Suzuki Ignis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Cavte vsetci,čo mate Ignisa!V marci ho budem mat už 2 roky,zatial som vcelku spokojný,až na tú spotrebu v zime!!!Mám tam Castrol TXT,v decembri som mal menený pravý predný tlmič,asi výrobná vada,lebo mi ho vymenili zadara,len som si zodral gumu,ale aj tú mi dali novú.A ešte s jednou vecou nie som spokojný!Pri jazde i na vcelku rovných cestách mi neskutočne všetko stŕpa a vrždí vzadu,myslím,že to bude to plato,čo kryje kufor,som z toho nervozny,ten podvozok mohol byt trocha makší,no ale čo už,že?Keby sme sa náhodou stretli na cestách,tak sedím v modrom GS,budem rád,keď mi niekto odpíše a podelí sa o svoje dojmy so mnou na tému IGNIS.Zatial čau,idem pozriet,ako mi krásne zapadá moj džíp vonku snehom!Tak zatial.....! -
"-- skrytý --" 23.01.06 14:05
« zima a Ágnes
Tady to nějak tuhne, asi jako teploty venku >:-[] . Dnes jsem měl možnost vyzkoušet startování Ágnes při -26, přes malounkou prodlevu naskočila >:-[] a zvuk prvních 10 vteřin naznačoval, že mráz motoru moc nesvědčí. Potom jsem vyzkoušel roztahování jednoho favorita a naftovýho Forda, obé dopadlo dobře. Oceňuji umístění oka pro tažení. Při běžné obhlídce jsem zjistil ztrátu dvou pastových cvočků, prý padají i u Swiftíků :'-( Spotřeba i přes zimu pořád lehce pod 7 litrů, ale jen u Shellu V- poweru. Takže šup, další postřehy, nebo si Ignise hýčkáte jen v garážích? :P -
"-- skrytý --" 12.01.06 22:49
« Zkušenosti
Moje zkušenosti s variabilitou Ágnes jsou celkem dobré :-) . Standartně vozíme vzadu dvě feny hovawarta, stačí jen posunout o polohu zadní opěradlo. Kolo uvnitř jsem zkoušel jen jedno, dvě by neměl být problém, ale to neřeším, protože mám nosič na střechu. Měl jsem však problém >:-[] s příčníky, koupil jsem HAKRY za 1500,- a vyšli jen taktak, musím je mít nasazeny obráceně, zámkem dovnitř :roll: . Citlivost na vítr je podle mne v normě, možná o malinko vyšší než u předchozí Felicie Combi. Jinak spokojenost >:D při jízdě na ledovce i na sněhu, kterého je letos na Vysočině požehnaně. -
Marcelino 05.01.06 00:36
« Re: Ignis - pár otázek na vlastníky
2 mmsmms: Hmm, co mas proti kufru Swiftu ;-) si tam skus nieco naozaj nalozit... papierovo je 213l naozaj des... malo :roll: , ale po sklopeni operadiel a sedakov(mimochodom ide to genialne jednoducho a prakticky "bez pouzitia sily") som tam napratal aj umyvacku riadu :shock: ...ved v najuzsom mieste medzi kolesami to ma sirku kufra vyse 100cm, akurat ma strasne neprakticky vysoko nakladaciu hranu kufra koli masivnemu narazniku (od dna kufra je to takmer 20cm), takze napr. prepravky s pivom sa mi tam nakladaju dost nepohodlne :roll:
...ale zas je fakt, ze kocik alebo bicykle som este neskusal... :? -
mmsmms 02.01.06 22:59
« Ignis - pár otázek na vlastníky
Ahoj ignisáci. Chtěl bych se zeptat na naklánění tohoto autíčka a taky citlivost na boční vítr při jízdě po dálnici (jezdím tak kolem 130-140). Jestli můžete srovnat třeba s nějakým podobným menším autem. Mám teď Corsu, která ač je malá, tak tyto problémy moc nemá (je kulatá :-) )a Ignisek se mi líbí co do využití, jízdních vlastností a celkem přijatelné dynamiky. Pro mě to bude skok z 1litrového motoru, takže přesně co by mi mohlo vyhovovat. Swift se mi líbí trošku víc, ale ten kufr :'-( Taky se chci zeptat, jestli už jste někdo zkoušeli dávat dovnitř například 2 jízdní kola (samozřejmě s odmontovanými předními) nebo běžný dětský kočárek, vlezou-li se vůbec dovnitř se sklopenou širší sedačkou nebo když se vyndá úplně. Potom taky třeba ty horší zkušenosti, téměř žádné auto není 100% bez chyb, všude se něco najde. Moc díky za odpovědi a mnoho šťastných kilometrů :D -
"-- skrytý --" 26.12.05 16:47
« Bez nadpisu
Ahoj všichni, dnes jsem minul na tachometru 25000 km hodnotu. Ágnes pořád šlape a vesměs dělá radost, jen den před štědrým dnem při jízdě pro stromek poprvé zklamala, ale ne svou vinou. Zapadl jsem až po dveře >:-[] , ale lopata to spravila. Díky sněhu a popojíždění mi spotřeba balancuje na 7,5 litru :o. Jak jste na tom vy? Taky jsem se setkal s majiteli Ágnes, kteří v 90 km napálili vypadlou rezervu, bohužel jim autíčko už po opravě nešlape jakby mělo :-( . Jinak všem přeju aby si i příští rok užili ve zdraví a pohodě :) -
« spotreba
Tak jsem vcera jel Praha/Brno/Praha. Natankoval Shell V Power a spotreba byla 7,7l/100km. Po dalnici jsem jel mezi 100-140, podle pocasi a odvahy :shock: protoze to vcera fakt stalo za :?: skoda ze neexistuje smajlik i pro to slovo.
