Citroen C 3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 23.05.05 07:50
« Převodovka - řazení
Mám C3 v záruce - při zařazení zpátečky - táhla k převodovce v prostoru motoru - zvuk kov na kov - něco klapne/bouchne - je to docela hlučné.... navíc dvojka jde od počátku poměrně těžce. Jaké máte zkušenosti s převodovkou? To klapnutí v interiéru slyšet není - jen např. po stažení okýnek. -
« Bez nadpisu
Čím víc automatiky, tím víc šancí zadělat si na problém... No v tomto pohledu jsem asi blázen, v C3 mě chybí už jen měnič CD, skleněná střecha a tempomat a byl by v plný palbě ( Za ty prachy by mohla i mluvit ).
Naproti tomu to služební Polo 1,9 SDi je uplnej naháč (tam je za příplatek snad i volant a pedály) a elektrika se v něm kazí od začátku. Nejvíc mě na něm deptalo že nemá centrál a kolikrát jsem zapoměl třeba zamknout kufr... a pak ty kličky u oken jak tlačí do nohy, prostě skvělé VW za ty prachy je to běs ! -
matuS 18.04.05 09:50
« Bez nadpisu
ja vidim s citroenami problem v tom, ze sa snazia byt inovativni, prepchaju to elektronikou a ta komplexnost systemu im tak prerastie cez hlavu, ze to nezvladaju kvalitu.
moja C5 je toho jasnym prikladom, to auto stale trpi muchami a je to dan za to, ze toto 4 rocne auto ma vybavenie ktore sa az nedavno stalo standardom v tejto triede (2zonova klima, 6bagov, senzor na stierace a svetla, kontrola tlaku pneumatik, multiplex atd)
preto by som sa na to takto pozrel aj z porovnania k tomu polu. v pole nieje nic inovativne, v C3 je multiplex a to je zaklad problemov.
otazka je, ci sa oplati mat taketo "auto buducnosti" na ukor spolahlivosti, alebo ci sa clovek uspokoji s bezproblemovou klasikou. -
« Citroen
prekladys souhlasím,Citroen se kupuje hlavně z lásky k značce,já měl asi 5 BMW od E30 316 až po E34 525i a nakonec sem skončil také u Citroena možná to bude tím že do tady těch aut dělam a taky tím že každý kupuje auto podle toho kolik má peňez,já na nový prostě nemam a tak jezdim v ojetinách, každý auto má svoje výhody i nevýhody. >:D -
prekladys 16.04.05 15:36
« Re: Proč C3
prostě ta frekvence závad a pravděpodobnost výskytu je tradičně vyšší
(u koncernu VW zase obecně není dotažená elektronika, tohle zlobí občas u všech jeho značek, i u AUDI)
když si představím to tradiční handrkování ve FR či Portugalsku: zaměstnavatel - odbory, kolektivní smlouva, v pondělí se nechce do práce, v pátek už zase rychle z práce, tam stávkují kamióny, jinde MHD, tuhle železnice, tam ten či onen, takže často se nestihne začátek směny...
nejsem takový znalec, abych věděl, která série se povedla a která ne, kam montovali sérii motorů s takovou či makovou vadou. tohle riskovat nechci -
« Proč C3
No proč jsem si koupil Citroena je samozřejmě dlouhá řada rozhodnutí. Chtěl jsem malého turbodisela. Ve firmě máme několik VW, mimo jiné i 2 Pola. To jedno má naskákáno skoro 300 tis bez problémů a to druhé je od začátku s problémy v elektroinstalaci, které se nepodařilo odstranit ani po 3 letech a auto se občas zblázní a samo si rozsvítí palubku (ráno k němu příjdete a svítí) do měsíce prasknou min. 1-2 žárovky atd... Seata Toledo co je ve firmě, taky bída, po třech letech a 150 tis. km je to kasička na prachy, navštěva servisu dost častá... Naproti tomu Berlingo po 150 tis. nic, jenom provozní náklady a to nijak vysoké. Hdi tiché proti TDi a to mě dostalo. C3 se mě líbí, není to žádná novinka aby neměla vychytaný mouchy, HDi 1,4 16V ta 66KW verze je stejně tichá jako 50KW a vzhledem k tomu že převážně jezdím sám nebo ve 2 osobách a se psem, tak tak mě vyhovuje i rozměrově.
Bohužel u každého výrobce se vyskytne občas vada, je to jen v přístupu servisů. -
« Re:
2prekladys:
Vcelku souhlas, ale jedna poznamka - pokud vim, tak krome exaktnich velicin, jako je odpor vzduchu atd. se design meri predevsim mirou vkusu jednotlivych spotrebitelu.
U aut mi to trochu pripomina sledovani volby miss v hospode. Vsichni se koukaji na 12 super kocek (modelu jedne tridy: 18-20 let, do 55kg, 180 cm, 90-60-90)a rikaji, ktera je hezka, ktera je hnusna, ma kratke nohy, male kozy, ... a pak se vrati domu ke sve stare, ktera ma sve chyby a casto se od miss dost podstatne lisi ;-) .
