TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.06  17:16

« Bez nadpisu

1) Následky žádné,po chvilce ježdění....
    2)Paka jsou všude,Toyotu nevyjímaje-nemám Avensise proto,že si prodejce pletl co má auto vůbec ve výbavě a za 2 dny mělo 3 varianty + bohužel jsem znal,jak opravovali,resp. jak hledali závadu na ABS,čímž nechci sdělit že:
    3) Paka nejsou u místního Renaulta,kde jsem nakonec skončil >:D
    Závěr: nestalo se nic,150 km nestojí za řeč, není to motor F1 ;-)
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.06  16:31

« privela oleja

Mam jeden dotaz. Kedysi sa v niektorej rubrike rozoberal problem nadmerneho mnozstva oleja v motore (nad rysku max. mnozstva na kontrolnej tycke), no nepamatam si v ktorej.
    Stala sa mi nasledovna vec. Na pravidelnej prehliadke mi do motora naliali 4L oleja, hoci tam ide 3,7L. 4L som si doniesol v kanistri s tym, ze naleju 3,7L a zvysok nechaju v kanistri (ako zakazdym doteraz). Nemohol som vsak byt pri aute (prvykrat...). >:-[]
    Po 150km som prisiel na to, ze oleja tam mam nad max. rysku a nasledne som cca 3dcl vytiahol spredu von. Teraz mi kontrolna tycka ukazuje tesne pod max. rysku, co je v pohode.
    S akymi nasledkami mozem pocitat po tych 150km jazdenia s nadbytkom oleja v motore?
  • « 00 Reagovat !

foto martas73

martas73 10.11.06  22:38

« Re: Startovani - vyreseno

Ahoj, mám možná podobný problém (Avensis D4D, 2001). Při startování zahřátého motoru, musím dlouho točit, vypadá to jako by prokluzoval pastorek startéru, vydává hrozné zvuky. Při studeném motoru nebo částečně ochlazeném motoru se to neděje. Jinak jezdí OK. Jak jsi ten problém řešil? Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.06  11:00

« Re: Re: HONDA

Jo tak to ti rozumím....Hned jak Jarov dostal dealerství HONDY, tak jsem říkal že to tam bude stát za *****. Uměj kazit akorát ceny a pak to vosolej na opravách.Klasika.. :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  08:41

« Re: HONDA

V kostce: Dotyčný zaplatil za běžnou prohlídku vozu /již mimo záruku/ před dovolenou, která byla spojena víceméně jen s požadavkem na výměnu oleje v motoru (hlavně kvůli tomu tam vlastně šel), nějakých 12 tis. Kč. Přitom např. na brzdy ani nesáhli a silně pochybuji, že sahali na cokoli jiného - s výjimkou svíček: "ponechali si" ty nejdražší Denso Iridium Power, které tam původně měl, a místo nich tam šoupli "obyč.", přičemž navíc ani jednu z nich nedotáhli (všechny šly povolit pouhou rukou - samozřejmě s příslušným "ořechem" na prodloužení!).
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.06  21:05

« HONDA

Mitsi napsal :Tak to gratuluji! Jinak nejotřesnější zkušenost (naštěstí ne vlastní) jsem zaregistroval s Hondou v Auto Jarov.
    O co tam šlo??
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.06  08:54

« Re: Re: Re: Re: koniec zaruky

Já servisuji zásadně v Autocentru DUBA. Jsem s nimi velice spokoje, auto mi navíc vždy skvěle vyšistí a ceny jsou super. Naopak už nikdy neudělám takovou hloupost abych dal Auto k Emilu Freyovi. Převzít si neskutečně předraženou opravu a doma zjistit že mám sice opravený bouraný předek, ale prozměnu orvaný zadní nárazník jak někdo nacouval do betonové zdi, to už víckrát zažít nemusím. Jednoduše mi to zapřeli a s úsměvem mi sdělili, že jsem si měl auto při převzetí zkontrolovat. Dobře věděli proč bylo auto zaparkované zadkem u zdi a to tak blízko, aby to nebylo vidět.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  08:18

« Re: Re: Re: koniec zaruky

Tak to gratuluji! Jinak nejotřesnější zkušenost (naštěstí ne vlastní) jsem zaregistroval s Hondou v Auto Jarov.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  23:15

