TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.07  14:49

« rozlouceni

Vcera v noci mi ukradli meho mesic stareho Avensise :(
    Zatim se s vami loucim, ale doufam, ze se tady za par mesicu zase budu ptat na blbosti.
    Fnuk :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

21.03.07  21:27

« prehliadka po 15t km

Mam za sebou prehliadku po prvych 15t . Doliali 0,5 l oleja stalo to okolo 1000 SKK a mozem dalej spokojne jazdit. Cakal som ze prezutim za letne sa mi znizi spotreba ale nic take vesele sa neudialo. Stale sa to pohybuje medzi 6.5 az 7l.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.07  20:24

« Bez nadpisu

to Maaara: Je možný, že je to ve verzi, i když Toyota zrovna nepatří k těm výrobcům co auto, to originál.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.07  09:29

« Re: A/C

2zajíc - no vzhledem k tomu, ze to v aute vidim na vlastni oci, tak to proste tak je, rezim AUTO si A/C zapne/vypne podle potreby :-) Mam model 2007, mozna ve starsich to tak nebylo, nevim .... Ostatne ikdyz ma fleggy stejne auto jako ja, tak stejne se mu nektere veci chovaji jinak nez u me, jediny rozdil je ze jeho auto bylo urceno pro jinou zemi, ja ho mel objednavan do vyroby pro CR.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.07  07:54

« Re: A/C

Diky vsem za reakce. Puvodne jsem mel podobny nazor jako Zajic. Ale od te doby, co mi rezim Auto se zapnutym kompresorem vhanel do kabiny citelne studeny vzduch pri venkovni teplote 6st a vnitrni asi ne o moc vyssi, tak mam pochybnosti. Jenom pripominam, ze to byl motor i olej zahraty na provozni teplotu po cca pul hodinove jizde a do te doby byla ventilace kompletne OFF. Necham to overit v servisu. Treba zlobi cidla vnitrni teploty.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  20:08

« A/C

Zdravím. Tuto otázku jsem řešil u všech předchozích aut, co měli automatickou klimatizaci. Neznám auto (netvrdím, že neexistuje), které po stisku režimu AUTO si samo vypne A/C. Samo si ho zapne, ale nikdy nevypne. Prostě při AUTO režimu potřebuje-chce jak zdroj studeného (suchého) vzduchu, tak teplého. Při stisku AUTO se tedy vždy zapne kompresor a pokud se manuálně nevypne, tak zůstane zapnutý a to i když není potřeba snižovat teplotu. U Avensisu to až tak nevadí, protože má regulovatelný výkon kompresoru, tedy nemusí jet vždy na 100% a brát max.energie. Mnoho aut ale funguje jen systémem ON/OFF. Je to věc naprogramování a výrobci většinou upřednostňují zapnutý kompresor. To aby si např. nějaká řidička nestěžovala, že má zamlžený sklo i když jí svítí to kouzelné AUTO. >:D Mnohdy je to nelogické, ale je to to tak. Taky jsem tu slyšel názor, že pod bodem mrazu se A/C nezapíná, aby náhodou nezmrzlo chladicí médium. Je to samozřejmě blbost, protože samo o sobě běžně dosahuje (a musí) hodnot hluboko pod 0°C. (viz. lednička v kuchyni ;-) )
    To, co píše Maaara se mi u žádnýho z aut nikdy nestalo a ani Avensis mi A/C sám od sebe nevypíná.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  18:07

« Re: Re: To Fleggy: AUTO a A/C

2fleggy: mam stejny model co ty a u me to funguje ok - pokud zvolim AUTO, zapne si vzdy klimatizaci nezavisle na tom, co bylo zapnuto predtim. Pokud uzna za vhodne, tak ji vypne pripadne kdykoliv zapne, ostatne jak bych to predpokladal ... Kdyz mu ji vypnu rucne, tak uz si ji sam nezapina a jen honi teplej / studenej vzduch.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  18:00

« Re: Re: To Fleggy: AUTO a A/C

Když zapneš A/C a AUTO, tak si automatika řídí klimatizaci jak uzná za vhodné. Pokud necháš zaplé AUTO a vypneš A/C tak defacto zakážeš automatice využívat chlazení a odvlhčováni. AUTO bez A/C reguluje teplotu jen pomocí topení a přívodu vzduchu z vnějšku (nebo z kabiny).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  16:03

« Re: To Fleggy: AUTO a A/C

to PaloM Rozdil v chovani ventilatoru a rizeni volby pruduchu mezi rezimy AUTO a MANUAL mi je jasny. Jenom jsem predpokladal, ze kdyz nastavim pozadovanou teplotu, tak si to bude zapinat/vypinat A/C podle potreby. Jinak to podle mne neni AUTO.
    Taky neplati, ze si system pri zapnuti AUTO pamatuje (nebo ponecha) predchazejici stav A/C. Pamatuje si akorat minuly stav A/C pro kazdy rezim zvlast, coz taky neni moc chytre. Kdyz uz ho neumi ovladat, tak at ho radsi nezapina/nevypina vubec, no ne?
    BTW, jak dnes rano nasnezilo, tak mi celou dobu cestou do prace svitila kontrolka, ze klic neni v zapalovani. Trochu me znervoznuje, co se zblbne priste...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  13:54

