TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: My Avensis
Tak mně třeba nesvítí signalizace otevřeného víka kufru a je špatně slícovaná přístrojovka. Vlevo mám větší mezeru mezi dveřmi a přístrojovkou než vpravo. Jsou to prkotiny, ale jednou jsem zajížděl do garáže s otevřeným kufrem:-). Datum výroby mého Avensise je 26.8., ale na vypínání bzučáku jsem nepřišel a ani příjít nechci. Já se sice poutám automaticky, ale spolujezdci zapomínají. A jeste jeden rozdíl mezi prvními vozy a mým Avensisem. Brázdič má na zrcátku 2 tlačítka (auto a off) a já mám jen jedno auto/off. Tohle jsou opravdu jen detaily. -
"-- skrytý --" 13.11.03 08:27
To Brazdic. Tesim sa s tebou, ze mas vsetko v poriadku. Tak ci onak, detske muchy su asi realitou (napr. viem o tom, ze zvolavali dost velku seriu vozov kvoli problemom tusim s brzdami). No a dalsia vec je ta, ze az po vrhnuti vozov na trh ziskaju tu spravnu zakladnu na testovanie :-( Takze pocas vyroby sa menia/vylepsuju jednotlive detaily. Napr u kombi sa myslim zmenil system uchytenia vertikalnej siete hore nad zadnymi operadlami. Tiez u aut od 08/2003 je vraj mozne deaktivovat bzuciak nezapnutych pasov (i ked to nie je oprava chyby, ale jednoznacne dosledok dalsieho vyvoja). -
"-- skrytý --" 12.11.03 13:48
« Re: Zabezpecenie
To verim, mne nukaju Meta alarm M750. Osobne som cakal, ze mi ponuknu TVSS V (toyotacky alarm, standartne ponukany ako prislusenstvo ku avensis napr. v nemecku), ked som sa nan pytal tak mi povedali, ze ho nemontuju. Ako mechanicke ponukli defendlock. -
"-- skrytý --" 12.11.03 12:58
« Zabezpecenie
To SirAnton: Brazdic si dal nainstalovat SherLog. Tiez som nad tym rozmyslal ale po tom, co som videl v spravach na markize o typkovi, co mu s tym (na slovensku LoJack) v PD ukradli auto a nenaslo sa a dalsom, ktory si to naschval na skusku aktivoval a za tyzden ho nikto nezastavil, som si to v zasade asi rozmyslel. Co si dal ty? Mechanicke zabezpecenie a/alebo alarm, a ake? -
modus ponens 12.11.03 12:19
to Brázdič, palom: ked sme uz toho vrzgania a klepania, tak sa mi raz zdalo, ze mi na nerovnej ceste cosi jemne klepe z palubky. Neviem, co to bolo, lebo potom to prestalo. Mozno to boli veci v odkladacej skrinke spolujazdca. Vtedy som sa ponahlal a nemal som cas vyberat vsetko von. Ale puntickar som aj ja. ;-) -
To palom: Já žádné dětské mouchy nemám. Jen mi trochu vrže sedadlo řidiče při nasedání a neptrně klepe zadní roleta zavazadlového prostoru na nerovnostech, ale není to nic tak závažného, abych to musel hned řešit. Spíš by se dalo říct, že jsem jen moc velký puntíčkář :-). Budu to řešit až s výměnou oleje při 15tis. km.
-
modus ponens 12.11.03 11:10
to palom: ved hej, kazdemu sedi nieco ine. U mna sedan neprichadzal do uvahy prave kvoli typu kufra. No a kombi mi pripadal akosi uzitkovy. Dost dlho som inak spekuloval, ci kombi alebo liftback. Nakoniec som dospel k zaveru, ze ten priplatok za kombi sa mi asi nikdy nevrati (pri 510-litrovom kufri je rozdiel 10 litrov smiesny).
ad aerodynamicky hluk: neviem, lebo pocas prvych par stovak km som nechcel motor vytacat. Pri rychlosti 140 km/h to bolo neuveritelne tiche. Zalezi ale, s cim porovnavas - pri presadnuti z nejakeho Mercedesu to bude asi hlucnejsie. ;-) Inak, ten aerodynamicky hluk bol vytykany v teste Auto-Motor-Sport a pripisali ho pneumatikam. Uz sa nepamatam, ake mali na testovanom aute, ale ja mam Michelin Pilot Primacy. O zrkadlach neviem, skusim si najblizsie vsimnut.
