Citroen C 3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

08.04.05  15:52

« C3

Caute,
    Nehnevajte sa, ale mne osobne sa toto auticko vobec nepaci. Vyzera skoro rovnako z predu ako zo zadu, interier nic moc. Jedine co sa z ponuky dizajnovo je C4 coupe a C5(starsi model). A to je asi tak vsetko, nehnevajte sa na mna, ale na mna takto posobi v sucasnosti C3.
    Majte sa ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 08.04.05  12:24

« Re: C3

proste vedia spravit pekne auto, aj sa v nom pekne vozi, aj je prakticke, ale nevedia ho vyrobit kvalitne, takze citroen uz u mna skoncil.
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.05  11:58

« C3

Tak C3 som si kúpil medzi prvými v roku 2002,1.4 benzín.Najazdil som na tomto autíčku 45 tisíc km.Pri 10 tisícoch som ostal visieť,zdochlo to a nešlo naštartovať-museli ma odtiahnuť.Chyba bola vraj v tryske...
    Občas po naštartovaní nefungoval posilovač,neskôr ma zavolali na výmenu,zlá bola vraj celá séria...Na piatych dverách v okolí zámku sa začala objavovať hrdza,uznali mi to ako záručnu opravu a prelakovali.Pri prechode nerovností sa ozývalo nepríjemné buchotanie čo mi odôvodnili tým,že to vyplýva z konštrukcie nastavovania volantu.:-)Inak sa s tým prckom jazdilo dobre,vnútorný priestor je parádny a šarm sa tomuto autu odoprieť nedá...Po dvoch rokoch som ho predal a novému majitelovi sa opäť objavila chyba so vstrekovaním ostal visieť aj s rodinou počas cesty na dovolenku...Stalo sa to týždeň po tom čo to odo mna kúpil takže som vyzeral jak blbec...
    Niekto tu písal čosi o inštalovaní 18tiek kolies ,čo ma dosť prekvapilo,pretože ja som mal problémy tam nacpať už 15ky-v plnom vytočení volantu sa šúchali o blatník...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.05  08:31

« Citronek C3

Tak C3 1.1 i mám najeto jen 1000,- Km, takže "naštěstí" nemohu na téma poruchy... Mám "manuální" verzi - okna "v klice" a pod., to po zkušenostech s předchozí Renault Laguna 3l automat - baterka furt vycuclá. Jsem spokojen, trochu vyšší aerodyn. odpor, pěkně to fučí. Odvalování kol mně neva, aspoň vím, že jedu. Zdravím se s C 3 kaři, když je potkám, to auto má duši a pěkný kukuč, dle mého. Spotřeba město průměr 6.1 a okresky tak 5.4. Spokojenost. Beru Shell V Power - osvědčil se mi, ta kačka v ceně se vyplatí. Zase je za něj 2x bodíků, takže se to o 40 hal. zlevní... Škoda že není něco jako C3 klub...!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

31.03.05  22:14

« Re:

Nevím kolik má najeté,její otec tvrdí 200 tisíc,ale to za 2 roky nemůže s tímhle autem najet,ja bych řekl tak kolem 60 tisíc.Jinak město,dálnice,hory.Když jsem měl před 2 rokama jízdu tak jima tam zase pořád svítila kontrolka airbagu.
  • 00 Reagovat !

foto

31.03.05  21:57

« Bez nadpisu

Tak to je fakt smůla. Bohužel to se může stát u každýho auta. Já do něj jdu z důvodu dobré ceny v rámci slev, už jsem zaplatil zálohu a podepsal objednávku, zlákala mě hlavně výbava, která se k tomu slabšímu HDi nedodává.
    Jesli se můžu ještě ptát, kolik měl ten motor natočeno, byl hodně provozovaný ve městě, nebo spíše zátěž na dálnici ? Díky Dixi za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.03.05  20:48

« Re: Dotaz

Známá ho má a den po záruce se pokazilo čerpadlo,příští rok jde z domu.Sice jsem tě nepotěšil,ale to mě říkala.
  • 00 Reagovat !

