TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
Lubos.1 01.03.06 12:05
... pridavnym el. topenim v Avensisu
Máš na mysli vyhřívání zadního skla a předních zrcátek ? To dle mého funguje, ikdyž výkon topení by skutečně možná mohl být trošku větší. Ale japonci většinou ví co dělají.
tak to tym urcite nebolo myslene >:D >:D >:D . Ide o doplnujuci ohrev interieru (mozno aj motora), kedze dieselu dlhsie trva, kym sa zohreje. -
"-- skrytý --" 01.03.06 09:40
měl bych pár dotazů nejen na majitele Avensisu 1.8VVT-i
-- kolik motor točí na 5. stupeň ve 130 km/h?
-- nevíte kolik lze reálně dosta slevu na nový Avensis?
-- a poslední dotaz: někde jsem četl, že se na tento rok chystá facelift, má něko nějaké informace? dík -
Na rovnej ceste nebol problem, ale ak tam bol hrb alebo nieco podobne, zadok bol prilis tvrdy a nekopiroval cestu. Je 1.8 v SR 7 miestna? Mozno ma 7 miestna tvrdsi podvozok.
BTW aby ste ma spatne nechapali, to auto je dobre. Ale nejako som od neho cakal viacej hlavne po stranke dotiahnutia vsetkych detailov - a to svetla, stierace, prevodovka a ani tie packy blinkrov jaksi nesplnali. Proste som cakal, ze to bude vsetko fungovat na vysokej urovni a vo vysledku to auto proti Meganu (Scenicu) ani moc lepsie nie je. -
matuS 28.02.06 10:24
« Re: Re: prva dlhsia jazda
ja mam pocit, ze si isiel s inym autom, alebo ten tazsi motor tak zmenil jazdne vlastnosti.
kto poznate odbocku z pezinka na pezinsku babu - ide sa cez nadjazd, najprv jemne doprava a potom taka prudsia dolava. isiel som tade 90tkou a auto sa tvarilo uplne suverenne. -
« Re: prva dlhsia jazda
Ad spotreba v meste - ja som v meste nejazdil, to jazdil jej majitel. Predsalen zije v Parizi uz 25r, tak to tam pozna lepsie ako ja ;-) A premavka v Parizi vs. v Bratislave je dost velky rozdiel, preto asi aj rozdiel spotreby. BTW priemer za tych 500km na 2.0 diesli (ten sa u nas nepredava) sme mali 7.2l, jazdili sme asi 60% dialnice, 30% okresky a samozrejme trosku po meste. Ale ako vravim, mala nabehane iba 1100km (z toho 700 najazdila v Parizi), takze spotreba sa este znizi a vobec ma netrapi. To som pisal iba aby si nelutoval, ze nemas diesla :-)
Ad svetla - nastavoval som vysku hore-dolu ale nenasiel som polohu, kedy by svietili dobre. Isiel som aj sam aj so siedmimi ludmi a ani raz to nebolo OK. Ked ma obiehal na dialnici Megane, vsimol som si, ze svieti lepsie (dalej a inenzivnejsie, ale s vyraznejsou hranou svetlo/tma). BTW klasicka Corolla svieti perfektne.
Ad zrkadla - mne prisli v pohode a prijemne velke. Kolko ludi, tolko chuti.
BTW s prazdnym autom sa moc vysantovat nedalo, na nerovnostiach odskakoval zadok. Ked uz ale boli v aute aspon 4 ludia, zadok sedel ako pribity. -
matuS 27.02.06 20:33
« prva dlhsia jazda
tak som sa bol previezt. Natankoval som na shellke pri baumaxe na roznavskej. Priemerna spotreba bola podla palubaka 8,4, podla vypoctu 8,55.
Neviem kolko bolo litrov benzinu v nadrzi pri prevzati auta (ukazovatel bol uplne na minime), takze tazko v tejto chvili povedat, ci bude odchylka PP este o moc vacsia.
Palivomer sa mi zatial zdal presny, pred tankovanim ukazoval 1/4 nadrze (podla papierov ma nadrz 60l, cize malo tam byt 15l) Ja som dotankoval po druhe cvaknutie pistole 42,77l, cize to +- sedi.
Isiel som odtial rovno na dialnicu az po odbocku na senec, odtial na pezinok, cez babu na pernek, lozorno, stupavu, potom za krematoriom na dialnicu a odtial cez mesto na zlate piesky. Spolu 90km.
