Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 19.05.04 10:14
« Re: Mazda3
Mám Mazdu 1,6 touring v max. výbavě již 5. měsíc. Vím už o několika věcech, které bych udělal lépe, než výrobce, ale to jsou jen posbírané drobnosti. Zabudované rádio asi není nejlepší pro fajnšmekry - znám lepší. V servisu asi poradí, zda je tam výstup pro zesilovač. S motorem jsem spokojen, přestože mi nesedí jeho charakteristika (dnes tak velice módní) t.j. velký krouťák v nízkých otáčkách. Bez elektroniky může být často problém s prokluzem kol při prudším zrychlení i na asfaltu. Jinak auto jede přes 200 na tacho a to ještě podle měření policie proměřuje jen málo!
Nedávno jsem jel s novým Golfem a tak srovnávám. Golf už není ten starý Golf. Už je mnohem dál. Ničím mne nezklamal, ale ani nepřekvapil. Je solidní vyrovnaný vůz vhodný téměř pro každého. Mazda proti němu příjemně provokuje řidiče neustále atakovat hranice řidiče, auta a silnice. Pocity z jízdy v tomto autě jsou lepší. Možná, že srovnání technických parametrů na papíře vyjde lépe pro Golfa (nikoliv však cena), ale lépe se mi jezdí v Mazdě.
Mám soukromě již šesté auto a měl jsem i výkonější auta, ale myslím, že Mazda3 je tím nejpříjemnějším autem k ježdění, ve kterém jsem kdy seděl.
Naštěstí jsem na něj nemusel čekat! Když jsem jej kupoval, nebylo ještě autem roku. -
« Mazda3
Tak se rozhoduji ze si koupim mazdu 3, chtel bych si asi koupit tu 1,6 touring.Jaky mate s timto vozem zkusenosti? neni ta 1,6 preci jen ta 1,6 malo??? Je na tom aute neco co vam vadi??.....jo a jeste jeden dotaz jak je to s radiem, jsem trosku fanda do dobry muziky v aute a preci jenom integrovanym radium moc neverim. Da se na to od mazdy pripojit zesilovac??? predem dekuji z odpovedi -
« 2 Peitro
Zdrazili priblizne o deset tisic. Ze pry se bouri rakousti prodejci. Mz3 1.6 Sedan Touring stal asi 558 000 nebo tak nejak a ted stoji skoro 570 000. Taky me to stve. To 7-mi procentni clo, co padlo na japonsky auta, jde ted importerovi do kapsy. Mozna, ze zacnou nejaky akcni slevy atd.. Ale oficialne je ta cena vyssi. Kdyz clovek uvazi, ze je i nizssi DPH, tak je to binec!!! >:-[] -
"-- skrytý --" 11.05.04 15:31
« m3
2 thym: ono bazarum se neda moc verit, jen se mi zdalo ze kdyz to je nove, tak by to mohlo byt v pohode, po tvem prispevku, jak tak nad tim premysli, tak asi mas v necem pravdu :)
2 bethe: jakto ze zdrazili? na webu mazdy je zatim porad stejna cena, melo to jit prece spise dolu nez nahoru, to nechapu. Kde o tom psali?
Zatim mazda3 je opravdu malo videt, nevim jestli to nestihaji dovazet, nebo ze by to lidi zas tak nekupovali, ale zase kdyby toho bylo plne ulice, jak fabii a oktavek, tak uz to nebude ono :-)
2 mikr: porovnat ty dva motory nemuzu, ale mam stejny motor 77kw a jsem s nim maximalne spokojeny, jezdil jsem i se silnejsimi auty a je to proste vec nazoru, podle me je dobry i kdyz 1.6 by mohla mit i vetsi vykon. Pak napis svuj nazor, jestli je ten rozdil mezi 77kw a 85kw poznat. -
"-- skrytý --" 10.05.04 13:16
« Re: Nova M3
Mám ten motor a nejsem s ním nadšem. Ale upozorňuji, že je to věc zvyklosti. Výkon 77 kW moc neříká. Spíš mi není po chuti (to je ten správný výraz) průběh krouticího momentu. Krouticí moment se blíží dieslu. 83% maxima už ve 2000 ot/min, ale 81% při 6000 ot/min. Na 4. spolehlivě zrychluje už od 60 km/hod. Ale pro toho, kdo považuje 2000 za "volnoběžné otáčky" (např. italská auta) a vyžaduje max. zátah ve vysokých otáčkách nebo rád podřazuje tenhle motor není. Ne, že by to neuměl, ale není z něj pocit vysokého výkonu v max. obrátkách. Tento motor táhne rovnoměrně v celém spektru otáček a to mě nevyhovuje. -
« 2 all
V Mazda CR jsou pekni hadi, proc Mz3 zdrazili? Clovek se tesil na dobrou cenu po vstupu do EU a ted kvuli pitomejm Rakusakum nebo komu bude jeste o fous drazsi. To je teda fajn prekvapko. No, taky, kdyz lidi byli schopni platit stavajici cenu, tak proc ji neponechat a mit vetsi zisk, ze? :-( Jsem se nastval. Mz3 se zatim moc nevidi, tak by jim jenom prospelo ji trochu zvyhodnit. -
Lubos.1 28.04.04 23:21
« Bez nadpisu
Naopak bolo by dobre, aby ostalo M3 forum samostatne. Nebolo by dobre, aby sa niesalo s inymi a hlavne starymi Mazdami.
