TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
Saab 01.06.06 07:53
« Re: Svolávačka
Japonská automobilka Toyota je nucena povolat do servisů téměř milion vozů devíti modelů, mezi nimiž jsou i ty, které se prodávají v České republice; např. Corolla, hybridní Prius nebo Avensis. Jedná se o vozy, které byly vyrobeny mezi zářím 2002 a listopadem 2005.
Dle dostupných informací se akce týká 565 756 vozů v Japonsku a okolo 400 000 vozů ve světě. V České republice bude muset do servisů pro preventivní kontrolu 1040 Avensisů, 60 hybridních Priusů a jeden vůz Toyota Corolla. Důvodem pro svolávání do servisů jsou možné problémy s vloženými hřídeli mezi volantem a rozvodkou řízení.
Kontrola potrvá maximálně jednu hodinu a případná oprava či výměna některých části bude samozřejmě zdarma. Zástupci Toyoty dále uvedli, že se nejedná o nebezpečnou závadu a že prozatím nedošlo vlivem těchto součástek k žádné nehodě. Pro bližší informace o této svolávací akci zkontaktujte autorizovaného prodejce, nebo servis značky Toyota. -
« Re: Lupnuti v rizeni
To mikr: Nemělo by to být závislé na otočení volantem, ale na rozjezdu. Jinak je to stabilizační systém VSC, který si po prvním otočení kola klapne. Myslím že sis to jen špatně spojil s otočením volantu. Zkus to na rovině a uvidíš že to bude dělat totéž, jakmile se prvně otočí kolo při jízdě dopředu. -
« Re: Re: Re: Re: stierace
SirAnton - Valeo predava len cele ramienka. Kdesi som cital, ze ramienka treba tiez menit, pretoze stracaju svoje mechanicke vlastnosti a ani sebalepsia gumicka v staych ramienkach dobre stierat nebude. Nemam s tym ale skusenost, lebo kupujem Valeo. Kupujem ich v jednom autobazari v predajni doplnkov (autobazar za Billou v Ziari nad Hronom) za 450SKK. Ale videl som ich aj v BA (tusim na Esso benzinke na Bajkalskej, ale isty som si neni) za mierne vyssiu cenu. BTW ked uz sme pri tych steiracoch - vo francii som videl predavat Bosch Aero za 10EUR/par. V porovnani s nasou cenou cca. 1200SKK, kruty rozdiel. Ale bohuzial, na Megana boli vypredane. -
« Re: Re: Re: Re: stierace
Originál gumičky jsem koupil v Toyota Tsusho, ale neprve mi vnucovali jiné. Stály skutečně kolem 500Kč, ale na druhou stranu to bylo levnější, než celé stírátka od BOSCHe, která jsem stejně po 2 měsících vyhodil, jelikož stíraly blbě.
500 na 12 měsíců nebo 600 na 2 měsíce. Co je lepší? -
« Re: stierace
To SirAnton: Doporučuju originály. Já jsem kupoval první gumičky někdy ve 30tis (original Toyota) a stíraly špičkově. Pak mě kamarád někdy v 60tis. vysvětloval že není nic lepšího než je Bosh a doslova mi vnutil stírátka BOSCH za identické peníze. No byly o něco lepší než stěrače ze supermarketů, ale i tak za nimi zůstávaly od počátku mokré šmouhy. Už mám zase Toyota a stírá to opět dokonale. Jednou se mi ale v servisu Toyoty pokoušely vnutit nějaké USA stěrače, že jsou prý lepší než od Toyoty a jsem rád že jsem je tenkrát poslal do háje. Nějakýchých 500Kč ročně mě nerozháže. Viditelnost, kvalitní gumy a dobré brzdy jsou přece to nejdůležitější. -
« Re: Re: Zatvaranie okien
To marcels: Pokud vím, tak kamarád si koupil Oktávku a aby se mu na dálku zatahovali okna, tak mu tam muselii dát alarm, který má v sobě tuto funkci. U žádného auta jsem to nikdy neměl. Nechal si to udělat hlavně proto, že mu neustále vypadávali táhla kliky ve dveřích a už ho nebavilo to věčně dávat do servisu. Naučil se tedy chodit do auta tak, že pomocí dálkáče stáhne okna a otevře si zevnitř. No není to ŠKODA ? :D
U Avensisu to taky prý jde, jen tam musí být ten alarm s touto funcí a alarmy já k smrti nesnáším. -
modus ponens 30.04.06 17:39
« Re: Centralni zamykani a houkani. Co s tim?
Miha: kdesi medzi prvymi prispevkami tohto topicu som pisal o podobnom (ak nie tom istom) probleme.
Riesenie 1: ked sedis v aute a chces sa zamknut tlacidlom na dverach vodica bez toho, aby sa zapol alarm, potrebujes mat klucik v zapalovani a aspon v polohe I. Vtedy Ti sice nejde elektrika, ale PP (pokial ho nevypnes) svieti. Takze ho treba rucne vypnut.
Riesenie 2: vypnes si docasne alarm. -
« Re: Centralni zamykani a houkani. Co s tim?
To Miha: Taky tě zdravím... no já jsem se sedákama v Avensisu nadmíru spokojen. Pokud jde o houkání, nesnáším jakékoliv alarmy co houkají, protože to stejně nemá smysl. Zloději si s tím stejně poradí. Já mám Sherlog a jsem bez jakýchkoliv falešných poplachů. Jen mi občas volají z dispečinku, že mají polach na mém autě, když do mě někdo víc vrazí při parkování a to se hodí. Není vůbec žádný problém spát v zamčeném autě. Stisknu zamykání na dveřích a hurá do hajan. Nevím co ti to tam namontovali, ale to není problém Toyoty, ale problém dealera, který tam dal nějaký šmejd. Jinak přepážku N1 jsem měl také, ale povolil jsem ty 2 šrouby, celou přepážku vyndal (2min.) a teď jezdím s vytaženou sítí, což je napohled k nerozeznání. Akorát jsem si u dealera sehnal ty upínací oka na podlahu kufru, které mi při montáži přepážky vymontovali, aby do stejného místa našroubovali přepážku. Dali mi je samozřejmě zdarma. Jinak by tam byly díry a takhle můžu v pohodě v kufru používat horizontílní síť a nic mi v kufru za jízdy neputuje.
kto vie tak nech poradí
vdaka za kazdú radu a zhodnotenie