Citroen C 3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« dobíjanie
Mal som rovnaký problém s dobíjaním batérie za jazdy (gong, kontrolka dobíjania baterie svieti, stierače sú pomalé, prestávajú poriadne svietiť svetlá, autorádio sa vypne atď..), samozrejme než človek príde do servisu všetko sa znormalizuje a diagnostika nič neukáže. Naštastie som vždy stým prišiel do servisu a sťažoval sa na to (asi 6 krát) a na siedmy krát mi vymenili alternátor za nový a tieto problémy už nepoznám, medzi rečou mi v servise povedali že o tom vedia, že sú tam vadné alternátory, že moc to v záruke nechcú robiť pre problémy s importérom a podobné reči. Takže moja rada je atakovať servis kým je auto v záruke a možno povolia ako u mňa, veď pozáručná oprava (výmena) by stojí cca 20 až 30 tis. Sk. -
« dobíjanie je strašné!!!
...takže som šiel do servisu z KE do SNV (80km), kontrolka svietila,stierače išli pomali a stale pomalšie, svetlá už ledva svietili.Bol som rad, bodaj by to auto zdochlo...Tak som mu ešte pridal-zapol som hmlovky v predu aj v zadu, dialkove svetlo a vyhrievanie zadneho skla(ale toto uz mi nedovolilo zapnut) - takže elektrika bola zatazena na max. V tom mi zacalo blikat aj ABS.Asi po 1km vsak dobijanie a ABS kontrolky zhasli a vsetko bolo ako by sa nikdy nic nedialo.Samozrejme pred servisom mi uz kontrolka nesvietila-samo sa to opravilo vsetko bolo OK. V servise mi povedal, ze o takom niecom pocul, ale kedze som sa ponahlal tak na dignostiku som nesiel.Zastavim sa na buduce. Sam som sa vsak rozhodol,že ja to kaslem aj s tou kontrolkou, pokial auto pojde, tak s nim nebudem robit nic.Inac je vsetko OK. Dnes som sa vratil zo Ziliny bez problemov, kontrolka sice asi 100km svietila, ale potom prestala-tak nech si svieti. Ked zistim pricinu, tak Vam dam vediet-snad sa toho dozijem... -
HonzaTu 10.02.06 21:11
« Re: dobijanie
Mám C3 již skoro 2 roky, ještě v záruce. Jsem s ní spokojený, ale pár problémů jsem také měl. Mám vcelku slušnou výbavu, 1,4 benzín, 14" hliníkové disky, ABS, 4 airbagy, el. okna, mlhovky. Suprová je prosklená střecha, to je paráda, auto je krásně prosvětlené. Dost oceňuji posilovač řízení s variabilním účinkem, občas jezdím se služební Fabií a je to hrůza, nemám takový cit ve vyšší rychlosti jako u C3. Měl jsem 3 problémy. Nejprve drobnost, porucha jednoho čidla na parkovacím asistentu, vyměněno. Potom porucha čidla teploty motoru. Po nastartování hlášení že mám přehřátý motor a točil ventilátor. Řešeno výměnou čidla. Nejvážnější bylo loni v létě, nešel jeden válec. Diagnostika v servisu našla poruchu jednoho vstřiku. Aby to mohli uznat jako záruku, tak museli udělat rozbor paliva z nádrže a filtru. Byl OK, tak výměna vstřiku. Problém byl v tom, že jsem byl víc než týden bez auta. Před Vánocema jsem si v akci dokoupil záruku na další 2 roky (pro jistotu). Před asi 3 týdny mi poprvé párkrát svítila kontrolka dobíjení. Poslední 3 dny mi několikrát kontrolka svítila a po pár kilometrech zhasla. Chci zkusit o víkendu pořádně dobít baterii, většinou jezdím poměrně krátké trasy do 15 km. Tak uvidím. Jinak jsem uvažoval, že po splacení leasingu si za rok pořídím C4. Pak jsem ale viděl novou Hondu Civic a je rozhodnuto. K Vánocům chci Hondu! Ale asi si ji budu muset brzo objednat, už teď se objednávají auto k dodání srpen, září tak aby byla pod stromeček. Zdravím... -
« dobijanie
...ked som sefovi servisu zavolal, ze mi svieti kontrolka dobijania na mojej C3, tak sa tvaril dost vystrasene. Hned mi hovoril, aby som dosiel do servisu, a vymenia mi v zaruke alternator. Kontrolka mi vsak po prejdeni asi 30km prestala svietit, a zatial nesvieti stale. Takze to vyzera ze sa to samo opravilo. Aj tak mi povedal v servise aby som sa zastavil aby si zapisal nejake udaje, aby vedel postupovat dalej, ak by sa to znova opakovalo. ... *** inac mam naj. 44.000km a slape ako oci. som spokojny. Aj robotizovana prevodovka SensoDrive radi skvele, aj motor ide super. je to celkom OK auto. ani tomu alterantoru nic nie je... :D -
« Bez nadpisu
Tak to máš kliku že nedřou, já mám v techničáku povolené max 16´ kola, ale kromě vzhledu nevím co by mě přinesly za výhody. Je fakt že to vypadá móóóc pěkně (to se mě fakt líbí, když to nevypadá jak 13´kola ve Š 105, kde mezi kolem a blatníkem prostrčí člověk hlavu), ale poslední čas dávám přednost spíš komfortní výbavě. Sice vyjde vybavená C3 dost draho ale nenašel jsem v téhle kategorii malých vozidel auto s lepším turbodiselem. -
« Bez nadpisu
Mám C3 1,4 HDi 16V s 66KW motorem , byla vybavena v základu 15´kolama, díky tomu je tam jiná převodka řízení než májí 1,1 ; 1,4 benzíny a 1,4 HDi 50KW a můžu vám říct že rejd to má úplně na hov...
