Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« 2 Lubos1
Ja vim, ze porad pisu o tech gumach, ale neda mi to. Co to teda melo za gumy, tenhle diesel? Uvazuju, ze na naseho sedana, az bude, dame 195/65. 205/55 jsou sice sportovnejsi atd. , ale po tom tankodromu u nas ve meste to nejak nema vyznam. Pokud to melo 195, tak jaka byla hlucnost v porovnani s 205? Protoze ty delaji docela ramus. Promin, nevim, jestli jsi zkousel i jinou M3, ted se mi to nechce hledat. -
Lubos.1 24.04.04 10:07
« Bez nadpisu
Zastavil som sa v Auto Palace v Bratislave, kde som sa spytal na dodacie lehoty dieselovej Mazdy 3. Vraj sa dodavka nejako zastavila pre Cesko a Slovensko a teraz sa objednava az na december!
Nevedeli mi povedat, co sa stalo.
Dufam, ze sa to o par mesiacov zlepsi. -
Lubos.1 22.04.04 15:50
« Test Mazdy 3 1.6 diesel
Prave som sa vratil z testovacej jazdy Mazdy 3 1.6 diesel hatchback. Mal som k dispoziciu hodinu verziu GT (Sport) s navigaciou. S tou som nevedel moc robit, tak som akurat sledoval, kde sa nachadzam :)
Dojmy z motora su viac menej pozitivne. Pri rozbiehani je trochu hlucnejsi, sem tam sa ozyva typicky dieselovy klepotavy zvuk. Pri rovnomernej jazde ho prakticky nepocut.
Je tam mala turbo diera, asi 1/2 sekundy, co je celkom v pohode a da sa na to zvyknut. Ak sa motor udrzi vo vyssich otackach, tak sa turbo diera neprejavi. Ale to je mozno tym, ze nie som na diesel zvyknuty.
Oproti Peugeotu 307 som velmi tazko vnimal rychost, vzdy som mal pocit, ze idem pomalsie ako bola skutocnost, co hodnotim pozitivne.
Do 130 sa auto rozbieha pomerne svizne, potom uz pripomina bezne benziny s objemom 1.6.
Motor slusne taha od nieco cez 2000 otacok, ale ani od 1500 to nie je najhorsie. Da sa vytacat do 4000 otacok, kde pekne taha, potom je to uz horsie.
V kazdom pripade, keby som nevedelm, ze je to iba 1.6, tak som presvedceny o 2-litrovom HDI. Vibracie pri volnobehu skoro ziadne, zato na spojke som citil motor poriadne.
Co sa tyka spotreby, priemer neviem, ale pri tachometrovych 160 km/h som mal na palubom pocitaci okamzitu spotrebu medzi 7 - 8 l/100 km. (pri pustenej klime), pri
Takze tych 5 litrov je realnych.
Pri vyssich rychlostiach bol dost neprijemny vonkajsi hluk, ale to bolo sposobene asi pomerne silnym vonkajsim vetrom.
Na jazdne vlastnosti som sa moc nezameral, bolo iba par zakrut, ked som sa snazil, aby sa pustilo DSC, ale pud sebazachovy mi to akosi nedovolil :).
Je ale pravda, ze som isiel rychlejsie, ako si dovolim na P307. Hold podvozok je vyborny.
Ostatne veci su uz zname: sedacky fajn, hlavne nastavitelna bederna opierka, ale boli trochu kratke sedaky. Radenie vynikajuce. Volant sportovy, citil som kazdy kamienok na ceste, ale to asi patri k tomu :)
Vzadu miesta pomerne malo, ja by som sa za seba tazko posadil (186 cm).
Vyhlad vpreddu fajn, vzadu bieda, ale to je zvyk. Miesta vpredu je pomerne dost, aj ked sa mi zda auto trochu uzke, ale da sa zvyknut. Na skutocnost, ze je pedal plynu akoby pod stredovou konzolou, som si zvykol.
Zaujalo ma, ze nepriek tvrdsiemu charakteru auta vynikajuce filtruje nerovnosti. Ziadne buchoty od naprav na ziadnych nerovnostiach.
Takisto interier bol velmi tichy a ani na nerovnostiach sa neozyvali ziadne pazvuky. Na druhej strane auto bolo pomerne nove.
Aby som to zhrnul, motor ma prijemne prekvapil ( rad by som vedel, ako casto sa meni olej). Nie je to sice ziadny zazrak, na sviznu jazdu vsak bohato staci. A spotreba stoji za to!
Vidim to asi tak, ze v prvom rade sa budem zaujimat o tuto Mazdu a ak by sa na nu koncom roka vazne tak dlho cakalo, tak na to kaslem a zoberiem Avensis. V kazdom pripade M3 diesel doporucujem. -
Lubos.1 21.04.04 14:18
« Re: 2 Peitro
Mozne ze sa na nu dlho caka a cena je trochu vyssia.