U aut mi prijde rozumnejsi spis strizlive zhodnotit, co od noveho auta ocekavas. od auta pro pritelkyni jsem chtel kvalitu zpracovani, ekonomicky provoz a hlavne bezporuchovost!! Polo mi vse splnilo - jako bonus se ji jeste libi a ja mam HLAVNE KLID a nemusim poslouchat: ta c3 cos mi vybral zase neostrikuje, chcipe, nestira, vydava divne zvuky - udelej s tim neco, zavez mne nekam svym autem, co ten servis stoji a jak uz je tam potreti s tim samym!! -
« Bez nadpisu
PeterM sem chvíli dělal v citroenu a je to teda síla co se s těma autama dělá.(měli sme tam pána s C5 2.0benzin a že mu to pořád nejede,pořád se to řešilo,nic se nevyřešilo,tak se mu nahrál novej ruskej soft co se tu nepoužívá kvuli emisím a bylo vyřešeno >:D -
« Re:
Fakt dobra diskuze. Naprosto presne ukazuje, ze pri nakupu auta hraji nejvetsi roli emoce. Asi vas jako zakazniky citroenu dostal jejich design nebo pak uz nevim.
Pritelkyne ma 3 roky VW Polo, coz je stejna trida jako C3, nalitano vic jak 30tkm a v servisu jsme byli 2x na zarucni kontrole po 5 a 10tkm a 1x na pravidelne prohlidce (vymena oleje, brzdovky atd.) Jinak o servisu ani nevime, jen kdyz nam zasle domu letacky.
Muze mi nekdo rict kolik stoji C3 v nejake normalni vybave - treba na urovni VW Polo Comfortline. Jsem zvedavej, jestli se to martyrium po servisech opravdu vyplati alespon financne.
BTW - znam dalsich sest majitelu Polo, ruzneho stari - nikdo, opakuji nikdo, nikdy nezazil ani naznak toho, co tady nekteri lide popisuji.
Nepresvedcuji vas, aby jste zitra bezeli k VW, jen mne zajimaji nejaka fakta a zkusenosti. -
« Bez nadpisu
Tak dneska uplynul týden co jsem koupil C3, bohužel od pondělka je v servisu a mě dochází trpělivost... Je pravda, že po urgencích se ozvali, že jednají se zastoupením Citroenu a ten musí rozhodnout o postupu opravy, je pravda že dnes mě dovezli alespoň techničák, když už nemůžu jezdit, tak si zaplatím aspoň přihlášení, protože převozní značce končí platnost v neděli.... No rozhodně si zastoupení Citroena dává na čas, asi májí letos obrovské prodeje a neví kam dřív skočit a nebo už jsi koupil, tak neotravuj a čekej ? No vypadá to, že budu chodit pěšky ještě příští týden... Nechápu, ale připadá mě to, že čím si člověk pořídí dražší věc, tak zažívá paradoxně více problémů. -
prekladys 13.04.05 05:15
« Re: HW?
ber to tak, že jsi správce sítě, oni zase nejsou počítačoví odborníci. postup je dnes ve všech servisech stejný. koukne se na diagnostiku, vymaže se paměť chyb a zkouší se, zda se závada neobjeví znovu, když ano, značí to, jak píšeš, "špatný HW", když ne, auto jde ven. vrátí-li se pak zákazník s toutéž závadou, mění se obvykle to, co uvádí interní předpis nebo prostě samostatný komponent. nikdo se v ničem nijak zásadně nehrabe. ale vždyť u počítačů je to to samé ;-)
přeju pevné nervy s kohoutem -
« Bez nadpisu
Tak jsem si minulý čtvrtek přivezl novou C3 1,4HDi 16V s tím 66KW motorem. Výbava slušná, komfort proti minulému vozu nesrovnatelný...
V sobotu ho jdu projet, naplánoval jsem trasu na výlet a vyrazil .... najeto cca 300 km a v táhlém kopečku na 1/3-1/2 plynu se rozsvítí kontrolka autodiagnostiky motoru. Zajel jsem do servisu napojí to na počítač, chyba v tlacích na turbu... přeměří tlaky vše vpořádku, smaznou chybu a jedu dál. V neděli cca 650 km to samé a tak to od pondělka stojí v servisu. Dneska volám do servisu a prý je to v software počítače a mám počkat další 2-3 dny co rozhodne Citroen v Praze. To je teda bomba, pánové pracuji jako správce sítě a počítačích si myslím, že něco vím a teď vidím, že jsem asi uplnej pitomec, když mám zbaštit, že motor vyrobenej v x explářích nemá vyladěný soft nebo že nahrání softu do počítače je úkol na 3 dny.. Tak je buď špatný HW a nebo nějaké čidlo od turba pošle nesmyslnou hodnotu za určitých podmínek .... Máte někdo podobnou zkušenost ?