TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

08.01.04  08:21

« Re: Protiprokluz

To Kadel: Je to asi normální. Je to ten samý zvuk, který slyšíš, jakmile se s autem rozjedeš? Pokud jo, tak to samé dělá i mě. Neřekl bych rány, ale prostě to tam jakoby cvaká. Stejně tak je také docela slyšet ABS pokud zrovna zabírá. To ABS a VSC je na sněhu fakt super, ale ten protipodkluz mě nějak neuchvátil.
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.04  23:16

« Protiprokluz

Kdyz se aktivuje protiprokluz, tak se zacnou z podvozku ozyvat docela rany, je to normalni?
  • 00 Reagovat !

foto

29.12.03  10:58

« Tuningovaný Avensis

Čau lidi, jak to tak pozoruju, tak se před Vánocema asi prodalo dost nových Avensisů. Stále více je potkávám u ulicích Prahy. Včera jsem ale viděl špičkově vytuněného Avensise Liftbacka se skopčáckou SPZkou. Měl snad 18" nádherné kola, vytažené blatníky, zcela jinou přední masku, sportovní nárazníky a kdoví co dřímalo pod kapotou. Moc mě mrzí že jsem u sebe neměl digitála. Stálo by to za fotku. Takhle pěkný kousek jsem ještě neviděl ani na netu.
  • 00 Reagovat !

foto

20.12.03  18:38

« Vánoce

Jinak Vám tady všem přeji krásné prožití Vánoc a hodně dárků.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.12.03  18:36

« Re: Lehká noha

Ještě bych málem zapoměl, že když jsem zkoušel tu spotřebu při 120km/hod, tak jsem měl auto naložené až po střechu a nevezl jsem zrovna polyesteren :-)) Podle mého názoru bych na rovince s prázdným autem jel při 120km tak za 4,5 litru.
  • 00 Reagovat !

foto

20.12.03  18:34

« Lehká noha

Tak jsem dnes stěhoval nábytek z Poděbrad do Prahy. Jelikož za mnou lej ještě kamarád s Ducatem a jel jen 90km/hod, tak jsem držel stejnou rychlost s ním. Spotřeba se trvale pohyvovala kolem 3,6 litru na 100km. To jsem ani netušil, že když člověk jede tak pomalu, že je z toho auta skoro perpetum-mobile. Jinak dnes ráno na Primě byl Avensis D-4D v pořadu "Autosalon". Obdivolai tam přkvapivě nízkou spotřebu při rychlosti 120km/hod jen 5,9 litru. Tak jsem to dnes také zkusil, protože se mi to moc nezdálo a při konsantních 120km, jak to uváděli oni, jsem byl na spotřebě 4,8 litru a to jsem jel ještě do mírného kopečka. Zřejmě měli k otestování zcela nové auto a to mi na začátku taky žralo výrazně víc.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.12.03  07:18

« Re: sterace a svetla

ze by vehlasny VW?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.03  21:02

To bambinone: Vzhledem k tomu, že se xenony nastvují automaticky, tak asi u jednoho z aut nefungovalo automatické nastavení sklonu tak jak by mělo. Těžko říct u kterého.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.03  13:44

s temi halogeny jsem to zamotal. Zkratka prislo mne, ze passat s XENONY sviti jakoby dal, nez avensis s XENONY. Nemyslim ani vic, ani min, ale dal. Pritom obe to byla nova auta, takze nejspis nemusla mit ty svetla nejak rozhasena...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.03  07:58

To bambinone: Passatem s xenony jsem nejel, ale jel jsem Passatem s halogeny a přilo mi to že to auto nesvítí oproti mému Avensisu s Xenony, což mi přijde zároveň přijde logické. Stejný pocit jsem měl, když jsem jel Oktávkou s halogeny. Tys to fakt myslel tak, že halogeny u Passtatu stvítí víc než xenony u Avensiu, nebo jsem to špatně pochopil ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.03  13:04

samozrejme melo byt napsano s XENONY...
  • 00 Reagovat !

