TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

19.10.03  20:00

« Re: Avensis a vyjeté koleje

To kadell: Zvažoval jsem že bych si dal na Avensise taky 225/45 ZR17, ale po tvých zkušenostech se na to vybodnu. Auto sedí skvěle i se sériovými 205/55 R16, je pohodlnější, má menší spotřebu a nevadí mu vyjeté koleje. Oni asi dobře vědí proč dávají daný rozměr pneumatik.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.03  21:25

Já mám úplně jiné zkušenosti než Brázdič. Vyjeté koleje mi doslova trhají volantem. Je to, ale kolama. Mám tam toiž 225/45 ZR17 (série 205/55 R16), ale je to ještě v normě:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.03  21:18

« Re: To SirAnton

Ze spotřeby si nic nedělej. Zrovna na PP mám aktuální spotřebu 7,6 l a to mám diesel:-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 17.10.03  21:35

« Re: To Brazdic

kadell, brazdic: No, precital som si tie prispevky a trochu zacinam mat obavy. Mozno predsalen ta spotreba nebude az taka nizka. Sice spotreba kazdeho auta zavisi najma od sposobu jazdy, ale aj tak. Chlapik tam ma spotrebu 9.8, co teda nie je nic moc aj napriek tomu, ze ide o v podstate nezabehnuty motor a kratke jazdy v meste. Kazdopadne to poriadne preverim, ked na to pride. Podla poslednych sprav by to malo byt do 2 tyzdnov. Zacinam byt nedockavy... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.03  20:23

No, to se mi stalo s Vectrou GTS 3,2 V6 a ještě dál ;o) na silnici, kterou jezdím dennodenně a kde jsou v pravém pruhu trošičku (tzn. že jsou torchu vidět, ale v autě o nich skoro nevím) vyjeté koleje od autobusů - byl jsem se tím svézt a vjel jsem do toho pruhu asi 120 a od té chvíle jsem si připadal jak na vodě, prostě děs a hrůza. Být Lotusem, tak si asi hodím mašli, jaká je to vizitka.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  17:03

Brazdic: to neni len Avensis, ale asi kazde poriadne spravene auto. Vsetci Slovaci nadavaju na trasu Nitra-Trnava, ze to je hrozne a ako sa z kolaji blbo dostava, ked do nich vojdes... na mojom stvorkolesovom milacikovi japonskeho povodu som ani nezistil, ze by tam nejake kolaje mali byt...
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.03  15:46

« Avensis a vyjeté koleje

Tak jsem chvilku pozoroval, jak se Škodovkáři baví o plavání Škodovek ve vyjetých kolejích. Napadlo mě že za tu dobu co mám Avensise, jsem si nevšiml že by mi někde auto plavalo a tak jsem to dnes vyzkoušel. Úmyslně jsem si to namířil do nádherně zohybaného asfaltu od TIRáků a nic. Viděl jsem jak je asfalt zvlněný, ale to bylo vše. Pokud si dobře vzpomínám, tak s Carinou E to trochu házelo, ale jen velmi nepatrně a to už musely být koleje. Nejhorší je když chytnu vyjeté koleje s mojí jednostopou láskou Yamahou DragStar. To se pak pěkně smeká. S motorkou je lepší se vyjetým kolejím úplně vyhnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  12:01

To kadell: hmmm...škoda že to není v AJ. Němčina není moje silná stránka :-( , ale jestli jsem tomu porozuměl, tak je spotřeba Avensisu 1,8 VVTi někde kolem 6-7 litrů. To je na takhle velký auto fakt super.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  10:05

Ohledne te spotreby. Mrkni se na [odkaz]%26search%3Dv…
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  08:26

« To kadell

To kadell: Sorry Karle, mě si zmátl tím titulkem "spotřeba 1,8". Proto mě ani nenapadlo že jsi to ty, když máš D-4D. Marně se tady snažím vypátrat za kolik jezdí nový Avensis s motorem 1,8VVTi a stále to nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  23:02

