TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« pravda je...
ze v Parizi jsem nevidel naraznik bez skrabance. Mam pocit, ze problem je v tom, ze u nas je spousta aut firemnich a/nebo leasovanejch a tak se kazdej skrabanec resi (= vytahnout prachy z toho nestatnika, kterymu to nekdo skrabnul). To, ze novej naraznik stoji +/- 20 a lakovani +/- 10 litru plne pokryva spoluucast, ktera jde z kapsy "ridice" asi neni nahoda :)
Kdyz jsme jednou vraceli po 3 letech a 190 tisicich auto na "operak" leasingovce, tak se nam snazili vysvetlit, ze haubna a naraznik s opraskanym lakem od kaminku neni "bezne opotrebeni"... -
« Bez nadpisu
Miro - ty urcite byvas v Petrzalke, ze? Moj byvaly kolega si kazde rano v praci umyval zaspinene ruky, lebo odtlacal auta, aby sa dostal do prace. Po case ho to ale preslo a s pribudajucim vekom auta prestal riesit skrabance a tlacil ich vlastnym naraznikom.
Jenyk - to nesuvisi s autom. Spravim to na akomkolvek aute. A budem aj dufat, ze dotycneho to tak naserie, ze vyskoci von a ja mu budem moct v sebaobrane aj rozbit hubu. Mozno potom sa nauci slusne parkovat >:-[]
BTW v Parizi vsetci parkovali nadoraz - dopredu/dozadu az dokial netukli najblizsie auto. V tych minimedzerach by inak ani nemali sancu parkovat. Myslim, ze riesime auta viacej, ako je zdrave 8) -
« Re: Re: parkovanie
neviem, ale kokial sa o seba dve auta len opru, tak k ziadnemu poskodeniu nepride. Teda tiaz nieje opretie ako oprete, ze ano. To je ako pri otvarani dveri. Neda sa vzdy vyhnut s kontaktom s druhym autom. Stava sa to vela inym a obcas aj mne. Pokazde co som zatial pozeral, ani raz som nikomu nic neposkriabal, neprevalil a neznicil. To ste este nevideli tlacit manika tri auta naraz a do tretieho musel celkom slusne buchnut, aby ho nezastavilo. Nechcelo sa mu tlacit jedno. U nas sa bezne parkuje za autami, takze ptrto tato situacia :? -
« Re: parkovanie
To je dan za design. Kedysi mali auta narazniky cierne a skarede uz od novoty, aby clovek nemusel riesit take nepodstatne veci, ako odreniny :-)
BTW nedavno ma pri parkovani odzadu pricvikol nejay manik na Skode120. Sedel v aute ked som prisiel a cakal som, ze trosku cuvne, aby som mohol vyjst, ale ani ho nehlo. Evidentne necakal to, co som vzpati urobil. S tym nablyskanym Meganom som mu kruto nacuval do predku, kusok ho potlacil a odisiel. Na moje prekvapenie som na narazniku nemal ani jeden novy skrabanec, vsetky "stycne" plochy su nelakovane :-) -
modus ponens 24.04.06 21:05
« Re: Re: palivomer
matuS: ja neviem, do akej miery nepresny je palivomer na Avensise. Viem len tolko, ze urcite neukazuje tak presne ako napr. rychlomer, t.j. neda sa spolahnut na jednotlive ciarky. Preto ho beriem orientacne a akonahle sa rucicka dostane do poslednej tretiny, sledujem viac PP. Ten je v dojazde presny dost: rozdiel do 10 km, co je v kombinacii s dalsimi cca 10L benzinu v nadrzi zanedbatelne cislo. Potesil by ma aj presny rychlomer, ale ako vravim: len pokial by bol presny ako rychlomer. Inak by som sa nan tak ci tak nemohol plne spolahnut. -
« Re:
Parkovani na tukes je parada. Po navratu z dovoleny (14 dni auto zaparkovany na ulici) jsem koukal, ze mam nejakej divnej narazik... a nejen to, vymena narazniku, ostrikovace svetla (rozdrceny), lehce promacklej blatnik... dohromady 49 litru. Az uvidim kohokoliv tuknout naraznik (i cizi), tak to fotim a napraskam policajtum. Bud umim jezdit a nebo se za blbost plati... -
matuS 24.04.06 19:24
« Re: palivomer
Ja som sa este nestretol s autom, kde by priebeh drahy palivometra zodpovedal stavu nadrze.
na C5 to ukazuje naozaj presne. aj na e-klasse, AXku a picasse.
dokonca aj na motorke mi to ukazuje velmi presne, len tam je to citlive na spomalovanie a zrychlenie. ale pri konstatnej jazde to ukazuje spolahlivo.
preto som bol z toho versa taky rozladeny, lebo v zivote som nejazdil s autom, kde by to ukazovalo zle. -
"-- skrytý --" 24.04.06 19:08
« Bez nadpisu
Zadní zástěrky se mi (narozdíl od předních) jeví jako zbytečnost a tudíž je nemáme - Avensis T25 wagon.
