TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 13.11.03  11:11

« Re: Zabezpecenie

to palom: neviem o tom, ze by poistovne vyzadovali tento druh alarmov. Proste alarm a hotovo. Ten Meta taky nie je?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.03  10:39

« Re: My Avensis

Tak mně třeba nesvítí signalizace otevřeného víka kufru a je špatně slícovaná přístrojovka. Vlevo mám větší mezeru mezi dveřmi a přístrojovkou než vpravo. Jsou to prkotiny, ale jednou jsem zajížděl do garáže s otevřeným kufrem:-). Datum výroby mého Avensise je 26.8., ale na vypínání bzučáku jsem nepřišel a ani příjít nechci. Já se sice poutám automaticky, ale spolujezdci zapomínají. A jeste jeden rozdíl mezi prvními vozy a mým Avensisem. Brázdič má na zrcátku 2 tlačítka (auto a off) a já mám jen jedno auto/off. Tohle jsou opravdu jen detaily.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.03  08:27

To Brazdic. Tesim sa s tebou, ze mas vsetko v poriadku. Tak ci onak, detske muchy su asi realitou (napr. viem o tom, ze zvolavali dost velku seriu vozov kvoli problemom tusim s brzdami). No a dalsia vec je ta, ze az po vrhnuti vozov na trh ziskaju tu spravnu zakladnu na testovanie :-( Takze pocas vyroby sa menia/vylepsuju jednotlive detaily. Napr u kombi sa myslim zmenil system uchytenia vertikalnej siete hore nad zadnymi operadlami. Tiez u aut od 08/2003 je vraj mozne deaktivovat bzuciak nezapnutych pasov (i ked to nie je oprava chyby, ale jednoznacne dosledok dalsieho vyvoja).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.03  08:18

To SirAnton. U lepsich alarmov nejde ani tak o odstrasujuci ucinok ako o to, ze blokuju funkcne casti motora (a samozrejme taketo vyzaduju poistovne).
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.03  14:14

Na ten toyotacky som pocul, ze asi dvakrat drahsi ako ten Meta (ja ho mam tiez). Inak, povedzme si pravdu, alarm dnes uz takmer nikoho neodstrasi, cize jeho ucinok uz nie ten, co kedysi byval. :-((
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  13:48

To verim, mne nukaju Meta alarm M750. Osobne som cakal, ze mi ponuknu TVSS V (toyotacky alarm, standartne ponukany ako prislusenstvo ku avensis napr. v nemecku), ked som sa nan pytal tak mi povedali, ze ho nemontuju. Ako mechanicke ponukli defendlock.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.03  13:28

to palom: ja tam mam mech. zabezpecenie a alarm. Pre oboje maju v Toyote overene a odskusane znacky, co pasuje k ich el. systemu a pod. Mne moc neodporucali doniest si vlastny alarm - nemusi to potom spolahlivo fungovat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  12:58

« Zabezpecenie

To SirAnton: Brazdic si dal nainstalovat SherLog. Tiez som nad tym rozmyslal ale po tom, co som videl v spravach na markize o typkovi, co mu s tym (na slovensku LoJack) v PD ukradli auto a nenaslo sa a dalsom, ktory si to naschval na skusku aktivoval a za tyzden ho nikto nezastavil, som si to v zasade asi rozmyslel. Co si dal ty? Mechanicke zabezpecenie a/alebo alarm, a ake?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.03  12:19

to Brázdič, palom: ked sme uz toho vrzgania a klepania, tak sa mi raz zdalo, ze mi na nerovnej ceste cosi jemne klepe z palubky. Neviem, co to bolo, lebo potom to prestalo. Mozno to boli veci v odkladacej skrinke spolujazdca. Vtedy som sa ponahlal a nemal som cas vyberat vsetko von. Ale puntickar som aj ja. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  11:20

To palom: Já žádné dětské mouchy nemám. Jen mi trochu vrže sedadlo řidiče při nasedání a neptrně klepe zadní roleta zavazadlového prostoru na nerovnostech, ale není to nic tak závažného, abych to musel hned řešit. Spíš by se dalo říct, že jsem jen moc velký puntíčkář :-). Budu to řešit až s výměnou oleje při 15tis. km.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.03  11:10

to palom: ved hej, kazdemu sedi nieco ine. U mna sedan neprichadzal do uvahy prave kvoli typu kufra. No a kombi mi pripadal akosi uzitkovy. Dost dlho som inak spekuloval, ci kombi alebo liftback. Nakoniec som dospel k zaveru, ze ten priplatok za kombi sa mi asi nikdy nevrati (pri 510-litrovom kufri je rozdiel 10 litrov smiesny).
    ad aerodynamicky hluk: neviem, lebo pocas prvych par stovak km som nechcel motor vytacat. Pri rychlosti 140 km/h to bolo neuveritelne tiche. Zalezi ale, s cim porovnavas - pri presadnuti z nejakeho Mercedesu to bude asi hlucnejsie. ;-) Inak, ten aerodynamicky hluk bol vytykany v teste Auto-Motor-Sport a pripisali ho pneumatikam. Uz sa nepamatam, ake mali na testovanom aute, ale ja mam Michelin Pilot Primacy. O zrkadlach neviem, skusim si najblizsie vsimnut.

