Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Johan 2" [85.13.72.XXX] 03.12.05  21:17

« Re: extra ukol

Asi maš prevdu mám 1,4 a VIN začíná JMZBK.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 03.12.05  20:31

« extra ukol

pánové pozor, mám pro vás extra velký a důležitý úkol - vytáhnout techničáky - teď ... pozor ..zjistit, jestli vaše VIN začíná JMZBK nebo JM1BK.
    Mám tušení, že JM1BK bude pro dvoulitry a dvatrojky
    JMZBK pro 1.4 a 1.6.
    Potřebuju to ověřit. Prosím někoho s dvoulitrem a s jednašestkou, aby na to koukli. Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.05  09:43

« Audio

Přemýšlel jste někdo o vylepšení audio systému? To co tam je, není nic extra... 8-s Máte s tím někdo zkušenosti třeba i z jiných aut?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.05  14:55

« Re: 2GEM

To je přesně ono, občas to při puštění brzdy lupne. V servisu ty brzdy checkovali snad už dvakrát, jednou obě zadní vyčistili a namazali čímsi a stejně to dělá. Takže asi normál.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 02.12.05  13:55

« 2GEM

GEMe, poslyš, až se tu objevíš, co to tvoje lupání od kol až do zastavení? Jen by mě zajímalo, jestli se ti - respektive jim - to už podařilo odstranit. Protože mně to lupnutí od brzdových destiček dělá nejen při pendlování - to už víme, co to dělá - ale někdy (a právě že ne vždycky), když někam dojíždím - brzdím, dobrý ...pustím pedál brzdy ... ještě chci dobrzdit a lup. Pak už třeba zase 3x ne. To je to, co máš ty? Ne, že by mě to jako štvalo, aaaaale já se znám a vím, že časem začne >:D
    Tak jestli je to to samé, tak jsem tě chtěl jenom potěšit, že v tom nejsi sám ;-)
    (Myslím, že si ale za to můžu sám - jednou jsem musel hamtnout na brzdu, až to vyprovokovalo ABS - byla díra na cestě a já ji zahlédl až na poslední chvíli. A to bych si při záběhu brzdám dělat neměl. No co už.)
    Tak to jenom tak na okraj...
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 02.12.05  12:32

« oleje, asi mě vomeje :D

i já bych to uvítal :)
    ovšem
    1. faktem je, že těmito věcmi se již některé profesionální stránky zabývají, tedy by to bylo zbytečné nošení dříví do lesa - někde najdu odkazy.
    2. nevím, asi se špatně koukám, ale měl jsem za to, že jsem v rubrice Mazda, ne Škoda ...? Tedy Škoda doporučuje jiné oleje pro své motory než Mazda - taky to jde ruku v ruce s tím, s kým mají pro prvovýrobu uzavřenou smlouvu.
    3. Určitě se tam o olejích taky něco napíše. Bohužel, my teď všichni budeme muset nějakou chvíli jezdit na Castrol, než z toho budeme mít staré pekáče, takže to spíš necháme až na konkrétní dotazy na foru.
    jinak vás odkáži na: (censored link)
    a pokud se vám jedná o Škodu, tak tohle jsou adekvátní stránky: (censored link)
    Rozhodně děkujeme za podnětný návrh ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.05  11:02

« Re: Re:

Rad bych na vašich stránkách uvítal různé specifikace olejů a užití do jednotlivých značek a druhů aut(hlavně Škoda). díky viktora.josef@seznam.cz
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 01.12.05  20:07

« 2gem

to je přece jasné, však já jsem jenom mlátil prázdnou slámu. člověk si nekupuje auto proto, aby s ním trávil čas v servisu a za další těžko poznáš, co s tím vlastně udělali.
    Jen se odreagovávám a občas sem kouknu, když dělám na stránkách.
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.05  20:03

« Bez nadpisu

jj, dokud je záruka, tak to moc neřeším, i když teď bych zrovna měl trávit čas na projektech do školy a ne v servisu. Jestli něco dělali s ŘJ netuším, snad jo, když to trvalo skoro 2 hodiny. Jestli ne, tak s tím stejně nic neudělám. Předpokládám, že by se to časem přeučilo samo.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 01.12.05  15:12