Mam o to auto zaujem a rad by som poznal nazory jeho majitelov bez toho, aby som ich hladal.
Mimochodom, mam info, ze situacia s M3 diesel sa ma upravit v septembri, kde dodavky budu fungovat normalne.
Takze uvidime. -
« Bez nadpisu
Když už jsme u těch tachometrů a pocitu z rychlé jízdy - tachometr mé M3 celkem slušně "kecá" - nemám to ještě úplně přesně změřený ale první odhady jsou: tacho 130 - reál asi 123, 150 - reál asi tak 138, tj asi o 8% víc než je skutečnost.
Při 45 na tacho během průjezdu radarem v HB mi to ukázalo asi tak 42 km/h, což by vcelku odpovídalo i měření na dálnici se stopkami v ruce viz. výše. >:D
Pokud jde o pocity z "plné" jízdy na dálnici ale i jinde, jsou sqvělé nicméně já (už) nejsem ten typ, že bych na to "měl" jezdit tak, jak by tohle auto (a ridič :?: ) mohlo. Nejen "kvůli policajtům" ale taky už jsem za ty roky, co jezdím, něco viděl včetně dvou úmrtí na vlastní oči. Když vám umře doslova "pod rukama" mladá žena, která měla jen tu smůlu, že si sedla s mladým bláznem do staré "stovky", který ji pak otevřel v zatáčce o strom, tak to asi každého trochu poznamená a taky trochu "vyučí" :(. Kromě toho to snad už ani skoro nikde nejde. Je velký provoz, cesty jsou rozbitý... Fakt ale je, že (některá) auta jsou dnes přece jen o nečem jiném.
Přesto mi to nedalo a na těch 220 jsem ji už vytáhl. "Šla" by asi ještě dál ale byl dost velký provoz a ty moje chabý nervy ... >:D
PS: Nechcete se s M3 vrátit do "Mazda thinking ..."? Stejně tam beztak všichni chodíme... Dám tam příspěvek M3 se vrací ...
Ahoj,
Karel -
« ..
2 dabel: To mas pravdu nemel jsem jeste japoncika, takze to si rad pockam, kdyz je to takhle ;-) Aby mi nejakyho hlavne nepribalili do kufru, co bych s nim doma delal :shock:
2 centsm: Taky mam takovou zkusenost, aspon podle tech par kilometru, co jsem s ni najel. Znamy useky jsem projizdel vyssi rychlosti nez v Oktavce(1.6 74kW) a ani mi to neprislo rychle. -
"-- skrytý --" 28.04.04 11:51
« Pro bethe
Měl jem stejný pocit při dobržďování, že vozidlo táhne na jednu stranu. Ale na válcích se to nepotvrdilo. Asi je to jen pocit, protože jsem celý život jezdil "jen" na 185/65 a teď mám 205/55. Moje M3 má už najeto 7000 km. Nedávno jsem měl zajímavou příhodu s kolegou, který jezdí s P307. Je zvyklý jezdit po dálnici kolem 150 km/hod a mě (protože v M3 nevidí na tacho) stále pobízel, kdy už pojedu normálně. Až teprve ve 180 konstatoval, že toto je jeho rychlost. Byl velice překvapen kolik ve skutečnosti jedem. -
« Re: 2 KarelB
bethe: ad tovaren v Europe: asi si Japa este nemal, inak by si vedel, ze najlepsi Japonci sa robia prave v Japonsku a z japonskych dielov. Mazda ma tovaren v Spanielsku (vyraba tam Mazdy2) - to si radsej pockaj o nejaky ten tyzden dlhsie a mas istotu, ze to ti soudruzi z Japonska poriadne zmontovali. Ked to nejaky Spaniel pocas siesty montiruje, to to nemusim...