Jinak se chci zeptat, v kolika se meni olej u Suzuki 1.3VVT benzin.
V knizce je 10000 a servisak z autor. servisu tvrdi az pri 15000 s prohlidkou. -
"-- skrytý --" 02.12.05 18:10
« Ekojízda
Vyzkoušel jsem Agnes >:-[] , největší rychlost po dálnici z kopce 180 a kousek, na dálnici z Prahy do Poděbrad po rovině maximum 180. Volume na 20 jinak strašný hukot, ale spíš jen od zadních dveří a kol. Spotřeba 8,7 na dotankování. >:-[] Jsem uchvácen -
"-- skrytý --" 28.11.05 11:10
« Bez nadpisu
Ale jistě,v mezním případě je možno palivo v autě i vyrábět...ale vážně:Když jsem měl O1 TDI, týden v létě s trvale zaplou klimou a světly,velice pozvolná akcelerace,téměř nepředjížděl a mezi obcemi důsledně 90, tak to jezdilo za 4,5 nafty. Nicméně týden, jinak jsem jezdil drobet za limity,průměry na dálnici dost vysoké a 130 byla spíše doporučená,takže 160... a na 100 tis byla spotřeba podle knihy jízd 5,8. V zimě to bralo 6,4.
Nekoupil jsem Swifta,abych dělal EKO jízdy.To jsem mohl vzít nejlevnější Fabii HTP. -
"-- skrytý --" 28.11.05 10:35
« Re: Re: snih
Já bych to až zas tak netvrdil >:-[] , dnes jsem dotankovával 37,8 litru >:D na trasu 580 km. Konkrétně Hlinsko - Jihlava - Hlinsko - Žďár n.S. - Hlinsko - Nymburk - Mladá Boleslav - Nymburk - Jičín - Hlinsko s polovičním zatížením. Jízda pohodová >:D dle předpisů, snad o 10 km víc, jsem pohodový řidič 8-s . Zatím si trvám, jinak aerodynamický odpor nad 110 je slyšet, ale tady na Vysočině dálnice jaksi nefungují, tak to neřeším >:-[] . Příští víkend jedu do Rakouska, tak zvažuji Ignis nebo Jazz, jestli mi ho přítelkyně půjčí...
Ta spotřeba bude zaviset na motoru, lehké noze a trošku věřím kvalitnímu benzínu, občas natankuju Shell. -
"-- skrytý --" 25.11.05 16:06
« Re: snih
Ta spotřeba 6,5 je hodně optimistická. Mám Swifta,jezdí se dost svižně a je to 6,5 -7 a jak začala zima, tak 8 litrů normálně. Protože je to stejný motor, plocha Ignise (a Cx) vyšší, technicky není možné, aby to jezdilo za méně. Známý jej má a běžně 7-9 litrů a jezdí žádné vysoké tempo(a nejezdí trvale na jedničku). Zase to nepřeceňujme, ty naše Suzuki. Když to má z malého objemu výkon,musí to brát. To je mechanika a fyzika s chemií. Ať nejsme směšní. ;-) -
« snih
Kominicku, nestvi mne spotrebou, ja ji mam permanentne kolem 7-8. Jezdim pul mesto a pul dalnice. Je to rozezrane auto a vrze.... proc ja mam takovou smulu. Jinak bych byl spokojeny.
Snih ... no na letnich jsem hodil smyk pres rucku a zastavil 5cm od zelezneho sloupu >:D Uz je prezuto. -
"-- skrytý --" 23.11.05 23:05
« Bez nadpisu
Tak co, tady snad nejezdí nikdo s Agnes na sněhu :roll: , já jsem si včera užíval první pořádné brodění >:-[] ve sněhové stopě cca 20 cm. Tam kde jiní používali lopaty nebo otáčeli >:-[] pořád pohodová dvojka. Před třemi týdny jsem obul Semperit winter grip 14 - 165/70 a zatím pořád pěji chválu >:D . V současnosti uvažuju o zakoupení střešního boxu na lyže a spol., nejradši bych žlutý nebo tmavě modrý - poradí někdo? Malilinko vylezla spotřeba na běžné ježdění 6,5 l >:D , při blbnutí nebo dálnici o litr více >:-[] . Jinak pohoda a co vy? -
"-- skrytý --" 02.09.05 17:35
« 15"
Prohlídka byla v Autoprodej Nymburk, ceny prohlídek a prací na Ágnes (280 Kč/hod) mi řekli při koupi, jsou tam docela příjemní. Asi si tam vezmu zjara nebo v zimě litá kola na příští sezonu. Chtěl bych 15"s nějakou míň hlučnou gumou, je-li s nima lepší jetí po dálnicích. Testuje je někdo z Vás? -
« re:prohlídka
Velmi prijemna cena, muzu vedet kde?
Co se tyce hlucnosti tak do 3000 je to jen sepot kvetin, ale zase zvuk od 4000 nahoru je radost poslouchat (subjektivni dojem). Aerodynamicky hluk pokud si pustim radio snad ani neni slyset jen antena obcas (pres 160) hraje jako foukaci haronika :-)
Ignisman