TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
modus ponens 14.02.06 17:54
« Re:
matuS: neviem, co znamena, ze nelicuje horna cast schranky. Celkovo prilis nerozumiem tymto slovnym spojeniam. Ked sa zahladim na akekolvek auto, najdem odchylky v spracovani (ak to vobec odchylky su). Proste si viem predstavit aj lepsiu robotu. Plati to samozrejme aj v inych oblastiach zivota. Holt, som detailista, aj ked sa s tym snazim nieco robit.
Co sa mojho auta tyka, obcas pocujem pazvuky, ktore by byt nemuseli. Pritom mi je jedno, ze ich ini nepocuju (napr. moja 1/2), ze je to pri velkych mrazoch normalne (stahovanie plastov a nasledna nie 100% tesnost), alebo ze po 60tis. km na nasich cestach to robi kazde auto. Je to o narokoch a cim su tieto vyssie, tym horsie - samozrejme pre Teba. Tiez si viem predstavit jazdu po macacich kockach, pri ktorej moje ucho pocuje asi tolko, ako ked sa v noci zobudim a od samotneho ticha mi zacne piskat v uchu. :-) Ak budem toto cakat od auta, budem sklamany aj z Maybachu.
Neviem, aky problem je v tej schranke, ale verim, ze v servise to budu ochotni opravit/vymenit a nebudu Ti tvrdit, ze si si ju pokazil prilis castym otvaranim, alebo ze to nie je chyba, ked sa napokon predsalen otvori. ;-) Obcas sa nieco nepodari, ale od toho je zaruka. Inak by byt vobec nemusela... -
« Re:
tak dneska doslo verso.
no, este som sa v nom ani neviezol a uz mam 2 vytky: neda sa otvorit ta schranka v strede palubnej dosky...4-5krat sa treba dotknut toho tlacitka, potom sa to neochotne otvori.
Nelicuje horna cast otvaracej schranky pred spolujazdcom.
Je to normalne u auta za milion sk?
ako dobre, ze som si nekupit Toyotu >:D -
matuS 14.02.06 15:53
« Bez nadpisu
tak dneska doslo verso.
no, este som sa v nom ani neviezol a uz mam 2 vytky: neda sa otvorit ta schranka v strede palubnej dosky...4-5krat sa treba dotknut toho tlacitka, potom sa to neochotne otvori.
Nelicuje horna cast otvaracej schranky pred spolujazdcom.
Je to normalne u auta za milion sk? :shock: -
matuS 10.02.06 11:21
« Bez nadpisu
mozno si pamatate na moj vyber medzi OII a Corollou Verso.
tak v utorok pribuda do rodiny Verso 1.8vvti Sol! ako priplatkovu mame tazne, parkovacie senzory a zimne gumy aj na diskoch.
Ja s tym autom jazdit nebudem, ale urcite sem tam napisem zmienku, ako sa autu dari. -
modus ponens 09.02.06 14:03
« Re: Servis v BA
Co je to okolie? V BA fakt radsej nic, aj ked Autogrand sa oproti PPC Team trosku viac snazi. Mimo BA je velmi dobra Nitra (vlastna skusenost), len tam mavaju dost plno. Preco asi... ;-) Ale na garancky sa objednava vopred, takze no problem. -
1zdavu 03.02.06 14:31
« Puklice
Na puklice z hypacu pomaha jedno a to kravatky na kable (najlepsie 2x na 1 puklicu). T.j. nepredbehne Vas a v noci neopusti, lebo ten co si ju chce pozicat tu kravatku ak je priesvitna nezbada.
Len pri defekte treba aj noz alebo cvikacky na prestrihnutie. :-) Vyjde to lacnejsie ako si nechat zase stipnut origo puklice (ak nie su to tie pod matice) -
"-- skrytý --" 02.02.06 20:27
« Re: Jsou v tahu :-(
Na zimu máme 15" kola a na nich poklice ze supermarketu. Supermarketové poklice jsou oproti originálním na kočku - mimořádně blbě se nasazují, nic nevydrží, hůř drží. Výsledem mého nasazování je toto:
1 sada:
ihned: jeden zraněný prst, jedna nalomená poklice
do měsíce - dvě ztracené poklice
druhá supermarkerová sada - nasazoval ji pneuservis:
- mechanik desítky sekund tiše mumlal sprostá slova. Pak mu přišel na pomoc kolega s věští praxi. Prst měl odřený jen ten první mechanik. Oba dostali svolení k užití hrubé síly s tím, že nevadí když poklice praskne. Druhý mechanik poklice nasadil, ale byla na něm vidět dlouholetá praxe. Dal jsem jim za boj s poklicema bakšiš.
Po X km jízdy mě jedna moje poklice předjela. Nasadil jsem ji sám a byl jsem špinavý jako prase a volant taky - byla to poklice z předního kola.
Zatím myslím že drží, ale ruku do ohně za to, že na autě jsou všechny čtyři bych nedal ...