Vsade som dodrzoval predpisy, len v obchach som isiel limit+10km/h. Vela som brzdil motorom, ale okrem baby, kde som brzdil aj na dvojke, som brzdil max na trojke. Pri podradovani som z 90% daval medziplyn.
Gumy som pred jazdou nekontroloval.
Zrychloval som svizne, ale nie na plny plyn, jednoducho snazil som sa to auto zabehnut. Bezne takto svizne nezrychlujem.
Po dialnici som siel 130km/h, raz som musel zrychlit na 150 a ist tak asi 1km (vtedy spotreba vybehla z 8,6 na 9,0). Pri zjazde z dialnice bola spotreba opat 8,6, nizsie to uz ist nechcelo. Fukal bocny vietor.
Potom nasledovala cesta I.triedy do pezinka. Pred kopcom na Babu bola spotreba 7,9.
Na babe som sa troska vysantil, dokonca som v kopci na dvojke predbiehal nakladne auto. Vlastne vacsinu cesty smerom hore som isiel na dvojke, tu som mu dal trocha zabrat. Spotreba uplne hore bola 8.9l.
Smerom dole som vela krat plyn nepridal, bud som isiel na neutrali, alebo som brzdil motorom. Pri vjazde do perneka bola spotreba opat 7,9.
Potom az po dialnicu spotreba klesala, pred najazdom na dialnicu to spadlo na 7,2, ale po zrychleni na 130km/h tam bolo opat 7,3.
Aj do BA som vosiel so 7,3.
Najviac ma ale prekvapilo, ked mi zasa spadla spotreba na 7,2 pri zjazde z prazskej, a pritom som od dialnice stal 3x na semoforoch.
Potom pri istropolise mi spotreba znova vybehla na 7,3 ale po par sekundach to opat spadlo na 7,2 a to tam zostalo az do konca.
Vysledna priemerna rychlost bola 54,7km/h.
Myslim, ze spotreba 7,2 pri takejto zmiesanej premavke je hodnota, na to ze sa islo na zimnych gumach 205/55/16, ze ma auto v tomto momente najazdenych iba 590km.
Co sa tyka vytiek ktore napisal luf:
-k palivomeru som sa uz vyjadril
-ziadne buchotanie v interieri, dokonca pri prejazde nerovnosti je to tichsie ako C5 (evidentne su lepsie odhlucnene razy od nerovnosti), iba napr pri prejazde kolajnic buchne mreza. Ani nema vyznam ju davat von, pri picasse sme ju museli vybrat ihned, strasne hrmotala pocas jazdy, tuto ju fakt nieje vobec pocut.
-vyplne dveri som zabudol potlacit, takze neviem
-co sa tyka radenia tak suhlasim - naozaj ide stazka, prisudzujem to zatial nezabehnutemu autu
-svetla sa mi zdaju OK, nesvietia sice tak siroko ako xenony na C5 ale do dialky je to v pohode. Nemal si nahodou zle nastavenie vysky? lebo som sa s tym hral, a ked som nastavil max zatazenie, tak to svietilo asi 4m pred auto.
-stierace som naschval skusal viac krat - tiche a zotierali v pohode - ved su nove
-packami blinkrov sa hybe daleko lahsie ako na C5
-co sa tyka tvojej spotreby v meste - nejazdil som sice s tym dizlovym motorom, ale som si takmer isty, ze je chyba v tebe. Nemoze to tolko zrat, ako si pisal, pri normalnej jazde. asi si skusal, ako to akceleruje. Priznam sa, ze sam mam v tomto aute problem udrzovat rychlost na uzde, pretoze rychlomer je nedobre spraveny - zacina velmi nizko, takze aj ked ides 70km/h tak rucicka je stale velmi dole. Ked sa to da dohromady s tym, ze sa sedi vysoko a auto je tiche, tak pri 70km/h mam stale pocit, ze idem strasne pomaly. To napr na C5 je rychlomer do 110km/h ciachovany inac ako zvysok stupnice, takze uz pri 70km/h je rucicka dost vysoko a to cloveka drzi nakratko.
