TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  16:52

« Re: Este na zaver

To SirAnton: Ani se spolehlivostí Feldy příliš nesouhlasím, poněvadž si naši koupili před 2 roky Feldu, nefungovalo jim el. stahování oken, otáčkoměr a rádio. Po ujetí prvních asi 3000km jim začali házet kotouče. Následovala výměna kotoučů v rámci záruky. Pak jim zase kvílely brzdy, jak kdyby dřeli destičky až na plech, tak jim vyměnili ještě destičky a odešlo jim těsnění pod výfukem. Auto jim pak asi do 15.000km kvílelo pořád a přestalo kvílet, až když jednoho dne nenastartovali. Následovala výměna baterie, ale za chvíli už to nestartovalo zase a tak jim měnili (nevím přesně) asi alternátor. To vše se odehrálo cca za rok a 1/3 při necelých 20tis.km. Přijde mi to zoufalé a zastrašující. Jelikož jsem na tom finančně o dost lépe než oni, tak jsem jim nakonec přidal penízky, aby si koupily pořádné auto. Koupilisi Peugeot 307 1,6, kde byly po zakoupení také nějaké drobné reklamace, ale v porovnání s Feldou to byly drobnosti. Chtěl jsem jim koupit Toyotu, protože jsem u mé předchozí neměl nikdy jedinou závadu za 180tis.km, ale jejich sen byla 307, tak jsem jim prostě udělal radost. Snad jim to alepspoň chvíli vydrží. Rád bych mezi přáteli a příbuznými našel člověka se Škodovkou bez problémů, ale nějak se mi to nedaří. Pravidelně vozím mé kamarády do servisu a ze servisu, aby nemuseli jet autobusem, když tam nechají auto. To se pak nediv že mě o to víc Škodovka sere.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.09.03  16:35

« Re: Este na zaver

Uff, chcel som to stihnut tesne za svoj prispevok... ;-(
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.09.03  16:34

« Este na zaver

Este by som dodal, ze to nema byt obhajoba Brázdiča, ale konstatovanie skutocnosti, ktoru pozorujem okolo seba. Sam mam momentalne Feldu a nemozem na nu povedat vacsieho kriveho slova. Viem, kam patri, s cim sa da realne porovnavat a co od nej cakat. U ludi, co maju Fabie a Octavie, je to uz asi ine (prave kvoli snahe Skodovky mat z Fabie NST a z Octavie ST). Zaplatia za svoje auto relativne velky peniaz v domneni, ze kupuju to najvyhodnejsie, co na trhu je (a v casoch Feldy tomu aj tak bolo). A pritom staci tak malo: vyskusat viacero znaciek a ziskat prehlad. Netvrdim, ze Skoda nemoze byt najlepsou volbou, ale okolo mna je vysoke % ludi, ktori idu rovno k predajcovi Skody s tym, ze Skoda je najlacnejsia a najvyhodnejsia.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  16:32

« Re: Zvláště pro Brázdiče

To SirAnton: Vyjádřil si to velice přesně. Já jsem jim tam ale oktávku hanil né kvůli rozdílu tříd, kterého jsem si narozdíl od nich vědom, ale hlavně i z toho důvodu, že mi nepřijde normální, jak se Škodovky serou. Kolem sebe mám několik lidí, co maj nové Škodovky a maj je věčně v servisu. Škodovkáři si ale stojej za tím, že jsou to nejlepší auta na trhu a jakékoliv jiné auto je prostě sráč bez motoru. Tak ať se jim to třeba rozpadne pod rukama :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  16:24

