TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  20:16

« Re: rezerva u Avensise

Avensis kombi - prostor na rezervu má, rezerva se tam vleze, ale s novým autem dodali pouze dojezdové kolo. Bohužel s novým autem nedodali nic, co by skute?nou rezervu n?jak elegantn? drželo v dí?e pro ni ur?ené - o?ividn? nepo?ítají s tím, že by n?kdo používal opravdovou rezervu namísto dojezdového kola.
    To je taky jedna z drobností co mi na Avensisu vadila.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  20:04

« Re: Re:

SirAnton: ?ekli nám, že pokud do konce záruky žárovky neodte?ou, tak že máme p?ijít t?sn? p?ed koncem záruky s tím, že n?jak se to vy?eší. Žárovky odtekly p?esn? týden po návšt?v? servisu, takže jsme do servisu museli znovu - tentokrát už však do jiného. V tom p?vodním jednak mají zákazník? dost, jednak si asi myslí, že lidé nemají nic lepšího na práci, než jezdit po servisech. Servis ve velkém m?st? = pohroma.
    Perli?kou bylo, že v tom prvním servise p?i vým?n? oleje nabízí ekologickou likvidaci oleje. Když jsme si cht?li olej odvézt (skute?n? jsme pot?ebovali n?kolik litr? oleje a vyjetý by nám sta?il), tak nám bylo ?e?eno, že nám to budou ú?tovat stejn? alébrž prý musí.
    S ledovým klidem mi ?ekli, že mi budou ú?tovat službu, kterou mi nedodají. Nádhera.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  19:02

« Re: sv?tla

to SirAnton
    Já mám 3 m?síce Avensise 2,0 z 2003, zjistil jsem, že se mi rosí sv?tlomety,
    když jsem byl v servisu u Duby ješt? s n??ím dalším, tak jsem to nechal prohlédnout, mechanik mi napsal, že doporu?uje vým?nu, ale p?ijímací technik po konzultaci s kolegou, zda by to nemohlo jít na Toyotu ?ekl, že ne,
    že bych si to musel platit sám, tak jsem to zatím nechal. Má n?kdo zkušenost, že by reflektory vym?nili v servisech i po záruce?
    Hezký den
    Tomino :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  18:55

« rezerva u Avensise

Asi mam hloupou otazku, ale nikde jsem na to nenarazil. Ma Avensis nekde v kufru ulozenou rezervu? Pokud ji vubec ma...
    Dik
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 29.01.07  16:39

« Re:

Bohužel servis odmítl vym?nit sv?tla preventivn? - museli jsme ?ekat až se to skute?n? pod?lá a pak to byli ochotní vym?nitTo je zaujimave, pretoze pokial viem, tak na to mali servisy oficialny pripis od importera, cize vedeli, o co ide. Nebola na to vseobecna zvolavacka, ale ak sa zakaznik stazoval, nerobili problem. Ja som sa svojho casu (iniciativne po precitani tunajsieho fora ;-) ) objednal na vymenu svetiel vopred (nic im nebolo). Den pred navstevou servisu som vsak na jednom z nich odlomil pri vymene ziarovky kusok umelej hmoty, z ktorej boli robene vnutorne casti. Myslel som si, ze bude problem s vymenou na zaruku, kedze bolo preukazatelne manualne poskodenie, ale prave na tom mi chlapci v Toyote vysvetlili, preco sa tie svetla vobec menia. Nevhodny material (plast) + tepelne pretazenie a je to. Nove svetla maju vnutorne casti tusim kovove.
    Myslim, ze aj po zaruke by to mali bezplatne vymenit, pretoze zavada je z kategorie vyrobnych. Podla mojich skusenosti nerobi Toyota v podobnych pripadoch problemy.
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.07  16:08

« svetla

Aha, tak to jsem si myslel spatne :-) Kazdopadne mam to kupovany 10/2004, tak to snad je v klidu... a to jsem svitil i ve dne v dobe, kdy se to nemuselo.
  • 00 Reagovat !