Inac samozrejme auto vyzaduje trocha zvyk, packy smeroviek su troska vyssie ako v C5, takze tam som casto tapal, stierace sa pouzivaju naopak, sedadlo som si nejako moc dobre nenastavil a nesedelo sa mi najlepsie. Na dialnici mi vadili spatne zrkadla, su tak vykrojene, ze nimi clovek vidi len vedla seba, ja som zvyknuty ze vidim aj za seba. Ked som si nastavil zrkadlo tak, aby som videl aj za seba, tak som videl aj svoje auto a to mi zasa vadi. Este mi vadi to optitronove podsvietenie. Skoda ze to nespolupracuje so svetelnym senzorom, pretoze teraz ked sa musi svietit cez den, tak treba mat podsvietenie nastavene na max, aby clovek videl na pristroje a v noci to zasa trha oci, takze to treba davat slabsie...
Takze momentalne s autom velka spokojnost, na tie drobnosti by som si rychlo zvykol, keby som s tym mal jazdit kazdy den. Kedze si pamatam, ze som bol po kupe C5 podobne nadseny, tak teraz dufam, ze to nadsenie vydrzi viac ako 6 mesiacov :) -
modus ponens 27.02.06 15:34
« Re: Re: Re: Re: Re: spracovanie corolla verso
Ako vravim, je to o narokoch a tie su coraz vyssie. Ale aj moznosti zlepsenia zo strany vyrobcu su este dost velke. Co ma popri takomto druhu "zavad" tesi, ze su jedine. Dufam, ze to tak aj ostane.
K poradiu: zalezi od kusu. Viem si predstavit, ze pri inych troch autach tychto modelov by Ti vysla M6 najlepsie... -
Lubos: tak Accord ma trosku kvalitou spracovania sklamava - je horsi ako moja stara dobra 626. Sice nic nevrzga (ked nieco zacujem, po par minutach skumania zistim, ze je to bordel >:D ), ale napr. sa velmi tazko zatvara schranka pred spolujazdcom ci niekedy zahapruje schranka v laktovej opierke, zasekne sa a nejde otvorit. -
Lubos.1 27.02.06 14:08
« Re: Re: Re: Re: spracovanie corolla verso
Jedine auto, v ktorom som sa viezol a nehrkalo, bol Lexus IS (ale bol uplne novy), inak hrkali vsetky Vo VST som nepocul jediny pazvuk v novej A6, v E classe a BMW 5 sem tam nieco vrzlo. V Lexuse som mal dojem, ze som ochluchol :shock:
Takze aj japonci dielenske spracovanie vedia, len skoda, ze sa nesnazia aj pri beznych znackach. Z trojky Avensis, Accord a M6 je na tom najlepsie Accord, potom Avensis a na konci M6 :-(
- aspon podla mojich skusenosti. -
« Re: Re: Re: Re: spracovanie corolla verso
Ad statistiky - vo veku 2-3 roky ma podla TUV2006 zavadu 5.2% Avensisov vs. 6.4% Meganov. Ten rozdiel je uz takmer zanedbatelny voci nedavnemu 3 nasobnemu rozdielu v prospech Toyoty. Az 25. miesto Avensisu bolo ako studena sprcha. Asi mali predsa len japonci zostat vyrabat auta iba v japonsku :-( -
modus ponens 27.02.06 12:32
« Re: Re: Re: spracovanie corolla verso
luf:
hrkotanie je vec, ktora sa, zial, vyskytuje u kazdej znacky - zalezi od viacerych faktorov (od typu ciest az po spracovanie). Pokial si dobre spominam, tak dielenskym spracovanim je vychyreny VW koncern, nie japonske auta. Tie su vychyrene kvalitou v zmysle spolahlivosti, t.j. mensi pocet zavad. To nema byt ospravedlnenie (pri cene 800+ tis. podobne nedostatky nastvu), ale hladanie podstaty problemu. Neviem, ako WRC verzie, ale asi malokto v nich hodnoti vrzganie interieru ako vazny nedostatok kvality, hoci mna by to stvalo.
ad Corolla Verso: kratko som sa v nej viezol a na prvy pohlad som videl, ze je to "len" NST. Celkovy dojem interieru je naozaj slabsi ako u Avensisu, hoci cenovo je Verso na podobnej urovni.
ad PP: uz sa to tu kdesi na uvod tejto rubriky preberalo. Ked PP ohlasi nulovy dojazd, v nadrzi je este par litrov PHM (u mna tusim 10, ale nikdy som to netestoval nadoraz).
