TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: To Laďa007 a tomcat:
to Brázdič: Buď rád, že jsi tehdy sebe nebo nikoho dalšího nezabil. Párkrát jsem to kdysi taky poškádlil až někam ke 250 (neboj, ne s Octávkou), zážitky to byly mocný, s odstupem to vidim asi tak, že jsou bezpečnější i zábavnější formy na zyvšování adrenalinu :o) -
To tomcat: To je hezký číslo. Když jsem byl mladej, blbej a nevyježděnej(1992-1995)a jezdíval jsem takovouhle rychlostí, tak mě nikdy nezměřili. Mám pocit že jim to tenkrát ještě nebraly radary. Jedno se za mnou dokonce hnali s Passatem, ale nedohonili :-) Kámošovi s Trabantem naměřili 130km a měli z toho takovou srandu, že mu nakonec ani nedali pokutu.
-
"-- skrytý --" 09.10.03 13:42
tomcat: to teda si dovolím nesouhlasit - nová PDéčka díky špatnému průběhu tlaků z toho sdruženého vstřikovače jedou hůř, než staré VW diesly s rot. čerpadlem - musí se u nich pořád řadit, až hrůza a děs. Řekl bych, že stará 81kW jede líp než 96kW nová. Akorát subjektivní pocit zátahu (na který se všeobecně u VW hraje, aby měl zákazník pocit, že mu auto jede - proto mají vysoký točivý moment v nízkých otáčkách, ačkoliv je to zbytečné) je u 96kW větší. -
To tomcat: Já bych si taky Avensise s motorem 1,6 nekoupil, ale za ostudu to moc nepovažuju. Je to vhodné pro lidi co hledají komfort a klidné rodinné svezení. Na druhou stranu má Avensis 1,6 81kW a to je něco mezi 1,6 a 2,0 které jsou použity v Oktávce. Za ideální motorizaci Avensisu považuji motory 1.8VVTi, 2.0 D-4 a 2.0 D-4D. Již se dá objednat i motor 2,4, ale myslím si že jízdní výkony dvoulitru jsou bohatě dostačující. -
to Brázdič: S tou zpátečkou to můžem někdy vyzkoušet :o) Na dálnici jezdim tak 140 - 150 podle tachometru, předjiží mne, kdo chce, třeba i Toyota. Zrovna 1,6 v Avensisu bych ale spíš považoval za socku, než za motorizaci, kterou bych bylo nějak vyzdvihovat. -
« Re: To Brazdic
To dabel: Asi před čtvrt rokem vyšel (myslím v SM) test Avensisu, Acordu, Laguny, Mondea a tuším i Mazdy 6 a Vectry. Testovány byly vozy s benzínovými motory a výsledek byl takový, že na 1. místě byl Acord, těsně za ním Avensis, pak větší odstup a pak ty ostatní.