Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 09.06.04 14:36
« Barva?
Bethe: Nevím, jestli barva tolik snižuje spotřebu. Je pravdou, že když jsem měl bílou, tak tolik kastle nepálila, ale uvnitř se mi to zdá stejný. A spotřeba utěšeně klesá s každým ujetým km. V současnosti je průměr 7,3 l/100km. Mám M3 sedan v černé metalíze. Byl problém s přihlášením, protože naši neznají černou metalízu. Nakonec jsme napsali jen černou. -
« barva?
Sorry, ze vam trham diskuzi. Ale zajimalo by me, jakou mate barvu vasich aut? Nase bude stribrna. Dnes jsem u Vaclavaku videl asi tri Mz3. Jedna byla ve fialove matalize a vypadala nadherne. Vsechno byly sedany. Docela me prekvapilo, ze barvy pro sedan a hatchback nejsou uplne stejny. Treba zrovna ta stribrna je na hatchbacku podle me hezci :-(
Tak me napada, ze tim, budeme mit stribrnou usetrime za benzin, nebude tolik bezet klimatizace. Kdo by to rekl, ze barva muze snizit spotrebu? :) -
"-- skrytý --" 09.06.04 12:59
« Kolik vám to jede
KarelB: jestli mám věřit tabulce rychlostí (a nemám důvod nevěřit), tak mi na M3 1,6 s pneu 205/55x16 tacho proměřuje při 60 km/hod jen +3 km/hod (potrvrzuje to nedávné měření policie - oni 60, já 63), ale při 100km/hod už jen +1 km/hod a při 214 mám jen 210 km/hod. Tak špatně tacho asi nepůjde. Tady byde hrát roli také nepřesnost otáčkoměru. Bude-li příležitost, vyzkouším, kdy zabere omezovač otáček. Měl by omezovat na 6500 ot/min. Pokud jsi tu tabulku počítal, tak před tebou smekám. -
« Kolik nám to jede ...
Ahojky, tak jsem ještě chvíli bádal a myslím, že mi to už vychází. Zde jsou teoretické rychlosti M3 2.0i na 17" 205/50 gumách. Zajímavé je, že podle tohodle výpočtu má tacho při 220 téměř nulovou toleranci ??
1. stupeň 2. stupeň 3. stupeň 4. stupeň 5. stupeň
5500 41 72 107 153 187
6000 44 79 117 167 204
6500 48 85 126 181 221
stálý převod 1:4,388
PS: 1,6i má stejný stálý převod ale 5 je zpřevodovaná 1:0,820 což odpovídá 214 km/hod při 6500 ot/min (na stejné 17" gumě na jakou jsem počítal dvoulitra)
PS2: v editoru tabulka vypadá pěkně ale v náhledu se jaksi rozsypala. Snad je to aspoň trochu čitelné - jinak import do Excelu. :idea:
Karel. -
"-- skrytý --" 08.06.04 09:16
« Re: Re: ad cidlo airbagu
bethe: taky mám vyměněno čidlo airbagu. 2500 km a 1,5 měsíce vydrželo. Po výměně už 3,5 měsíce drží. Auto pravidelně umývám WAPkou.
K otáčkám na motoru 1,6: 6000 - 195 km/hod tacho, 6500 - 210 km/hod. Omezovač nezasáhl - víc jsem nezkoušel, protože mě při tom předjel Baworák :) -
« Re: ad cidlo airbagu
2 bethe: svítila kontrolka airbagu, celý problém byl zřejmě zapříčiněn vlhkostí neboť po několika slunečních dnech dočasně mizel. Stačil deštík nebo umytí auta WAPkou a bylo to zpět.
2 gem: při těch 220 to vypadá na zhruba 6500 ot/min. Zkoušel jsem se dopočítat ke správným otáčkám z obvodu gumy, převodového poměru na "5" a stálého převodu ale nějak mi to nevychází. Nevíte někdo jestli se ty poměry sčítají, násobí, ...?
PS: Mám za sebou setkání s divou zvěří - v 90 jsem tefil srnku. Bohužel to odnesla přední guma, kterou se mi podařilo nějakým záhadným způsobem prorazit tak, že nepůjde spravit a tak teď čekám na novou. Pokud jde opředek, je M3 udělaná skvěle - v předu to odnesl jen kus plastu na kterém visí nárazník, piksla na které je přišroubovaná SPZ a pár úchytek na mřížce "úsměvu". Nárazník jako takový přežil takřka bez viditelného poškození. Suma sumárum to bude něco kolem 10k, nebýt té gumy tak je to skoro "zadarmo". Než jsem zastavil, vůbec jsem se netěšil na podívanou kterou uvidím ale dopadlo to celkem dobře.
« Re: Re: Re: Re: Re: M3
to gem: Na otáčkoměr jsem se bohužel nedíval, až bude na highway volno, kouknu se. MP3 modul mám - funguje to celkem dobře - tváří se to jako CD loader s počtem slotů stejným, jako je počet adresářů v rootu CD s MP3. Na 128k to hraje víc než slušně, v autě si člověk stejně moc HiFi neužije...
