TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
matuS 25.03.06 07:16
« Re: Re: Avensis
altis> zabijes ma, nepamatam, ale teraz uz verim :)
Tono> ja som pri 130 motor vobec nepocul (iba sumy okolo), a to nam cestou spat fukalo do chrbta. no mozne je vsetko, ale dynamicky toyota nema v ponuke motor, ktory by sa chytal na ten D4D.
ak je ISko tichsie ako avensis, a ma radenie a riadenie ako mazda6, tak je to az na priestor dokonale auto :)
PS mna hlavne oba kombiky prekvapili, ze boli tiche odzadu. Merc C bol zozadu neuveritelne hlucny, som so myslel ze to kazdy kombik kvoli otvorenemu kufru...ale evidentne sa to da spravit aj lepsie. -
modus ponens 24.03.06 19:26
« Re: Avensis
matuS: A to si nesiel v benzinovej verzii, ktora je este o cosi tichsia (aspon v rychlostiach pod 130 km/h). ;-)
Teraz si predstav, ze vsade ticho a odrazu pocujes nejake (inak mozno nepocutelne) hrkotanie/drncanie. To je na slaktrafenie. Na novom aute samozrejme nepocujes nic, ale po par 10tis. km uz zacnes. Najma na nasich cestach... :? -
matuS 24.03.06 18:06
« Avensis
tak dneska som sa bol prvy krat previest v avensise d4d 180k a v mazde 6, s nejakym novym cca 150k dizlom.obe boli kombi
ten avensis bol v nejakej dost silnej vybave exclusive za 1.1mil sk, ale musim uznat, ze tie peniaze si celkom zasluzi - najlepsie v tom aute bolo ticho. Akoze c-klasse moze ist do *. Toto bolo tiche, ak nie tichsie, ako moja C5. Fakt respect.
Aktualna spotreba pri 135km/h proti vetru bola 8.5, pre porovnanie moja C5 12.5
inac materialovo v interieri mi avensis nepride az taky zazrak, semtam boli veci, ktore sa mi v interieri vyslovene nepacili. Vadil mi aj neuveritelne dlhy chod spojky a tej ikarusovitej rychl.paky a moc vysoko ulozenu packu smeroviek - resp ja nedrzim volant v polohe 13:50 ale 16:40, takze to je v podstate moj problem.
ale hlavne ma udivilo to ticho, ak je teda ISko este tichsie, tak padam na zadok...
mazda 6tka vo vnutri lepsie vyzera, lepsie sa mi pacili brzdy, radenie bolo pocitovo o dost lepsie, a strme riadenie bolo super. ale bola o dost hlucnejsia, vo vsetkych rezimoch - aj motoricky aj aerodynamicky.
navyse je citit, ze ten motor je o dost slabsi.
avensis ma teda fakt v dobrom prekvapil. -
« Re: Re: Re:
mali to spravit tak, ako je to v ISku - dvihnutim stredoveho tunela. Paka je mozno aj vyssie ako v avensise, ale ma 1/3 dlzky.
Viem, co myslis ;) IS ma interier (a valstne aj exterier) fakt inde -
Lubos.1 23.03.06 09:25
« Re: Re: Re: is220d
S tym kurenim maju problemy vsetky diesle. Ak tam nie je prihrievac, motor potrebuje viac casu na zohriatie. Napr. s Honde Accord som isiel na skusobnu jazdu v BA z Race do Sv.Jura a az tam sa motor zahrial. A to bolo iba nejakych -5°C.
> matuS >
videl som aj zakladnu verziu IS bez koze/xenonov, do ktorej by som ako jedinej mohol ist. Bezovy a tym padom neprakticky interier nevyzeral lacno, skor naopak. Velur na sedackach vyborny. Pocit z tohto auta je vobec vyborny.
Auto budem menit az buduci rok, takze hadam bude mozne sa dohodnut aj na nejakej zlave. Teraz o tom nechceli ani pocut :D. -
Lubos.1 23.03.06 01:12
« Re: is220d
> matuS >
zaujimave je, ze u stareho 2.0 85 kW diesla u Toyoty bol prihrievac, ktory sa dal original sadou rozsirit na nez. kurenie. Takto som si to u Novosedlika dal urobit u mojej Mazdy 6, stalo to okoo 13t (bez DO).
Nove 2.2 dieselove motory od Toyoty taketo nieco vraj nemaju (pytal som sa u importera >:D ). Potom ale neviem, preco doporucuju Avensis miesto IS, ked su tam rovnake motory (aspon tie 130kW).
Ked som si bol IS previezt, bolo zohriate, asi s tym predtym niekto jazdil.
S tym kurenim to nie je sranda, z dieselovych japoncov tom ma prihrievac asi uz iba Mazda.
Len tak mimochodom, u Novosedlika mi tam nieco dosrali a skoro celu minulu zimu mi blblo nez.kurenie. Opravili mi to az v Mazde vo Viedni. Tuto zimu to uz bolo bez problemov.