« Re: Re: koniec zaruky

Mitsi: Značkový servis Škody (Michl Motorsport Kuřim) při naší první návštěvě našel nehlášené závady, opravil je a ani si nevzpomínám jestli za to něco účtoval nebo jestli to bylo v záruce. Byly to nějaké malé žárovičky + zlomený kabel k reproduktoru v zadních dveřích nebo takové podobné prkotiny. Každopádně jejich vstupní prohlídka byla důkladná a byli velmi vstřícní. Zkušenosti s nimi byly kladné od roku 96 až do roku cca 2003 kdy šla Felicie z firmy. Bohužel kolem r. 2002 od nich odešel i jejich úžasný vedoucí servisu. Jak jsou na tom dnes opravdu netuším. Jsou i dobré značkové servisy, ale je jich jako šafránu.
    Jelikož je to fórum Avensisu, tak podotýkám, že mám pozitovní zkušenost s Toyotou Jihlava - férový, příjemný a ochotný přístup, nemám pocit, že by ze mě tahali peníze. Přiznám se že se vždycky děsím, když musím do neznámého servisu. Jihlava mě zatím přesvědčila, že u nich se vyluxované peněženky bát nemusím. Naopak gumové koberečky vyčistili tak perfektně, že nechápu jak to udělali - k nerozeznání od nového.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.10.06  20:39

« Re: koniec zaruky

chod do ineho servisu a povedz im nech ti daju auto do poriadku, ze zaplatis. potom to ale nedaj urobit ale s tym papierom chod do toyoty :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  15:33

« Re: koniec zaruky

Servis nenajde žádnou závadu, na kterou ho neupozorní sám uživatel vozu! Jít do značkového servisu "jen tak" znamená vysolit těžké peníze pouze a výhradně za razítko do servisní knížky!!!
    PS: Ó Bože, jak moc bych se chtěl v daném případě mýlit...
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 26.10.06  14:53

« koniec zaruky

Blizi sa mi koniec zaruky na moj Avensis. Ako ste postupovali (co ho uz mate za sebou)? Nechali ste si v servise spravit nieco ako komplexnu prehliadku za ucelom najdenia zavad, ktore by sa dali riesit na zaruku?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.06  11:55

« Bez nadpisu

Petr T: Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.06  09:08

« PŘÍSADY

Zdravím.
    Přísady do nafty viz rubrika Motorcafe MONDEO 2,2TDCi.
    Přísady do benzínu? Ano, dával bych je. Stejný problém jako u nafty s výkonem a opotřebováváním motoru, jen tolik nebezpečí vstřikovacímu systému nehrozí u benzínu, když je špatný.
    S dobrým aditivem půjde spotřeba dolů a výkon/krouťák mírně nahoru. Jen Ti nemohu nic doporučit, jsem přes diesely.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.09.06  09:05

« Re: Re: Re:

vdaka.
    doplatil som si metalizu a balik luxury. Asi to nema zmysel sem pisat, co tam vsetko je, je to na webe. Ja mam tymto vlastne tu istu vybavu ako bola na C5, mozno o par drobnosti viac. Multimedia balik som si uz nemohol dovolit, interier s nim lepsie vyzera, ale inak je to pre mna nevyuzitelne, a navyse navigacia nema ani slovensku mapu.
    Na skusenosti je zatial asi moc skoro, auto ma teraz 170km takze ho zabieham, cize musim jazdit ostrejsie ako som zvyknuty (normalne som velmi pasivny vodic). Vlastne jazdim po meste stylom brzda-plyn. Zatial mam spotrebu 8,5 co je na charakter jazdy dost dobre. A je to tiche, strasne tiche...
    Farbu mam tmavosedu a svetlo-sivy interier (taky som mal aj v C5). Auto vyzera fakt skvele, a je zarazajuce o kolko vyzera lepsie ako v striebornej metle.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.06  08:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

MatuS: Gratulace, IS je mým snem, ale současně je to pro mě i ekonomický nesmysl. Jakou máš výbavu ? Doufám, že s epodělíš o zkušenosti.
    Petr T.: Zaujalo mě, že jsi se kdysi kdesi zmínil,že do nafty svého soukromého vehiklu pravidelně přidáváš nějakou přísadu. Můžeš být konkrétnější co tam leješ a za jakým účelem? Má smysl přidávat něco do benzínu (Toyota 1.8 VVTi - tuším motor 1ZZ-FE) ?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.09.06  08:00

« Re: Re: Re: Re: Re:

ale jasne ze nie len do prace :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.06  07:58

« Re: Re: Re: Re:

Doufám že nejezdíš pořád jen do práce 10km, nic neudělá dieselu tak dobře, jako protáhnout jej přes Německo (150-200) do zemí, kde se musí jezdit 130 (Francie). Tato kombinace je prostě fajn pro provoz dieselových motorů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.06  07:56

« Re: Startovani - vyreseno

Kadle, honem s tím mazej do dieselservisu DENSO a nech si přeměřit čerpadlo (ventil SCV) a vstřikovače (jestli nejsou na odchodu).
    Buď nestíhá ventil (cena asi 6 tis. Kč) nebo mají vstřikovače velký přepad a v momentě velkého zatížení vykrádají rail (tlakový zásobník).
    Ty servisy jsou na Kladně, v Praze a v Poděbradech, diagnostické servisy pak ve Frýdku, Brně a Soběslavi.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.09.06  07:53

« Re: Re: Re:

vdaka.
    do roboty to mam 10km, ale v stredu mi idu namontovat nezavisle kurenie, takze nemal by byt problem :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…