« Re: Re: Re: M3
Tak nevím, zatím jsem teda nikde neodskakoval, asi nejezdím dost brutálně 8-s , nicméně jsem s tím autem byl na okruhu v Mostě a jediný závěr který z toho mám je ten, že skvěle sedí a v zatáčkách se chová zcela neutrálně a to i v mezních podmínkách, kdy už putuje po kolmici na tečnu ven ze zatáčky (je to přeci jen osobák a ne formule).
Ty Potenzy jsou jen trochu tvrdší - při brždění na kluzné ploše, kterou tam mají, jsem měl problém to auto vůbec zastavit na vzdálenosti, která byla k dispozici což mne trochu vyplašilo. Nicméně několikeré opakování pokusu na normálním mokrém povrchu (několik různých míst) potvrdilo, že to brzdí vcelku dobře, samozřejmě ne tak jako na suchu ale to přece všichni víme. Mj. na zimu ty gumy nejsou vhodné a to vůbec. Při pokusu o jizdu na 5 cm sněhu jsem měl problém to auto vůbec vrátit po mírném kopečku do garáže ;-) .
Jinak se spojkou žádné problémy nemám, sedačky ve dvoulitru jsou jiné než u běžných modelů, kufr se otvírá a zavírá opravdu blbě ale dá se to řešit klíčem v ruce. Hrdlo na bezín vzadu vpravo není moc dobrý nápad (moje předchozí 323 '97) jej měla vlevo což mi přišlo lepší ale na druhou stranu si takhle neotřískáte dveře o stojan v případě, že je u pumpy trochu víc těsno...
Pokud jde o maximálku sedanu, tachometrově jsem tam měl zatím "jen" 220 (dál už není stupnice :?: :!: ) což odpovídá reálným tak 200 km/hod a to auto chtělo dál zrychlovat... Já už ne, na D1 bylo toho dne dost husto :roll: .
« Re: Re: M3
Teď jsem četl recenzi na 2.0 sedan na autorevue.cz, docela mě překvapilo, když tam psali, že jim v jedné ostré zatáčce poskočila zadní náprava o několik decimetrů na stranu a svedli to na pneu Bridgestone Potenza... Teď jen čekám, až tam dají video, rád bych to viděl na vlastní oči, protože ta zatáčka musela být nějaká hodně brutální, aby se tohle stalo...nebo ne? -
"-- skrytý --" 28.05.04 13:05
« M3
Tak s novou M3 1.6 benzin sdn zatim absolutni spokojenost. Asi se neda srovnavat s predchozi M323 1.8. Kdyz jsem presedlal z M323 1.5 r.v. 95 do M323 1.8 r.v. 99, tak nebyl skoro zadnej rozdil (u 1.8 vetsi kroutak, lepsi brzdy, subjektivne horsi treti rychl. stupen). M3 je uplne jiny auto. Perfektni podvozek (minimalni hluk), motor jsem zatim naplno nevyzkousel. Celkovy dojem je o tridu vyse nez 323, takze zatim >:D >:D >:D . Jizda v 2.0 l asi musi byt asi jeste vetsi pohoda.
P.S.: Taky vymena cidla airbagu. Jsou jeste nejaky dalsi problemy ? -
« Re: Re: Re: Mazda3
to gem: No na normální N95, zkoušel jsem tam jednou nalejt 99 oktanů ale na autě to nebylo poznat, dokonce se mi zdálo, že mu to naopak vadí - trochu kolísaly volnoběžné otáčky. Na výkonu to nebylo vůbec poznat. Jinak zatím 100% spokojenost - jen výměna předního čidla aitbagů což je zdokumentovaný problém - oprava na počkání. Jinak klasická Mazda :D, prostě auto jak má být.
Karel -
« Re: Mazda3
to stylus: nemám sice 1,6 ale 2,0 a na průměr přes 10 litrů se zcela jistě dostanu, pokud bych jezdil jen ve městě . To odpovídá celkem férovým údajům v techničáku 11,5/6,3/8,2. Na dálnici se v případě jízdy +- kolem povolených 130 km/hod pohybuju mezi 7,3 až 8,2 l/100. Dneska jsem absolvoval cestu ze Šumavy domů vícemémě po silnicích 1. třídy s průměrem 7,0 l/100 km - průměrná rychlost 69 km/hod. (Když chci předjet tak na to prostě šlápnu, jinak se "courám" mimo obce někde mezi 100 a 110, v obcích pak mezi 50 - 60 km/h). S lehkou nohou se s tímhle autem (2,0i 110 kW) určitě dá jezdit v pohodě pod 7 litrů.
PS: Starou 323 s 1,5i jsem nikdy nedostal nad 8,5 l / 100.
Karel -
"-- skrytý --" 21.05.04 12:36
« Objektivita testů
Někde jsem četl srovnání Golfa, M3 a Astry. Pamatuji se jen na srovnání kufru: Golf nadstandart, M3 podprůměrná velikost. Přitom má M3 největší kufr z těchto 3. Stejně tak celý článek vyzněl až podezřele ve prospěch Golfa. To co je dnes normální bylo v Golfu nej..., o nedostatcích ani zmínka. V M3 byly jen ony nedostatky (a že jich každé auto má), ale v ničem nevynikala. Taskovéto testy čtu hlavně v číslech a mezi řádky.