TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.06  07:49

« Re: Re:

Gratuluji!!!
    V zimě pamatuj na pořádné prohřátí systému kvůli filtru D-CAT, ne ab jsi se denně provážel 3 kilometry bez zahřátí motoru!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 20.09.06  23:51

« Re:

vdaka. je to ISko, ropak.
    vyberal som medzi c-klasse 220cdi, 320d a tymto.
    Ccko hned vypadlo, to auto je stare, ale medzi 320d a lexusom to bol vazne vnutorny boj.
    Lexus som si vybral, lebo je tichsi, lepsie vyzera zvnutra aj zvonka (to je subjektivne) a hlavne japonskej kvalite verim viac ako nemeckej.
    Ale musim povedat, ze osobne mi 320d sadla na prvykrat do ruky lepsie ako IS. ISko potrebuje trocha zvyk. Celkom pekne to popisali asi 3 tyzdne dozadu v teste tu na auto.cz. Na ten motor si treba proste zvyknut, zatial co u bmw to ide samo.
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 20.09.06  22:09

« Bez nadpisu

odvcera patrim do vasej rodiny...!
    Gratulujem! Len neviem, ci k Avensisu alebo IS ;)
    Napis viac.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 20.09.06  21:36

« som vas

odvcera patrim do vasej rodiny...!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.06  12:29

« Bez nadpisu

Kadel: Jestli se ti rozsvítily kontrolky, tak by v diagnostice něco být zapsáno mělo. Až se ti to stane znovu, zkus jinej servis ...
    P.S.: Z Hodonína jsme přešli do (se zastávkou v C+K Brno) do Zlína.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 18.09.06  23:14

« Re: Startovani - vyreseno

podla mna vaha vzduchu.
  • 00 Reagovat !

foto

18.09.06  22:22

« Startovani - vyreseno

Nedavno jsem tady resil, ze mi Avensis blbe startuje. Myslel jsem, ze to je baterkou, protoze se to zacalo stavat v zime. Nicmene baterkou to nebylo a nechal jsem si vymenit zhavici svicky, kterejma to taky nebylo. Ted jsem ve stavu, kdy musim starterem tocit vic, jak 10 vterin, auto se cely rozklepe a kdyz da buh, tak to naskoci. Smile Teda, chytne to vzdycky, ale ty zvuky, co to vydava jsou desny. Stalo se to taky nekomu? Mam diesla z 03
    Tohle jsem psal nekdy v cervnu. Problem uz je vyresenej. Byl to starter, kterej tocil, ale asi malo.
    Kazdopadne jsem byl s Avensisem v Italii a v tahlym kopci, kde jsem na dalnici predjizdel kamion v levem pruhu mi proste Avensis prestal jet. Maximalne to slo vytocit na 2500 ot., takze jen tak tak jsem kamion predjel a postupnym podrazovanim jsem podradil az na jednicku v odstavnem pruhu. Auto proste nechtelo jet a nemelo silu se ani rozjet, na volnobeh to slo vytocit jen na 2500 ot. Asi 3x jsem vypnul a znovu nastartoval motor a zase to jelo v pohode, jen zustaly svitit kontrolky stabilizace, protiprokluzu a poruchy motoru. Kontrolky asi po 1000 km zhasly a od te doby se uz nic nestalo. Na diagnostice taky nic nezjistili a ja jen cekam, kdy se to zase stane, protoze tohle se uz stalo podruhe. Poprve se stalo svagrovi, kterymu jsem auto pujcil. Uz se vam to taky stalo? Auto ma najeto 125 tis km.
    Jeste dodam, ze jsem kratce predtim tankoval, ale kdyz se to stalo poprve, tak tankovano nebylo.
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.06  19:55

« Guma

No jo - guma, tou je to oblozene cele... Jenze ja tu roletu prave docela casto vyndavam. Kupoval jsem kombik, protoze potrebuju misto. Prvni co odeslo byly pruhledne plastikove pasky nalepene na kovovych trnech v tom ulozeni... od te doby to dela ramus vetsi a vetsi... zkousel jsem je nahradit, ale nepomohlo ani to.
    Ohledne spojky mas asi vetsi stesti, ta moje rve jakmile se ji dotku a rve i cestou zpet...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.09.06  19:38

« Re: Vrzani rolety a jine...

Pokud roletu často nevyndáváš, tak se to dá provizorně řešit tak, že vezmeš gumu (třeba duši z kola) několikrát ji přeložíš a roletou v jednom nebo itřeba i obou úchytech přiskřípneš - roleta se tím zablokuej proti sebemenšímu kvedlání a pak nevrže. Občas to chce víc pokusů, než člověk trefí správnou polohu pro tu gumu.
    Nám naštěstí v Brně u C&K roletu spravili na první pokus, takže už jsem ji dlouho neslyšel vrznout, ale dokud vrzala a nebyla tam ta provizorní guma, tak mě z toho chytal psotník.
    Pedál spojky si vrzne jen občas, velmi málo spíš jen v zimě - neřeším, nevadí mi a vrznutí od přihrádky spolujezdce jsem zatím neslyšel. Asi máš smůlu na nějak extrémně vrzavý kus.
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.06  15:43

« Vrzani rolety a jine...