« ještě ta klapka

a nediv se - vždyť olej, který tlakem stříká z víka jde zpátky do sání. Je to kvůli vyrovnávání tlaku, jestli se nemýlím. Takže to je to, co ti zasírá klapku.
    Ale 17 000 ... ugh .... mno, něco shnilého je ve státě Dánském. To by při normálním způsobu ježdění asi tak brzo ... nemělo .... no nevím. Já čistíval klapky na Opelech kolem 80 - 100km a myslím, že tím, jak jsem to čistil tím ževlím powerem, že to ani nebylo potřeba. Jednou se mi dokonce stalo, že jsem to vyčistil a někde se mi odloupl kousek karbonu, který nebyl vidět, a chytil se u tyčky krokovacího motorku... Takže výsledek byl takovej, že otáčky lítaly ještě víc než předtím, a kdybych si býval čistění odpustil, tak jsem si mohl ušetřit 5 tisís za novej krokáč. :-) Na ya, chybama se člověk učí. Ale my to máme v záruce, tak ať pěkně čistí >:D (Tento elaborát byl jenom takový malilinkatý duševní výlev.)
    ZOOM ZOOM zoom, nejde mi to na rozum >:D
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 01.12.05  15:05

« Bez nadpisu

2gem ... hmmm, cukne, je to o zvyku, ale měli ti i vymazat paměť řídící jednotky. Určitě to dělali při odpojené baterce. Jestli nedělali, tak to asi měli, protože jak jezdíš a motor se sviní, tak se jednotka učí, jak míchat palivo, aby to jelo. Najednou někdo motor vyčistí a chová se to jinak, protože jednotka je zvyklá na trošku rozdílný způsob jízdy v závislosti na tom, jak byl motor dřív špinavý. To je prostě u všech nových aut. A japonci mají učící se ŘJ. Takže ti ji měli smáznout, pak nechat 5 minut vrnět při zahřátém motoru na volnoběh, aniž by se zapínala jakákoli elektronika vozu - potom zhasnout. Znovu nastartovat a vyrazit. Dělá to divy. Dělal jsem to u Hondy a dělal jsem to i u Opela, účinek je poznat.
    A jestli to bylo nebo nebylo potřeba - jde o to, jaký benál do toho leješ a kolik toho najezdíš a jak velké vzdálenosti. Jestli krátké a motor dusíš někde u 2 tisíc otáček, tak to je hned. Já si to Prvních 5 minut nechávám tak do 2500, pak 3 000 a leju do toho výhradně želví power 95 od Shell. Má přísady na odstraňování karbonu. Dělám to proto, že jezdím denně 2x20km a to není zrovna moc na to, aby se motor extra prohřál, tedy aby se zahřál olej - pořádně. Tak tomu pomáhám aspoň tímhle.
    2Jozo ... ASCII to bude super.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.05  14:55

« Re: JOZO ya ya

Happy, s tym prehladom motorov rad pomozem. Nie som sice programator, ani web grafik, ale ak ti to poslem v ascii, bude to stacit, nie? :)
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.05  14:24

« Servis

Tak mám za sebou další návštěvu v servisu, tentokrát řešili plyn drhnoucí při studeným motoru. Rozdělali škrticí klapku a vyčistili, prý to bylo potřeba (17 000 km..... :?: ). Tak teď už to nedělá, zase na druhou stranu, jak je to teď úplně čistý, tak hlavně při pomalé jízdě na dvojku když pustím plyn (kolony atd.), tak to hodně cukne, stejně tak když zase zpátky přidám. Tak snad se to zase trochu, ale ne moc, zasviní. >:D
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.05  12:00

« Bez nadpisu

jj, sorry :*) Zase som si sekol farbu...idem radsej pracovat, aspon spravim konecne nieco uzitocne :D
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 29.11.05  10:17

« Bez nadpisu

Haldo, ty parde, však ty dostaneš černou >:D
    debatu o tom, jaké samolepky a jaké druhy a na co se budou lepit rozpoutáme na novém foru. Musíme si tam taky něco nechat, ať všechna témata nevyčerpáme tady :-! - přece to tu nebudeme řešit :?: ;-)
    To jsou krásné problémy >:D ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.05  06:26