foto thomasero1

thomasero1 29.01.07  12:19

« Bez nadpisu

Mam po vymene komplet predni svetla (znicehonic to zacalo slabe svitit). V servise to premerovali, zkusili vymenit halogeny. Bez vysledku. Takze v ramci zaruky vymenili svetla. Auto je 11/2003 a za cca 3 tydny bude vystridano, ale v rodine zustane :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  11:12

« Bez nadpisu

Povalec: Jsi na omylu - p?ední sv?tla se m?nily práv? u halogen?, ale m?lo by se to týkat voz? dodaných jen do cca konce roku 2003. Bohužel servis odmítl vym?nit sv?tla preventivn? - museli jsme ?ekat až se to skute?n? pod?lá a pak to byli ochotní vym?nit. Kam dali mozek opravdu nechápu - vracet se v noci za tmy s žárovkou vyvrácenou tak, že svítila do nebes, bylo pravdu velmi bezpe?né ...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 29.01.07  10:46

« Re: 2,0 D4-D

Kadel:
    Aky typ (presne) tych stieracov si kupil? Kolko Ta vysli? Ja som menil zatial iba gumicky (po cca 70 tis. km) a dal som tam originaly. Ale vacsie listy by boli asi lepsie...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  10:06

« avensis

Cau
    asi preto ze mam starsi avensis nic som nemenil (ziadny starter ani svetla) kotuce samozrejme som raz menil (predne vzadu bubon) a teraz o chvilku budem menit znovu ale to mam teraz 230tis.
    Avensis 2.0 benzin este s 3s-fe motorom (nie vvti)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.07  07:02

« Re: 2,0 D4-D

Mám 93tisíc a zatím v pohod?. Na za?átku pár drobností, ale te? vše chodí jako hodinky. S Xenony nemám taky žádný problém.
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.07  22:28

« Bez nadpisu

Starter v poradku. Predni svetla (ne halogeny) se prej menily na zaruku, protoze se teplem se deformovaly, ja mam ale halogeny, tak zadnej problem. Kotouce se menily ve predu i v zadu asi ve 120 tisicich, to mi pripada normalni.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.07  19:42

« 2,0 D4-D

Vy co mate uz na Avensisu najeto vic, taky vam menili starter? Mam najeto 150tis km a uz jsem po vymene starteru a svetel. Zjistil jsem taky malou vuli rizeni, ale prej se s tim neda nic delat, jedine to vymenit komplet. Jeste mi menili zadni kotouce, ale to byla spis moje chyba, protoze jsem prase a odkladal jsem vymenu desticek az jsem v zadnich kotoucich vybrzdil drazky.
    Jinak jsem si tam nechal dat novy sterace (po trech letech to uz fakt bylo potreba), dal jsem tam listy od Valea a jsou vyborny. Jsou trosku vetsi, takze zmizel dole ten trojuhelnicek, kterej nechavaly original. Pravdou je, ze bych se bez nich obesel, ale ty listy vypadaj proste pekne. :-)
    A jeste jedna vec. Taky vam auto prestalo jet? Uz jsem to tu psal. 2x se mi stalo, ze auto prestalo tahnout a neslo vytocit nad 2000 ot. Po zhasnuti motoru a opetovnem nastartovani zase slapalo. Na diagnostice nic nezjistili.
    Sakra, mit zbytecnejch 900tis, tak uz mi pred barakem stoji Avensis 2,2 180 :-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.07  18:43

« Bez nadpisu

Ta BT je od Nokie, jen takovy to kolecko Nokia CK-7W. Zadnej drzak na telefon. To mi celkem vyhovuje. Hlavne mobil menim casteji nez auto, tak by byl drzak problematickej. Radsi jsem koupil HF od Nokie, protoze nejsem zvedavej na to, aby mi v toyote nekdo rikal, ze zrovna tahle HF uplne nahodou nepodporuje Nokii, nebo aby mi v nokii rikali, ze neruci za kompatibilitu s BT zarizenim jinyho vyrobce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  10:25

