TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
SirAnton: tak som Ti to dneska vsetko zmeral. Vyrazil som o 4:50, 5:00 prechod hranic. Bolo extremne malo aut, preto 160 tacho tempomat celu celu + tam, kde bolo obmedzenie, tak +20. Salzburg dotankovane so spotrebou 8,76l/100km - prestavka cca. 5-10min. V Nemecku "co premavka da". Prichod do kancla (M-Neuperlach) o 9:15. Teda cisteho casu by to mohlo byt tak 4:05 od hranice - to je ale asi naozaj maximum, co sa da "v relativnom bezpeci pred pokutami" dosiahnut. -
modus ponens 26.01.06 19:27
« Re: Re: Re:
nie, zrejme by si si ho kupil
ale v praxi to tak nieje. cim viac platis, tym je ten rozdiel mensi
No vidis. Odpovedal si si aj sam. ;-) Takze by som si ho zrejme nekupil.
uplne vsetok rozum nestratil Very Happy samozrejme na firmu
A to je mozno jeden z (hlavnych) dovodov. ;-) -
matuS 26.01.06 16:16
nie, zrejme by si si ho kupil
ale v praxi to tak nieje. cim viac platis, tym je ten rozdiel mensi. ako v hmotnostiach bicyklov. Horsky bike 10kg stoji raz tolko ako 14kg. A 8kg stoji dvakrat tolko ako 10kg..
ta e-klasa stoji skoro 3x tolko ako C5 v plnej nalozi a nieje to 3x lepsie auto. povedal by som, ze tak 1.5x, ak sa to vobec da nejako takto matematicky vyjadrit.
btw cena auta nieje prvotny problem. problem je prevadzka, servis. to je to prave peklo.
Tvoj otec to kupoval ako fyzicka osoba alebo na firmu?
uplne vsetok rozum nestratil >:D samozrejme na firmu -
modus ponens 26.01.06 15:08
radsej povedz ze na to nemas...
co som napisal zober bez urazky, nechcel som ta nijako urazit.
Neboj, neurazil som sa. Snad si nemyslis, ze keby som aj nanho mal, tak by som o tom niekoho presviedcal? :)
Chcel som tym len povedat, ze auto ma pre mna isty prinos a podla toho pozeram aj na jeho cenu. Od auta za 1.5 Mio by som cakal takmer dvojnasobny (prinajmensom podstatne vacsi) prinos oproti mojmu terajsiemu Avensisu. A to tie auta nemaju.
moj otec dal za auto 2x tolko a rozum nestratil
Nehovorim, ze stratil. Ja by som si tak (pri svojich prioritach) ale pripadal. Tvoj otec to kupoval ako fyzicka osoba alebo na firmu? -
matuS 26.01.06 13:29
« Re: Avensis a co dal...
Mam dojem, ze Toyota a hlavne Lexus ma bohuzel jistou mezeru na trhu zejmena v porovnani s nemeckou trojkou.
ale ano, to suhlasim.
osobne nerozumiem, preco nedokazu urobit vybavu komplet volitelnu, predsa kazde auto sa tak ci tak objednava. Chapem, ze je to cesta ako usetrit. Oni asi sami vedia, ze sa im to oplati napriek tomu, ze pridu o cast zakaznikov. -
thomasero1 26.01.06 12:37
« Avensis a co dal...
Na podzim to budou tri roky co sedlam Avensise. Zatim spokojenost. Predbezne uz vybiram nastupce. "Idealni model" by byl Lexus/ Toyota, kombi, 4x4 a tady je kamen urazu.
1) Lexus IS
uz jsem se kratce projel v benzinu, laska na prvni pohled, vse super az na prostor. Pro jedince fantasticka hracka. Pro ctyrclennou rodinu s aktivnim zivotnim stylem naprosto nedostacujici. Jo kdyby byl sportcross , tak to bych nevahal a obetoval i 4x4. Zatim jsem ale to teto verzi krome retuse na motorline.cc nic neslysel :'-(
2) Avensis
I kdyz bude facelift, nechci zrovna dvakrat vkrocit do stejne reky. Snad jen v pripade "nabusene" verze podobne Mazde 6 MPS, ale kombi je podminka. Osobne neverim, ze se necoho takoveho letos nebo i napresrok dockam
Avensis Verso nam zrusili a o novem zatim nic nevim
3) Jiny Japonec
po letosni zime zacinam take uvazovat o Subaru Legacy Outback 3,0 AT. S xenony bych se jen tezko loucil, ale budiz. Co mne vsak spolehlive odrazuje jsou zkusenosti lidi v mem okoli s prazskym servisem Subaru. A naopak z mych zkusenosti musim rict, ze servis a celkova poprodejni pece u Duby je skvela.
Co vy na to?
_________________
Thomasero
Toyota Avensis 2.0 WG 108 kW
Sol Elegant SFX 04 -
modus ponens 26.01.06 10:08
« Lexus
Lexus je naozaj fajn. Takto si predstavujem luxusny automobil. Podla sprostredkovanych skusenosti je spracovanie lepsie ako v mercedese ci BMW vyssich tried, o spolahlivosti ani nehovorim. Mat "vazny" problem s nazvom "kam s 1.5+ milionom", tak jednoznacne nieco od Lexusu. Ale zatial som nestratil posledne zvysky rozumu a takuto sumu radsej investujem inak. ;-) -
modus ponens 26.01.06 10:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Avensis 177k
Krpaty nekrpaty, bral by som ho
Hmm, tak moze hovorit clovek, ktory nema nadpriemerne rozmery. A tie su coraz vacsie (z hladiska ludskej populacie). Ked som sedel v BMW starsej 5-kovej rady na mieste spolujazdca, jeho majitel poloprekvapene a polosmutne skonstatoval, ze to auto je pre mna trosku male. V IS som nesedel (ked som bol v PPC Team, tak pristup predajcov v oddeleni Lexusu bol dost odveci), ale ak je pravda, ze ledva splna priestorovy standard strednej triedy, tak suhlasim s dablom. Rozumne uvazujuci clovek pojde jednoznacne do Avensisu. A rozumnejsi z tych rozumnych dokonca do toho slabsieho diesla... ;-)
Prakticky zamyslejici clovek vezme Logana a 600tis mu zbyde
To je zase trochu zcesty, nie? :) -
Chuapi - aby sme sa nerozumeli zle - novy IS je fantasticke auto, len som odpovedal na otazku "kto si kupi Avensisa, ked stoji tolko, co Lexus". A odpoved bola: kazdy, kto potrebuje trosku priestoru. Ak sem-tam cestuju v aute piati, alebo styria vacsi ludia, tak to bude v IS taky maly porod...