TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  13:15

« Re: Spotreba 1.8 benzin

Lubos - ktory predajca to bol? Ja som bol na predvadzacke s 1.8 kombikom a mal priemernu na PP tusim 6.7 za poslednych asi 2tis km. Bolo to v AWF na Mierovej v BA.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.09.03  11:03

Mne predajca tvrdil, ze maju na testovacom priemer 8,4 iba po meste. Bodaj by, ale velmi tomu neverim. Vo februari budem informovat o vlastnych skusenostiach :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.03  22:30

To Lubos1: To bych také moc rád věděl, ale zatím to zde nikdo neuvedl. Já jsem jezdil novým předváděcím Avensisem kombíkem 2.0 D-4 (benzínem) a ukazoval průměrných 8,6 litru, ale kolik bere ta 1.8 VVTi fakt netuším. Doufám že se tady někdo podělí o zkušenosti.
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 21.09.03  22:08

« Spotreba 1.8 benzin

Zdravim, ako je to spotrebou v novom Avensise 1.8? Papierovo by to malo byt 7.2, ako to vyzera pri realnej jazde?

Ked som sa bol na tom previezt, tak mi predajca spominal, ze behaju iba po meste, pricom to vobec nesetria. Na PP bola priemerna spotreba 6.8 !!!

Tazko tomu uverit, preto by som tuto hodnotu vedel od niekoho, kto ma Avensis s tymto motorom.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 20.09.03  09:01

« Re: Turbo

Pokud jedeš tu delší trasu předpisově, tedy cca 90 - 100 km/h a nevytáčíš nějak moc motor, tak vydejchání turba není potřeba. Pokud ale jedeš sportovně, tj. vytáčíš motor a tím i turbo, jedeš rychle (závisí na motoru) atd., tak na vydejchání stačí když posledních cca 3 - 5 km pojedeš normálně, tedy v klidu těch 90 nebo normální jízdu po městě, tím se turbo "vydejchá". Vydejchání na volnoběh po jízdě je nutné jen když jedeš na doraz až do místa zastavení.
  • 00 Reagovat !

foto

19.09.03  10:53

« Turbo

Necháváte po delší jízdě "vydejchat" (po jízdě nechat běžet motor na volnoběh) turbo? Já to zatím nedělám, ale asi začnu:-). Komu se, ale zase chce seděť po jízdě 1 až 2 minuty v autě?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  08:17

« Saab

To Saab a it: Nechci vás tady nějak buzerovat, ale zkuste si kluci založit vlastní téma o Saabech. Tady jste v tématu Toyota Avensis a to je zcela odlišné auto. Jinak nic ve zlém, Saaby jsou dobrý auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.03  08:14

« Re: Přídavné topení v Avensisu

To Saab : Saab je určitě skvělý auto, ale tohle povídání je o Toyotě Avensis. Zkuste psát o ní.Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 17.09.03  16:15

to Stavros: tak to jo, pokud to navíc doveze ze Švýcarska (nejlepší volba, odtud jsou v nejlepším stavu, hold švýcaři se staraj) nebo Německa a vlezeš se do stáří 3 let, tak by to mělo být i se zárukou, která činí stejně jako u japonců 3 roky nebo 100.000km.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  12:57

to Saab: ja prave s Machackem mluvil a on rikal, ze by neco do 1 mil. Kč sehnal, lehce zajeto. Funglovku nechci, kor kdyz bych za ni zaplatil jednou tolik.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 17.09.03  11:50

to Stavros: já 9000 2.3t 200k měl, takže to znám, super svezeníčko. Až budeš rozhodnut pro koupi, tak doporučuji nakoupit v Liberci u Macháčka (www.saab-machacek.cz). Jinak cena 9-5 Combi Hirsch-Performance je cca 1,9 milionu kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  08:51

to Saab: mam ten silnejsi jede to docela dobre, ale Saab to bohuzel neni. Kolega si koupil za 80 000 na blbnuti Saab 9000 2,3 220 PS, je sice starej 12 let, ale jizda je v tom ponekud lepsi nez v moji MAzde za 850 tis., mimojine airbagy, auto. klima atd. Takze jsem mluvil na vystave s panem od Saabu a 9-5 ka kombi Aero to priste jisti. Hirsch Performance je nutnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 17.09.03  07:54

to Stavros: já se nevytahoval, jen konstatoval. BTW sám vlastním Toyotu Corollu :-)