Ked budem menit auto (koncom roka/zaciatkom buduceho), tak nie som na auto ochotny cakat viac ako 2 mesiace. Na 307 som cakal presne 4 :(
Chcem iba auto zo skladu a ak na konci roka nebude 1.6 diesel sedan na sklade/na ceste, tak sa na to vykaslem. Pytal som sa v Mazde, keby som si objednal teraz dieselovu M3, taky cakam do septembra!!!
V Toyote som sa pytal na benzinovy Avensis 1.8 za podobnu cenu ako M3 diesel a ponukli mi okolo 20 kusov zo skladu.
Zajtra mam dohodnutu skusobnu jazdu na tej dieselovej Mazde 3, takze este je mozne, ze ma to nijak neuchvati. Ta spotreba je sice fajn, ale bojim sa, ze to bude slabe. Necham sa prekvapit. Napisem potom svoje dojmy. -
"-- skrytý --" 19.04.04 21:46
« Poznatky II
Mam najeto sice jen necelych 1000km, ale je to opravdu parada. Podvozek je sice tvrdsi, ale to vubec nevadi, ten pozitek z jizdy to daleko vynahradi, tohle auto sedi jako pribite, i kdyz tam jsou jen 195 gumy. Hluk uvnitr je hlavne z pneumatik. Mam hatchbag, takze problem z otviranim kufru neni, jen by mohl byt trochu vetsi, uz se chystam ze vyhodim ten plast na naradi, zbytecne to zabira 60l. Je to 1,6ka, motor je dost svizny, proste to auto se jim povedlo, jak motorove, tak design uvnitr i zvenku, urcite se oplati na nej pockat. Pokud najdu nejakou chybu, tak urcite se o ni urcite podelim >:D zatim jsou ale same klady. -
« Re: Re: Poznatky
Pro FordFocus: Taky jsem jezdil Focusem. 2 dny mi jej půjčili. Ale je v tom nepatrný rozdíl. Focus je měkčí, více izoluje volant od vozovky. Někomu to může vyhovovat. Mě to nesedí. Je mezi nimi asi takový rozdíl, jako mezi Fiatem a Alfou. Fokus byl na 2 místě, kdyby nebyla Mazda. -
« 2 Jiri Smrcka
Diky za informace. Taky cekame sedan a predtim jsme meli Oktavku :-) A o gumach jsem taky premyslel, ty 205 jsou hlucnejsi a min komfortnejsi,ale to je fuk. M3 je asi stejne naladena na tvrdsi notu, takze se gumama se moc nezmekci. Psal jsem do mazdy a odepsali mi, ze sedan ma mekci perovani nez hatchback, kterym jsem uz neco najel. To me potesilo, ale jak pisete, tak to asi o tolik nebude. Ale je pravda, ze Oktavka byla az moc rozhoupana. Preju hodne stastnych kilometru. Ja uz se nemuzu dockat :shock: -
« Poznatky
Mám Mazdu3 1,6 SDN v max. výbavě ze začátku ledna, je to moje první Mazda, celkem páté auto. Má najeto 5000 km. Zpočátku jsem nechtěl 205 gumy, ale nyní nelituji, sedí jako přibitá. Pro konkrétní srovnání s Octávií z r.1998: tam, kde šlo se Škodou jet 80, tam jde Mazda 90-100, žádný náklon, nepoměrně vyšší jistota. Je tvrdší než Megan i Škoda, ale má výborný kontakt s vozovkou. Motor táhne velmi dobře odspodu. Osobně však preferuji maximální výkon před tahem v nízkých otáčkách. Spotřeba nepatrně nižší jako Octavie. Ale nikdo z konstruktérů Mazdy neotvíral asi kufr - není za co chytit. Zatím se zdá, že je to nejlepší auto, jaké jsem měl. -
"-- skrytý --" 09.04.04 16:21
« koupe
Ja jsem kupoval mazdu3 asi pred dvemi tydny a jezdi to opravdu skvele, je to parada. Sice jsem chtel touringa, ale musel bych na neho cekat nekde do srpna. Rekl jsem ze chci 1,6 benzin s klimou a prodejce obvolal nejake asi dalsi prodejny a zjistil kde maji co na sklade a nabidnul mi dve auta. Takze jsem na to vubec nemusel cekat, behem tydne jsem mel auto doma. -
« 2 Lubos1
Objednavali jsme uplne na konci Februara a bude v Juni anebo mozna az v Juli. Vezou se z Japonska po lodi asi do Hamburku. Delali jsme vlastne jenom zmenu detailu na uz objednany vuz (puvodne asi pro predvadeci vozidlo). Pokud bychom objednavali treba ten novej diesel,tak bysme cekali az do Augusta 8-s
Pokud se tyka vnitrnich rozmeru. Je to opradvu potreba vyzkouset. A nejlip na delsi trasu. Mrzi me,ze jsem to o tech rozmerech psal, protoze to ted vidim uplne jinak ;-) Na prvni pocit to tak clovek mozna citi, ale ve skutecnosti me to nijak neomezovalo. Kdybych byl trochu rozlozitejsi,
