TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

24.01.07  13:52

« D4-D

Ale ten 2.2L D4-D delaj bud 180 konovej nebo 150 konovej. Me by asi zajimal ten 150hp Exclusive nebo Lux. Akorat nevim, jestli u Lux nenarazim s kozenejma sedackama, prece jen to je fleetova kara... uvidim v lete, az dojede leasing na stavajiciho avensise (3 roky 180kKm), treba se jeste vytasej s nejakym "zatraktivnenim".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.07  09:18

« Bez nadpisu

Dik za info. V neco takoveho jsem doufal. Preferuju poklidny zpusob jizdy, takze ta 2.0 bude urcite dostacujici.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.07  09:12

« Re: Avensis 2.0D-4D versus 2.2D4-D

Ahoj fleggy,
    byl jsem na zkusebce s tou 2.2 a s kamosem jsem jel tou 2.0 - 2.2 je trochu zivejsi, ale tech 24 koniku navic zas az tak moc poznat neni. 2.2 je trochu hlucnejsi (never tomu co se pise v diskuzich a recenzich, ze motor do 130 neni slyset ... je, ale me to treba vyhovuje nez uplne ticho) a mirne sviznejsi, ale podle me tech 110t Kc rozdil nevyvazi ten vykon motoru, spis se priplaci ta vybava co tam je a ta te stejne neoslovila.
    Ja jsem se rozhodnul pro 2.0, mam ji ted objednanou, bude az na konci dubna, a tesim se moc :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.07  20:19

« Avensis 2.0D-4D versus 2.2D4-D

Zdravim vespolek. Planuju v lete koupit Avensis kombi Sol a zajimalo by me, jaky je rozdil mezi uvedenymi motory podle vasich zkusenosti (ne papirove). Objednal jsem si testovaci jizdu, ale 2.0 nemaji - jen 2.2. Nic z toho, co nabizi Exclusive navic me neslovilo, ale ten motor by to mohl rozhodnout. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 30.12.06  10:03

« Re: Re: Re: podtlak v nadrzi?

to SirAnton: takže u nových Toyot je to už vychytané, u těch starších jsi musel tankovací pistoli držet, protože šla zasunout tak max. do půlky.
    Co se biosložky týče, tak pokud jí tam dají těch 5%, tak by u auta se spotřebou 10 litrů benzínu měla spotřeba vzrůst max. o 0,2 litru a pokud je auto schopné přizpůsobit se oktanovému číslu benzínu, tak by měl výkon vzrůst, ale ten nárust výkonu bude zanedbatelný (biosložka má totiž vyšší oktanové číslo).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.12.06  08:04

« Re: Re: Re: podtlak v nadrzi?

Tak by to mělo být u všech aut, nejen Toyot! Svědčí to o jediném - že dostatečně těsní špunt nádrže, a pokud auto současně jede a nádrž se nedeformuje, tak i o tom, že zpětný ventilek v něm je v pořádku.
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 27.12.06  18:21

« benzin s biozlozkou

Co vravite na biozlozku v benzine, ktoru Slovnaft (na Slovensku?) pridava? Badate zhorsenie dynamiky, resp. mierny narast spotreby?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 27.12.06  18:18

« Re: Re: podtlak v nadrzi?

Saab: No, mne pistol ide zasunut v pohode (aj ked neviem, co myslis pod "uplne") - normalne drzi v hrdle nadrze a nevypadne.
    No, dufam teda, ze je to OK. Zatial to jazdi bez problemu... Klop-klop-klop ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 27.12.06  18:05

« Re: podtlak v nadrzi?

Mám Corollu 1.4XLi 65kW z roku 1993 a dělá to taky a žádná deformace se zatím nestala. Nemusíš se bát, je to normální.
    Taktéž do ní nejde zasunou tankovací pistole nadoraz, páč pak neteče díky pojistce benzín :-( Toť vlastnost Toyot.
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 27.12.06  17:58

« podtlak v nadrzi?

Vsimli ste si aj vy nieco podobne? Ked tankujem, niekedy sa mi stava, ze pri uvolnovani veka nadrze to zasyci, akoby tam bol podtlak. Kedze sa mi mari, ze v manuale je tento jav spomenuty ako normalny, nevenoval som mu doteraz pozornost. Dopocul som sa vsak, ze by to nemuselo byt celkom v poriadku (konkretne som pocul o pripade, kedy sa chlapikovi na Octavke podtlakom zdeformovala nadrz natolko, ze z nej mal pouzitelny objem 15L). Stava sa to (sycanie) aj vam?
    Mam 1.8 VVT-i, benzin.
  • « 00 Reagovat !