foto

31.03.05  19:35

« Dotaz

Pánové máte někdo zkušenost s 66KW verzí 1,4 HDi ? Objednal jsem si C3 s tímto motorem, ale zatím jsem měl možnost jezdit pouze se základním 50KW HDi. Díky za odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.03.05  08:53

« Re: Broblém s C3

nahraj to na videokameru a ukaz to v servise
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.05  22:08

« Broblém s C3

Zdravím, potreboval by som radu ohľadne tej poruchy signalizovania dobíjania batérie čo sa aj u Vás objavila. Na mojej C3 sa táto chyba vyskytuje pomerne často, ale než prijdem do servisu tak kontrolka dobíjania zhasne a všetko je OK. A v tom je problém ako to v servise dokázať, pretože diagnostika neukáže žiadny problém. Hlavne teraz keď je väčšia vlhkosť to robí pomerne často, je to dosť nepríjemné a aj nebezpečné, keďže mi pritom prestanú fungovať svetlá i stierače (resp. idú veľmi pomaly). Potreboval by som informáciu či už je to u Vás vyriešené a ak áno akým spôsobom. Ďakujem
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.05  16:53

« Bez nadpisu

• 00 Reagovat !

foto

31.10.04  20:07

« C3 Hdi

Ahoj. Mam C3 1.4 Hdi 10/2003 a mužu řict že zatim "skoro" bez problemu. ¨Jen v 10tis mi praskla pojistka předehřevu nafty a auto museli odtahnout do servisu. :'-( Jinak co jse tyka pohodlí tak uplně v poho a to mam 195 cm >:D a pořad mam mistonad hlavou!! Motor je naprosto super! hlavně spotreba.. při 90 asi 3,3 L dlouhodoba 4,2 L dalnice 5,2 L . Je to podle počítače ale měřil sem to a odpovida realu. za rok mam najeti 51 tis km tak doufam ze 300 tis vydrží :-! . Uvidim jaka bude životnost podvozku protože tam budu davat 17 kola a snižovat tak čas ukaže. zatim čau a zdravim všechny příznivce C3 David Pechanec Zlin
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.04  12:32

« Re:

Zdravim, mam 35kkm, za poslednych 10 mesiacov sa mi odtrhla cast mechanizmu - pri prevodovke, taky polmesiac.
    Radenie islo sice velmi lahko, ale z inkriminovaneho priestoru sa ozyvaly znacne vibracie. Vyzeralo to na odtah, ale 100 km som presiel po vlastnej osi max 80kou po dialnici. Opravili to za 2 hodiny v zaruke.
    Spotreba sa mi subjektivne zizila na 6,5l (cisto v meste). Motor 1.4.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.04  20:47

« Bez nadpisu

Po polroku bez zavad, kontrolka prestala svietit sama, teraz uz autom nejazdim denne, zmenil som pracu a mam Cordobu, a tak mozem porovnat, ze C3 je super!!! Zatial je C3 bez zavad uvidime ako zvladne dalsiu zimu. Co ostatni?
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.04  22:17

« Bez nadpisu

Ako to je po pol roku? Podarilo sa chyby vychytat alebo sa prejavuju znova?
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.04  21:03

« Dobijanie baterie

Orin a co Ti povedali pri signalizacii poruchy dobijania baterie, mne tvrdia, ze dobijanie ide, len je porucha v signalizacii, ale ak mi svieti kontrolka tak stierace idu pomaly, ventilator tiez a pod. K vstrekovacom mne vymenili celu jednotku na druhy krat a asi to bol dobry tah. Odvtedy je to ok. Inac ta kontrolka motora nezhasne aj ked nabehne motor na 4 valce. Vstrekovanie do valca by nemalo vtedy ist ale hrozi, ze benzin pojde az do katalyzatora a moze byt po nom. Pri tej poruche Ti netiekol benzin zozadu po bloku motora? Este pri tej vymene mi kontrolovali aj nadrz, ci v nej nahodou nie je voda. Asi by bolo dobre priliat do nadrze nejake aditivum na naviazanie vody, aby sa to precistilo.
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.04  15:55