tak bych mozna trochu vahal, ale po svezeni bych nazor urcite prehodnotil :P Prostoru pro nohy je dost i pro kolena. Jedinej rozdil (proti Oktavce,protoze tu jsme meli doted) je, ze Oktavka mela hodne velky vybrani pro lokty. A jeste dalsi vec. Oktavie mela sedadla o poznani bliz k sobe. V M3 je siroka loketni operka (ktera se mi moc libi) a sedadla jsou oproti oktavce (by ocko) sirsi. Z toho plyne, ze clovek sedi bliz ke dverim, ktere nemaji navic to vybrani. Tot vse o prostoru. Jak rikam, nutno v klidu vyzkouset. -
"-- skrytý --" 25.03.04 12:33
« Bez nadpisu
S těmi vnitřními rozměry jste mne docela nepotěšili. Do M3 jsem se zabouch na první pohled, ale mám 185 cm a 120 kg, tak nevím. Jdu se objednat na zkušební jízdu, tak se pak vyjádřím. Zatím mám Opla Astru G a v té je místa habaděj. Zkoušel jsem Hondu Civic, ale tam se na šířku nevejdu. >:D -
« 2 joe_st
Jinou Mazdou jsem nikdy nejel. Dival jsem se na ceniky Mazdy a k M3 1.6 Touring jsou tam dvoje pneu, zrejme na vyber. Ta nase bude jezdit hlavne po meste a cesty u nas nejsou dobry. Pokud to pujde, tak bych tam chtel ty 195/65 R15. SIce to uz nebude asi takovej hukot, ale stejne to bude automat, takze co uz. RX8 jsem teda nezkousel, jenom jsem v ni sedel. Svezeni by me v ni lakalo, ale mam k podobnejm autum respekt. Nejezdivam moc rychle, kdyz se chci vyradit, tak si zapnu pocitac, to jsem pak na silnici jako beranek a rozciluju se na ostatni, kdyz nejedou podle predpisu:o) Na druhou stranu se jezdi cim dal tim hur. A ted to teprve zacne. Uz loni jsem si vsimnul, ze spousta ridicu byla jako utrzena ze retezu, kdyz prislo teplo. Jako by meli po zime abstak :shock: -
« Re: .
k tomu podvozku: jezdil jsi nekdy pred tim s nejakou jinou mazdou? mam zkusenost takovou ze temer vsechny mazdy maji citelne tvrdsi podvozek ...coz je na ukor komfortu, ale jak jsi sam psal, muzes si k tomu dovoli mnohem vic nez k ostatnim autum, ten podozek je totiz naprosto citelny a nezaludny....auto se chova tak jak mu reknes..... pro nekoho vyhoda pro nekoho obtezovani.... jinak trojka je super. a kdyz ty dojmy z trojky vynasobis peti tak je to RX8...vcetne tech podobnych budiku ;-) -
« .
Tak jsem tu s cerstvymi poznatky z M3. Najel jsem pres vikend pres 200km a hodnotim nasledovne. To, co se mi libilo uz predtim zustava. Vnitrek auta je pro me proste uzasnej. Co se tyce toho prostoru, tak (presne jak pise Lubos1) neni to vubec tak tragicky. Naopak jsem se citil hodne volne a mista je v aute dost a dost. I na zadnich sedackach je mista pro kolena hodne. Nad hlavou taky. Ovsem v sedanu je to horsi (jezdil jsem hatchbackem). Ceho jsem si ale predtim nevsimnul pri predvadecce je, ze ve vybave Touring je odpruzeni docela hodne tvrde na nase cesty. V porovnani s rozhoupanou Oktavii je to velkej rozdil. Sice jsem si na to zvyknul, ale budu mit docela strach, aby to jizdy po nasich silnicich vydrzelo. V zivote jsem jel tak 4 auty, takze jsem se jeste s takovym podvozkem nesetkal. Ale asi i spousta jinych aut ma podobne naladeni. Auto melo najeto 5000km a i pres tenhle tvrdsi podvozek v nem absolutne nic nedrncelo. Snad by se to dalo resit trochu jinym pneu, co myslite? Myslim s vetsim profilem. Ale to by pak byl potreba mensi rafek, ze? Jestli vite poradte, plz. Taky ty gumy byly 205 a byly trochu hlucnejsi. Na druhou stranu dovolovali tomu autu jet az jsem kulil oci. Na trase, kterou jsem mel projetou Oktavii, na mistech kde jsem musel zpomalovat, jsem v M3 nemusel vubec dat nohu z plynu. A jak to auto brzdi, to jsem taky jeste nezazil. Lvi podil na tom ale samozrejme maji prave ty gumy. A co se tyce motoru 1.6. Ten nebyl zase az tak hlucny, jak nekdo psal. Oproti Oktavce 1.6 pohoda. Byl hlucnejsi az od 4 tis. ot., ale rozhodne ne vic nez Oktavie. Krome rozpaku nad tim tvrdsim podvozkem a nasimi cestami je dojem veskrze pozitivni a uz se tesim na cerven. P.S. Auto budilo docela velkou pozornost, ale mozna to bylo velkym napisem Mazda3 na boku:o)