To Viados: Po dlouhé době konečně od někoho předmětná připomínka. Zkus si ale pročíst konferenci o pár příspěvků dál a zjistíš, že jsem prvotně uváděl nedobré zkušenosti s Oktávkama od mých známých. Psal jsem to tam z jednoho prostého důvodu. Když jsem si kupoval nového Avensise, tak jsem také prohlížel konferenci TOYOTY, abych se ujistil jaké jsou s ním zkušenosti. Bohužel jsem však neměl tu možnost si žádné přečíst, poněvadž jsem sám vlastnil jeden z prvních kusů v ČR. Myslím že by se do konferencí měla uvádět nejen chvála, ale i to špatné a já to tak taky dělám. Myslím si že člověk který se v autech moc nevyzná, má možnost nahlédnout do tématu a přečíst si výčet různých zkušeností a pokud tam píšete jen jak jsou Škodovky super, tak mi to nepřipadá fér, protože já i ty dobře víme, že to tak není. Navíc mě pak nasere někdo, kdo prohlásí, že Toyota nemá motory. Uznávám že Škodovky nemaj špatné TDi, ale v benzínech nemaj na Toyotu ani náhodou a nový turbodiesel od Toyoty D-4D, Comonrail II je také špičkový. Nedavno jsem o něm dokonce četl, že je to jeden z nejlepších turbodieslů vůbec. V každém případě ale není vyšponovaný na tak vysoký výkon, ale za to zase nečudí jak zapálená pneumatika (TDi) a možná i víc vydrží.

V každém případě nejsem ten, kdo začal jako první používat hrubé nadávky, podložené naprostými nesmysly.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.09.03  16:16

To Viados: Precital som si posledne prispevky v rubrike "Octavia ...". Svojim tunajsim prispevkom mas pravdu, pokial je nejaka rubrika urcena len pre PRIAZNIVCOV danej temy. Napr. rubrika "Antiklub japonskych pekacu", ci ako sa presne vola, by mala byt len pre ludi, ktori hania japonske auta. Nie je. ;-) Btw, co je to za diskusiu, kde prispievaju len ludia rovnakeho nazoru? Jasne, ze treba mat racionalne argumenty pre svoje tvrdenia, ale ja som nadobudol pocit, ze kto tam nepise chvalu na Octaviu, je automaticky "triedny nepriatel".
    Pritom je problem vcelku prozaicky. Skoda ako vyrobca sa snazi tlacit Octaviu do segmentu strednej triedy (ST). Zial, patri tam len vonkajsimi rozmermi (inak by to bolo auto v dost dobrom pomere cena:vykon) a v poslednej dobe uz aj cenou. Vnutorny priestor a komfort robia z Octavie len nizsiu strednu triedu (NST). Takze: na zaklade ceny je to lacne auto v ST, ale pre tych, co chcu naozaj auto ST, je to humbuk. V tomto sa podla mna roznia pohlady fanusikov a odporcov Octavie. Kym bude jeden pocitat jablka a druhy hrusky, nikdy si svoje vysledky zmysluplne neporovnaju.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.03  15:15

« Zvláště pro Brázdiče

Brázdiči, mám pro tebe návrh: Běž někam na učňák a nahlas křič, že jsou tam všichni dementi, proč šli na učňák a ne na gympl, že z učňáku se na vejšku nedostanou a tak z nich budou jen blbý manuálně pracující, že ty to víš nejlíp, zopakuj jim ještě jednou, že jsou to všechno idioti, když s tebou nesouhlasej a nejdou hned na vejšku, jak jim radíš. Nebo jinej pokus. Běž do Chánova a křič, že cikáni jsou všechno kriminálníci a my bílí na ně jenom platíme, že by zasloužili vystěhovat a jednat tak, jak oni jednaj s náma a že jsou to stejně magoři, když se na tvou chytrou radu hnedka všichni neseberou a neodejdou nebo raději rovnou nezastřelej. Víš jakej bude v obou případech výsledek? Jo? Tak * pochop, že je to stejný, jako když lezeš do diskusního fóra o Škodě Octavia a jediný co tam mnoha majitelům Octavie sděluješ je, že Octavie je sračka. Nic jinýho tam z tebe na téma Škoda Octavia nevypadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 24.09.03  10:24