« Bez nadpisu

elwe> Sorry mal som chvilu pauzu. > Isiel som som zo ZA do BA. Pri Trnave, kontrolka, gong, auto ide na 3 valce. Chytam nervy. Na troch valcoch som sa sprepacenim dojebal do Blavy a naspat do Ziliny, pocas neustavajuceho pipajuceho zvuku vyvolavaneho svietiacou kontrolkou. Je to 200 km a lezie to riadne na nervy. Isiel som do servidu, kde mi vymenili vstrekovacie potrubie (skrtiacu klapku) cca 6 tis., mam to v zaruke. Prijimaci technik ma vytocil tym, ze mi uz asi po treti krat kecal nieco o tom ze tankujem na nespravnych pumpach. Tankujem po celom Slovensku a polovici CR. Hovorim mu, ze jazdim asi 15-te auto a ze takuto poruchu som v zivote nemal (3 polofunkcne valce a voda v benzine ha-ha-ha)
    Dalej splietal, ze C3 ma cidlo na vodu v benzine a preto to signalizuje a nejde. Tak mu hovorim, ze * aj take sofistikovane auto a kupujem trabanta. Ale od vtedy O.K. Interier, jazdne vlastnosti a odkl. priestor mozem len pochvalit. Inak este news. Pri jednom teplom starte mi prestal fungovat posilovac riadenia. Po restarte to uz islo :o(?
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.04  15:07

« Bez nadpisu

1. Vrzga len gumena manzeta okolo paky, po case prestane. Mam cez 20 000 km a uz nevrzga, je ohybna
    2. Vzdy cakam, kym nezhasnu kontrolky a az tak startujem. Skus vypnut a zapnut arbeg spolujazdca. Medzitym nastartuj.
    3. Neviem, opravovali mi plast po oknom, bol z jednej strany vyskoceny na vodicovej strane, vrzgalo to celkom zaujimavo.
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.04  10:27

« moje problémy s C3

Zravím všetkých, mám C3 od 10/2003 najazdené cca 5000 km a teraz začali určité problémy, ak by ich niekto poznal a má riešenie prosím o radu.
    1 .V čase keď sa ochladilo pomerne dosť sa rozhýbali plasty okolo riadiacej páky, pri preraďovaní to hlasno vŕzga.
    2. Teraz v zime pri rannom štartovaní pri otočení kľúča prebliknú všetky kontrolky a ostane svietiť kontrolka spolujadzovho airbagu, až po opätovnom naštartovaní kontrolka zhasne (tiež opäť všetko preblikne). Ďalšie štarty v priebehu dňa sú OK.
    3.V ľavej prednej časti auta niekde buď pod palubnou doskou alebo v pod plastom ľavých dverí pri prechode nerovností na ceste nastane nepríjemný klepotavý zvuk typu poskakujúcej pimpongovej loptičky.
    V servise mi nato povedali že klepotajúce zvuky a povolený plast sú štandartné vlastnosti C3, čo sa týka kontrolky airbagu diagnostika chýb ukázala všetko v poriadku, takže si mám nato zvyknúť.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.04  08:42

« Kontrolka dobijania baterie

Orin, prosim napis ako si postupoval. Mne ta kontrolka zasvietila a svietila asi 5 minut, potom zhasla. Teraz mi to uz robi kazdy den po nastartovani a prejdeni urciteho useku. V sobotu mi svietila asi 10 minut a kruzil som po KE az k servisu. Ked som tam dosiel zastal na parkovisku tak zhasla. Dnes rano opat zasvietila a svietila asi 2 min. Pri zasvieteni sa ozve aj akysi gong. V servise nevedia nic najst. Co dalej? Nemozem s atakym autom jazdit dlhsie trasy, bojim sa ze ostanem dakde visiet.
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.04  18:07

« Bez nadpisu

Zdá se mi, že problémy našich slovenských kolegů jsou ty vyjímky co tvoří pravidlo. Nebude to servisem??? Bohužel ne každý kdo si koupí nové auto je 100% spokojený. Já jsem. Mám C3 od října a 100% spokojenost. Akorát se mi zdá, že hodně žere, kolem 7 l/100 km, ale v servisu mi řekli, že se to má upravit po 10 000 km...tak doufám! Jinak interiér ok, dobré audio, trošičku mi vadí el.ovládání oken uprostřed vozu, skoro na podlaze. Je to nezvyk..
    Zdravím xsurgeon!! I.
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.04  13:49

