TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

01.06.06  18:37

« Toyotaci poradite????

prosím zadal som novu tému Toyota Corolla Verso 1.8 V 2.2D
    kto vie tak nech poradí
    vdaka za kazdú radu a zhodnotenie
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 01.06.06  07:53

« Re: Svolávačka

Japonská automobilka Toyota je nucena povolat do servisů téměř milion vozů devíti modelů, mezi nimiž jsou i ty, které se prodávají v České republice; např. Corolla, hybridní Prius nebo Avensis. Jedná se o vozy, které byly vyrobeny mezi zářím 2002 a listopadem 2005.
    Dle dostupných informací se akce týká 565 756 vozů v Japonsku a okolo 400 000 vozů ve světě. V České republice bude muset do servisů pro preventivní kontrolu 1040 Avensisů, 60 hybridních Priusů a jeden vůz Toyota Corolla. Důvodem pro svolávání do servisů jsou možné problémy s vloženými hřídeli mezi volantem a rozvodkou řízení.
    Kontrola potrvá maximálně jednu hodinu a případná oprava či výměna některých části bude samozřejmě zdarma. Zástupci Toyoty dále uvedli, že se nejedná o nebezpečnou závadu a že prozatím nedošlo vlivem těchto součástek k žádné nehodě. Pro bližší informace o této svolávací akci zkontaktujte autorizovaného prodejce, nebo servis značky Toyota.
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.06  07:43

« Svolávačka

Tak jsem včera zaslechl, že Toyota dělá nějakou velkou svolávačku kvůli výměně nějakého hřídele. Víte někdo nějaké podrobnosti o jaký hřídel se jedná? Přišel již někomu svolávací dopis?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.06.06  07:42

« Re: Lupnuti v rizeni

To mikr: Nemělo by to být závislé na otočení volantem, ale na rozjezdu. Jinak je to stabilizační systém VSC, který si po prvním otočení kola klapne. Myslím že sis to jen špatně spojil s otočením volantu. Zkus to na rovině a uvidíš že to bude dělat totéž, jakmile se prvně otočí kolo při jízdě dopředu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.06  14:26

« Lupnuti v rizeni

Mame Avensis 2.0 sedan 2005 a kdyz se rozjizdime, tak se pri prvnim zatoceni ozve takove lupnuti, ktere je citit i v pedalu brzdy. Potom to uz je OK. Je to jenom pri prvnim vetsim otocenim volantu. Nesetkal se s tim uz nekdo ?
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 31.05.06  14:12

« Avensis facelift

[odkaz]
    podla mna vyzera lepsie exterier aj interier :)
    zvonku trosku Yarisovsky look, ale neprehnali to a vo vnutri to vyzera modernejsie (a konecne vyhodili kazetak)
  • 00 Reagovat !

foto

18.05.06  16:01

« Toyota Avensis

Sháním Toyotu Avensis combi, rok výroby 2002 a starší. Nemáte prosím někdo tip kam upřít pozornost ? Předem děkuji.
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.06  10:02

« Re: Re: Re: Re: stierace

SirAnton - Valeo predava len cele ramienka. Kdesi som cital, ze ramienka treba tiez menit, pretoze stracaju svoje mechanicke vlastnosti a ani sebalepsia gumicka v staych ramienkach dobre stierat nebude. Nemam s tym ale skusenost, lebo kupujem Valeo. Kupujem ich v jednom autobazari v predajni doplnkov (autobazar za Billou v Ziari nad Hronom) za 450SKK. Ale videl som ich aj v BA (tusim na Esso benzinke na Bajkalskej, ale isty som si neni) za mierne vyssiu cenu. BTW ked uz sme pri tych steiracoch - vo francii som videl predavat Bosch Aero za 10EUR/par. V porovnani s nasou cenou cca. 1200SKK, kruty rozdiel. Ale bohuzial, na Megana boli vypredane.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.06  12:13

« Re: Re: Re: Re: stierace

Originál gumičky jsem koupil v Toyota Tsusho, ale neprve mi vnucovali jiné. Stály skutečně kolem 500Kč, ale na druhou stranu to bylo levnější, než celé stírátka od BOSCHe, která jsem stejně po 2 měsících vyhodil, jelikož stíraly blbě.
    500 na 12 měsíců nebo 600 na 2 měsíce. Co je lepší?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 15.05.06  12:08

« Re: Re: Re: stierace

luf: kde napr. sa daju kupit? Pozriem na to, co tam mam.
    Tych 500Skk je len za gumicky alebo cele ramena? Na gumicky trochu dost...
  • 00 Reagovat !

foto

15.05.06  12:01

« Re: Re: stierace

Kukni sa na tie "originaly", kto ich vyraba. Toyoty maju casto osadene stierace Valeo, tie sa daju kupit mimo znackoveho servisu za cca. 450-500SKK/par. Inak s Valeo maximalna spokojnost (momentalne maju 71t km na Megane a stieraju)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.06  11:35

