TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: To Laďa007 a tomcat:
To našrot a tomcat: Kdysi se mi povedla jedna dobrá hovadina. Jeli jsme s kamarády na pánskou jízdu na Vranov a jeli jsme jak hovada. Já jel Peugeotem 605 3,0 a kámoš Sierrou 2,0. On to ždímal na doraz a já jel tak, abych ho stále viděl ve zrcátkách. Najednou jsme se blížili k malinkaté vesnici (cca 5 baráků) a dál byla zase krásně vidět volná silnice. Jamile jsem vlítnul do vesnice cca 190km/hod, tak jsem zahlédnul na levé straně za stromem modré Fáčko s fízlem a sotva jsem vrátil hlavu zpět, tak už jsem míjel druhýho, co si málem vyvrátil hlavu, když si prohlížel jak mizím. Mrknul jsem do zrcátka a vše se opakovalo ve chvíli, kdy kolem prohučel kámoš se Sirkou. Myslím že jim to ten radar ani nepobral, protože nám nikdy nic nepřišlo, ale pro ně to musel být asi slušný šok. Dneska bych si za to dal přes dršku a dal by i klidně někomu jiném, kdo by se takhle prohnal vesnicí....ovšem pokud bych ho chytil :-)
-
to Brázdič: Buď rád, že jsi tehdy sebe nebo nikoho dalšího nezabil. Párkrát jsem to kdysi taky poškádlil až někam ke 250 (neboj, ne s Octávkou), zážitky to byly mocný, s odstupem to vidim asi tak, že jsou bezpečnější i zábavnější formy na zyvšování adrenalinu :o) -
To tomcat: To je hezký číslo. Když jsem byl mladej, blbej a nevyježděnej(1992-1995)a jezdíval jsem takovouhle rychlostí, tak mě nikdy nezměřili. Mám pocit že jim to tenkrát ještě nebraly radary. Jedno se za mnou dokonce hnali s Passatem, ale nedohonili :-) Kámošovi s Trabantem naměřili 130km a měli z toho takovou srandu, že mu nakonec ani nedali pokutu.
-
"-- skrytý --" 09.10.03 13:42
tomcat: to teda si dovolím nesouhlasit - nová PDéčka díky špatnému průběhu tlaků z toho sdruženého vstřikovače jedou hůř, než staré VW diesly s rot. čerpadlem - musí se u nich pořád řadit, až hrůza a děs. Řekl bych, že stará 81kW jede líp než 96kW nová. Akorát subjektivní pocit zátahu (na který se všeobecně u VW hraje, aby měl zákazník pocit, že mu auto jede - proto mají vysoký točivý moment v nízkých otáčkách, ačkoliv je to zbytečné) je u 96kW větší. -
To tomcat: Já bych si taky Avensise s motorem 1,6 nekoupil, ale za ostudu to moc nepovažuju. Je to vhodné pro lidi co hledají komfort a klidné rodinné svezení. Na druhou stranu má Avensis 1,6 81kW a to je něco mezi 1,6 a 2,0 které jsou použity v Oktávce. Za ideální motorizaci Avensisu považuji motory 1.8VVTi, 2.0 D-4 a 2.0 D-4D. Již se dá objednat i motor 2,4, ale myslím si že jízdní výkony dvoulitru jsou bohatě dostačující. -
to Brázdič: S tou zpátečkou to můžem někdy vyzkoušet :o) Na dálnici jezdim tak 140 - 150 podle tachometru, předjiží mne, kdo chce, třeba i Toyota. Zrovna 1,6 v Avensisu bych ale spíš považoval za socku, než za motorizaci, kterou bych bylo nějak vyzdvihovat.

tomcat: taky fakt, ale zatím jsem se asi ještě s někým podobným, co by jel proti nesetkal. V podstatě ani takovým, co by jel stejným směrem - to jen jednou, jenže jsem vez babičku do lázní a ta nemá ráda, když v zatáčkách pískají gumy atp. :o), takže jsem ho musel nechat předjet. BTW: taková pěkná silnice, co vede z Plzně do Karlových Varů je na ty rychlosti jako dělaná - nádherně přehledná, akorát to chce aspoň trochu provoz, aby byla malá pravděpodobnost toho, že vyskočí z příkopu zvíře a aby tam nejezdili CVoci, protože ti velice rádi předjíždějí proti protijedoucímu autu. A když jsou tyhle všechny podmínky splněné (+ještě sucho), tak se to dá jet průměrnou rychlostí cca 135km/h (s tím, že ve vesnicích se jede 50-60, dávají se přednosti na přechodech a i všechny ostatní předpisy se dodržují - včetně, tedy trochu upraveného, dobrzdit nebo mít kam uhnout na vzdálenost, na kterou vidím).