foto

16.12.03  13:03

« sterace a svetla

- ac se mne zda, ze jsem v manualu cetl, ze automaticka funkce steracu se po vypnuti zapalovani deaktivuje a je nutne ji prechodem pres jinou polohu znovu zapnout, tak ted se mne zda, ze funguje trvale. Je to asi prijemnejsi a srozumitelnejsi, nicmene v tomto destivo mrazivem pocasi se sterace po nastartovani pekne rvaly s ledem na prednim okne. Nebo se s tim manualem mylim? - uz jsem jej strcil nekam hluboko do kufru...
    - projel jsem se VW Passatem s halogeny a pak jeste vecer Avensisem a prislo mne, ze tlumena svetla Avensisu sviti o poznani na kratsi vzdalenost. Jakou mate zkusenost - lze to vubec nejak nastavovat?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  08:13

« Re: spotreba

To našrot: To nevylučuji, ale na druhou stranu mi říkali že když mi dojde nafta, tak to u těchto comonrailů ve starších a nových Avensisech není žádný problém. Čert ví kde je pravda. Raději to zkoušet nebudu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.03  03:36

Brázdič: to si asi pletou s čerpadlem, které natlakuje soustavu před nastartováním, aby motor právě nenasál vzduch, protože když neběží motor, tak palivo v té soustvě drží jen podtlakem díky zavřeným tryskám.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  21:37

To našrot: Dle mých informací z Toyoty se Avensisu vůbec nic nestane, když mu dojde nafta. Je tam prý jakési automatické čerpadlo, které si soustavu samo odvzdušní a palivo nasaje hned po otočení klíčkem v zapalování. Osobně jsem to ale nevyzkoušel.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  21:35

To Howard: Ale ty nemáš normální auto :-)) Jezdíš přece pořád tou konzervou, ne? :-)) Kdyby si pozorněji četl, tak zjistíš že PP má odchylku cca 0,1-0,3 litru a tím se moc aut pochlubit nemůže. Jde jen o to že při resetu průměrné spotřeby naskočí hodnota 35L/100km, což je maximum a během chvilky se přemění na skutečnou průměrnou spotřebu. Některá auta to mají zase tak, že po resetu naběhne 0L/100km a postupně se zvýší.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.03  19:28

A pokud jde o tu "alibistickou" rezervu: z hlediska koncepce auta je PP naprosto k ničemu nebo spíš negativní zařízení, ostatně jako kterákoliv nezajímavá kontrolka navíc (např. co se stane strašného, když ti dojde kapalina v ostřikovači...?), které odvádí pozornost od řízení. V případě nafťáků s přímým vstřikem (dneska převážně common-rail nebo PD) a benzínových motorů s přímým vstřikem má ta "nepochopitelná" rezerva 10l při nulovém dojezdu snadné vysvětlení - jakmile u jednoho z výše uvedených typů dojde PHM, tak motor končí, protože palivová soustava nasaje vzduch a odvzdušnit se nedá, jedině vyměnit kompletně za novou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.03  19:23

Howard: na otkávce se taky resetuje - viz manuál - po najetí tolika kilometrů, kolik se vejde na počítadlo nebo v případě MFA1 ještě při delší zastávce než cca 2 hodiny. A stejným způsobem to funguje u 99% PP.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 11.12.03  16:27

to Brazdic: Paneboze, co je to za slendriansky PP, kdyz se resetuje a pak ukazuje nesmyslne hodnoty? No jo, Japonci...

A opravim te - je to dusledek toho, ze to je blbe udelane (na "normalnim" aute jsem neco podobneho nikdy nezazil :)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  15:36

To bambinone: S tím šplouchnutím jsi mě rozesmál :-)) Už jsem tady před nějakým časem uváděl, že se občas stane že se najednou sama od sebe zresetuje průměrná spotřeba. Tím dojde ke stejnému efektu, jakö když natankuješ nádrž. Průměrná spotřeba se zresetuje na maximální hodnotu tj 35litrů/100km a pak postupně klesá. Mě se to stalo za 10.500km již 3x a Kadell to tu také již zmiňoval. Je to zřejmě důsledek toho, že se PP přizpůsobuje stylu jízdy.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…