« To Fleggy: AUTO a A/C

Tlacitko Auto a A/C nemaju nic spolocne. Auto znamena automaticke nastavenie dvoch veci: rozhodnutie, ktore vyduchy vetrania maju byt otvorene a rychlost vhanania vzduchu. Akonahle zmenis rychlost alebo vduchy, zrusi sa auto rezim a funguje manualy rezim.
    Tlacitko A/C sluzi na spustanie/vypinanie kompresora klimatizacie a je na vodicovi, ci ho zapne alebo nie (funguje to rovnako pri automatickom aj manualnom rezime) . Tlacitko auto nezapina a nevypina klimatizaciu. V tvojom pripade si system jednoducho pamata predchadzajuci stav (A/C zapnute alebo vypnute).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.07  18:13

« Re: Re: Re: TA

to MatuS No, nejaka ta vlhkost snad neni na skodu :)
    Dnes rano cestou do prace jsem zase zapnul rezim AUTO. Motor uz byl zahraty, venku 6st, v aute celkem kosa (topeni a vetraky byly do te doby vypnute), nastavena teplota 21st. Zase se zapnulo i A/C. Po par minutach jsem rukou zkusil teplotu foukaneho vzduchu a zjistil, ze je studeny jak psi cumak. I vetrak jel jen na tri dilky. Prijde mi, ze to mam nejake vadne. Cekal bych, ze to bude zpocatku hodne foukat co nejteplejsi vzduch a pak ze se zklidni a bude jen udrzovat tech 21st. Nakonec jsem si musel "zatopit" rucne.
  • 00 Reagovat !

foto

"anonym" [217.144.31.XXX] 18.03.07  15:27

« Vnútorný priestor v Avensise (1998)

Zdravím.
    V najbližších mesiacoch by som si chcel zadovážiť nejaké vozítko (do 200000SK), preto si robím menší "prieskum trhu" :-)
    Vzhľadom na moju výšku (193cm) je nutná podmienka dostatočne veľký vnútorný priestor. Jednoducho aby aj za mnou ešte mohla pohodlne sediet osoba s priemernou výškou. Už mám vytipované modely, ktoré túto podmienku spĺňajú - Passat a Mazda626.
    Na týchto stránkach v Testoch som našiel porovnávací test Avensisu a Accordu, kde na konci článku sú uvedené rozmery Avensisu, ktoré z môjho pohľadu vyzerajú veľmi slušne.
    Ale keďže v tom článku je testovaný novší model Avensisu, chcel by som nejakého vlastníka staršieho modelu poprosiť o zistenie týchto rozmerov, lebo predpokladám, že rovnaké asi nebudú.
    Zaujíma ma hlavne:
    podélný prostor vpředu min/max (mm):
    podélný prostor vzadu min/max (mm):
  • 00 Reagovat !

foto

"anonym" [217.144.31.XXX] 18.03.07  15:25

« Vnútorný priestor v Avensise (1998)

:)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.03.07  09:05

« Re: Re: TA

vzdy nejaka ta vlhkost vo vzduchu je, takze klima - kompresor ide, ale zrejme na minimalny vykon. kompresor sa vypne az pri teplotach pod nulou, zrejme aby nezamrzol vyparnik
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.07  07:53

« Re: TA

Zrejme 18 je minimalni hlasitost pro TA. Zkusim nastavit vice, jestli mi to funguje jako tobe.
    Hlasitost 30 by me asi zabila :)
    Kdyz uz se bavime o radiu - k cemu je vlastne dobry rezim TA? Pri nem neni nic slyset, ani kdyz zrovna bezi dopravni vysilani, at delam s hlasitosti cokoliv.
    Jeste jedna otazka. Prekvapilo me, ze kdyz na klime zapnu rezim auto, tak i kdyz je chladne rano (lehce nad nulou), tak se zapne A/C. Cekal bych, ze to bude jenom topit, protoze zadna vlhkost na oknech nebo v kabine neni, aby to klimatizace vysusila. Je to normalni, nebo spatne chapu vyznam kontrolky A/C?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  22:05

« TA

U mňa hlasitosť dopravného hlásenia zostáva taká, na akú ju nastavím počas hlásenia. Teda ak ju počas hlásenia nastavím na 30 a hudbu počúvam na 25, dopravné hlásenie bude automaticky 30.
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.07  21:22

« letne

Tak som teda prezul. Su tam naspat letne Michelliny. Zdaju sa mi nejake hlucnejsie oproti zimnym. Predtym som 3 roky mal Bridgestone a bol som s nimi spokojny.
    to fleggy 18. Normalne ma radio na 22 :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  16:30

« Re: Fotky Avensisa

Avensis v cervene barve - nejakou fotku bych asi u sebe doma nasel, ale moc jsem ho nefotil, takze jich moc nebude. Posli mi na soukromou zpravu svou e-mailovou adresu. Doma se mrknu, jestli nekde nejakou tu fotku nenajdu a kdyz tak bych ti ji poslal. Jedna se o Wagon, tedy kombik.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.07  09:03

« Re: Bosch Aerotwin

Abych ti rek pravdu, tak jsem si s tema steracema nadelal do bot. Sterac u spolujezdce uz nechava cary a zda se mi, ze se ted vic zacaly znecistovat predni bocni skla v rohu u zrcatek, takze po nejaky dobe nevidim v zrcatkach nic. Ale mozna se mi to jen zda. Faktem je, ze se mi parkat povedlo setrit zamrzle okno, tak jsem je treba oddelal.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  07:57

« Fotky Avensisa

Chcem sa opýtať, či nemáte niekto fotky Avensisa v červenej farbe (slnečná červená - 3j6). Po preštudovaní tohto fóra viem, že tu bol človek ktorý ho má, ale jeho odkazy už nie su funkčné. Áno a dočítal som sa, že väčšine z Vás sa nepáci. Ďakujem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…