TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  13:46

« Re: To Howard: Re: Avensis a nezávislé topení

To tomcat: Ohřev sedačky možná není úplně k zahození, ale to že ti to hřeje pod zadkem a do zad ti nenahradí teplo v interiéru. Sednout si do vymrzlé Oktávky rovnou v tričku je trochu nahlavu a taky trochu o zdraví :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  13:42

« To oddie: Re: Avensis a nezávislé topení

To oddie: Jenže Avensis má u motoru D-4D nezávislé topení již ve standardní výbavě, což Oktávka nemá ani v předražené verzi L&K. Dokonce to neobsahuje ani Superb. Fakt je že Škodovky si kupují nenároční zákazníci, tam ta chvilka mrznutí zřejmě nevadí :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  13:34

to Brázdič: Majitelé TDI škodovek si zapnou ohřev sedačky, do studenýho auta si sednou rovnou jen tak na lehko a je jim fajn :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.03  12:12

Hele, a ty blbý škodovky se nedaj koupit taky s nezávislým topením? Já bych řekl, že taky daj - když se to dá jednoduše dodělat i do starý šunky. Takže nic moc objev... Máš to aspoň na dálku, nebo programovatelný, aby se ti to auto vyhřálo ještě než do něj sedneš? To ty lepčí typy uměj - dokonce při tom prohřejou i motór, takže nestartuje úplně promrzlý.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  12:02

« To Howard: Re: Avensis a nezávislé topení

To Howard: Ty jsi ještě větší komik, né-li blb, poněvadž oktávka 1,8T sice po 2km topí, ale teprve začíná a dnešní diesely topí třeba po 10-15km, díky kvalitnímu spalování bez zbytečných tepelných ztrát. Proto si majitelé TDi PD u Škodovek a Passatů tolik stěžují na dlouhý ohřev interéru. Proč bych ale mrznul v blbý Škodovce, když si v Avensisu zatopím ve chviličce tam mám na tričko s krátkým rukávem :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 24.10.03  10:43

« Re: Avensis a nezávislé topení

to Brazdic: Si komik - v benzinaku topeni topi uz po 2 km (alespon u Octavek 1,8T :)

Ale je hezke, jak jsi vydreny jak male decko z kazde ptakoviny na novem aute.
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.03  09:45

« Nesignalizuje otevřený kufr

Zjistil jsem první nedostatek Avensise. Sedan nesignalizuje otevřené víko kufru.
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.03  08:41

« Dneska přezouvám na zimáky

Jelikož každý rok přezouvám na zimáky s prvním sněhem, tak je vždy v pneuservisu pěkně nabušeno. Letos jsem se rozhodl změnit staré zvyky. Přezouvám již při předpovědi, že bude sněžit :-))) Jsem zvědav jak to pohne spotřebou.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  08:25

To nezávislé topení je fakt bomba. Dneska ráno jsem sednul do vymrzlýho auťáku a po ujetí 2km už šel teplý vzduch jak u benzínových aut po ujetí 6-8km. Nebýt tohoto topení, tak bych asi mrznul pěkně dlouho.
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.03  22:34

« Avensis

Nemuzete nekdo privezt z venku Avensise 1.8 a kolik by jste za to chteli.Dik. Muj mail spiningjoe@yahoo.com
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.03  22:02

Topení jsem už zkoušel a je to opravdu super. V ostatních autech mrzneš a čekáš na ohřátí motoru, ale v Avensisu se ohříváš od začátku. Sice to fouká chvíli vlažně, ale pořád lepší než studený.
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.03  18:00

« Avensis a nezávislé topení

Tak jsem se snažil vysledovat jak funguje nezávislé topení. Po cca 1-2km začíná jít z ventilace teplý vzduch a po cca 5km už je fakt velice příjemně teplý. V každém případě je ale nutné vypnout automatiku a nastavit si ručně prou vzduchu. Automatika to totiž pustí až za dost dlouhou dobu. Zřejmě vychází z teploty motoru a sepne až když je motor dostatečně teplý, ale když se to nastaví ručně, tak to hřeje ještě před tím, než se vůbec stačí pohnout ukazatel teploty motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.03  12:36

« Re: Avensis a vyjeté koleje

kadell: motoráři mají takový velice oblíbený graf, který ukazuje na svislé ose dávku paliva (tedy jedno stříknutí tryskou) a na vodorovné "spotřebovávaný" točivý moment. A ta křivka vypadá asi tak, že nejdřív z nekonečna cca exponenciálně klesá a pak navazuje přibližně na spodní čáast paraboly, která má ten inflexní bod ještě trochu níž, než by ho měla normálně a je v místě max. točivého momentu - tedy z něj plyne, že motor má bez odběru Mk nekonečnou dávku paliva a při odběru max. Mk minimální dávku paliva. Samozřejmě že ta nekončná je nějakým způsobem snížená, ale pořád toho tam jde nejvíc. Jenže nějak už si nepamatuju proč přesně to tak je.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.03  08:17

To kadell: Tak co, už sis pustil nezávislé topení? Je to docela bašta, ale podle návodu jsem čekal že sepne topení a z ventilace hned půjde velmi teplý vzduch. Jak se ale ukázalo, tak jde spíš o to, že z ventilace jde lehce teplý vzduch až po chvilce a ta teplota by mohla být výrazně vyšší, ale i tak je to příjemné. Funguje ti to stejně ?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.03  23:15

Logický to sice je, ale není to moc objektivní
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 19.10.03  22:23

to kadell: Normalni PP ukazuje pri volnobehu spotrebu paliva za hodinu.

to brazdic: Pri couvani se spotreba nezvysuje nybrz se pocita stejne jako pri jizde vpred (zase mineno na standardni PP :)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.03  22:20

To kadell: To je přece logické že když stojíš s nastartovaným motorem, tak ti leze průměrná spotřeba. Vždyť spotřebováváš naftu a nejedeš. Stejně tak ti musí rapidně lézt průměrná spotřeba když couváš, protože ti ubýbá vzdálenost a i nafta. Musel bys ale couvat dost daleko, aby to bylo na průměrné spotřebě znát.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.03  22:18

To mi chces rict, ze pri volnobehu zere 35 l/100? Tahle hodnota je pri volnobehu zobrazena jako aktualni
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.03  20:52

kadell: vždyť taky na volnoběh má motor největší spotřebu. Tak je docela fajn, že už to nové PP u Toyot počítají. I když mě u nich docela mrzí, že zavedli to omezní nejmenší a největší hodnoty okamžité spotřeby.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.03  20:41

Někdy méně, znamená více:-). Myslím, že nic nezkazíš, když tam dáš 215/45 ZR17. Tenhle rozměr se dává na Avensis s motorem 2,4 l, ale je možný, že bude mít jinak nastvenej podvozek. Ty 17" jsou fakt znát, ale jak říkám. Je to ještě snesitelný a vcelku i pohodlný. Jen jsem si na přejezdu překousl jazyk:-). To si dělám srandu. Dneska jsem přišel na pěknou kravinu. Když necháš motor na volnoběh, tak se zvětšuje průměrná spotřeba. Dneska jsem měl zapnutej motor 15 minut a spotřeba vylezla z 6,1 na 6,6 l.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…