TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: spotreba
Já tankuju už pár rel u Globusu na Zličíně a ještě jsem neměl problém. Je to jedna z nejlacinějších pump v Praze, ale má rozumnou kvalitu paliva a nešidí. Zkoušel jsem tankovat u Aralu jejich slavný Aral Super Diesel a nespozoroval jsem žádný rozdíl v hlučnosti a ani ve spotřebě, tak proč dávat řádově o 3Kč víc za litr? -
modus ponens 10.12.03 13:22
to Lubos1: poznam, kusok dalej je ta OMV-ka. Ma este o cosi nizsie ceny ako Shell. Myslel som, ze je to tou lokalitou (pri obchodnych domoch, ktore maju nejake dohody s pumpami: nieco ako "zakaznik si pride natankovat lacnejsie a hned u nas aj nakupi a naopak"). Este je tam aj Esso a ta ma este nizsie ceny ako OMV. Co inak vravis na Esso ako pumpu? -
To SirAnton: Zkoušel jsem to jen jednou, ale jestli to přestalo, nebo nepřestalo počítat průměrnou spotřebu, to si nejsem jistý, ale řekl bych že to počítalo dál. Jinak když se s autem stojí na místě, tak průměrná spotřeba narůstá a dojezd se zkracuje. To mám bezpečně vyzkoušené. Spotřebu počítám i dle tankování a obvykle je o 0,1-0,3 vyšší než deklaruje PP. -
modus ponens 10.12.03 10:35
Brázdič: a skusal si ist na tu 10-litrovu rezervu? Neprestal Ti PP pocitat priemernu spotrebu? Alebo si to nepreverujes vypoctom?
paloM: vyskusam v meste tankovat na inej pumpe a porovnam vysledky. Tiez sa mi nezdalo, ze by takto okradali, ved by si to ludia vsimli. Ale ked sa tak dialo po natankovani vylucne na tejto pumpe, nebol som si isty. S tym castym statim pri jazde v meste ale neviem. PP predsa nie je technologicky prevrat poslednych rokov, ze by nemohol byt odladeny... -
To paloM a SirAnton: Ta rezerva 10litrů skutečně souhlasí. Sám jsem to tady již před nějakým časem psal. Když mám dojezd cca 0km, tak vždy natankuju 50l nafty a nádrž je na 60l. Jednou už jsem zkusil najet 60km od doby co mi to ukazovalo nulový dojezd a vše v pohodě. V každém případě se PP přizpůsobil mému stylu jízdy a ač mi dříve ukazoval dojezd 777km, tak teď ukazuje asi 830km a když beru v úvahu že to počítá jen s 50 litry, tak to celkem sedí.
-
"-- skrytý --" 09.12.03 15:05
Ad 1. Niekde som cital, ze akysi nemecky predajca potvrdil tu hodnotu 10 litrov. Takze pri dojazde 0km by v nadrzi malo byt skutocne 10l paliva.
Ad 2. Tou pumpou sa mi to nezda byt pravdepodobne, mozno sa vyvojarom podarila trapna chyba. Osobne si myslim, ze pocitaju priemernu spotrebu ako podiel paliva na prejdenu vzdialenost. No a v meste sa ovela castejsie stava, ze clovek stoji na krizovatkach a semaforoch. A kedze vtedy zrejme vodic nevypne motor, mina palivo na volnobeh, co ale PP asi neregistruje/nepocita, pretoze auto stoji. Takze realna spotreba zahrna aj palivo minute pri stati s beziacim motorom, zatial co PP s nim nerata. -
petous 09.12.03 13:59
« Re: Inertní plyn
Je to dusík. Pokud by plyn unikal v závislosti na velikosti molekuly, tak mi tam nakonec zbyde zase dusík, i když bych foukal vzduchem, ale to je blbost. Jedině snížené korozní vlastnosti, ale to je všechno. Já bych za to dal max. 5Kč na kolo. Kolik za to chtěli? -
modus ponens 09.12.03 13:02
Este som zabudol dodat, ze mam najazdenych takmer 3200km a celkova priemerna spotreba sa mi vysplhala na 7.25L/100km. Uz mam ale zimne gumy a zacal som motor vytacat mierne nad 4000ot. Postupne zvysim otacky na 4500-5000 ot., nech sa motor zoznami s prostredim, pre ktore bol vyrobeny. ;-) -
modus ponens 09.12.03 12:55
« spotreba
Tak, vcera som to pisal, ale bud som uz sklerotik a pomylil si rubriku (neviem to vsak nikde najst), alebo to pri posielani spadlo a moj prispevok sa stratil. :-((
Medzicasom som opat trochu pojazdil a pomeral spotrebu. Zistil som zaujimave skutocnosti ohladne PP.
1. Ze PP neukazuje skutocny dojazd, to je asi kazdemu majitelovi Avensisu jasne. Zrejme PP pocita s cca 10-15litrovou rezervou, ktoru vobec neberie pri vypoctoch do uvahy. Mna ale prekvapilo, ze ak nastane situacia, ze PP ukazuje dojazd 0km, tak PP prestava merat priemernu spotrebu (ci aj priemernu rychlost, to teraz neviem). Rucicka palivomeru je uplne dole vpravo, co na vodica posobi dost deprimujuco - pritom ma v nadrzi este min. 10 litrov (nepocital som presne).
2. Zda sa mi, ze som prisiel na to, preco mi obcas PP ukazuje nizsiu spotrebu ako v reale. Zakazdym je to po jazde v meste, ale moze to byt aj pumpou, kde tankujem. Ide o OMV v BA v Petrzalke pri Carrefoure a TESC-u. Vzdy mi po tankovani na tejto pumpe vyjde vypocitana spotreba vyssia ako ukazal PP. Akoby som natankoval menej nez ukaze stojan. Naposledy to robilo 1.3L pri tankovanych 15.3L, pokial mozem verit PP (inak mi PP ukazuje dokonca vyssiu spotrebu ako mi vyjde vypoctom). To sa mi vidi dost, takze nabuduce zmenim pumpu a uvidim. Je vobec mozne, ze by takymto sposobom okradali?
Co vy na to? -
« Střešní nosič THULE
Tak jsem si pořídil příčníky na střechu dle katalogového listu THULE (106cm) a ejhle, byly moc krátké. Jel jsem je tedy vyměnit za delší. Přivezl jsem si příčníky 120cm, ale při nasazování na podélné hagusy mi připadali stejně dlouhé a tak jsem je nakonec změřil metrem. Výsledek byl opět 106cm, ale na krabici bylo 120cm, tak jsem je jel opět vrátit a na třetí pokus jsem konečně dostal příčníky 120cm, které jsou nejen pasané na krabici, ale skutečně měří 120cm. I na zastoupení THULE mi nechtěli věřit, že jsou příčníky 106cm na Avensis moc malé, ale je to tak. Berte to jako radu až půjdete nakupovat.
Jinak potvrzuji 10L rezervy pro vypocet dojezdu - osobne to povazuji za alibisticke a neprilis prehledne...