Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: Re: P307
To mas pravdu. Nema cenu jit do auto, ktery ti nevyhovuje, to je jasny. Ja ten problem neresim, protoze se vlezu vsude a taky budeme pres 3 mesice bez auta, takze ta zmena nebuda az tak bolestna. V P307 jsem nesedel, ale jenom kdyz to okouknu na ulici, tak je videt, ze se mu prostorem da asi jenom tezko konkurovat. V Meganu II jsem jel jenom jako spolujezdec a nemuzu si pomoct, ale tyhle auta nejsou pro me. Svagr mel predchozi Lagunu a jak Megan tak ta stara Laguna na me pusobila dojmem, jako bych letel na letajicim koberci. Posez nebyl vysoky, ale palubka je jaksi zvlastne resena, ze jeji horni okraj jsem mel v urovni kolen. Je to taky o zvyku, to je jasny. V tomto ohledu mi vyhovovala Oktavka. At si na ni treba vsichni nadavaji, tak s prostorem u ni problem nebyl. Neresim ted prostor na zadnich sedadlech. I kdyz ani ten mi nepripadal nejak extra maly. Kupujeme ted neco uplne jinyho, takze je mozna dobre, ze se chvili ceka a clovek nepreseda z jednoho auta do novyho auta. -
Lubos.1 17.03.04 11:56
« Re: P307
Ako som napisal, cisla nie su vzdy jednoznacne...
V kazdom pripade sa v tom este preveziem, asi tento piatok.
Ale nemam dobry pocit, ked sedim za volantom a nemozem si lavu nohu uvolnit s zym, ze sa mi napr. koleno posunie dolava a hned si ho buchnem do dveri, resp. do madla na dverach.(nepamatam si ako to bolo v mazde3)
Nejde az tak o cisla, ale ako je priestor rieseny.
Napr. v novom Megane som mal dvere hned pri lavom pleci, pritom vnutorna sirka je porovnatelna s 307, kde ten pocit nemam.V Renaulte je vsak vzdy madlo na dverach tam, kde mam koleno (aj v Lagune), takze je to o nicom.
Podobne v Nissane Almera.
Skoda, ze sa na Slovensko nebude vozit verzia s dieslom a vybavou Sport. Napr. v Rakusku to mozne je. -
« P307
Tento vikend budemem mit mazdu pujcenou, protoze nase je obednana az na Jun/Jul.
Zprostredkuju moje poznatky. To srovnani, co jsi psal s P307 mluvi samo za sebe, ale ja to neberu tak tragicky. Kdyz si proctu forum o P307, tak mi beha mraz po zadech 8-s Vnitrni prostor je dulezita vec, ale nejsem zadnej basketbalista a dojem z trojky mam dobrej. Pro mych 175 cm je to naprosto vyhovujici. P307 muze mit na sirku treba tolik co MB E-Klasse, ale MB to nikdy nebude. Nemuzu si pomoct, ale kdyz sleduju auta v teto tride, tak mi trojka pripada byt naprosto uchvatna, dizajnem vnejsim a hlavne vnitrnim. A tak pohodlne se mi treba uz dlouho nesedelo. Palubka je fantasticka a volatnt a budiky jsou supr. Nevim,jak se bude chovat na ceskych cestach, protoze podvozek mi pripadl docela tvrdy, ale ne tvrdy, ze by se prenasely razy do auta, to ne. Ale takovy tuhy, neumim to popsat. Proti Oktavce to byl rozdil. Mozna hodne delaji gumy. Na oktavce jsme meli takovy balony a ocel. rafky. Rozhodne nelituju, ze je objednana. Bude to sedan 1.6 s Automatem a za velice dobrou cenu. V prodejne byli moc mili a mam tak ze vseho dobrej pocit. Uz aby byl ten Juuuuun :D -
Lubos.1 11.03.04 20:09
Dal som si tu namahu a zohnal som si presne rozmery Mazdy 3 a pre porovnania Peugeot 307:
sirka auta (bez zrkadiel) :
M3 1755 mm
P307 1746 mm
Tu by sa zdalo, ze M3 je auto pomerne siroke, ale tu su vnutorne rozmery vpredu:
M3 1394 mm
P307 1470 mm
a vzadu
M3 1371mm
P307 1470 mm
V 307 je priestoru na sirku dost aj pre vyssich a sirsich ludi. Ale rozdiel vo vnutornom prisestore vpredu je 76 mm, co je pomerne dost. Ale kedze cisla nie su nikdy jednoznacne, pojdem si este do toho sadnut :) -
Mel jsem moznost si vyzkouset alespon kratce posledni vytvory mazdy.
