TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: spotreba 1.8
To SirAnton: Spotřeba 1,8VVTi by mě taky dost zajímala. Já jezdím s D-4D převážně po Praze a není problém se vejít do papírových hodnot, což jsem ještě s žádným autem nedokázal. Skoro jsem se vešel do papírových hodnot u Toyoty Cariny E 1,6. Jinak PP je docela přesný. Ukazuje mi jen o cca 0,4 litru méně, než je reálná spotřeba. -
modus ponens 14.10.03 09:24
« Re: spotreba 1.8
Lubos1: ja nanho stale cakam. Zial, u predajcu mi nevedeli povedat nic viac nez to, ze je stale vo vyrobe. Tak to bolo koncom septembra. Podla poslednych sprav by mal prist koncom oktobra.
Co sa spotreby tyka, dost verim papierovym hodnotam. Ale tak ci tak to budem vediet porovnat az po 1-2 tankovaniach. Na PP sa asi hned nespolahnem.
Ozaj, ake mate skusenosti s presnostou PP u toyoty? Viem, ze napr. u Octavii (dieslovych) bol neuveritelne nepresny (20%)... :-(( -
"-- skrytý --" 14.10.03 09:06
« Re: Norsko a Švédsko... ale co Svajc?
Ve Švýcarsku je za 125 km/h na dálnici (obecný limit 120) pokuta (řádově v rozmezí 100-200 CHF), překročení maximálky o 30 km/h je považováno za trestný čin (možnost okamžitého uvalení vazby, zabavení vozu, a následného soudního postihu - platí od září 1996). V Rakousku byla za 154 km/h naměřených na dálnici policejním radarem (obecný limit 130) ještě před začátkem "společné měny" pokuta 2000 ATS. Zkušenost: Když si v cizině a obzvláště v Rakousku budou policejní orgány moci z proudu vozidel jedoucích "nad limit" (ale všechna) vybrat Čecha, určitě to udělají! PS: Ti, kdož tvrdíte, že si Vás speciálně v Rakousku při měření rychlosti nevšímají a Vy jste jeli citelně "nad limitem", nechte si zkontrolovat tachometr. Anebo - pokud se Vám zemi našich jižních sousedů podařilo v pohodě opustit - se tam raději znovu nevypravujte se stejným vozem, resp. s vozem se stejnou SPZ. Tohle poučení platí dvojnásob pro CH! Vím, o čem hovořím - ve Švýcarsku jsem strávil přes 5 let, v Rakousku 4.
-
To dabel a Tomcat: Jezdíval jsem Praha - Manheim obvykle ve čtvrtek a vyjížděl jsem v 17 hod z Prahy. Z Manheimu jsem vyjížděl obvykle po 21 hodině. Chápu že ta cesta zpět byla dost pozdě, ale tu jsem také jezdil za ještě kratší čas. Ta cesta tam byla vždycky taky pohodová, ale časy se asi změnily. Fakt je že je to skoro 3 roky zpět. Každopádně jsem tam nikdy nepotkal bouračku, vyjma jednoho zakopnutého Smarta, co šel několikrát přes boudu. Nebylo mi jasné jak to dokázal. Prostě to mastil pár aut předemnou, pak začal brzdit a najednou se kutálel. Do žádného auta přitom nenarazil :-) Asi byl moc krátkej :-) -
nasrot: dik za info. Skopcacko ako aj Vychodne Skopcacke Vidlakovo (== Rakusko) mam zvladnute, Rakusaci toleruju 150-160 bez akejkolvek pokuty (odskusane ;))), Skopcaci pri +10 sa ani za autom neotocia a +20 sa riesi decentnou pokutou. Ale ti svajciarski truhlici.... -
"-- skrytý --" 13.10.03 12:26
Ve švýcarsku je to fakt drsné - takže doporučuji max. 125-130, tak jak jedou ostatní. Když si chtějí švýcaři zajezdit, tak jedou holt do skopčácka... i když tam jsem se teda v životě pořádně neprojel - na okreskách 80 a rozestupy mají akorát tak, aby se tam nikdo nevešel a dálnice je o ničem, protože je to díky těm skopčáckejm hovadům, co koukají do zrcátek až když do daného pruhu vjedou samá brzda-plyn... -
« Norsko a Švédsko... ale co Svajc?