foto 1zdavu

1zdavu 22.11.06  15:40

« Re: Rezervní kolo Toyota Avensis první typ

To Adamek
    Na Avensis I je schvalena na 14 disky pneu s rozmerom R14 185/65.
    Podla stranky www.elektrony.cz vraj aj 195/60 ale ten druhy ja v technicaku nemam, takze ten 100% potvrdit nemozem.
    Aha a rychlostny index H. ;-)
    Inak rezervne koleso by malo mat rovnaky rozmer ako vsetky ostatne. Jedina vynimka je iba ak sa jedna o "dojazdovu rezervu" co nie je pripad Avensisu.
    A disk ma roztec dier 5x100, ci uz je 14" alebo 15".
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.06  14:54

« Rezervní kolo Toyota Avensis první typ

Dobrý den, m?žete mi prosím poradit, jaké má mít správn? rezervní kolo Toyota Avensis I.model (ro?ník 99) ?. Normáln? má toto auto kola 195/60/R15. Nechal jsem si jej dovézt z DE a ten ?lov?k, který mi to dovezl mi tam dal rezervní kolo 175/65/R14 a tvrdí, že je to normální (díry pasují), i když to kolo má tak o 5 cm menší pr?m?r než ty, co jsou na aut?. Myslím, že je to nesmysl. Díky
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.06  03:54

« ahoj mam nove litaky za super cenu k prodeji

[odkaz]
    nebo www.nejkup.er.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.06  15:31

« Re: Re: Startovani - vyreseno

Ja to resil vymenou starteru. Bylo to presne, jak rikas. Motor vydaval hrozny zvuky a cely auto se rozklepalo.
    Tak me napada. Kdyby prokluzoval pastorek, tak netoci motorem, ne? Mozna mas jiny problem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.06  14:45

« Bez nadpisu

1) Ekonomicky velmi zajímavě vychází koupení Avensise na Slovensku nebo v Polsku. Na slovensku doporučuji Autogrand Bratislava - byli při požadavku a následné přípravě papírů na export do ČR vstřícní a ochotní.
    2) Originální litá kola by neměla být problém - je to standardní doplňková výbava, std. ocelové disky si schovej na zimu.
    3) Jak je to s možností domontování originálních xenonů nevím, ale můžu tě ujistit, že standardní H7 svítí parádně. Když to porovnám s OII, tak žárovky na OII jsou hrozné a xenony na OII svítí srovnatelně s H7 na Avensisu.
    Slevy a la Renault rozhodně nečekej - nemají to za potřebí a taky musí z nečeho žít. Tyto auta se kazí málo a bouraček asi není dost na to aby je to uživilo :-D
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.06  12:28

« Bez nadpisu

Přibližně před rokem a půl kdy jsem velmi vážně uvažoval o koupi Avensisu byly slevy velmi nízké,hlavně ve srovnání s evropskými vozy stejné třídy.Stupně výbavy byly předem definované a veškeré změny byly dost problematické.Jinak si ale myslím že jeho koupí chybu neuděláš.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.06  11:50

« priplatkova vybava??

Dobry den, mam otazecku. Uvazuji o koupi diesloveho Avensisu a premyslim, jaky stupen vybavy. Nejlepsi volbou by byl Exclusive, ale uspora 110tis pri vybave Sol (ikdyz se slabsim motorem) bude mit nejspis prednost. Rad bych si ale nechal k vybave Sol pridat xenony a lita kola. Je to vubec mozne? Poradte prosim.
    Zaroven bych se chtel zeptat tech, co maji osobni zkusenost s nakupem noveho Avensise, jakou max slevu jsou ochotni prodejci dat.
    Mockrat dekuji vsem za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.06  19:08

« Re:

OK, dik moc. Olej je vonku, len som chcel vediet, ci sa mohlo nieco medzicasom stat. Ak nie, som rad. Ale aj tak ma to utvrdzuje v postoji, ze na vsetko treba dohliadat a slepe spolahnutie sa je zrejme len istym druhom naivity. :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.06  18:47

« Bez nadpisu

Je celkem jedno,jestli je motor atmosf.sání nebo přeplňovaný. Každopádně nad rysku být nemá, 3 decka pár km neudělala nic,ale zažil jsem asi před rokem motor 1,8 20V v Octávce,kde dali víc asi o 0,5-0,6 litru,byly problémy,ale to je fuk....Spraveno.
    Když nic, tak klikovka má menší objem pro pohyb(větší odpor),sice prkotina,jenže z nich se to auto skládá,což servisy lehce ignorují.
    Nicméně bych to už neřešil a spal klidně,když je olej venku.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 12.11.06  17:34

« Re: privela oleja

vzdy ked som daval do servusu c5,tak oleja bolo nad rysku. nikdy sa nic nestalo ani by sa nemalo co. u turbomotorov by to mohlo dopadnut horsie
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…