ad PP: meral som len pri rychlosti 50 km/h, co je asi mala rychlost na vacsiu absolutnu chybu. Ale aj tak potesilo, ze je to presne. :-)
kvapky na sedadle: nevsimol som si, hoci v den preberania prsalo. Asi mi to pride normalne. Ked prsi, fuka aj vietor a dovnutra sa voda dostane (pri otvorenych dverach), nech robis, co robis.
vyssia hlucnost motora: isiel som max. 4000 ot./min (zodpoveda cca 150 km/h na 5. stupni), tak tazko posudit. V tomto rozsahu je sice motor pocut, ale nie nejako neprijemne. Ja osobne mam rad, ked pocujem, ako ide. -
"-- skrytý --" 12.11.03 10:41
Chcel by som si ho nechat min 5 rokov (aj ked uvidime, co vtedy bude...). No a 17 rocny fagan moze byt uz celkom dost vysoky :-)
Netvrdim, ze ta vyska je kriticka (i ked opakujem, ze ja nie velmi vysoky som sa tam citil trochu blbo), ale spolu s faktom, ze liftback ma najmensi kufor ma viedli ku objednaniu kombi.
Dufam, ze dodacie doby 5 mesiacov sa postupne podari skratit. Zatial mi nezostava nic ine ako ticho zavidiet :-(. Na druhej strane si hovorim, ze sa aspon stihnu vychytat muchy.
Ozaj, vyskytli sa u teba nejake z nasledovnych problemov?:
- aerodynamicky hluk pri vyssich rychlostiach (ze vraj asi od zrkadiel)
- nepresny PP (co som u teba cital, tak vcelku nie. U niektorych bol rozdiel aj 2l, tyka sa vraj iba 1.8)
- pri otvoreni dveri na mokrom aute padaju kvapky vody na sedadlo
Alebo aj nieco nove?
Tej 1.8 vytykaju vyssiu hlucnost pri vyssich otackach (v porovnani s 2.0) Ako je to u teba? -
To SirAnton: Přesně tak. Tu červenou mám na mých stránkách, ale možná by byla ve skutečnosti moc křiklavá na auto střední třídy s decentním vzhledem. Ta modrá to auto ale zase naopak moc ubíjí a utápí zajímavé detaily. Kdy mi pošleš svoje fotky, abych je mohl publikovat na mé stránce? -
modus ponens 12.11.03 10:21
to palom & all: tak som vcera sadol na zadne sedadla v mojom liftbacku. Miesta na hlavu je tam naozaj skromnejsie - najma na moju vysku (takmer 2m). Plati to vsak len v pripade, ze na nohy nemam moc miesta (napr. ked sedim za "sebou") a musim sediet relativne vpriamene. Ak miesto na nohy je, da sa sediet ako napr. vo fotelke a je to v pohode. Neviem, palom, ake stare mas deti, ale kym Ti narastu na 2m, tak to auto uz asi nebudes mat. I ked, na druhej strane, mne sa velmi paci, ked vidim 15-20rocnych japoncov behat po cestach a vyzeraju velmi dobre. :-) -
modus ponens 12.11.03 10:16
« Re: Tachometer
to Brázdič: ja som nemal inu moznost, len porovnat moje tacho s informacnym radarom umiestnenym pri ceste. Predpokladam, ze ten radar ukazuje spravne, inak by to nedavalo velky vyznam.
Co sa odchylky tyka, ta je povolena, nie doporucena ;-). A aj povolena je len smerom nahor, t.j. moze ukazovat viac, nikdy vsak nie menej ako v skutocnosti. -
modus ponens 12.11.03 10:12
Tu tmavocervenu farbu som videl na obrazku aj ja, tusim to ma Brázdič na svojej stranke. Vyzera tam naozaj super, v tej chvili som zapochyboval o svojom vybere (vtedy este) tmavosedej metalizy. V reale vsak udajne posobi dost kriklavo.
Tmavomodru metalizu som mal na predvadzacke a nijako ma neoslnila. Taka obycajna tmava modra, dokonca sa podla mna Avensisu ani nehodi. Zaniknu mu inak pekne zadne svetla. Je to ale vecou vkusu. :-) -
« Re: Tachometer
To SirAnton: S tou přesností se mi to úplně nezdá. Nějaká odchylka by tam měla být. Zkoušel jsem jet po dálnici konstantních 120km/hod a průměrná rychlost dle PP mi vycházela 115km/hod. Samozřejmě že jsem PP zresetoval ve chvíli kdy jsem začal držet stanovenou rychlost. Některá auta mají ale zřejmě větší odchylky. Nejlepší měl můj kamarád u Ascony, která mu ukazovala 200km/hod a když jsem jel vedle něj tak jsem měl na tachu 160km/hod :-))