:10
« paráda
...a přesně o takových věcech budou naše nové stránky. O vyměňování zkušeností. Pěkně sesumírujeme typové chování auta - bude na to rubrika -, aby se pro případné nováčky a nové majitele přichystal seznam toho, co je u auta normální. To bude panečku prima :)) Už se těším. Jo a taky tu ještě přidám jednu věc .. při určitém turování motoru něco rezonuje vzadu, asi výfuk, ale dělalo to asi u všech Mazd3, se kterými jsem jel, takže to bude asi i u vás, takže to ani neřeším. To jsou prkotiny, buďme tedy rádi, že nám to jezdí. Stránky mám pomaličku nachystané, teď dělám na foru a na osobních deníčcích pro každého registrovaného člena... no bude tam toho hodně si myslím. Akorát ještě musím počkat na vyjádření Mazda Motors Co. JP. Pak to rozjedeme. Jestli to výjde, tak pro členy klubu bych pak chtěl zařídit na Moravě levnější servisování, jestli to půjde, to neslibuji na 100 procent, ale počítám s tím. Tak jsem se zase rozkecal a jdu pokračovat v tvorbě. Práci zdar. -
neregistrovaný: "b e t h e" [82.100.18.XXX] 13.11.05 14:47
« ad zvuk pred nastartovanim
ten zvuk registruju taky. Zda se mi ale, ze jde odnekud zezadu. Tak me napadlo jestli to neni pal. cerpadlo. Ale to fakt ted hadam. Ani nevim, kde by melo byt. Proste se mi zda, ze to jde od nadrze. To lupani od zadnich brz taky nekdy slysim. Nejdriv jsem si myslel, ze neco poletuju v kufru. Asi je to ale ok, jak tak ctu. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 12.11.05 15:42
« 2gem
OK asi máš pravdu, jsem informatik, ne automechanik, to nechám na znalejší. Máš pravdu, že se tam píše pouze to, že při startování by neměl být sešlápnutý plynový pedál. Ale pořád mám pocit, že jsem to o tom katalyzátoru v souvslosti se startováním někde četl. Třeba o roztahování/ roztláčení se bavit nebudeme, tam je to asi jasné. A to se neřeší, ale já fakt někde něco ohledně toho plynu a katalyzátoru četl. Asi už mám myšiny. -
« Re: probíraná témata
No, nechce se mi chodit dolů pro manuál, ale myslím, že tam píšou jen to, že nemáš startovat se sešláplým plynem. Podle mě se v moderním motoru naprosto nic nestane, i kdybys nechal přes noc na plynu cihlu. Plus teď jak jsem mazal tu škrticí klapku, tak jsem to samozřejmě prošlapával při vypnutým motoru a schválně jsem to poslouchal při startování - nebyl vůbec rozdíl od normálu. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 12.11.05 14:28
« probíraná témata
K tomu V-poweru 95. Vždy jsem ho bral a beru ho stále. Jezdím denně od 30 -60km. A dost často po městě a nechci to mít za chvilku zakarbonovaný, tak to krmím benzínem s přísadami. Na 99 si netroufám, má to so dočinění s kompresním poměrem a s délkou spalování a prý to nedělá dobře výfukovým ventilům vzhledem k délce hoření. Myslím u našich motorů a tak to tam neliju. Ale na V power 95 běžně.
2gem ... jak jsi to myslel, že mám o svém autu dobré mínění? >:D Přece je obecně platné, že by se na plynový pedál nemělo šlapat, pokud nemáš nastartováno. Dokonce jsem to někde četl v manuálu k tomu autu. Je tam psané, že pouze jako z nouze ctnost, když to nechce chytnout při startování. Přece jenom mechanicky otevíráš škrtící klapku a tím pouštíš vzduch do sání. Při startování si tedy počítač nemusí přesně nadávkovat poměr směsi a může se to podepsat na katalyzátoru. Jako nemyslel jsem to tak, že když to uděláš jednou, že se něco stane, ale aby někdo nešlapal před každým nastartováním na plynový pedál, jak se to dělávalo kdysi. (Tedy i tak, že kdyby někdo laboroval 4x týdně s plynovým pedálem tímto způsobem, tak raději při nastartovaném motoru.) Nebo jsi myslel něco jiného???

Inac, tiez mate v technicaku napisane zimne pneu ako Q? To su pneu do 160km/h, nejak malo, hlavne ked letne su V a konstrukcna rychlost je 208km/h. Nieze by som jazdil rychlejsie ako tych 160, ale je to zaujimave. Predajca mi k autu dal H (do 210km/h) a tie uz su od vcera na aute. Myslite, ze by mohol byt problem ak je rychlostny index vyssi ako v technicaku?