ad PP: meral som len pri rychlosti 50 km/h, co je asi mala rychlost na vacsiu absolutnu chybu. Ale aj tak potesilo, ze je to presne. :-)

kvapky na sedadle: nevsimol som si, hoci v den preberania prsalo. Asi mi to pride normalne. Ked prsi, fuka aj vietor a dovnutra sa voda dostane (pri otvorenych dverach), nech robis, co robis.

vyssia hlucnost motora: isiel som max. 4000 ot./min (zodpoveda cca 150 km/h na 5. stupni), tak tazko posudit. V tomto rozsahu je sice motor pocut, ale nie nejako neprijemne. Ja osobne mam rad, ked pocujem, ako ide.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  10:42

Ako tak pozeram na to, co som napisal, budem musiet nastudovat formatovanie sprav :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  10:41

Chcel by som si ho nechat min 5 rokov (aj ked uvidime, co vtedy bude...). No a 17 rocny fagan moze byt uz celkom dost vysoky :-)
    Netvrdim, ze ta vyska je kriticka (i ked opakujem, ze ja nie velmi vysoky som sa tam citil trochu blbo), ale spolu s faktom, ze liftback ma najmensi kufor ma viedli ku objednaniu kombi.
    Dufam, ze dodacie doby 5 mesiacov sa postupne podari skratit. Zatial mi nezostava nic ine ako ticho zavidiet :-(. Na druhej strane si hovorim, ze sa aspon stihnu vychytat muchy.
    Ozaj, vyskytli sa u teba nejake z nasledovnych problemov?:
    - aerodynamicky hluk pri vyssich rychlostiach (ze vraj asi od zrkadiel)
    - nepresny PP (co som u teba cital, tak vcelku nie. U niektorych bol rozdiel aj 2l, tyka sa vraj iba 1.8)
    - pri otvoreni dveri na mokrom aute padaju kvapky vody na sedadlo
    Alebo aj nieco nove?
    Tej 1.8 vytykaju vyssiu hlucnost pri vyssich otackach (v porovnani s 2.0) Ako je to u teba?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  10:26

To SirAnton: Přesně tak. Tu červenou mám na mých stránkách, ale možná by byla ve skutečnosti moc křiklavá na auto střední třídy s decentním vzhledem. Ta modrá to auto ale zase naopak moc ubíjí a utápí zajímavé detaily. Kdy mi pošleš svoje fotky, abych je mohl publikovat na mé stránce?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.03  10:21

to palom & all: tak som vcera sadol na zadne sedadla v mojom liftbacku. Miesta na hlavu je tam naozaj skromnejsie - najma na moju vysku (takmer 2m). Plati to vsak len v pripade, ze na nohy nemam moc miesta (napr. ked sedim za "sebou") a musim sediet relativne vpriamene. Ak miesto na nohy je, da sa sediet ako napr. vo fotelke a je to v pohode. Neviem, palom, ake stare mas deti, ale kym Ti narastu na 2m, tak to auto uz asi nebudes mat. I ked, na druhej strane, mne sa velmi paci, ked vidim 15-20rocnych japoncov behat po cestach a vyzeraju velmi dobre. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.03  10:16

« Re: Tachometer

to Brázdič: ja som nemal inu moznost, len porovnat moje tacho s informacnym radarom umiestnenym pri ceste. Predpokladam, ze ten radar ukazuje spravne, inak by to nedavalo velky vyznam.

Co sa odchylky tyka, ta je povolena, nie doporucena ;-). A aj povolena je len smerom nahor, t.j. moze ukazovat viac, nikdy vsak nie menej ako v skutocnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.03  10:12

Tu tmavocervenu farbu som videl na obrazku aj ja, tusim to ma Brázdič na svojej stranke. Vyzera tam naozaj super, v tej chvili som zapochyboval o svojom vybere (vtedy este) tmavosedej metalizy. V reale vsak udajne posobi dost kriklavo.

Tmavomodru metalizu som mal na predvadzacke a nijako ma neoslnila. Taka obycajna tmava modra, dokonca sa podla mna Avensisu ani nehodi. Zaniknu mu inak pekne zadne svetla. Je to ale vecou vkusu. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  10:01

To lemmy: Ano, i tyto služby poskytujeme, ale na klonování by asi nikdo nezbohatl. Živí nás hlavně prodeje a servis.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  09:20

>našrot: Klonuje SIMky a tak...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  08:00

« Re: Tachometer

To SirAnton: S tou přesností se mi to úplně nezdá. Nějaká odchylka by tam měla být. Zkoušel jsem jet po dálnici konstantních 120km/hod a průměrná rychlost dle PP mi vycházela 115km/hod. Samozřejmě že jsem PP zresetoval ve chvíli kdy jsem začal držet stanovenou rychlost. Některá auta mají ale zřejmě větší odchylky. Nejlepší měl můj kamarád u Ascony, která mu ukazovala 200km/hod a když jsem jel vedle něj tak jsem měl na tachu 160km/hod :-))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…