« C3

Tak C3 mám od ledna minulého roku, zatím mám najeto 20k a musím říct, že jsem na 100% spokojenej! Zatím bez nejmenší závady, přes léto jsme s ní byli v Chorvatsku 3000 Km a spotřeba 4,8l (jo, je to 1.4 SX). Ve f.máme ve stejné třídě Fábie a Corsy, takže můžu trochu porovnávat a řekl bych, že ten Citron je přeci jen lepší. Fabky mi v porovnání s C3 přijdou rozhodně rozežranější, méně vybavený, méně prostorný (vnitřek mi u fábek vysloveně hnusnej - možná věc vkusu). Ty oply zase sou furt v servisu.
    Možná máte jiné zkušenosti, ale já jsem na 100% spokojenej!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.04  10:16

« Re: Jaké máte zkušenost zkušenosti s C 3

Vyjazdi nadrz az na doraz a natankuj POWER RACING na shell. Ak Ti to urobi, tak to urcite nie je benzinom.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  00:00

ja vlastnim Xsaru 1.4 este je v zaruke a mal som (mozno este stale mam) rovnaky problem s tou stratou vykonu otaciek a v Cit. servise mi povedali ze mam zmenit pumpu ze berem nekvalitny benzin tak neviem co si o tom mam myslet
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.04  15:16

Do Presova, AMM a su schopni
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.04  13:12

« Test C3 Pluriel.

jsem zvědav na vaše komentáře pod textem. Kritika vítána
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 09.02.04  21:49

kam chodis do servisu?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.04  15:55

Ja som si poruchy vybavil do troch mesiacov od kupy a povodne som aj uvazoval o predlzeni zaruky, ale kedze som jazdil bez problemov cely rok, tak som to nekupil a vidim, ze som asi mal. Servis mi este ponukol, ze ak sa porucha s dobijanim bude opakovat, skusia u importera vybavit aj pozarucnu vymenu, z titulu, ze auto nema vela kilometrov. Tak sa nadejam. Zatial som so servisom spokojny, s vyrobcom uz menej.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.04  14:33

Ad bateria> Zhruba 1 mesiac po kupe zacala trvalo svietit kontrolka dobijania. V servise to v zaruke opravili. Po dalsich 5 msiacoch zhorel alternator po dalsich signalizovanych poruchach dobijania. Tvoja info o cievkach ma pre mna obrovsku cenu. Pri prvej oprave mechanik len vymontoval tu dyzu a precistil potrubie okolo skrtiacej klapky. Je fakt, ze mesiac odvtedy to nezahaprovalo. Bohuzial uz je to tu zase.
    Raz sa to stalo dokonca pri predbiehani, co je velmi nebezpecne. Ak som to tu este nepopisal - starta vykonu otacky max. na 2000 - taky servisny rezim.
    Zaruku som radsej predlzil o dalsi rok cca za 6.000.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.04  15:36

Je mozne, ze sme natrafili na zlu seriu alebo diely od zleho dodavatela. Vstrekovace robi Siemens a ktovie kde. Navyse v tom obdobi mali chyby vstrekovania aj octavie s podobnym typom vstrekovacov a tiez to menili. Znamy ma zakladnu verziu tiez a uz mu menili cele riadenie, cosi mu tam buchalo, tak si zasiel do servisu a tam mu povedali, ze vedia o vadnej serii.
    Este k podvozku viezol si sa na fabii, oproti octavii je tiez riadne tvrdy vsak?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.04  09:50

Koupila si základní verzi C3 1,1, auto je velmi hezke, vnitřní prostor super, trochu mne zaráží ty časté poruchy vstřikování ve vašich přízpěvcích. Podvozek, když jsme s autem jel já (mám Ocavii TDI) se mi zdá být příliš tvrdý, ale jsem v jiné třídě. Zatím má auto pár tisíc kilkometrů a je je bez poruch. Tak uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.04  15:58

Napis aku vybavu a hlavne motor kupila.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.04  15:55

