TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  21:00

« Re: Aky alarm?

To paloM: Na alarm jsem se vykašlal. Mám namontovaný vyhledávací systém Sherlog.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  20:58

« Re: TOYOTUS TOYOTA JE NAJLEPSIA NA SVETE

To mth: No to je přece jasný ne :-) ,ale Starlet nemá tónovaný okna :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  20:55

« Re: Avensis - spotřeba oleje

SirAnton: dneska je to úplně fuk, protože motory se dělají "bezzáběhové" - výroba i návrh je trochu jiný, než před dvaceti lety i než před deseti. Ovšem zásadní podmínkou pro to, aby motor vydržel je, že nesmíš vyměnit olej dřív než je předepsáno (obvykle 15tis. km), jako bylo dřív zvykem měnit po tisíci.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  20:52

« Re: To Brazdic

Brázdič, Lucky: ověřená informace ze Škodovky přímo je, že motory do kokotávek a dalších typů se softwarově škrtí, aby nejely tak, jako VW nebo Audi. Výkon mají sice třeba stejný, ale průběh se liší.
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.03  20:38

« TOYOTUS TOYOTA JE NAJLEPSIA NA SVETE

MAM DOMA STARLET R.V.87.VIETE ZE JE LEPSIE AKO MAYBACH?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  11:18

« Aky alarm?

Chcem sa spytat tych, co uz maju alebo objednavali avensis, aky tym alarmu si dali namontovat. Ked som povedal, ze chcem alarm, predajca automaticky pisal Meta alarm M750 A/1 a ani sa nesnazil ponuknut nejaky iny. Teraz som nasiel na webe, ze existuje aj alarm TVSS 5, co je vonku standartne ponukany toyota alarm ku tomuto autu. Viete porovnat ceny a kvalitu tychto alarmov? Kedze alarm sa montuje az u predajcu, este stale by som to mohol zmenit, ale o tom toyota alarme neviem nic. Vdaka
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  10:16

to SirAnton: ja myslim ze je dobry jezdit tak jak budes jezdit, tzn. obcas ryche obcas pianko. Kdyz je auto studeny tak nechat poradne zahrat olej - cca 10-15 km. Kdyz ja jedu rano do prace, tak to nehonim. Odpoledne je uz teplo a auto rychlejc zahraty, tak za to obcas vemu. No a do tech 5 tis. km jsem to netocil pres 4000 ot./min.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  09:51

petous: mam niekde odlozeny test Passat 96kW x Mondeo (silnejsie TDCi, tusim tiez 96kW) x Mazda6 100kW x este nieco (tusim Laguna, ale fakt si nepamatam). Avensis este vtedy nebol. A vitaz samozrejme Mazda 6 ;)) Chystam sa to oscannovat, takze potom sem mozem dat link.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 07.10.03  09:20

Otazka pre vsetkych:

Kdesi na stranke www.skoda.panda.cz som sa docital o dvoch zakladnych metodach zabehavania noveho auta/motora. Jedna z nich je "pianko", druha "plny kotol". Vyhody prvej su (udajne) dlhsia zivotnost motora (to ale neviem, co presne znamena), mensia (prakticky ziadna) spotreba oleja. Nevyhody: mensi vykon, ako udava vyrobca.

Druha metoda ma udajne za nasledok zivy motor, vykon ako ma byt, no spotreba oleja by sa mala mierne zvysit.

Mate niekto skusenosti s takymto zabehavanim?
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 07.10.03  08:47

Prostě je lehčí a to stačí. Žádný jiný rozdíl tam nejspíš není, ale u tvé známé by mne nepřekvapilo, kdyby ignorovala drobné rozdíly např. barvu I v nápisu TDI na zadku golfa. Zajímavější by bylo soutěžení stejných kategorii aut, ne auto za 800kKč x 500kKč, ale např. Avensis D4-D x Passat TDI 96kW x ropná Laguna či P406 HDi, Mazda 6 nebo tak něco.
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.03  08:29

« Avensis - spotřeba oleje

Jak tak chodím z rubriky do rubriky, tak zjišťuju že majitelé nových aut musí krátce po zakoupení auta dolévat olej. Měl jsem Carinu E a od samého pořízení auta držela hladina a nehnula se ani o milimetr a to ani když mi skončila záruka a měnil jsem olej až po 30tis.km. Nedalo mi to a šel jsem tedy raději zkontrolovat mého Avensise (D-4D najeto 6400km) a olej je přesně na rysce MAX. Nekontroloval jsem olej když jsem auto přebíral, zda-li nebyl olej ještě nad touto ryskou, ale zřejmě ne. Jsem čím dál víc spokojen, že jsem si vybral zrovna tohle auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  08:24

To Lucky: V Golfu 66kW jsem nikdy nejel, ale známá se rozhodovala mezi Oktávkou a Golfem a nakonec si vybrala Golfa, protože tvrdila, že ta oktávka s údajně stejným TDi je prý o hodně línější než Golf. Údajně je to prý dané jinou řídící jednotkou, ale nikdy jsem se nesnažil zjistit něco bližšího, poněvadž mi VW přijde předražený a Škodovka odfláknutá. Není tam náhodou nějaký rozdíl třeba v krouťáku, nebo ve zpřevodování ???
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 06.10.03  13:32

Tezsi je, ale podle me je tam rozdil max. 300 kilo, spis min. Golf neni zadny pirko.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.03  12:29

« Re: To Laďa007 a tomcat:

To Lucky: Tak tenhle názor s tebou nesdílím. Jestli máš se svým Saabem co dělat abys mu ujel, to je jedna věc, ale já jsem v tom jel a přišlo mi to dost líné. Hlavně tvůj Saab je taky asi o dost těžší.
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 06.10.03  09:48

« Re: To Laďa007 a tomcat:

Mno ja si myslim, ze ten motor neni az tak slabej dokonce si myslim, ze je to jeden z nejlepsich dieselovych motoru co se delali, o vikendu jsem zavodil se znamim on Golf IV TDI 66KW, ja SAAB 900 16V 96KW a muzu ti rict, ze do stovky jsem mu neujel...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.03  19:30

« To Laďa007 a tomcat:

No tak dobře. V každém případě mu to ale nejelo:-) Jinak sorry, myslel jsem že když mi tady někdo nedavno tvrdil, že Toyota nemá motory, tak že už Škodovka ani staré a líné 66kW motory neosazuje, ale jak je vidět, tak stále jo. Z puberty jsem vyrost už dávno, ale ještě mě občas nasere nějakej blbej frajírek co se mnou bezdůvodně začne závodit a tím spíš, když vím že na to prostě nemá. Chudáček malej, málem si kvůli mě prošlápl podlahu svého TDi 66kW :-)
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  16:22

« Božínku,Brázdič

už máš po pubertě? :-)))))))
    Podle některých výplodů bych řekl, že ne...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  13:18

« Re: Tak jsem nasral Oktávkáře :-)

to Brázdič: Možná jsem trouba, možná ne, ale:

1. Pokud nebylo na cedulce červené "i", tak to byla 66kW a ta je skutečně spíš na pohodovou jízdu, než na sprint

2. TDI/75kW není, je jen 74, ten se dával do 4x4, dneska se do Octaviií nedává vůbec.
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 03.10.03  11:17

« Re: Tak jsem nasral Oktávkáře :-)

No pokud nemel cervene "I" tak to rozhodne 66KW bylo ;o).
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  17:53

« To it: zkušenosti s provozem

Tak se dívej pravidelně na stránky www.volny.cz/brazdic2. Najdeš tam vše. Jinak skvělé auto, vřele doporučuji.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…