Ak montaz u Novosedlika, tak iba cele kurenie, ale ziadnu rozsirovacie sadu. A neprerabal by som u nich nic >:D
Aj ked - mozno som mal iba smolu. -
matuS 22.03.06 23:45
MatuS: Co sa tyka interieru, je to dost subjektivna zalezitost. Napr. mne sa paci interier avensisu podstatne viac, ako novy passat, tiez za 1 mil . Ta saltpaka je trochu vacsia, ale zasa aspon mne pasuje akurat do ruky opretej na oprierke. Keby bola kratsia, musel by som sahat do hlbky.
Inac to je prave to, co sa mi na ISku velmi paci - ja mam rad ten kokpitovy pocit obklopenia, takeho utopenia v aute....v tomto ISko fakt nema chybu. -
matuS 22.03.06 23:42
« is220d
Lubos, dneska som volal do toyoty.
bolo mi povedane, ze mi skor doporucuju avensis ako ISko. Na otazku preco - zevraj sa to v zime strasne dlho zahrieva, ze 20km trva, nez to zacne kurit...
Co ty na to? Bral si auto z vonka, ked ti ho pozicali, alebo z garaze?
(inac niekomu sa tento argument moze zdat smiesny, ale z vlastnej skusenosti viem, ze ked nekuri auto - to je fakt peklo)
Ja som obratom zavolal Novosedlikovi, kolko stoji nezavisle kurenie na ISko, a uzemnili ma - 50tis bez DPH. Tak som sa postazoval, ze teraz mam benzinove kurenie a hento je naftak...no neveril by si a slecna mi povedala, ze to kurenie sa da prerobit. Demontaz zo stareho auta, prerabka na naftu a montaz do noveho auta - 15tis.
celkom rozdiel!! -
« Re: Re: Re: Re:
Lubos1> Inak v navode k Avensisu mam napisane, ze pre 130kW verziu je potrebna nafta so znizenym obsahom siry, ktora sa nepredava u nas bezne (myslim, ze Slovnaft ju predava za cenu cca 2Sk na liter vyssiu, ako beznu). Kratkodobo vraj vie chodit aj na 'sirnatu', ale treba v aute zapnut nejake tlacitko D-CAT, ktoreho vyznam mi nejako unika :). By ma zaujimalo, ze ako to riesia majitelia v SR - kupuju tu drahsiu naftu?
Marcel -
MatuS: Co sa tyka interieru, je to dost subjektivna zalezitost. Napr. mne sa paci interier avensisu podstatne viac, ako novy passat, tiez za 1 mil ;). Ta saltpaka je trochu vacsia, ale zasa aspon mne pasuje akurat do ruky opretej na oprierke. Keby bola kratsia, musel by som sahat do hlbky. Je fakt, ze na aute za 1 mil su ocelove disky hanba, Toyota ma (alebo donedavna mala) ale akciu na vybavu Exclusive za 30tSk, v korej su xenony, liate disky, parkovaci senzor, vyhrievane sedaky e este nieco, ale si uz nepametam :)
Marcel -
Lubos.1 22.03.06 13:30
« Re: Re: Re:
ako je to s citlivostou tohto motora (2.2 130kW) na kvalitu nafty?
Podla jedneho dealera v BA robili japonci testy nafty v SR/CR a obstala len tak tak, viac menej na limite. Takze je mozne, ze pri kupe tohto motora sa budem musiet bezudrzbovy filter pevnych castic sem tam vymenit :roll: . Ale mozno to nebude az take zle, kvalita nafty sa aj u nas stale zlepsuje. -
Lubos.1 22.03.06 13:29
matus:
suhlas, Lexus IS je az vnutorny priestor vyborny, ale aj ten je na urovni BMW 3, co je jeho hlavny konkurent. Interier a jeho spracovanie sa u tychto dvoch vozov asi ani porovnavat nedaju, resp. IS ma absolutne navrch.
Ale nesuhlasim s tvojim hodnotenim GS, ma podobny design ako v IS, len luxusnejsi. Bez problemov moze konkurovat MB E vypracovanim, podla mna ma aj omnoho krajsi design, ale to uz je subjektivne hodnotenie (napr. nemusim priserne budiky u MB E).
RX400 je iba omladena RX300, interier je prakticky povodny, takze je uz trochu mimo.
IS a vibracie riadiacej paky - ci je to dosledok slabych pruzin alebo nie je uplne jedno, ale bolo to dost neprijemne a divne u auto tejto kategorie.
praveze vnutorny priestor je to, co ma skutocnu uzitkovu hodnotu. I ked nielen priestor rozhoduje, samozrejme. V IS som nesedel, ale ak je citelne mensie ako Avensis, tak moze mat sedadla a volant trebars aj z krokodilej koze, riadiacu paku na myslienkove senzory a pod., u mna nema sancu. :?
ad hluk odzadu: co mas na mysli? Mne sa zacinaju odzadu ozyvat hluky a rad by som ich vyriesil. Pride mi to ako dosledok nasich "superciest", na ktorych sa rozmlati aj sebelepsie auto...