Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
takze mam 2body :)
1. stranky vyzeraju dobre a stale sa na nich nieco meni :)
2. vcera mi chvilu nefungovalo ovladanie radia na volante. Boli dopravne info a ked skoncili, namiesto aby sa pustilo CD, tak ticho...pozeram na display, je tam meno radia, ale nic. Tak klikam na volante a nic znova, stredovy panel ale reagoval. Ked som prisiel domov, tak pomohlo standardne "vystupit - nastupit". Vypol a zapol som elektriku a uz ide...
vlastne, spomenul som si na bod
3. zamykanie dveri. Vsimol som si taku zaujimavu vec, blbne iba ked mrzne, ale potom vacsinou cely den. Lebo teraz ako bolo v BA tyzden tepla, tak ziadny problem. Vcera a predvcerom sa troska ochladilo a znova to blbne. A dnes znova v pohode... -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 05.12.05 18:57
« profil zhupu
mám směrem do kopečka ke své karáži táhlý zhup na pravou stranu auta ;když se jede svižněji, tak kolem 50km/h do kopečka - a zhoupne se to, tak byl vždycky klid. Dneska ..chrrrrkřupcvak. to samé i na těch přechodech. Našel jsem o tom na mazda3forums.com nějaké debaty, ale výsledek je akorát ten, že se má zkusit vyměnit nějaká připěvňovací guma s konkrétním číslem, ale to ve většině případech problém nevyřešilo a hoši jezdí s povrzáváním při přejetí retardéru. Asi se k nim přidávám :-) Prošel jsem si vešekré jejich reakce, a zdá se, že mají náturu stejnou, jako my češi. Jeden vznese problém a druhý mu na to řekne, že si měl vybrat lepší auto, dražší, co že čeká od auta za 17k$ :o)) ten mu samozřejmě vynadá, že to s tím nemá nic společného, a že prostě má větší nároky než on a už to jede >:D
Všude stejné. Je to vlastně o tom: "Proč by zrovna moje NOVÉ auto mělo dělat takové zvuky...a kuwa, za takové prachy." Svým způsobem mají pravdu obě dvě strany. Já to beru jako trošku znepokojující, je to pro mne nový zvuk a rozhodně se mi nelíbí, ale že bych šel za to šel dealerovi vymlátit zuby z huby nebo se šel zhoupnout, tak to zase ne. Každopádně - je to nepříjemné, ale měl jsem si koupil - jak to tam komusi kdosi říkal: "better engineered car!" :o)
Já jdu zase dělat na stránkách.
Kdyby ještě někoho něco napadlo, tak to napište. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 05.12.05 17:18
« dotaz
pánové, tak jsem zpozoroval, že při přejezdu zvýšeného přechodu pro chodce, kdy se auto zhoupne nebo když třeba je velký zhup na vozovce, tak mi něco - jak to popsat zachrastí/zakřupe/zavrře zpodpaluby, spíše dál, takže někde z prostoru motoru. Myslel jsem si, jestli to třeba nědaljí pružiny, ale když jsem auto na místě rozhoupal pořádně, tak to žádné zvuky nevydávalo. Přechody jsem takhle projel asi 4 nebo 5 a pořád stejné. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli jste si toho taky třeba nevšimli. Mimochodem začalo nám tu pršet. Za sucha mi to určitě nedělalo. A taky jak je na cestě posypová drť, je možné že se to někam dostalo ... ale aby to křupalo pokaždé a stejně ...nevím. Docela mě to vzalo, je to jako starý žebřiňák, lidi se musí otáček, co to je za vrzání. -
neregistrovaný: "Happy" [212.111.4.XXX] 05.12.05 08:05
« VIN
kontrolní součet - počítáme ho z kterých pozic - 1-8? Zkusím to přelouskat.
Takže to máme devítku.
Desítka rok výroby nebo modelový rok. Takže u nás asi modelový rok. To by asi taky sedělo.
11. výrobní závod. Takže ano, to sedí, žádná Hiroshima :-) Takže svítit se nebude. Na druhou stranu ... >:-[]
A já bych spíš viděl specifikaci modelu 4-7, a motor na té osmičce.
Vypadá to, že už známe význam pozic, ještě k tomu sehnat všechny kódy 8) -
« Re: Re: prima
Zdar Mazďáci, takže soudě podle toho, co jsem našel na Internetu je na 10. pozici buď rok výroby a nebo modelový rok, což u mne docela dobře sedí. Na pozici 9 je jen kontrolní součet, jedenáctá pozice je výrobní závod, v našem případě 1, což by mělo být Hofu. Na pozicích 4 - 8 je pak podrobnější specifikace modelu. U mne tedy BK12F, přesný výklad jsem zatím nenašel.
Poměrně dost o VIN je například na:
(censored link) nebo (censored link) (bohužel Anglicky)
Zdraví,
Karel -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 04.12.05 15:29
« prima
tak jestli tomu dobře rozumím, tak...
1. J=Japonsko
2. M=Mazda
3. Z=kategorie nebo nějaké jiné členění třeba podle destinace vývozu
(našel jsem taky 1,2,3)
4.5. BK= typ vozu - obchodní označení naší trojky
6.7. XX= druh - (12 sedan, 34 hatch)
8. X = typ motoru (Z 1.6, F 2.0, nafťák tedy nevíme)
9. X = ???
10. X = rok výroby (já tam mám 5 ..????)
11. X = místo, kde se vyrábí - fabrika. Mazda prý měla 0-Hiroshima, já tedy nevím, já tam mám 1)
12.-.17. XXXXXX = sériové číslo vozu
Je to tak? Sedí to? Zkuste to prosím provonat a určitě to dáme nějak dohromady. Čus bus. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 03.12.05 23:50
« ach jo
...tak to mi moje teorie padla jako domeček z karet.
Tak by mě zajímalo, jaký VIN má Karel s tím dvoulitrem, co se mu rozletěl napínák kladky. Dávám na stránky servis bulletiny a našel jsem tam ten jeho problém, ale týká se to takových a makových aut - ale s VINem JM1BK Tak jsem myslel, že se bude o omotoru a ono není. Tak to bude asi o oblasti, kam se auta dováží. Možná nám řekne, až se tu ukáže, jaký má VIN.

ani se mi to nechce reklamovat, nechci aby mi rozebrali palubku a pak to vrzalo :*)