Bolo to tazke. V prvom servise mi povedali, ze je to ok. Zobral som auto a po par sto metroch kontrolka zasvietli znova. Zavolal som do servisu, kde som auto kupil, bolo to tri dni po kupe. Prisli po mna a nalozili a odviezli k sebe. Na auto sa doslova vrhli dvaja mechanici a zacali hladat, urobili diagnistiku, rozobrali co sa dalo a s merakom kontrolovali. Nakoniec vytiahli taku malu dyzu / vstrekovac/ bola na nej vadna cievka, z casu na cas skratovala. Vymenili a bolo dobre. Po 2500 km, druhy den po zar. prehliadke som to mal znovu. Upozornil som ich na to, ze je to uz druha porucha zhodneho typu a pri tretej, ze budem chciet naspat peniaze. Majitel bol velmi ochotny a vymenili vsetky 4 znovu. Odvtedy je vsetko OK, aj spotreba klesla. Napis mi o tej beterke. Mne sa to stalo teraz prvykrat a bolo to zase po rocnej prehliadke. Smola je, ze uz nie je auto v zaruke. Kolko stal ten alternator, lebo si myslim, ze zhori aj mne.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.04  13:59

Poruchy dobijania uz od nova. Po roku to vyriesil zhoreny alternator. Uz je tam novy. Poruchy vstrekovamia hlavne teraz v zime. Co ti presne menili elwe ? Mne mechanici poradit nevedia. Dik za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.02.04  22:33

robim v americko francuzskej firme, a uz sa necudujem, ze ich auta niesu prave najlepsie.
    Francuzi su prijemni a zovialni ludia, ale asbolutne im chyba zmysel pre system a poriadok
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.04  20:52

C3 1.1i Pack, velur, pack look, CD. Mam najazdenych 20 000 km, auto ma uz cez rok. Po kupe porucha vstrekovania /3. den vymena jedneho vstrekovaca/, po 2500 km opat porucha vstrekovania vymena celej jednotky, klepajuce zadne sedacky, gumy v zamkoch su uplne splostene, omotal som to leukoplastom a je pokoj. Uvolnene oblozenie na stlpiku za dverami, vrzga, dvakrat opravovane, stale vyskakuje. Klepotanie vo volante pri prejazde nizkou rychlostou po nerovnostiach / opravene a uz je to opat/. Uvolnene horne gumove listy, prilepene. Pokazeny ovladac stahoviania okna, musel som ist s otvorenym oknom 100km, kym som nasiel ochotneho servismana, bolo zlomene kridelko, zalepil to sek. lepidlom. Predvcerom porucha dobijania baterie, po dojazde do servisu ok. Nevedia co to je. Ulakomil som sa na dizajn a pohodlny podvozok, ale elektrika je nanic. Jazdne vlastnosti vynikajuce, pohodlne, tiche, este keby nebolo pocut ako sa odvaluju pneumatiky. Audio fajn. Dufam, ze som na nom vychytal uz vsetko.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.04  20:18

Mam uz naj. 22kkm. Je to len do mesta. Silny bocny vietor s tym robi vyvrtky. Motor (1.4) nic moc, prasklo celne sklo, poruchy vstrekovania, nadherny interier a vnutorny priestor, nizka spotreba. Veskere ovladanie ide superlahko, ked presedlas z felicie tak sa ti ruky zauzluju z volantu. Chces vediet nieco konkretnejsie ?
  • 00 Reagovat !

foto

22.01.04  00:00

« C2

tak to si uz radsej mohla kupil C2ku ta sa mi paci omnoho viacej...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.01.04  15:45

sak sa odvez a urob si nazor...co chces od nas pocut? :-)
    uz ho raz ma, tak to uz bude musiet vydrzat. Ja osobne si myslim, ze je to auto stvorene pre zeny.
  • 00 Reagovat !

foto

21.01.04  11:51

« Jaké máte zkušenost zkušenosti s C 3

Přítelkyně si koupila kačenu C 3. Máte prosím někdo zkušenosti s tímto "autem", na Netu nemůžu nic najít a tak nevím, zda ji chválit za tuto koupi či ji raději nadávat :-)))))) díky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…