« Re: spotreba 1.8

Jen si blahem neucvrkni...Nicméně uznávám, že Avensis je známka vybraného vkusu na rozdíl od té přehršle předražených němčourů a korejských vražd KIA a spol. :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  22:33

Já mám nového Avensise, ale myslel jsem, že už to víš. Vždyť jsem Ti posílal i fotky:-). Sedan, D-4D, podzimní bronz, 17" Alessia F1, parkovací senzory na zadku, už víš? Jinak jsem spotřebu neměřil, takže nevím kolik si to vezme. Ale podle PP jezdím za 6,5 až 7. Já prostě ten zátah turba miluju:-). To se, ale samozřejmě odráží na spotřebě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.10.03  14:43

« Re: Norsko a Švédsko... ale co Svajc?

To Brazdic: Rakousti policajti berou na pokuty uz i koruny!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  11:16

To kadell: Co máš za auto? Staršího Avensise? Kolik ti to ve skutečnosti žere?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  11:14

To kadell: Co se týká průměrné spotřeby, tak mi palubní počítač ukazuje skoro přesně, ale nulový dojezd mi to ukazuje, kyž mám se mi vejde do nádrže 50 litrů, což znamená, že je tam ještě 10 litrů rezerva na dojetí k benzínce. Nevím proč to tak je, ale asi pro lidi co vyjížděj nádrž do nuly a zbytečně tím ničí katalyzátor. Kámoš s Peugeotem 307 HDI taky ujede min 50km od chvíle, kdy má na PP nulový dojezd, ale tomu ukazuje PP spotřebu 6,5litru a žere mu to ve skutečnosti kolem 8l nafty.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  08:42

Já bych zase tomu PP moc nevěřil. Třeba včera, dojezd ukazoval 8 km a do nádrže se mi vešlo jen 44 litrů nafty (nádrž je na 60 litrů). Jasně, nafta docela pění a taky ty pistole u benzínek vypínaj dřív než je nádrž úlně plná, ale o cca 16 litrů? To se mi zdá hodně.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  08:17

To našrot: V Rakousku jsem měl taky jednou problém, že jsem překročil rychlost o 10km/hod. Je to asi 5 let zpátky. Dnes si už nepamatuju kolik po mě chtěli, ale mám pocit že asi 300, tak jsem jim řekl že mám u sebe jen Italské Liry a to je tak odradilo, že mě pustili bez pokuty. Ještě že je nakonec nechtěli, protože jsem neměl ani Liru a měl jsem jen USD :-) Plán se prostě zadařil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.10.03  00:00

S rakušáky mám zkušenost akorát se stabilním radarem - vyblejskli mě ve 2 ráno na okruhu kolem Linze, když jsem se honil s BMW850tkou 180 a on zcela nepochopitelně zabrzdil... a já ne ;o) A nic nepřišlo a v mezidobí jsem tam tím samým autem už jel asi 2x.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  10:04

Mitsi: OK, presvedcil si ma, ze po Svajcu sa budem vliect rovnych 120km/h. Ad Rakusko: tacho mam OK (presny aj pri 180km/h, merane stopkami na dialnici), ale pri 150km/h ma fakt nestopli (no jo, nemam cesku znacku ;))). Inak pocul som, ze ked Rakusky chlupaty zastavi slovenske/ceske auto, je z toho na 95% pokuta :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.03  09:51

To je zvláštní, já jsem 2 roky jezdil týden co týden co Frankfurtu a bouraček jsem viděl nepočítaně. Z toho 2 se mi staly v podstatě přímo před očima. Jednou, snad to bylo na velikonoce, kdy v Německu snad i slepí důchodci vyjíždějí v bavorácích a meďácich na návštěvu prapravnuků, jsem mezi Ambergem a Frankfurtem napočítal 6 nehod a v nich 19 rozsekaných aut... Jeli jsme tehdy tento úsek 7 hodin, normálně 2-3. A té legendární 150 km dlouhé Stau, co se díky chumelenici konala na dálnicích A3 a A9 v okolí Norimberku 22.12.2001, jsem ujel o půl dne ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…