Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 26.11.05  10:43

« ...

Haldo má opět pravdu ... jako už několikrát při našich rozhovorech :)
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.05  14:34

« Bez nadpisu

happy - suhlasim, len jeden rozdiel. Anonymom by som neumoznil pisat do poradny, iba ju citat... Na nasom fore sa anonymi moc neosvedcili, casom zacali robit bordel a nikdy si nevedel kto to bol. Registracia netrva tak dlho aby to bez nej neslo ;).
    centsm - o baterke viem ze sa zabudnu nastavenia, ale ten zvysok je dost haluz, dam si na to bacha ked to raz budem robit :). S tym radiom, o aktivacnom kode neviem nic, ani len ze existuje.
    Co sa tyka dveri, tak uz sa iba zamykaju, takze ten lepsi sposob ako by sa nezamykali... Ale kasle ma to a do BA servisu sa mi moc nechce a ostatne su celkom dost daleko kvoli takejto veci...Sam to ale asi nevyriesim, ci ano?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.05  12:56

« Re: stránky

:) Naprostý souhlas s rozvržením. I když jsem jen občasným návštěvníkem, už teď si brousím zuby na VIP. Jen tak dál - už se těším. :)
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 25.11.05  11:48

« stránky

pánové, já vím, že se opakuji, ale pořád na tom dělám. príci nám klekl internet, takže se příležitostně nedalo po chvilkách dělat a domů se dostávám v osm večer a to už na to spíš nevidím než vidím a občas přitom i vytuhnu, ale opravdu na tom intenzivně makám. Já teď hlavně musím vymyslet, co udělat s registrací členů.
    Chtěl bych mít 3 skupiny a chtěl bych, abyste se k tomu vyjádřili tady, ještě než to dokončím:
    1. skupina . neregistrovaní/anonymní - budou mít možnost nahlédnout do poradny, můžou napsat dotaz, můžou odpovídat, nemůžou zakládat nové rubriky. To je myslím jasné.
    2. skupina - registrovaní. To samé jako anonymní, ale můžou mít svůj avatar - obrázek u nicku a nikdo jim registraci nevezme. Mají vlastní nick
    3. skupina - registrovaní VIP - po zaplacení libovolného klubového příspěvku od 100Kč, meze se nekladou. to co registrovaní s tím, že budou mít vlastní blog, kde si můžou psát, co se jim kdy kde přihodilo, dostanou samolepku nebo dvě (ono to něco málo stojí), klubovou kartičku a podle toho, kde mají působiště se budu snažit dohodnout s místním dealerem nějakou slevu při garančních prohlídkách. Zatím mám vytipované dva dealery na Moravě.
    Jde mi o to, že nikoho do ničeho nenutím, chci to dělat pro zábavu a pro volné chvíle a pro vzájemnou pomoc, ale vlastně doména něco stojí, hosting, ty samolepky, nějaké ty slevy.
    Takže každý, nechť se pak rozhodne, co mu bude nejlíp pasovat.
    Tak co, klubáci, co vy na to?
    Jinak - kdo by měl zájem na stránkách pracovat - aktivně se podílet na tvorbě (jak vidno, menu je rozsáhlé a já nejsem vševěd ani zdaleka), tak má automaticky bez diskuzí VIP, to je prostě jasné.
    Tak, teď se projevte, ať to můžu dodělat a nemusím to pak 3x měnit, pokud by se vám něco nezamlouvalo...
    Zdar a sílu v pracovním procesu.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.05  11:25

« Re: abych vás trošku navnadil...

Juj, to sa mi velmi paci :-) Aj ten cerveny sedan :)) Tesim sa na nalepky...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.05  09:17

« Re:

Ještě přijdeš na mnoho "vychytávek", až ti např. odpojí v servisu baterku. To potom najednou nejdou od řidiče spouštět ostatní okna, autorádio se rozladí a pokud jsi zapomněl jeho aktivační kód, tak ho můžeš rovnou zahodit. Nepochopil jsem, na co tam ten kód mohu dát. Holt to chce přečíst návod jako první a myslet u toho. Já to dělal obráceně.
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.05  17:45

« Bez nadpisu

ehm. Tak mozno problem...nejak mi blne zamykanie pravych prednych dveri. Obcas sa zamykam pocas jazdy v meste a vismol som si, ze pokial zamknem packou, tak sa tie dvere nezamknu. Ale pomaha otvorenie a zavretie dveri (windows riesenie zeby? :D), potom to funguje. Uz som to ale spozoroval 3x, tak neviem co si mam o tom mysliet. Ked zamykam centralom, tak zamykanie zatial funguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MiKr" [164.4.30.XXX] 22.11.05  14:44

« Re: koroze

Sterac u spolujezdce, ktery me zlobil, me taky vymenili v ramci zaruky. Novy ma pry modifikovany uchyt (nestudoval jsem to).
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 21.11.05  19:08

« ...