Auto máme po třech letech provozu od lidí, co neumí parkovat, odřené na bocích vpředu i vzadu na obou stranách, takže nějaké černé tečky jsou bezpředmětné. Skutečně se našli minimálně 4 * a každý z nich si vybral na našem autě unikátní místo které svým vehiklem odřel ... Lísteček za stěračem nenechal pochopitelně ani jeden z nich. -
modus ponens 24.04.06 12:59
« zadne zastierky
Chcel by som sa spytat majitelov liftbackov (mozno aj inych prevedeni karoserie), ci maju zadne zastierky a ako su s nimi spokojni. Premyslam nad nimi z dovodu uchranenia zadnych bocnych casti za zadnymi kolesami od ciernych drobnych bodiek, ktore idu len velmi tazko dole... -
modus ponens 24.04.06 12:56
« palivomer
Ja som sa este nestretol s autom, kde by priebeh drahy palivometra zodpovedal stavu nadrze. Vzdy tam boli odchylky a pri konci rucicka padala rychlejsie ako na zaciatku. Zrejme to nejako suvisi s tvarom nadrze a plavakom, ale moc o tom neviem. Dlho som nechcel uverit, ze je taky velky problem vymysliet relativne jednoduchy mechanizmus ukazovania aktualneho stavu nadrze. Bud to teda je problem, alebo je ovela prioritnejsi tvar nadrze (napr. ako vypln nepravidelneho volneho priestoru), co stazuje presnost priebezneho zistovania. -
« Re: Re: Re: Re: test
Matus: Palivomer: Ja mam pocit (na Avensise D4-D), ze ten palivomer dlho ukazuje plnu nadrz (cca 120km), potom za dalsich cca 400 km padne na 1/2. Nulu ukazuje, ked najazdim tak 800-850 km. Cize tiez mam pocit, ze v dolnej polke sa nafta mina rychlejsie, ale nie az tak, ako tebe ;)
Operky hlavy: podla mna ich ma Avensis super, vyklapa sa ich spodna strana, co mi robi dobre na hlavu. Na oktavke, co som mal pred tym, sa vyklapala horna strana opierky a preto som sa hlavou opieral akurat o tu hornu hranu.
Inak suhlasim s kratkym svietenim vnutorneho osvetlenia - je to podla navodu 15s, nechapem preco ;) Octavka mala 30s alebo minutu, uz neviem -
matuS 14.04.06 11:59
« Re: Re: Re: test
Ziadna vlastnost. Proste 10 litrov sa akosi neuvazuje.
neviem ako je to v avensise, ale vo verse je to ako som uz napisal: ukazovatel paliva z 1/1 na 1/2 padol za 500km, a z 1/2 na 1/10 za 150km. To mi nepride ako dobre ukazovanie. Ked uz neberie do uvahy 10l, tak nech to berie od zaciatku a nie od polky nadrze.
Opierky hlavy ma vykyvne, co akoze simuluje pozdlzne nastavenie.
tak som to myslel. verso to nema.
Keby to bolo moje auto, tak to dam niekde natvrdo ohnut... -
modus ponens 14.04.06 11:58
« Re: Re: test
zeby tepelna roztaznost paliva?
To by som takto narychlo bral, keby sa mi to stavalo pravidelnejsie. Ale za tych vyse 60tis. km je to fakt len niekolkokrat a spravidla len pri tankovani vonku (a ani tam nie vzdy, hoci taktiez dotankovavam doplna po dlhsej jazde). -
modus ponens 14.04.06 11:55
« Re: Re: test
ad palivomer - takze je to vlastnost. no aspon vieme na com sme
Ziadna vlastnost. Proste 10 litrov sa akosi neuvazuje. Inak vsetko sedi. Svietiaca kontrolka je trochu zbytocna. Indikuje akurat o cosi skor, ze treba dotankovat. Vec uhla pohladu. Niekto rad kontrolku, iny sleduje dojazd a palivomer. A dalsi vie, ako to naozaj ukazuje a berie to podla potreby do uvahy. Ja kontrolku ignorujem. ;-)
ma avensis pozdlzne nastavenie opierky hlavy a nastavenie bedrovej vystuhy?
Opierky hlavy ma vykyvne, co akoze simuluje pozdlzne nastavenie. Neviem, ci sa niekde pouziva ine pozdlzne nastavovanie. (napr. pozdlzne kolajnicky hore na sedadle).
Bedrovu opierku nema. Pred kupou mi to chybalo, ale potom som dal zapravdu znamemu, ze mi chybat nebude. A fakt nechyba. ;-)
Mam jiz rok Avensis Wagon 2.0 l. V brnenskym C+K mi namontovali centralni zamykani. {Proste vsechny jejich doporucovany veci}. Hodne cestuju a jsem zvyklej na dalnici zastavit a vyspat se. Samozrejme zamknutej. Jenze casto houkam. U Volva S 40 jsem u spustenyho motoru zmackl na radiem zamykani vypl motor a spal. Pri opusteni vozidla spolujezdcem se dvere automaticky otevreli. Nove zamykani, nastartovat, zamknout ... . Toyota? Zatim moc nechapu. Tlacitko na leve operce ve dverich. Samotne stlaceni pri vypnutem motoru znamena zbytecne houkani. Prosim o radu, jak prespavat v zamcenem aute??? Zdravim Brazdice, ktery svymi nazory a svymi webovkami mi utvrdil v koupi Avensise. Jen sedacky mohou byt lepsi. Volvo, kde jsi? Zdravim Mestskou policii Brno. Nedavno mi dali 300 kc pokuty za houkani ve tri rano nad hrazi brnenske prehrady- sice dvakrat tu noc projely, jednou mi svitili baterou do auta. Teprve me houkani a spore oblecena slecna je vyprovokovala. Cedule zakaz stani razem tu byla. Nic nedostanete. P.S. Zamykate se bezne i ve meste? PP.S. Vymontoval si nekdo mriz N1?
Dekuju.