Suzuki Ignis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.09.05  17:19

« prohlídka

S tichostí nebo hlučností do 3000 otáček to je u Ágnes pohoda, od 120 bude aero dynamický hluk růst asi u každýho neplacatýho auta. V úterý jsem měl prohlídku v 15000 km za cenu 2300 včetně materiálu a DPH. Zatím pěju jen chválu >:D , spotřeba drží na 6 litrech při jízdě dle předpisů. Jen mi teď v teple popiskujou gumy při rozjezdech a brždění >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.05  15:30

« Re: Re: Re: Re:

motor je tlumeny, pokud se jezdi do 3000 ot. Pak uz se ozve, ale neni to zas tak spatne. Aerodyn. hluk je v celku v pohode, mensi nez u Hondy CRX 1.5 z 85 (a to je nizoucke a stihle auto). Pneumatiky delaji ramus.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.05  15:13

« Re: Re: Re:

Dotaz: jak je to uvnitř hlučné? Aerodynamický, valivý hluk. Motor bude asi utlumen.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.05  15:11

« Re: Re:

To se dá.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.05  09:07

« Re:

8) jojo, dve mereni, z obou mereni vyslo 8.4l/100km
    Prece jenom celni prurez je tlustsi.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.08.05  18:51

« Bez nadpisu

Tipuji, že spotřeba byla 8-9, spíš 9. Swift při fofru bere přes 7, takže takový odhad. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.05  14:09

« Re:

Ufff, tak jsem Ignise trosku potrapil, kdyz jsem ho hnal z Roznova do Prahy, celou dobu 140/160. Az mi ho bylo lito, ale jel jak cert v obsazeni kramy, pritelkyne, pes a ja, vsichni po obede :)
  • 00 Reagovat !

foto

26.08.05  13:23

« Bez nadpisu

To snad skousnou vsude akorat znamy zazil tahanice se zadrenym motorem v zaruce (nejmenovana evropska znacka) a to ze si nosil svuj olej a filtry bylo predmetem velmi zajimave a koplikovane diskuze na téma zda byly dodrzeny zarucni podminky nebo ne (kvalita jim dodaneho materialu a tak, samozrejme kazda vymluva dobra, že ). Nakonec to sice vyhral ale za tu legraci mi tech par stovek snad ani nestoji, navic v dobe kdy bude koncit zaruka tak bude mit Ignis neco pres 100000 takze nejaka sance na problemy v zarucni dobe je.
    K te lichve: Videl jsi nekdy fakturu z garancky na otavku 1,9TDi to jsou cifry. neni nad benzin z japonska/madarska.
    Neni tu nekdo kdo ma ignise v nafte? Docela by me zajimalo jestli je to taky tak vyhodne jako ostatni "ekonomicke" naftaky.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.05  09:03

« Re:

Zkousnou, kdyz jim dily dovezu? Nemam rad, kdyz mne nekdo natahuje na vecech, ktere se daji normalne koupit. Praci rad zaplatim, ale lichvu nepodporuju.
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.05  23:32

« Bez nadpisu

Doplnění:
    Podíval jsem se do faktury a
    4l oleje 1573 bez daně (no dejme tomu, že to by šlo TDičkaři by mohli závidět)
    filtr 523 bez daně ( z Elitu by stál cca 200-300, nemám tu ceník)
    takže přiměřená drahota
    Ignisman
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.05  23:23

« Bez nadpisu

Mohl, ale řekl jsem si, že je vyzkouším takže jsem tam nešel a jen jsem přijel domů tak auto na zvedák zkontrolovat jestli bylo sahnuto na vypouštěcí šroub oleje a jestli je tam jinej filtr atd. zdá se, že dělají to co mají. Na druhou stranu jako autolektrikáři mě moc nepřesvědčili (zapojení zásuvky na kouli zrcadlově obrácené) i když v tom jsou trochu nevině. Jednak jsem jim poskakoval za zády a ťukal na hodinky a jednak z toho imbecilního návodu co u toho byl se nedá poznat z které strany je to kreslené a navíc to prý byla první koule na ignise takže to beru, i když nerad (několikrát jsem to sám dělal na jiných autech a ne vždy to bylo napoprvé).
    Počítám, že během měsíce pojedu na prohlídku po 30000 tak poreferuju asi se budou měnit destičky tak jsem zvedav na cenu.
    Ještě jedna informace, vřele nedoporučuji igníska bourat. Loni jsem si ho hned za nova vlastní blbostí nakřapnul a rána, která by na feldě vyšla tak na 15-20000 (v servisu) stála cca 40000, sice jsem platil jen spoluúčast, ale i tak jsem skřípal zubama.
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.05  19:32

