TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.09  08:30

« palivovy filter

Davate niekto neoriginalny palivovy filter do d4d. Ake s nim mate skusenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.09  13:04

« Re: 2,2 D4D 110 kw

ok budem to este sledovat, mne vysiel rozdiel 0,7 l co sa mi vidi dost (5,7 vs 6,4), je pravda ze dotankovanie do plna moze ale nemusi byt do plna nie je to urcite presna metoda
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 21.03.09  23:07

« Re: 2,2 D4D 110 kw

Mam Avensis s tymto motorm a PP ukazuje spotrebu s odchylkou 0,1 l/100 km, takze skoro presne. Mam to viackrat overene podla dotankovania plnej nadrze.
  • 00 Reagovat !

foto miromen

miromen 21.03.09  17:48

« Strmost řizeni

Takže chtěl bych si take pořidit AVENSISE 1.8i.Zaraži mě ale jedna věc a to rozdil v řizeni.1.6 a 1.8 ma elektriku a zbytek elektro kombinovane hydraulikou a dalši rozdil je ve strmosti kdy 1.6 a 1.8 maji 3.5 otaček mezi dorazi a zbytek pouze 3 otačky.Měl někdo možnost porovnat tyto 2 rozdilna řizeni? A jak velky rozdil mezi něma je hlavně mě zajima ta strmost.Děkuji za odpovědi.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.09  16:49

« 2,2 D4D 110 kw

skusil niekto porovnavat priemernu spotrebu podla PP so svojim meranim? mne to zatial vychadza tak ze PP ukazuje viac, ale auto je nove takze udaje su len za par tankovani
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.09  20:13

« Re: 2,0 d-4d 126 koni

Mám najeto cca 21 tis. km a sedačka zatím nevrže >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.02.09  10:51

Vrzgajuca sedacka - som zvedavy, uz mam skoro 40 000 km ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.02.09  10:50

« Re: Specifikacia disku

Specifikacia 16" disku podla technicaku je:
    205/55 R16 91V / 6.5 J x 16 ET45,
    205/55 R16 91V / 6.5 JJ x 16 ET45
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.02.09  23:16

Vrzající sedačka se opravit nedá a nedá a nedá :-) Ale časem, potvora, vrzat přestane (tak kolem 40-50tis. km). To je takový nešvar této třídy Toyot už od Cariny E (tam nám měnili i sedačku celou). Nám jí mazali, měnili pojezdy, měnili kostru a vždycky to vydrželo chvíli, tak jsme se na to vybodli a ejhle, funguje to ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.09  15:21

« Specifikacia disku

aka je presna specifikacia 16 pal disku na Avensis 2,2 D-4D
    malo by to byt uvedene v technicaku dakujem
  • « 00 Reagovat !

foto mrazik

mrazik 05.02.09  10:40

« Re: Mekka brzda ?

Samozrejme, ze to je normalni, protoze spotrebujete vsechen podtlak, ktery funguje jako posilovac. Tak je to u vsech automobilu s posilovacem brzd.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.09  07:24

Neviem cim to je ale je to tak. Skusal som to aj na mojom avensise stal som a ked som viackrat rychlo zasebou stlačil pedal tak stvrdol. Skušal som to aj na bratovom BMW-to isté, mamine polo - to isté. Takže to bude asi normalne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.09  16:19

No tak technik z Toyoty tvrdil, ze je to "zcela normalni", ze pri pumpovani brzdou "dochazi ke zmene objemu v zadnich valcich a tim brzda tvrdne". Jsem co se tyce aut docela laik, ale tohle mi pripada docela divne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.09  19:04

Ahoj, tvrdnutí brzdového pedálu jsem si během roku a půl, co mám Avensise (stejný typ jako ty), nikdy nevšiml.
    Vypalování poznáš jednoduše - vzroste ti okamžitá spotřeba o cca 1,5 litru. A když brzdíš motorem, tak uvidíš během vypalování nenulovou okamžitou spotřebu. Ale pozor - Avensisy prodávané v Česku filtrem pevných částic vybaveny nejsou (neplést s filtrem u D4-DCAT). Aspoň tak mi to tvrdili v servisu. Já mám dovoz z Rakouska a tam DPF byl. Jestli ho máš taky a monitoruješ koutkem oka spotřebu, tak to nemůžeš přehlédnout.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.09  23:27

« Mekka brzda ?

Ahoj, od rijna mam Avensis WG D-4D 125.
    - pri brzdeni je pedal nejdriv relativne mekky a pokud ho opakovane seslapnu (pumpovani), pedal tvrdne. Je to normalni ? Dela to i pri vypnutem motoru.
    - jak poznam ze se vypaluje filtr ?
    Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto mrazik

mrazik 29.01.09  21:27

Lubos tu vymenu zkusim, kdyby se povedlo, naskodu to nebude :-) . Az bude teplo, pak to cele prolezu, tim take nic nezkazim, snad. Az se nastvu, tak ji vyndam a prolezu venku.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 29.01.09  10:27

Mne to takisto vrzga iba v zatackach. Ale nemyslim si, ze vymena pomoze. Vrzga to asi vsetkym. Ak aj nahodou dostanes novu, bude vrzgat po case tiez. Je potrebne skor najst pricinu a premazat to presne na mieste, kde to vrzga.
  • « 00 Reagovat !

foto mrazik

mrazik 28.01.09  20:03

Tu vrzajici sedacku chci resit pres toyotu a budu chtit novou - snad se to podari. Ja myslim, ze vrze mechanizmus te sedacky a treba me vrze jen pri projizdeni zatacky. Je dobre, ze nejsem sam a ze promazani nepomuze, to jsou dobre argumenty na vymenu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.09  18:01

« 2,0 d-4d 126 koni

to mrazik: aj u nas to bude rodinne auto pre 4 clennu rodinu a ocakavam od toho asi to co ty, samozrejme ze vrzgajuce sedadlo som nemal v umysle kupit :-) ale zatial (kym ho nedostanem) mozem aspon dufat ze u mna to vrzgat nebude, inac stale by som na tom mal byt lepsie ako u sucasneho auta, to je skutocne dobre ale za nova tam neskutocne vrzgala zadna naprava, hamba ist s tym niekde, riesili to skoro rok nakoniec vymenili ramena a prestalo to, ale v tom case to bola moja nocna mora
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.01.09  14:06

Zaujimalo by ma, ci uz niekto vyriesil to vrzganie sedadla vodica. Ja som to v servise nahlasoval uz dvakrat na prehliadkach. Vzdy nieco premazali, ale nic nepomohlo a je to stale rovnake. Vrzga vobec sedadlo alebo konstrukcia pod nim?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…