« Re: Odpočet DPH

Co jsem cetl na strankach Subaru, tak maji homologaci ve skupine N1, kde bude udajne mozny odpocet DPH i po teto novele. Podle me je jenom otazkou casu, nez si tyto homologace udelaji i ostatni automobilky a DPH se bude zvesela odpocitavat dal...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  20:02

« Re: Pro všechny

To kadell: Tos uhodl dobře. Hlavně jeden jeden jedinec, co už neví jaký argument by si vycucal z paty, jen aby obhájil Škodovku. Já už na ně každopádně dlabu. Vím jaké jsou to sračky a nikdy v něčem takovém jezdit nebudu, takže ať si ty Škodovky třeba pozlatěj. Vždycky to budou jen ubohé napodobeniny aut na které se budu dívat s úsměvem, jako by mě míjel Trabant.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  18:47

« Re: Pro všechny

Tak v ty diskuzi jsem byl ted prvne a musim rict, ze te tam asi moc v lasce nemaj. Jdu si to v klidu precist
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  18:37

« Re: Odpočet DPH

Mě to nějak nevadí, ale svého času jsem uvažoval o Subaru Impreza WRX v kombi. Dalo se odečíst DPH a měl si "náklaďák", kterej měl 2,0 turbo, boxer, 220 koní, 0-100 kolem 6,0 s a jel něco kolem 230. Jo Imprea, muj sen. Snad se jednou splni (za 10 let?). Doufam, ze ale bude vypadat skoro jako ted. No, ale to je do jiny diskuze.
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.03  18:22

« Odpočet DPH

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na svém zářijovém zasedání dne 23.9.2003 přehlasovala veto prezidenta republiky k novele zákona č. 588/1992 Sb. o dani z přidané hodnoty (sněmovní výtisk č. 205/4). Novela nabývá účinnosti dne 1. října 2003. Od tohoto data již není možný odpočet DPH pro "speciální" osobní automobily (to je OA - požárnický, záchranářský, montážní, sportovní, atd.). Leasingové smlouvy pro tato vozidla uzavřené do 30.9.2003 mají možnost odpočtu DPH po celou dobu splátek.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  17:30

« Pro všechny

Vážení přátelé. Jestli si chcete přečíst výroky ukázkového idiota, tak se podívejte do diskuzního tématu "OCTAVIE jízdní dojmy". Jedná se konkrétně o HUFNAGLA. Je snad normální že má někdo tu makovici tak pitomou?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 23.09.03  11:08

« Re: Spotreba 1.8 benzin

Mne sa, zial, nepodarilo otestovat na predvadzacke spotrebu, pretoze som Avensis testoval v Mnichove, no a tunajsi predajcovia maju/mali na predvadzacky z benzinov len 2.0 motor. Nanestastie, aj ten bol v plnej vybave, t.j. s navigacnym systemom, vdaka ktoremu vraj nie je pritomny PP. Pocudoval som sa, ale vzhladom na to, ze ma zaujimala spotreba na 1.8-ke, nebol som z tohto faktu moc rozladeny. ;-)

Ale povedal by som, ze vdaka VVT-i ta spotreba bude dost nizka. Konkretne cisla niekedy neskor, pretoze zatial je "moje" auto oficialne este stale vo vyrobe. ;-((
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 22.09.03  20:37

Bol to sedan :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.09.03  16:21

Ten isty to nebol, v PPC maju kombi 1.8 strieborne, ale vo vybave Terra.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  15:56

To som nevedel. Som myslel, ze ked je prejdena vzdialenost od posledneho nulovania 2tis, tak aj spotreba je za ten isty cas. Ale aj tak je to dost optimisticke. Myslite, ze to mohol by ten isty voz (strieborne kombi, 1.8, Sol Technical)?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 22.09.03  14:15

Bolo to v PPC v Petrzalke.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  13:37

luf: Pokud to bylo na PP, tak spotreba 6,7 l nemohla byt za poslednich 2000 km. Pri kazdym natankovani se to nuluje.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.09.03  13:27

Toto bolo v PPC Petrzalka. Je pravda, ze som nepozeral na PP, info bolo od predajcu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…