« Bez nadpisu

Mohl jsi byt u prohlidky? Videl jsi jim na ruce? Ta prace v sobotu je dobra, take jindy nemam cas. Ale zatim mam jen 4000 Km, jezdim vicemene jen po Praze
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.05  19:25

« cena 1 prohlídky

Mě stála první prohlídka 2942 Kč u Auto BUPI Loket, sice to mám trochu z ruky, ale jako jedni z mála dělají i v sobotu (jindy není čas)
    K tomu řazení, je fakt že v poslední době se to hodně zlepšilo, zřejmě se to usadí až kolem 30000.
    Je ale fakt, že když si manželka přivezla novou služební corollu tak jsem si myslel že si snad dělají srandu, zarezlá šaltpáka u felicie hadr a po 100000 to řadí jedním prstem a nikde žádná vůle. Možná, že si japončíci déle sedají, snad to vydrží o to déle.
    Ignisman
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.05  13:48

« Bez nadpisu

S tím řazením to bude asi individuelní, chce to jen nespěchat. Mě šlape Ágnes jako hodinky >:D , mám 15 tisíc a chystám se servis. Kolik a kde vás stála prohlídka?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.05  11:12

« Re: Řazení za studena

Obecne je trojka u Ignisu tuzsi. Psali to uz v nekolika recenzich a je to pravda. Dela to nekdy i za tepla. Zda se mi, ze to chce radit plynule a ne prilis rychle a spis radicku jemne tlacit, aby si sama nasla tu spravnou polohu jak sedne.
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.05  11:07

« Řazení za studena

Jen tak pro zajímavost, když řadím za studena z dvojky na trojku tak je někdy cítit takové kovové křupnutí (asi nestíhá synchron) děje se Vám to někomu taky?
    Suzuki IGNIS 1,3GA
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.08.05  22:08

« neni

mam agilu 1,0 a je to hodne slabe asi jako felicie 1,3 40 kW, ale po meste to staci.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.05  16:45

« Re: Spotřeba a zkušenosti po 25000

Za to, ze jsem si nepridal na 4x4 si taky nadavam. Ale na druhou stranu dalsich 100000 jsem uz nemel. Teda ne na zbytecnosti.
  • 00 Reagovat !

foto

22.07.05  15:10

« Spotřeba a zkušenosti po 25000

Suzuki Ignis 1,3GA (socka line), po 25000 spotřeba 7,4 - 8 když mu dávám co snese (ovšem na delších trasách), kdzž jezdím v klidu tak lehce přes 6l/100. S autíčkem vzhledem k ceně a koncepci maximální spokojenost až na trakci. Měl jsem přišetřit na 4x4 jak zaprší tak hrabe a jezdí po silnici jako sáňky, ale možná že to dělají pneu mě se nezdají od začátku co "krabičku" máme. Je ale pravda, že spotřeba se začala trochu umravňovat až kolem 15000km, do té doby to žralo i pře 9l.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.05  22:36

« Spotřeba po 12 tisících

Spotřeba se pohybuje při jízdě podle předpisů a pohodové >:D jízdě 5,6 - 6,2. Ostřejší >:-[] jízda třeba po dálnici 8,8 litru, měřeno na plnou nádrž, dva lidi v autě a něco málo věcí v kufru. zatím pokojenost. dokonce jsem se vezl na houby a jahody po lesní cestě, o nic jsem nechytl a neprohrábl. pohodička. :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…