Na zaver: ano, je to stasti na kus. Pri ziadnej znacke nemas istotu, ze kupis podareny kus. Statistiky vsak ukazuju, ze su znacky, kde je pocet poruchovych (vratane nepodarenych) kusov nizsi a su znacky, kde je to naopak. Su to vsak len statistiky, takze kludne mozes patrit medzi tych, ktori tu smolu mat budu. Rovnako ako mozes patrit medzi tych, ktori vyhraju v loterii, hoci statisticky su prakticky bez sance. ;-) -
« Re: Re: Re: Re: spracovanie corolla verso
Nevyvadzam zavery, ale bola nastrbena moja viera vo vybornu kvalitu toyoty. Vyzera to tak, ze aj u Toyoty zalezi, na aky kus narazis. Moj Megane smejd nie je, moj je relativne dobre vydareny a verim, ze existuje dost nepodarenych. IMHO je to o tom, aku mas sancu, ze tvoje auto bude akurat to vydarene. U Renaultu som mal zatial 2x stastie, dotycny mal u Toytoty 2x smolu (predtym Yaris, ktory patril do spatnej serie a nikto proaktivne nic nevymenil; az ked motor prestaval fungovat, menili polovicu jeho casti koli niecomu so vstrekovanim; sice po zaruke, ale na garanciu) -
"-- skrytý --" 27.02.06 10:43
« Re: Re: Re: spracovanie corolla verso
Mam Corollu 1,4 D4D a s palivomerem to mam podobne - rucicka se hybe neumerne tomu jak spaluju naftu. Ale neprislo mi to az tak dramaticke abych nad tim lamentoval. Navic z vlastni zkusenosti (PP neukazuje dojezd) vim, ze kdyz se mi rozsviti rezerva, tak ujedu jeste 100km pri spotrebe 6,5-7 litru. Vic jsem nezkousel ;-)
To tesneni bych nechal spravit v servisu.
Poskakujici dno v kufru (combi) jsem mel taky, ale to uz musel byt velky skok aby to bylo slyset, nicmene mam v kufru gumovou "vanu", takze je po starostech...
Pokud ma Verso stejne sterace, tak se ani nedivim, to povazuju za jeden z nejvetsich nedostatku, protoze vazne nestoji za moc.
Dotazu na DO bych poradil zase autorizovany servis, kde vyhotovi kopii, ale je otazkou, zda nebudou chtit videt jeste neco vic nez jen jeden klic (napr. stitek s kodem apod, jako to ma Corolla) -
« Re: Re: spracovanie corolla verso
Sire, jazdil som Verso asi 500km. Malo za sebou 1100km, ziadna predvadzacka, a ked som ho dostal do ruky bolo to pre mna obrovske sklamanie. Bud su toyotaci hluchi >:D alebo ja som mal smolu na spatny kus. Ked bolo okolo nuly a auto studene, nieco v palubovke hrkotalo. Po potlaceni vyplni dveri, casti palubovky atd. to vsetko vrzgalo, takze je asi iba otazkou casu, kedy to bude este horsie. A okrem toho zopar dalsich much, ktore som od Toyoty necakal - ukzovatel stavu paliva od polovicky po rezervu spadol po spaleni 10l nafty :shock: , zaradit spiatocku zena nema sancu (tolkou silou disponuje mozno Fibingerova), biedne svetla, stierace nechavali cmuhy, hrozne tuhe packy stieracov a blinkrov a dalsie, ktoresi uz nepamatam. V meganackej rubrike je o tom viacej info. Ked si spomeniem na Avensisa, kde mi vadil iba hlucny motor, toto bolo tazke sklamanie a moj favorit na auto klesol hodne dolu :-(
Tie gumy asi nikto nepretesni, su tam iba nasunute a velmi lahko idu dolu. Tiez som jedno tesnenie na zadnych dverach vracal na jeho povodne miesto po tom, co sa on kamarat plecom obtrel a stiahol ho.
matuS - aj vam ukazuje palivomer tak besne? A kolko je tam navyse, ked ukaze PP dojazd 0km? Ja som pri dojazde 0km dotankoval 44l nafty, to je nejako malo, nie? BTW diesel berie po meste asi 10l/100 >:-[]