...je je je je ...už se perouu, už se perooou.... jejejeje.
    :D
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.05  19:04

« Bez nadpisu

No to je teda diskriminace, jen sedan? >:-[] >:D
    Ale vypadá to super.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 21.11.05  18:29

« abych vás trošku navnadil...

tak tady máte zatím zákusek...
    (censored link)
    ... všimněte si prosím klubového loga. Takové samolepky na vás čekají, stanete-li se členy klubu a zaregistrujete se, bližší info později :-!
    již brzy ... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 21.11.05  16:07

« koroze

mně se na nějakou barvu karoserie vykvákli :-) mám to pouze zatmelené.
    Tak dnes jsem poznal, co to znamená, když drhnou stěrače o sklo. Tak jsem je po jízdě ohnul ve směru stírání, snad to pomůže, ale pochybuju.
    Stránky jsou skoro ready. Už dělám na obsahu a dodělávám forum. Ale teoreticky by se to už mohlo začít zkoušet. Čas od času zkuste (censored link) jednoho krásného okamžiku vám to tam naskočí v plné kráse. Čus bus
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MiKr" [164.4.30.XXX] 21.11.05  13:20

« Koroze

Tak mi taky namontovalai predni zasterky (nemel jsem zadne) a opravili zadni lemy (zacinajici koroze). Vidim, ze je tam vrstvicka neceho (tmel ?) zatrena barvou (stejna jako barva karoserie). Taky vam to tak delali ?
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 18.11.05  12:31

« k těm bodům + stránky

2centsm: rád bych věřil, že to bude v pořádku, uvidíme. Myslím si to proto, že auto má na sklech r.v. 04, takže je to model 04, který byl postižen těmi čidly. Jestli to opravili v salonu, když jim to tam stálo, tak to opravdu nevím. To teprve uvidím. Co se týká těch předních zástěrek, tak ty mi tam dali, ty tam mám, a mám taky vytmelené zadní lemy proti korozi, to mi taky udělali, ale s tím čidlem nevím. To je si tak jako s tím třískáním okýnek při stahování. Měli to tam, museli o tom vědět, ale neřešili to. Nechci malovat čerta na zeď, ale asi to tak bude i s tím čidlem. Noo, a tak ...aspoň se zajedu podívat do servisu...horší je, že ještě nemám ani servisku, ani velký techničák. Takže kdyby se mi to po dnešním prvním deštivém dni od koupě projevilo, tak bych se do servisu opravdu tak akorát mohl "zajet podívat" :o)) A jinak díky za reakce.
    Včera jsem se s Haldem bavil na ICQ, potvrdil mi pár věcí, které se i mně samotnému na nových stránkách nelíbí, a tak to ještě předělávám. Ale slibuji, že od pondělí opravdu začínáme. Dávám si to jako víkendový závazek, pokud mě chřipka neskolí - něco na mě leze. Ale čaj a vyzařující CRT monitor mě uzdraví. Zatím čus bus.
    Jo, mimochodem, není tu mezi vámi nějaký dobrý grafik? A nebo ještě jinak...předběžně vyhlašuji soutěž o logo mazda3klubu. V logu nesmí být znak mazdy, ani nápis mazda tak, jak se používá - všichni víme, jak vypadá ten styl písma - tak ten prosím ne-e. Takže hurá do toho. Kdybyste něco vykoumali, tak mi to posílejte na redakce@techfaq.info
    Dííkec. Já se ještě stavím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  09:41

« Re: jen tak tlachám, aby řeč nestála

ad 1) na čidlo airbagu byla svolávací akce někdy před 1/2 rokem, ty máš určitě už čidlo pouzdřené.
    ad :-! taky mě nepatrně pocvakává sací potrubí na volnoběh. Protože na našem P 307 tluče daleko hůř, tak to považuji za štěstí.
    ad 10) cvaknutí dělá téměř každé auto při pendlování - normální jev. Promazáním třmenů a vedení destiček se na nějakou dobu ztratí, a zároveň přestane "pískání brzd", ale časem se zase objeví.
    ad 11) rezonance vzadu při nízkých otáčkách dělá tlumič výfuku. Jestli to má vliv na jeho životnost musí říct někdo, kdo se blíží 100 000 km.
    Ještě byla svolávací akce na montáž předních zástěrek. Mě vyměnili malé za větší a ještě tam něco lepili.
    Ostatní věci jsem nezažil.
    Mazda 3 SDN 1,6.
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  09:37

« Bez nadpisu

tak som sa dnes rano zameral na ten zvuk pri volnobehu a je tam...ale je moc slaby, doteraz som si ho nevsimol...takze zatial nic nejdem riesit :)
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.05  17:26

« Bez nadpisu

ja to tiez nejak extra neriesim...pneu som dostal od predajcu takto a na nove teraz i tak len tak nemam. Len ma zaujima, ci niekto z toho moze robit problem, ked tam su pneu z vyssim rychlostnym indexom...
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 17.11.05  16:44