Brazdic: to si jazdil kedy preboha? Taketo veci sa nestavaju, na tych Tebou spomenutych 180 sa mozes dostat mozno v noci alebo o piatej nad ranom, inak tak maximalne 160. Ale otazka: chystam sa prebehnut celym Svajciarskom, jazdili ste tam niekto? Kolko tam toleruju na dialnici bez pokuty? 120 som uz nejak zabudol jazdit, pri tej rychlosti zaspavam, tak mam trosku obavy z pokut ;)) -
« Re: Norsko a Švédsko
To našrot: Stejně je nejlepší cestování v Německu. Perfektní dálnice, kde nejsi omezený rychlostí, to je paráda, ale nechtěl bych tam jet s autem, které nevytáhne 180km/hod. Tam se totiž pomaleji jet skoro nedá. Leda by se člověk kodrcal za kamiony rychlostí 100km/hod. Jezdíval jsem tam pravidelně na školení do Manheimu a za celou dobu jsem vždy potkal tak max. jedno zůžení. To bylo vždycky ale tak dobře udělaný, že to člověka jen nepatrně zbrzdilo a nikdy jsem netrčel v žádné koloně. Jen by mě zajímalo kde je problém, že to nejde u nás. -
"-- skrytý --" 13.10.03 01:18
« Re: Norsko a Švédsko
Jo, tam mají pokuty pěkné - počítají je z platu, který vyděláváš, tak je to docela mastné pro každého. Ale že ti nepřišla pokuta je docela zajímavé - tatíkovi takhle přišel účet na 150 USD ze států, protože mu nějak ztěžkla noha na plynu, když se vracel z Toronta do Philadelphie (cca 1100 km téměř rovné dálnice) a naměřili mu asi 90 mil na jejich tradičních dálničních 65ti... -
"-- skrytý --" 13.10.03 01:14
« Re: To Laďa007 a tomcat:
Praha je o něčem jiném - tady jezdím 50-60 nebo i míň jen na nepřehledných místech nebo kde prostě jsou lidi; a v centru se víc jak 20 stejně jezdit nedá :o) A na "dálnicích" jako jižní spojka, magistrála atp. někdy jedu i těch 160, v průměru ale tak 110-130 (samozřejmě opět jak kde). Jednou jsem si zkoušel jet přesně podle předepsaných rychlostí (jen kousek), tedy po jižní spojce 80, pak tam bylo nějaké zúžení, kde byla i čtyřicítka - lidi troubili, blikali a vůbec mi to přišlo dost o hubu jet takhle pomalu... -
« Norsko a Švédsko
To našrot: Teď jsem si vzpoměl že jsem jednou prolétnul celé Norsko a Švédsko až od Osla rychlostí cca 190km/hod. Pospíchal jsem na trajekt, který mi nakonec stejně ujel. Bylo mi divné, proč všichni jedou tak pomalu, když jsou tam tak krásné přehledné silnice a maji samé Volva a Saaby. Teprve nedavno jsem se dověděl, že ty budky na stromech nejsou pro ptáky, ale jsou v nich radary. Já blázen jsem si myslel jak ti Skandinávci myslí na ptáčky :-)) Když jsem tam byl znovu před 3 roky, tak jsem se bál jestli na mě na hranicích nevyrukujou a nebudou to mít v počítači, ale vše proběhlo hladce. Dojel jsem znovu do Osla a zpět a vše O.K. Asi to tam neevidujou, ale pokuty maj prý zatraceně drsný. -
To našrot: No vidíš, to si byl o něco mnší blázen než já :-) Dneska jezdím obcí také 50-70km, ale fakt je že na některých úsecích v Praze jezdím i kolem 100km. Jedná se ale obvyhle o dvouproudové silnice, které jsou přehledné a k rychlejší jízdě silně svádějí. Na Jižní spojce jezdím bězně kolem 100-110km, ale jet pomaleji, tak bych na této komunikaci byl spíš brzdou a ohrožoval bych tak provoz ještě víc, než když rychlost 80km nedodržuji.