Máš ten silnější nebo slabší diesel a jak to jezdí ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  07:39

to Saab: aby ses nevytahoval ja to mam taky v Mazde 6 v uhli v zakladu
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.03  21:38

« Re: Sherlog

To našrot: Tak to ale není leasingem, ale blbou pojišťovnou. Vystřídal jsem už asi 18 aut, někdy jsem jich měl i více najednou a s pojišťovnama a pojistnejma událostma mám dost zkušeností. Dříve jsem míval auta na leasing a teď je už kupuju raději za hotové, protože se tí ušetří různé komlikace a papírování navíc, ale tohle by mi moje pojišťovna rozhodně hradila. Měl jsem již pár podobných situací. Jediné na čem jsem jednou těžce ztroskotal, tak byla IPB pojišťovna. Mého zaměstnance nabourala nějaká ženská, když jel mým autem a měla povinné ručení u IPB. V životě jsem nazažil větší tahanici o peníze. Škodu mi nakonec uhradili, ale trvalo jim to 16 měsíců. Došlo to už tak daleko, že jsem se s nima chtěl soudit. Doufám že už se s touto pojišťovnou v životě nesetkám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.03  18:30

Brázdič: s tím leasingem to tak fakt je (známý má právě takovou nedávnou zkušenost). Ale asi taky záleží na tom, jak se s nima hádáš ;o) A pokud jde o tu ochranu proti vykradení - v té RAVce nebylo viditelně nic (až na nějaké papíry za sedačkou a samozřejmě vestavěné rádio), to šampaňský si vytáhli z kufru, takže ani prázdné auto mnohdy nepomůže... Možná proti tomu vykradení by pomohly nějaké slušné fólie ale tak jako tak by to stálo to okýnko :o(
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.03  12:29

To našrot: Auto mám koupené za hotové, ale pojišťovna to musí zaplatit i když je auto na leasing. S tou slevu si nejsem 100% jistý, jestli to platí jen pro firemní auta, ale dost bych se divil. Jsem si skoro jistý že ta sleva na pojistném je i pro soukromé osoby. Co se týká zabezpečení proti vykradení, žádné moc spolehlivé neznám. Alarmy většinou řvou a nikdo na to nereaguje. Kamarád měl dokonce alarm s pagerem, protože mu na sídlišti stále vykrádali auto a než k autu přiběhl, tak tam stejně zloděj už nikdy nebyl. Nejlepší zabezpečení proti vykradení, je nenechávat v autě viditelně ležet nic cenného, cigarety, alkohol a nenechávat rádio, pokud není vestavěné z fabriky, nebo se nedá alespoň odejmout panel. Mě auto ještě nikdy nevykradli.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 16.09.03  11:55

Hmm, člověk má týden dovolenou a už to tu pěkně žije :-)

to carmik: nezávislé programovatelné vytápění má Saab v dieselu v základu, takže přeci jen jedna značka tady je (u benzínu je za příplatek). Právě proto jsem se na to ptal, protože jsem měl možnost se projet v Saabu 9-5 3.0TiD V6 a chtěl jsem vědět jestli to má i Avensis. Navíc to u Saabu nikde v popisu základní a příplatkové výbavy nenajdeš, jako by to chtěli utajit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.03  10:59

Brázdič: ale tu slevu poskytují snad jen když je auto na firmu, ne? Něco jako 5% na defendlock. Prostě podstatně větší pravděpodobnost je, že ti auto vykradou, než ukradnou a na to je sherlog k ničemu (v RAVce se nám jednou asi vychrápal bezdomovec či kdo - vypil tam lahev šampaňského, kterou jsme tam zapomněli - a sherlog to ani nezaregistroval). Takže spíš bych bral něco, co by bylo proti vykradení, protože to pojišťovna nedá už vůbec nic. Jinak samozřejmě "proti gustu žádný dišputát", ale já bych si to do auta nedal ;o)

P.S: jen ještě, tu opravu nabouraného auta pojišťovna nezaplatí tehdy, když máš auto třeba na leasing...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.03  20:17

našrot: Když máš auto za nějakejch 800 tisíc, tak už se vyplatí investovat do lepšího zabezpečení. Auto třeba nikdy neukradnou, ale když ho nechám někde stát, tak se nemusím strachovat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…