ad zatacanie a pneu: pravdepodobne ma ta predvadzacka sirsie pneumatiky, ktore su na vyjazdene kolaje citlivejsie ako uzke. Inak osobne si myslim, ze na motor 1.6 je rozmer 195/65R15 plne postacujuci, so sirsimi by sa to auto uz skor "trapilo". -
« 2 KarelB
Diiik :-) Mimochodem jsem taky Karel. Ta nase bude 1.6 Sedan s automatem, takze si myslim, ze ty 195 budou vcelku na miste, protoze vyuzivat moznosti podvozku M3 moc casto nebudeme. Mam prave obavy z tech nasich silnic. Nekde nekdo psal a vytlucenejch napravach nebo co, nerozumim tomu, ale zni to hrozne a hlavne sugestivne 8-s Akorat aby meli nejaky pekny 15" hlinikovy kola. Doufam, ze ty puvodni prodejce odecte od ceny atd.. To se uvidi. Jeste ale na auto cekame. Az do cervna, mozna do cervence, hruuuuza >:-[] Bodla by tovarna v Evrope. Ted mi hlavu trochu pomotala Oktavka II. Docela povedena (i cenove), ale myslim, ze tyhle prvni serie = loterie. Mozna to uz neplati, ale preci jenom to stoji docela dost penez nez, abych to pokousel ;-) Jinak je M3 ato, do kteryho jsem se zamiloval na prvni pohled.
Mel bych dotaz. Kdyz ji mame nekdy pujcenou (predvadecku, nez prijde ta nase), tak jsem citil jak se mi pri brzdeni snazi zatocit a pekne to bere za volant. V Oktavce jsem nic podobnyho nikdy nezazil. Stavalo se to hodne pri dobrzdovani u semaforu. Nakonec jsem vydedukoval, ze to bude vyjetejma kolejema, protoze na normalni silnici se mi to nestalo. Mate taky takovy zkusenosti? Diky. -
« Re: 2 Lubos1
Ahoj,
mám na M3 SDN 2.0i Bridgestone Potenza RE 040 205/50 R17 (z výroby)a jediný rozdíl, který pozoruji proti staré 323 1,5i na 185/65 R14 (Conti Premium Contact) je výrazně tišší motor, který není na volnoběh takřka slyšet (ve srovnání s tou "starobou", která má nalítáno již 185 000 km).
O gumách na M3 opravdu nic "nevím", při vyšších rychlostech se spíše projevuje aerodynamický hluk, pokud ovšem zrovna nejedu po některých úsecích D1, ale tam se jistě neozývají ty gumy :?, i traktor na bramborovém poli trochu drkotá....
V zimě jsem tam měl Firestone Winterhawk 205/55 R16 na plechu a hluk od pneumatik prostě není na tomhle autě problém přesto, že to může být jen můj subjektivní pocit. Proti 323 je přitom M3 daleko stabilnější ("tvrdší") ale při přejezdu nerovností mi přijde i na těch nízkoprofilech daleko lépe utlumená pokud jde o přenos rázů od kol na karoserii. A to tady máme teď opravdový tankodrom. :-(
Co je ovšem třeba taky trochu sledovat, je cena za jednotlivé rozměry - 195/65 R15 jsou zcela běžné gumy na kterých sedí třeba Octavia a určitě se dají sehnat levněji něž 205/55 R16 na něž se zřemě pomalu přechází (Peugeot, Renault, asi nová Octavia). To ovšem nemluvím o těch 205/50 R17 kde je to ale i o rychlostním indexu "V" = 240 km/h a stavech, které mají jen kluci.
Jinak M3 je skvělé autíčko, zatím 100% spokojenost.
Karel. -
« Ad. uzka M3
M3 se musi zdat uzka, kdyz clovek presedla z P307 :-) I pri presednuti z Oktavky jsem mel ten pocit. Ale na druhou stranu, ted kdyz s M3 jedu, tak mi to uz vubec nepripadne a necitim se nijak omezovan. Je to proste jinej druh auta nez P307 nebo Golf V. A co se tyka sedaku, ty jsou o poznani lepsi a delsi nez v Oktavii. Ale zrejme na P307 nemaji. Stejne je to zajimavy. Lidi jsou stale vyssi a vyssi a auta se tomu musi prizpusobovat, proto se tak nafukuji. Dukaz toho, ze zadna korelace mezi telesnou vyskou a financnima moznostma neni :)

1. VW Golf V, 2. Peugeot 307, 3. Opel Astra, 4. Ren. Mégane II, 5. Ford Focus, 6. Mazda3 (???!!!), 7. Toyota Corolla a 8. Fiat Stilo(to bych asi souhlasil). Ale jinak je pořadí "hodně zvláštní". Kupte si toto číslo, fakt je to "počteníčko". Osobně jsem Mazdu 3 málem koupil. Nakonec šel o třídu výš, ale se všemi vozy jsem jel a s pořadím nemohu souhlasit. Pozice Mazdy 3 je výsměch. Všechny motory byly na naftu. Např. jsem se dočetl, jak je diesel v Mazdě3 hlučný. Z toho plyne, že v Golgu V(Oct.2) TDI není slyšet...?Vždyť to TDI syst. PD mlátí jak traktor. Co Vy lidičky na takové testy? Já je ignoruji, volím podle sebe, ale na mne to působilo jako 16. stránková reklama na Golfa V, a to proti němu osobně nic nemám.Je mi lhostejný.