TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 10.11.03  15:52

« Re: My Avensis

Mam ho vo vybave Sol Technical (tusim kodove oznacenie 02) a v "striebornej" metalize. Tu mas aj Ty. Fotky by som poslal, ale zatial ich nemam. Inak, v poslednych dnoch sa s Avensismi akosi roztrhlo vrece, vidim ich na cestach coraz viac. Ale liftback som (okrem toho svojho) este nevidel. Trochu nerozumiem ludom, co si za tolke prachy kupia sedana...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.03  20:24

To Siranton: V jaké ho máš výbavě a barvě? Nechceš poslat fotky?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.03  20:23

To SirAnton: Taky se moc těším. Jestli ti spotřeba během prvních 4000km klesne jako mě, tak to bude jezdit skoro levněji než můj ropák :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.03  20:21

« Re: Náběh výroby

To SirAnton: Jo ten dlouhodobý test Fabie si pamatuju. Tuším že to bylo asi 60tis. Kč jen za opravy, během prvních 50tis. km :-) No možná ji měli pojmenovat Škoda koupit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.03  19:59

To Siranton: Na objektivny test Avensisa a M6 v 1.8 sa uz tesim.
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 08.11.03  13:38

« My Avensis

Caute, tak uz ho mam "doma". Avensis, 1.8 liftback v striebornej farbe. Prve dojmy nie su euforicke (som totiz zo zasady velmi kriticky a nezvyknem sa vytesovat z niecoho, co som este poriadne neotestoval), nie su vsak ani zle. Co sa spotreby tyka (Lubos1 sa kedysi pytal), tak este ju neviem presne, no po cca 200 km skusania (otacky nedviham nad 4000 a neklesam s nimi pod 2000) ukazuje PP priemer 7.1L. Som velmi zvedavy na porovnanie so skutocnou spotrebou, ked natankujem (planujem zajtra). Inak, motor velmi tichy, na ceste to sedi velmi dobre, no a vnutorny komfort na dost vysokej urovni. Akurat ma prekvapilo, ze namiesto letnych Bridgestone (standardne napr. v Nemecku) su tam Michelin Pilot Primacy. Myslite, ze SK importer setri?
    Prekvapil ma aj predajca Toyoty, pri preberani auta som absolvoval kratke uvody do vsetkych priruciek, vysvetlenia Euro Assistance a podobne. Celkom ma prijemne potesilo, ze sa o zakaznika staraju.

Zatial tolko, neskor sa ozvem s dalsimi vysledkami testov. Btw, kamarat si planuje kupit M6 1.8, tak v najblizsej dobe urcite prebehne 1.8-kovy test tychto dvoch znaciek... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 08.11.03  13:23

Ako to bolo u Octavie, neviem az tak presne, ale nabeh u Fabie podla mna neprekonala. Mozno si spominate na znamy dlhodoby test prvej Fabie redakciou IDNES.CZ. Kamos mal tiez jednu, co bola vyrobena v prvom roku zahajenia vyroby a po 3 rokoch leasingu a KAZDOtyzdennych navstev autorizovanych servisov ju predal s mottom "Skoda nikdy viac". Nechcel by som podobne dopadnut, nech by sa jednalo o akukolvek znacku... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  22:32

To Howard: Mimochodem měl jsem jeden z prvních vyrobených kusů a 6 auto dovezené do ČR. Náběh Oktávky byl pokud vím docela průser :-) , ale to už padlo v jiném tématu.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  22:29

To Howard: :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 06.11.03  22:28

Teda mam se starou Octavkou najeto pres 60.000 km, coz je samozrejme malo, ale cekal jsem nejake drobne problemy souvisejici s dobehem vyroby a vse je OK. To se o spouste jinych znacek aut rict neda. Myslim, ze by se v tomhle mohli Japonci dost ucit... ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

06.11.03  21:21

« Náběh výroby

Teda mám s novým Avensisem najeto přes 8.000km, což je samozřejmě velice málo, ale čekal jsem nějaké drobné problémy, související s náběhem výroby a vše je O.K. To se o spoustě jiných značek aut říct nedá. Myslím že by se v tomhle mohli Němci dost učit. Co tak pozoruju, tak je na tom asi nejhůř Ford.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.03  09:48

« Re: Avensisy všude kam se podíváš :-)

A jeste smutnejsi kdyz ma auto naskok pred mozkem.Jestli to byla Fabka 1.3 tak by tomu volovi meli sebrat i rodnej list.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  17:52

To Laďa007: To s těma Oktávkama a Fabiema si trefil :-)) V každém případě jsou to ale nejrychlejší auta na silnici. V pátek jsem jel do Poděbrad a vystál jsem si frontu na jižní spojce, poněvadž si Škodovkář s Fabií dokazoval jak mu to jede a napral do do Oktávky, jejíž řidič zrovna v tu chvíli nezávodil :-)) Je smutné když má motor náskok před brzdama :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  17:47

« Re: Pneumanty

To Laďa007: Mám je teď nahuštěné na 2,5 a je to optimální. Podle výrobce je doporučeno huštění na 2,4 při rychlostech do 160km/hod a 2,7 při rychlostech nad 160km/hod a obsazení 5 osobami. To by ses divil jak je to hned znát na jízdních vlastnostech a to hlavně v zatáčkách.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  12:39

Na 2,7 bych ty Pneušmanty určitě nehustil, 2,4 je tak maximum...Rozdíl 2,1 a 2,4 huštění nemůže být na vlastnostech pneu tak poznat.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  12:34

Možná už konečně dostali lidi rozum a začínají si pořizovat pořádná a kvalitní auta, i když pořád vrcholem blaha v Česku zůstává stříbrná Koktávie 1,6 ve výbavě "žebrák" popř. Pavián 1,2 HTP - tříválec s téměř osmilitrovou spotřebou :-)
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.03  15:30

« Avensisy všude kam se podíváš :-)

Tak nevím co se dnes dělo, ale od rána jsem již potkal 5 stříbrných Avensisů Combi jako mám já a z toho 2 měly SNR SPZ. Ani jeden ale neměl Xenony :-)) Také jsem už dlouho nepotkal VW Phaeton a dneska hned 3 a opět všechny stříbrné.
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.03  14:45

« Tak ty Pneumanty ujdou

Dneska jsem to pořádně projel na správně nahuštěných Pneumantech a už to seká dobrotu. Auto zase jde za volantem jako dřív. Teď se jen ukáže co budou umět na sněhu a břečce, ale dezén se zdá být dost slušný.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  11:35

Na druhou stranu,kdyz dokazali odhadnout aspon tech 2,1,nejsou na tom zase tak spatne:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  08:41

Zdůvodnění pneuservisu - "Kola jsme Vám nahustili jen na 2,1 (místo 2,4) poněvadž nám nefunguje manometr. Brali jsme to tudíž od oka." Je tohle vůbec možný, aby pneuservis neměl minimálně jeden funkční manometr, který stojí cca 50,-Kč ?! Už mě tam nikdy neuvidí.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…