« 2Haldo

co se týká toho rychlostního indexu - já jsem měl u Vectry 2.0 16V, která měla max. povolenou rychlost ve velkém techničáku 210km/h napsané, že max. povolená rychlost na zimních pneu je 160km/h. Přesně takhle to tam bylo. Tak jsem to tak bral a neřešil jsem to ... já jdu zase dělat na stránkách.
    Jinak, pánové, celou dobu jsem na ICQ 982 700 78. Kdybyste se Chtěli přihlásit o nějakou práci na stránkách, tak dejte věět. Určitě budeme potřebovat zodpovědného človíčka, který se bude starat o forum, pak někoho, kdo bude prolézat net a hledat nějaké články o Mazdě 3, někoho, kdo vidí do techniky a chtěl by se starat o technické specifikace a modelové řady nejen u nás, ale i v Evropě obecně, a i ve světě... a časem ještě další, to se uvidí, jak nám to půjde. Takže kdyby se chtěl někdo zapojit, tak číslo máte. (BTW, nejsem vidět, jsem invisible, ale neustále on-line. Takže žádný ostych).
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happz" [212.71.186.XXX] 17.11.05  16:36

« ještě bod 8

já bych se ještě rád vrátil k tomu cvakání, jestli by vám to nevadilo. Já jsem měl za to. Já si to neumím představit, protože šicí stroj mám už teď a nepřišlo mi to divný. Mám to tak od začátku. Je to takové jemné cvakání, když je tevřená habna, tak silnější, samozřejmě. vevnitř ale není nic slyšet a motor je jinak tichý. Ale na volnoběh to dělá lup lup lup spíš hodně rychle za sebou, takže takové trtrtrtrtrtrtrtrtrtrtrtrtrtrtrttrt. Jakmile sešlápnu plyn, je to pryč, když se to dostane pod 1000 ot./min. ..je to zpátky. Je to normální nebo je to ono? Já jsem myslel, že je to normální. Ale nemám s čím srovnat. Hmmm? Známý mě asi před měsícem a půl vezl ve stejné Mazdě, která měla rok a půl, když to nastartoval, neblo slyšet vůbec ni, jenom to trtrtrtrtrtrtrtrtrtrttrtrt, tak jsem myslel, že je to dobře. Navíc se mi ten zvuk líbil ... líbí :-) Jestli mi řeknete, že nic takového nemáte, tak se jdu oběsit. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.05  16:12

« Re: jen tak tlachám, aby řeč nestála

Happy: vzhledem k tomu že má "trojka" už má > 86 000 km, mám pár komentářů:
    ad 1. kontrolka airbagu - stačí ostříkat auto wapkou a víš na čem jsi - je to čidlo které je umístěné za čelní maskou, výměna je na pár minut
    ad 6. problém se startováním - znám, několikrát diskutováno, pomáhá počkat až všechna relé docvakají a motorky dovrčí, asi 2x jsem měl opravdu problém nastartovat - moc to neřeším, auto jezdí
    ad 7. napínací kladka řemene alternátoru - tak tohle mne potkalo, zadřelo se ložisko, kladka která je plastová se rozletěla a já zůstal stát v noci na D1 s nepojízdným autem. Následovalo potupné odtažení a oprava (naposled jsem něco podobného zažil se Š 1203 ještě za totáče) >:D
    ad 8. sací potrubí - cvakání - taky znám, cvakalo to jako kdyby pod haubnou nebyl motor ale šicí stroj, nedá se to přeslechnout, ale jezdil jsem s tím dost dlouho. Údajně výměna celého sacího potrubí za cca 30 tis.
    7. a 8. řešeno v rámci záruky na Spořilově, jediný problém byl s čekáním na tu kladku - skoro 3 týdny ale bylo to někdy vloni, už si ani přesně nepamatuju kdy. Věřím tomu, že to byla opravdu těžká smůla. Nešťastník z mazda3forums, kterého to taky potkalo čekal skoro stejně dlouho :roll:
    ad 12. při jízdě nebo při brzdění je od brzd slyšet pískání/tření - občas písknou brzdy při couvání, neřeším, auto brzdí bez jakýchkoliv problémů
    Dále: Na lemy zadních blatníků mi dávali ochranu proti korozi (jakési pružné černé svinstvo) - myslím, že někdo už to tady řešil a na hrany prahů lepili plastové ochrany proti odlétajícím kamínkům (bylo to tam opravdu ošlehané). Zástěrky vpředu a vzadu opravdu pomůžou ...
    Pozor taky na gumy - nezapomenout přehodit přední za zadní po 10 000 km nebo raději dřív. Jinak se zadek(!) sjede blbě a máš potíže s hlučností. Asi bude trochu záležet na gumách. Originál 17" Potenzy jsou opravdu tvrdé ale zase drží. Teď tam mám Conti SportContact2 a ty jsou výzarně měkčí.
    Někdy kolem 45 000 přestala brát olej - zpočátku téměř nestačilo dolít litr / 20 000 km (používám Castrol 0W30). Teď je to Mazda, jakou jsem znával dřív (mám ještě 323 se skoro 190 000 km, která byla a je bez jakýchkoliv problémů - kromě toho, že zažíná trochu reznout 8-s )
    PS: Mám 3SDN 2.0i. Na nový Mazda3 web se těším.
    Karel
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…