Výsledek - na levé straně jeden typ poklic, na druhé straně jiný typ poklic - sehnat v supermarketech stejné poklice s odstupem 3 měsíce není jednoduché.
Ještě jednou mě ty poklice naštvou a objednávám originální Škoda/Toyota/Lada/Trabant - cokoliv originálního, protože ty supermarketové fakt stojí za ho... A nebo budeme jezdit bez poklic, já se na auto většinou dívám zevnitř a tam mi poklice ke štěstí nechybí ... -
« Bez nadpisu
No kurnik, keby sa ti to stalo tak pred tromi mesiacmi tak mam pre teba riesenie, bol som na jednom trhu v Szczecine a tam chlapik predaval original zabalene 16" Avensisacke puklice asi za 100 Zl (1000,- Sk) >:D Skoro som odpadol :D
Inak Szczecin je kua mesto Toyot... dost som sa tomu divil, az kym som nenasiel statistiku predanych aut v Polsku za rok 2005... 1. miesto Skoda asi 11.4 percenta a Toyota 2. miesto 11.37 percenta, rozdiel bol asi 200 aut... Volkswagen bol na 9. - 10. mieste... Na SVK Avensis stretnut, tak to je sviatok, tu ich stretavam asi ako na SVK Fabie... Hajzlici :D
Ravnako je tu neurekom Yarisov a Coroll...
No a nedavno som Vam spominal kolegu co kupil Oktavku Combi TDi... tak si dal namontovat v Skode Defend Lock a po tyzdni jazdenia mu pri odomykani ostal v ruke komplet... Stesti ja krasna, prepychova vec... Asi by som predajcu zabil... -
thomasero1 02.02.06 12:41
« Jsou v tahu :-(
Dnes ráno se dívám na auto a něco se mi nezdá. Auto vypadá jako traktor - originál Toyota poklice jsou pryč >:-[]
To je poprvé za cca 5 let, kdy mi něco zmizelo z auta zn. Toyota. Otázka je co s tím. Koupit obyčejné poklice v hypermarketu nebo originální s nějakým "zabezpečením" nebo "znehodnocením" (např vyrýt SPZ na poklice) :?:
Nemáte nějaký fígl :?:
P.S. Relativně jsem na tom dobře, minulý měsíc zmizely ze Superba ve vedlejší ulici kromě poklic i airbagy :!: -
modus ponens 30.01.06 18:30
« Re:
dabel: pjekny cas. Mna cestou do Mch dost zbrzdila ranna nemecka premavka (nemohol som ist ani 150), cestou do BA zase Vieden (nadranom byva uplne prazdna), no a v AT som isiel radsej 150 nez 160 (i ked miestami som sa pozabudol).
Inak, cestou spat som tankoval v AT a uvedomil som si jednu vec. Benzin je tam po posilneni Skk lacnejsi ako u nas doma. Tak som dal plnu. Co sa vsak nestalo - auto mi akosi lepsie ide, nez som bol na znamych BA trasach zvyknuty. Fakt lepsie, a to su voknu mrazy. Zeby kvalitny slovensky benzin? :roll:
To profilové číslo o 10 horší bude vyváženo lepším tlumením vibrací a rázů. Tak jsem ještě loni koupil sadu vč. elektronů a 17" jsou pryč.
Je to svatá pravda. Špatné silnice a postupně nesmíme mít přehnaná pčekávání,že uvnitř auta bude ticho jako v kostele. Zase jsme se posunuli blíže k myšlení lidí na západě,konečně,je to spotřebák ta naše poposunovadla. Jel jsem onehdá kamarádovou Audi All-Road a motor v určitém režimu spíš obtěžoval a také drnčelo.Auto za 2 mil. Jiný Volvo XC90.Story jsem psal Tomovi69,ale k drnčení:palubovka si v Praze také v řádově 60 tis zavrzala a co je podstatné:nějaké drnčení za zadní číásti a ani švýcarský servis nezjistil,co to dělá.Zkoušeli vše.
Chlapi u Mazdy6 začínají mít natočeno 50 tis a také se palubovka ozývá,viz poslední příspěvky.
Nevidím to na nekvalitu aut. Silnice jsou hrozné, k tomu výtluky,já jezdím na okreskách slalom: jedné vyhnu a do druhé vjedu. Jet za mnou Policie,tak mi dávají dýchat. Další známí měli A6 ky.Hluk a vibrace horší,než v Laguně2.
Prostě platíme DPH za auta,pojistky,silniční daň,spotřební a DPH z paliva,drahé servisy a auta se nám rozpadají pod rukama.
Docela chápu,seč mi ta auta moc neimponují,že si lidé kupují nějaké teréňáky. Ležel jsem pod novou G.Vitarou a ta závěsná ramena-už od pohledu robustní podvozek+integrovaný rám... Kola měla prof. číslo 70 resp 65. Do zatáčky to nebude jako Mazda6,ale většinu nerovností to odfiltruje...chce se mi napsat opět slůvka "něco za něco".Možná se mýlím,ale možná ne úplně..?