« Bez nadpisu

ehm, biela nie je? No striebornu urcite nie, ta by nebola vidiet na mojom aute :). Ale mozno by nebolo od veci vyrobit aj taku na zadne okno...nie cez cele okno, ale iba hore taky pas napriklad :)
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 28.11.05  18:10

« JOZO ya ya

i ty máš samozřejmě pravdu, snažím se to dělat všechno max. na 3 kliky a spoustu věcí do hlavního menu, navíc n hlavní stránce bude výpis posledních témat v poradně, takže bude stačit kliknout a šup, jste tam a nebudete muset nic hledat, zároveň mám nachystanou galerii pro členy VIP atd, atd. Furt to vyšperkovávám, ale dávám ti za pravdu, že lidi jsou v prvé řadě líní a co nenajedou hned, tak už se moc nenamáhají. A zbytek nás trkne časem. A samozřejmě děkuji za podporu, mám aspoň elán na tom pořád dělat. Asi jste už všichni natěšení, ale ještě vydržte, já to nechci rozjíždět, když to bdue polovičaté, abych to pak nemusel měnit za chodu a vrtat do toho, až tam budou lidi. Však haldo ví, jak na tom jsme.
    Jozo, víš co bych potřeboval? Někoho, kdo by se staral o položku - technika vozu. Jaké jsou motory (nejenom v našich krajinách), typy karoserié, informace, rozměry auta, prostě ucelený přehled o typech, M3/AXELY, které se dělají všude ve světě. Taky třeba v budoucnu příjdou s něčím novým, tak to bude chtít trošku udržovat. Ze začátku to bude spíš jenom o sehnání informací a o naflákání na stránky a časem se to zaktualizuje, jakmile bude něco nové, nebo jakmile třeba my budeme vědět něco více. Nechtěl by ses o to postarat???
    Další věc: byl jsem dneska u kamaráda v reklamní agentuře. Tak samolepky nejsou problém - černé pro světlé laky nejsou problém vůbec, akorát jsem chtěl pro tmavé laky bílé samolepky - bílé logo klubu - jenže bílou neudělají. Možnost je stříbrná, a tu prý nedoporučuje - myslím, že mi to dokonce i vysvětloval proč ne, ale já byl v tu chvíli naštvaný, že není bílá, tak jsem ho moc neposlouchal. a nebo žluté, červené, a jiné. Ještě ho trošku přidusím :)
    Tak zatím zase ahoj.
    BTW: dneska jsem byl auto zapsat do registru vozidel ... po měsíci od koupení :o) Brutus
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.05  18:53

« Re: abych vás trošku navnadil...

Happy, este som sa dival na strukturu menu a osobne by som tam doplnil 1) F.A.Q. (sam vidis v tomto fore, kolko dotazov sa opakuje), 2) Recenzie (tie linky som tu niekedy v minulosti zverejnil). Zase to netreba prehnat, neviem, ako na teba, ale na mna napriklad americke Axelacke forum posobi dost neprehladne. A zlate pravidlo webu - nic by nemalo by dalej, ako na 2-3 kliky...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.05  18:19

« Re: ...

Suhlasim s Haldom - anonymnym dat len read-only pristup. Dokazem si predstavit, ze by niektore sekcie (napadaju ma "senzitivnejsie" informacie suvisiace s bezpecnostou auta, apod.) boli pristupne (citatelne) len registrovanym uzivatelom, ale to sa da doplnit aj casom...
    Inak, rad web podporim - ako po stranke obsahovej (casu mam malo, ale ked nieco zaujime vypatram, sup to tam), tak aj po stranke existencnej (tj. rad sa stanem VIP clenom ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.05  18:12

« Re: radio a kod

Aktivacny kod radia je by default vypnuty (aspon u mna bol), dal som si ale tu namahu a nastavil som si ho (je to jasne vysvetlene v navode od auta). Sice mi to radio v pripade kradeze nevrati, ale aspon sa nebude dat nikde pouzit. Podla informacii, ktore mam od predajcu ten kod nedokazu "vyresetovat" ani v servise. Snad jedine priamo v Mazda JP, ale len vymenou nejakeho obvodu. To uz sa to dost predrazi...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…