RX 8 je uzasna, byl jsem z ni ve vsech smerech nadseny. U takoveho auta ani stisneny prostor nevadi. To byl naopak problem nove trojky, ktera vypada jako celkem velke auto, ale uvnitr je to bida, jak na delku, tak hlavne na sirku, jak uz tu nekdo psal. Se 175cm to asi neni problem, ale pri 190 uz nevis, jak si sednout. Docela mne to prekvapilo. Jinak jizdni vlastnosti super, motor (zkousel jsem 2,0) zadna slava, vytoceny je dost hlucny a 110kw bych mu netipoval. Pekny auticko, se sport paketem vypada skvele. -
Tahle cisla znam :P Taky se jima uklidnuju.Ale tezko rict jak se merila. Mazda 3 ma docela velky zrcatka. Pokud se podivas na sirku vpredu v interieru (je to tady na serveru), tak je asi o 5cm uzsi nez Oktavka. Ale rikam, je to hodne o zvyku a i kdyz jsem si toho taky vsimnul, tak jsem na to pri jizde hned zapomnel. Zaujala me taky jina vec. A to, ze v hatchbacku je daleko vic mista vzadu na hlavu nez v sedanu (objednali jsme sedan). Protoze nikoho vzadu moc nevozime, tak je to ok.Ale se 180 cm byste si vzadu moc neposedeli. Na druhou stranu v predchozi generaci Mondea u sedanu bylo mista jeste min a ja se svejma 175 cm jsem musel mit hlavu nabok 8-s Jinak, se uz nemuzu auticka dockat. Jezdi Mazdicek docela malo, zatim. Jestli mate nekdo zkusenosti s "trojkou" ;-) , tak se podelte, please :shock: -
« To muzu potvrdit
Taky jsem s ni jel. A musim rict, ze je malinko stisnenejsi v pricnem smeru vepredu. Ale ani tak nas to neodradilo a uz je objednana ;-) Trochu sirsi clovek se mozna bude citit trochu jinak nez ja, ale je to hodne o zvyku. Kdyz jsem s ni jel, tak mi to uz vubec neprislo. Vsimnul jsem si toho hlavne proto, ze jsem presednul z Oktavky, ktera je sirsi a taky ma vybrani ve dverich pro lokty. Mazda3 me ale naprosto uchvatila. Interier nadhera a sedacky jsou oproti Oktavce uzasny. Pokud je nekdo vazba, tak mu "trojka" asi moc vyhovovat nebude. Ale i tak si myslim,ze by si zvyknul. -
Lubos1: Nemam ten pocit, ze by interier bol "stiesneny", aj ked mozno proti P307 mensi je - mne sa ale zdal dost velky na auto nizsej strednej triedy. Inak ma napadlo ad maly kufor: je tam zdvojene dno na "bordel", ked ten dekel vyberies, tak ma kufor 360l, co uz take zle ako standardne udavanych 300l nie je. Ad diesel 1.6: Ide o motor z kooperacie Fordu a PSA, do M3 sa zacina davat az teraz aj vsade vonku. Vraj ide velmi dobre do otaciek.

Apon som sa do toho zase posadil a musim skonstatovat, ze je to sice trochu uzsie, ale v podstate to az take strasne nie je. mam 186 , vzadu by som sediet nemohol, kvli zvazujucej sa streche (sedan), ale vpredu sa to da prezit.