-
"-- skrytý --" 10.10.03 20:21
Brázdič: ještě jsem si vzpomněl na pěknou kámošovu historku - jel ze skopčácka s dalšími 4mi různými lidmi a každý řídil jedno Volvo S80 T6, které odtamtud vezli. A dojížděli k jakési průjezdné vesnici téměř bez domů u silnice před Prahou, kde prý často měřívají (už ani nevím, kde to bylo) a kámoš, který jel první, na konci vesnice viděl podlý cajty v reflexních vestičkách a tak chtěl vědět, kde tam v té vesnici měří, takže zpomaloval a koukal kolem a pořád radar neviděl až úplně zastavil (a sním i ostatní 4 stejná Volva za ním) a koukal kolem, ale neviděl je, takže na to šlápli a jeli pryč. Vtip je v tom, že jak zastavila celá ta kolona, tak ten co jel poslední, stál na úrovni floyda u trojnožky a tak na sebe prý tak divně koukali :o)) -
"-- skrytý --" 10.10.03 20:16
Brázdič: když jsem byl ještě praštěnej, tak jsem taky jezdil těmito krátkými vesnicemi, kde je vidět skrz naskrz rychleji (ale ne víc než 140), teď už jimi jezdím maximálně 70. Zato si to víc užívám mimo obce ;o)
tomcat: taky fakt, ale zatím jsem se asi ještě s někým podobným, co by jel proti nesetkal. V podstatě ani takovým, co by jel stejným směrem - to jen jednou, jenže jsem vez babičku do lázní a ta nemá ráda, když v zatáčkách pískají gumy atp. :o), takže jsem ho musel nechat předjet. BTW: taková pěkná silnice, co vede z Plzně do Karlových Varů je na ty rychlosti jako dělaná - nádherně přehledná, akorát to chce aspoň trochu provoz, aby byla malá pravděpodobnost toho, že vyskočí z příkopu zvíře a aby tam nejezdili CVoci, protože ti velice rádi předjíždějí proti protijedoucímu autu. A když jsou tyhle všechny podmínky splněné (+ještě sucho), tak se to dá jet průměrnou rychlostí cca 135km/h (s tím, že ve vesnicích se jede 50-60, dávají se přednosti na přechodech a i všechny ostatní předpisy se dodržují - včetně, tedy trochu upraveného, dobrzdit nebo mít kam uhnout na vzdálenost, na kterou vidím). -
To našrot a tomcat: Kdysi se mi povedla jedna dobrá hovadina. Jeli jsme s kamarády na pánskou jízdu na Vranov a jeli jsme jak hovada. Já jel Peugeotem 605 3,0 a kámoš Sierrou 2,0. On to ždímal na doraz a já jel tak, abych ho stále viděl ve zrcátkách. Najednou jsme se blížili k malinkaté vesnici (cca 5 baráků) a dál byla zase krásně vidět volná silnice. Jamile jsem vlítnul do vesnice cca 190km/hod, tak jsem zahlédnul na levé straně za stromem modré Fáčko s fízlem a sotva jsem vrátil hlavu zpět, tak už jsem míjel druhýho, co si málem vyvrátil hlavu, když si prohlížel jak mizím. Mrknul jsem do zrcátka a vše se opakovalo ve chvíli, kdy kolem prohučel kámoš se Sirkou. Myslím že jim to ten radar ani nepobral, protože nám nikdy nic nepřišlo, ale pro ně to musel být asi slušný šok. Dneska bych si za to dal přes dršku a dal by i klidně někomu jiném, kdo by se takhle prohnal vesnicí....ovšem pokud bych ho chytil :-)