Zdravim lidi, od unora 2004 mam (tenkrat novou) Avensis D4D 2.0 wagon. S dieselovym motorem nemam nejmensi problem a to tankuju prakticky jen u Shellu, nevim proc, asi jsem se nechal zblbnout, ale nemel jsem nikdy pocit, ze by to jezdilo zle. Problem ale mam s tou zatracenou roletou, co je v zavazadlovem prostoru. Ulozeni na obou stranach vrze a praska, ze klidne prehlusi radio. Toyota v Brne to opravila tak, ze mi ulozeni vycpali molitanem a gumou... 2x. Nepomohlo to... Toyota v Praze se zatim moc netvari, zaruku mam do unora 2007, tak chcou asi pockat, az si budu opravu cvakat - a pak zacnou zkouset. Pocitam, ze taky bezvysledne. Nema nekdo podobny problem - rad bych vedel, jak to kdo resil...
    Take mi vrze pedal spojky. Co v Brne jen promazali (nepomohlo), v Praze odsoudili na vymenu. Pri jizde po nerovnostech taky pokrupava prihradka u spolujezdce. Rikam ji "prihradka na peri", protoze kdyz se do ni da cokoliv tezsiho - hluk je takovy, ze mam chut ji utrhnout. S leasingem me to auto po 4 letech vyjde na 1.050.000,- a reknu vam, ze nekdy pocit tech penez nemam, ale jinak musim dodat, ze jsem s ni moc spokojeny. Mel jsem predtim Lagunu a neda se to srovnat.
    Jeste jsem se chtel zeptat na nasledujici... samozrejme mam rezave brzdy, jako kazdy. Optal jsem se v Toyote na nejkou upravu, ale koukali na me, jako bych se zblaznil. Jsou jeste dobre, mam najeto jen 49.000km, takze je nechci menit, ale co se da delat abych se nemusel divat na 4 totalne rezave stredy? Pokud nekdo bude vedet... diky za odpoved :)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 01.09.06  06:36

« Re:

to Altis: a proč nejít rovnou ke zdroji na [odkaz] >:D
    Na Avensis T25 tam úpravu motoru sice nemají, ale na T22 ano a když to srovnám s tím Alpinem, tak TTE má dokonce vyšší výkon !
    Toyota Avensis T22 2.0 D-4D 81kW a 250Nm
    úprava Alpin: 97kW a 300Nm
    úprava Toyota: 103kW a 295Nm
    Více na [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

31.08.06  18:44

« Bez nadpisu

Link - [odkaz]
    Je to Toyota Polska, bohuzial Avensis D-4D tam teraz nevidim, ale viem urcite, ze tam bol s cenou okolo 4000 zl a som si stopercentne isty, ze poliaci to robia...
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 31.08.06  14:43

« Re:

Já si taky myslím, že by to ten motor měl bez problému zvládnout. Vždyť např. úpravu 2.0 D4-D z 85kW a 280Nm na 100kW a 336Nm musí ten motor bez problému zvládnout.
    Pro srovnání, např. Saab nabízí u motoru 1.9TiD zvýšení výkonu změnou softwaru řídící jednotky ze 110kW a 320Nm na 128kW a 370Nm a to při plné tovární záruce !
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 31.08.06  14:09

« Re:

Mozes tu hodit linku na oficialny zdroj informacie, ze Toyota sama ponuka za rovnaku cenu rovnake zvysenie vykonu v ramci zaruky? Este som o tom nepocul.
  • 00 Reagovat !

foto

31.08.06  12:54

« Bez nadpisu

Ak mozem, vratil by som sa k tomu zvyseniu vykonu motora u diesla - preco si to nedat? Pokial viem, Toyota (TTE) sama ponuka za rovnaku cenu rovnake zvysenie vykonu v ramci zaruky... a nejde o nijak extremne zvysenie vykonu... Naviac D-4D ma vo faceliftovanom Avensise vykon zvyseny na nejakych 125k, cize stale tu rezerva je...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 25.08.06  18:28

« Re: Re: Toyota Avensis (2002)

Po nejakej buracke bude aj za 200tis. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto martas2005

martas2005 25.08.06  18:10

« Re: Toyota Avensis (2002)

Avensise "novyho vzhledu" uz shanim peknou chvili (viz nize) a pod 400k to nejde :-).
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.08.06  22:38

« Re: Toyota Avensis (2002)

Avensis noveho vzhladu ma oznacenie T25 a zacal sa vyrabat tusim az v aprili 2003 (prve kusy k nam prisli zaciatkom leta, ak sa nemylim).
    Ak chces rok 2002, tak to bude T22...
  • 00 Reagovat !

foto

24.08.06  21:40

« Toyota Avensis (2002)

Ahoj, hele nevíte jesi lze sehnat avensis (toho novýho vzhledu od roku 2002) kolem 200,000Kč?
  • 00 Reagovat !

foto martas73

martas73 23.08.06  15:17

« Setrvačník

Ahoj, neřešili jste někdo výměnu setrváku na Avensisu D4D 2001? Zdá se mi, že postupně odchází, nový stojí 35 000,-. Je to prý nějaká výrobní vada. Dík
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…