« Re: stierace

To SirAnton: Doporučuju originály. Já jsem kupoval první gumičky někdy ve 30tis (original Toyota) a stíraly špičkově. Pak mě kamarád někdy v 60tis. vysvětloval že není nic lepšího než je Bosh a doslova mi vnutil stírátka BOSCH za identické peníze. No byly o něco lepší než stěrače ze supermarketů, ale i tak za nimi zůstávaly od počátku mokré šmouhy. Už mám zase Toyota a stírá to opět dokonale. Jednou se mi ale v servisu Toyoty pokoušely vnutit nějaké USA stěrače, že jsou prý lepší než od Toyoty a jsem rád že jsem je tenkrát poslal do háje. Nějakýchých 500Kč ročně mě nerozháže. Viditelnost, kvalitní gumy a dobré brzdy jsou přece to nejdůležitější.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.06  11:27

« Re: Re: Zatvaranie okien

To marcels: Pokud vím, tak kamarád si koupil Oktávku a aby se mu na dálku zatahovali okna, tak mu tam muselii dát alarm, který má v sobě tuto funkci. U žádného auta jsem to nikdy neměl. Nechal si to udělat hlavně proto, že mu neustále vypadávali táhla kliky ve dveřích a už ho nebavilo to věčně dávat do servisu. Naučil se tedy chodit do auta tak, že pomocí dálkáče stáhne okna a otevře si zevnitř. No není to ŠKODA ? :D
    U Avensisu to taky prý jde, jen tam musí být ten alarm s touto funcí a alarmy já k smrti nesnáším.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.05.06  21:57

« Re: Zatvaranie okien

marcels: vidi sa mi, ze nema. Aspon ja som u seba taketo nieco nespozoroval, i ked je pravda, ze si nepamatam, ze by som to skusal. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.05.06  21:55

« stierace

Uz ste niekto menili gumicky na stieracoch? Mam najazdene nieco vyse 70tis. km a uz sa mi trhaju. Je lepsie kupit originaly alebo radsej nieco ine znackove (Bosch a pod.)?
  • 00 Reagovat !

foto

12.05.06  13:32

« Zatvaranie okien

Caute vsetci, chcem sa spytat na zatvaranie okien pri zamknuti auta. Vacsina znaciek to ma spravene tak, ze ked sa auto zamkne centralom, tak sa aj zavru automaticky okna. Ma taketo aj Avensis?
    Dik,
    marcel
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.06  09:27

« Bez nadpisu

Ja som ho len skusal, ale nepredpokladam, ze by bola spotreba vyssia o max. 1 - 1,5 litra pri normalnom jazdeni...
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.05.06  23:23

« Bez nadpisu

mate tu niekto ten 180 konovy D4D dizel?
    aku mate spotrebu a ako a kde jazdite? vdaka
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 30.04.06  17:39

« Re: Centralni zamykani a houkani. Co s tim?

Miha: kdesi medzi prvymi prispevkami tohto topicu som pisal o podobnom (ak nie tom istom) probleme.
    Riesenie 1: ked sedis v aute a chces sa zamknut tlacidlom na dverach vodica bez toho, aby sa zapol alarm, potrebujes mat klucik v zapalovani a aspon v polohe I. Vtedy Ti sice nejde elektrika, ale PP (pokial ho nevypnes) svieti. Takze ho treba rucne vypnut.
    Riesenie 2: vypnes si docasne alarm.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.06  08:18

« Re: Centralni zamykani a houkani. Co s tim?

To Miha: Taky tě zdravím... no já jsem se sedákama v Avensisu nadmíru spokojen. Pokud jde o houkání, nesnáším jakékoliv alarmy co houkají, protože to stejně nemá smysl. Zloději si s tím stejně poradí. Já mám Sherlog a jsem bez jakýchkoliv falešných poplachů. Jen mi občas volají z dispečinku, že mají polach na mém autě, když do mě někdo víc vrazí při parkování a to se hodí. Není vůbec žádný problém spát v zamčeném autě. Stisknu zamykání na dveřích a hurá do hajan. Nevím co ti to tam namontovali, ale to není problém Toyoty, ale problém dealera, který tam dal nějaký šmejd. Jinak přepážku N1 jsem měl také, ale povolil jsem ty 2 šrouby, celou přepážku vyndal (2min.) a teď jezdím s vytaženou sítí, což je napohled k nerozeznání. Akorát jsem si u dealera sehnal ty upínací oka na podlahu kufru, které mi při montáži přepážky vymontovali, aby do stejného místa našroubovali přepážku. Dali mi je samozřejmě zdarma. Jinak by tam byly díry a takhle můžu v pohodě v kufru používat horizontílní síť a nic mi v kufru za jízdy neputuje.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…