Tam kam jsem dřív zacouval se soukám na 3x , jak je menší mezera tak stojím 0,5m od chodníku, protože jinak popojíždím dopředu - dozadu jak trotl... stopový poloměr zatáčení je zoufalých 5,65m proti 5,05m u slabších modelů. Když dáte do 1,1 větší 17´kola opravdu nikde za žádných provozních podmínek nedřou ? Tak proč ty pitomci udělali takovou šílenou úpravu převodky řízení už u 15´kol ? Když stopový průměr je 11,3m kolik je asi obrysový ?? Jinak s autem jsem spokojený, hlavně se spotřebou. Teď se mě povedlo v hustým provozu kde kolona jela 80-100 a provoz byl tak hustý že nemělo cenu spěchat, měl jsem na trase cca 300 km silnice I.třídy spotřebu dle PP 3,3 l/100Km, Jinak celkový průměr na 5000 km mám 4,62 i na dálnicích do 140 km/h se držím na hranici 5l. Jak to jezdí Vám ? -
« Re: Re: 17 kola.
Mam vybavu X tak jsem lakoval lišty a záslepky mlhovek :-)). Podvozel bude od HR před -55mm zadek -40mm jen musim ještě vydržet.. nejsem zavodnik a nejezdim rychle a na akceleraci je to trošku znat jinak uplně v poho. taky sem s toho měl strach.. Jinak zatim v poho jen budu dávat v tydnu nový sedák na reklamaci. mam 75kg je je prosezený.. (otec ma fabku 200tis km a 105kg a sedat jako nový) hold francous :-) -
« Re: Re: Re: 17 kola.
to Hdi ma 90 PS? Ja mel na aute cca 140 PS a sedmnactky kola tam byly teda znat, ale jinak musim pochvalit,ze auto vypada pekne. Mel si s nim nejake problemy? Co spotreba? Premyslim o nem jako o aute pro mamu. Jak se chova v zime, jak startuje? Diky moc -
« Re: Re: 17 kola.
mam samozdřejmě Hdi ..!! mam 1.1 bych je nedal neboj. u toho Hdi to nejde ani poznat.. je to nejlepší motor v C3 a rozdil v ceně dieslu se vyplaci asi po 9tis za rok. ¨Jinak za první rok sem najel asi 50tis¨km. Kdo jezdí na tuning srazy tak me auto určitě viděl... :-)) pa -
« 17 kola.
Ahoj tak tam mam 17 (205/40/17) a to mi jeste neprisel podvozek -50mm od hr.. a nikde to nedře. když jsi koupiš kola se špatným et tak se nediv!! a to mam 7.5x17 rozmer. ale priště už 215/35/18. bez problemu a mam netu je dost takovych fotek. jinak me na www.streetline.cz čau all
No predsa Multijet od Fiatu - 1,3litra!!!!
To vie predsa kazdy :roll:
Kupis ho u nas v Corse, Punte, Grande Punto, aj v Swifte, Ignise
- dovody -
nizky obsah - nizka poistka
vyborny vykon a tah - vyborna spotreba paliva
rozvod retaz - ziadne vymeny rozv. remena
dlhe servisne intervaly (v Corse az 50000Km!!!) - usetris za servis
:idea: :idea: :idea: :idea:
A v porovnani s 1,4 HDi je aj 1,5 DCi od Renoltu lepsi - minimalne v tahu a spotrebe - a v poslednej dobe sa velmi zlepsila kvalita vstrekov oproti minulosti... ;-)