TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
Lubos.1 31.03.06 11:57
« Re: pouzivanie
Ked sme pri pouzivani. Bol som v Autogrande na ich akcii "kontrola brzd a pod. zadarmo + predaj originalnych dielov s 20% zlavou". Mechanik dal dole kolesa a iba cumel na kotuce. Ze tak ciste a absolutne nedoskriabane na aute so 60tis. km uz daaavno nevidel. Najprv nechcel verit ani to, ze mam povodne platnicky (predne), ale na zadnych uz zbadal vacsie opotrebenie a tak (mozno predsalen predcasne) som si ich nechal vymenit.
To iste mi povedal mechanik pri kontrole po 40 000 km u mojej Mazdy 6. Teraz mam 52 000 km, som zvedavy, co povie po 60t.
Len tak mimochodom SirAnton a dabel, nemate zaujem sa cez vikend stretnut a porovnat Accord, Avensisa a M6? Mohlo by to byt zaujimave 8) -
modus ponens 31.03.06 10:51
« pouzivanie
Pytal som sa aj na vyfuk. Vraj skusenost maju taku, ze zivotnost vyfuku = zivotnost auta. Uvidime. -
modus ponens 31.03.06 10:04
« Re: Re: Re: Re: Tlmice a spojka
luf: Keso tusim nekupoval auto ako nove a neviem, ci pred kupou vyberal von spojku, aby zistil, v akom je stave. Po 200tis. km moze byt znicena kazda spojka, tolko sa tym myslelo. Pri takomto najazde staci jej mierne nespravne pouzivanie a je to. Podobne pravidelna snaha zrychlovat na V. pri 60km/h asi nepodpori 500tis. km zivotnost prevodovky/motora.
V servise mi mechanik hovoril o nitrianskom riaditelovi nejakeho podniku (neviem presne ktoreho), co ma Carinu 1.6 benzin s najazdenymi 500tis. km bez vaznejsich problemov. Vsetko je o pouzivani. Viem si predstavit to iste auto, ako konci pri 200tis. a ide do kytek... ;-) -
"-- skrytý --" 31.03.06 09:36
« re 60km/h
Hej to mi je jasne ale chodim z BA do PK a tak v juri treba ist niekde na 60km/h tak to dam len nohu z plynu a potom pomaly to nejak "preplavam".
Viem ze je kopec aftermarket vyrobcov skor by ma zaujimalo ktory pouzit, tak ako som sa rozhodoval pri tlmicoch a vyslo mi KYB tak ze na co sa zamerat pri spojke -
Saab 30.03.06 23:49
« Re: Tlmice a spojka
to Keso: Avensis se vyráběl a stále vyrábí v Anglii, ne v Japonsku.
Ta spojka na to má už věk resp. kilometry, takže bych se nad tím nijak zvlášť nepozastavoval. Můžeš koupit originál, repasovaný originál (Optifit) nebo náhradní výrobu (tedy od jiných značek, např. Sachs, Valeo, Nipparts, ...). Na ceny náhradní výroby se můžeš kouknout např. na www.autokelly.cz, www.elitecat.cz apod. Nejdražší bude originál, nicméně Toyota prodává i repasované originální díly pod označením Optifit, tak zkus zavolat do servisu Toyoty a tam ti řeknou cenu. -
"-- skrytý --" 30.03.06 16:29
« Tlmice a spojka
Caute
tak som menil na mojom Avensise(2000) tlmice a bol som prekvapeny ze tam boli original delphi. Ja som daval kyb a je to citit, auto je urcite pevnejsie na vozovke a menej sa pohupuje ale isiel som len zo servisu do prace takze zistim az neskor dosledok.Zial prekvapenie bolo aj nemile kedze podla mojeho mechanika tam bolo az prilis vela hrdze a ze to na japonskych autach vyrobenych v japonsku nezvykne byvat.
Najvacsie prekvapenie pre mna bolo ze pomaly odchadza spojka. Auto ma necelych 200tis a chcem sa spytat ze ci len ja som zly vodic alebo je to viac menej normalne. Dalej by som sa chcel spytat ze ci je mozne dat tuto spojku repasovat alebo nie a ci to vobec doporucujete alebo nie. Lebo nova vraj moze byt odhadom cca 10tis.
Niekedy aj pri beznej jazde ked som lenivy podradit tak pri cca 60km/h a zaradenej 5ke citim spojku takze asi som si ju ja takto "odpalil". Je to mozne ? motor mam 2.0 benzin
dakujem -
Lubos.1 25.03.06 16:27
Mne sa Avensis tichy nezdal, aj ked rozdiel napr. v porovani s M6 tam v kazdom pripade bol. IS je ale o triedu tichsi, to mi ver.
Mensi vnutorny priestor mi az tak nevadi, vacsinou jazdim sam, max. + 1 a vpredu je miesta dost. Priestor by som porovnal asi k Accordu. -
matuS 25.03.06 13:38
« Re: Re: Re: Re: Avensis
u mna priestor nehra rolu vobec, pretoze v podstate kazde auto na trhu mi staci svojim priestorom vpredu - nakoniec ja niesom velky clovek - 172cm,80kg. Vzadu vozim ludi iba zriedka, deti nemam.
Kufor mi staci, vozim v nom akurat povinnu vybavu a sveter. Na dovolenku sa do toho v pohode pomestim, keby nie, dam to za predne sedadla...
hluk odzadu - v Cklasse isiel odzadu valivy hluk pneumatik a sum.