« Re: Re: Re: D4-D

Diky za zhodnoceni, Povaleci. To BT, co ti montovali, je to od Toyoty s ovladanim na volantu?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.07  15:29

« Re: Re: D4-D

Hodnoceni vyslovene subjektivni :-) Nemam jeste najeto 180 tisic, zatim jsem na 145 tisicich (za 2,5 roku). Hlucnost se myslim nezmenila, motoru urcite ne. V interieru to trochu povzava uz od doby, kdy servis toyoty namontoval bluetooth HF (panel radia a plast kolem radici paky). Hluk ale vnimam jen kdyz mam vypnuty radio a to se moc casto nestava. Jo, po 60 tisicich se menily v zaruce vtrikovace, jinak do servisu jezdim jen na garancky a pojistny udalosti. Uz 3x jsem menil predni sklo rozbity od kaminku, bud jsem smolar nebo to Splintex nejak sidi. Celkove ale spokojenost. Proto bez nejakyho velkyho premesleni pujdu asi zase do toyoty.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  19:06

« Re: Re: Re: Re: Avensis 2.0D-4D versus 2.2D4-D

12%? Tak to je vyzva... :-)
    Zajimavy postreh s temi ochrannymi listami. To se na ne taky vykaslu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  00:18

« Re: Re: Re: Avensis 2.0D-4D versus 2.2D4-D

Ahoj fleggy,
    podarilo se mi dojednat 12% slevu. Budu mit combi, vybava sol, tmave seda metaliza (priplatkova barva cca 15t) a koberecky tj. cenikova cena cca 788t, se slevou me to vyjde na cca 692t.
    Puvodne jsem jeste uvazoval o ochranych listach na dvere, ale za prvy se mi moc nelibi a za druhe jsou dost nizko ve vysce te listy na naraznicich a tak profil dveri nahore pod okynky stejne precniva nad ty listy, takze ti dvere omlatej na parkovisti at mas listy nebo ne, takze jsou podle me zbytecny. Navic je nepridelaj v tovarne ale az v salonu, kde je i strikaj, tak se i bojim ty kvality ....
    Ale je potreba to objednat takhle brzo po novem roce, kdy jsou prodeje dost nizky a tak ti prodejce da slusnou slevu, cim pozdeji ke konci roku, tj. se prodava vice aut, tim ochota klesa. Druhe pravidlo je, ze mensi prodejce ti da vetsi slevu.
    Ja to udelal tak, ze jsem obeslal mailem prodejce co mi nabidnou, ten ktery nabidnul nejvic tak toho jsem vynechal z druheho kola a obeslal ostatni znovu s tim, ze mam lepsi nabidku. Vetsina odpadla, zbyly dve nejlepsi nabidky, jednu z nich jsem si vybral :-)
    Jeste do toho necham namontovat zamek zpatecky jen kvuli nizsimu pojisteni (kdyz ti to budou chtit cornout tak je stejne na nic) a asi parkovaci asistent dozadu, protoze manzelka neumi moc dobre couvat :-)
    Mara
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.07  23:39

« Re: Re: Avensis 2.0D-4D versus 2.2D4-D

Ahoj Maaaro, muzes prosim te prozradit, jestli a jakou slevu nebo vyhodu se ti povedlo usmlouvat? Ja bych rad dostal aspon pakety Ochrana (listy a zasterky) a Komfort (HF Bluetooth, park. system) zdarma. Jenom nevim, jestli si nedelam plane nadeje. Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.07  18:17

« Re: D4-D

Jo, to jsem zapomnel napsat, ze 2.2 150. Prosim te, muzes nekolika slovy zhodnotit, jak se zmenila po tech 180000 km hladina hluku v interieru? Dik
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…