TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: Dotaz
To STAVROS: Myslím že by tě ani ve většině autorizovaných servisů nenechali koukat mechanikovi pod ruku. Jezdím na výměny oleje a na pravidelné prohlídky ke kamarádovi do autocentra DUBA v Praze 5, Motole. Jsou tam trošku dražší než v Protechu ve Vestci, ale olej mi vymění za kamarádskou cenu a ještě na počkání. Hlavně vidím co tam skutečně leje a to je ten hlavní důvod proč jezdím k němu. Po té co jsem slyšel co se děje v Autosalonu Klokočka, tak se fakt bojím dát auto někam, kde již nemám nějakou dobrou zkušenost. -
me taky sere, ze jsem zaplatil takovej balik za vymenu oleje, priste si dam pozor, ale je mi takovy trapny, ze jsem vysolil za auto 850 000,- a prinesu si tam vlastni olej a budu cumet mechanikovi pod ruku. To Brazdic: jak do teda delas ty? Co jim reknes a jak se tvarej? -
-
"-- skrytý --" 18.01.04 21:51
Ja jsešm si nechal auto opravit v CK Brno,Šlo o opravu ABS.Byl jsem velice spokojen s prací ,jediná věc která se mi nelíbila byla cena ND.Ty jsem si sehnal jinde a levněji.Nebyl s tím žádný problém.POkud bych jel s problémem opět do Toyoty tak jedíně do CK BRNO. -
Obecně a z doslechu bych řekl, že Hukr má dost špatnou pověst, spíš bych zvolil C+K.
Pokud se týká ceny,je rozumný udělat poptávku u několika servisů a možná se budeš divit, jak rozdílný ceny ti řeknou:-) Předpokládám, že cena bude podobná jako u Myšivbuši, takže se koukni k nám na [odkaz] a tam je dost rozsáhlej průzkum... -
« Re: První
To Laďa007: Táta nedělá servisního technika, takže ten olej ani nekrade. Kradou ho technici a když by ho nenechali mě, tak ho nechají někomu někomu jinému, jen by za to měli ještě víc peněz. Mě ho ze známosti dávají za 100Kč. Za to že je kradený se nestydím, poněvadž nekradu, ale mám opačnou zkušenost z autosalonu Klokočka a autosalonu Peugeot Carvel, kde mi bylo vždy účtováno podstatně více oleje, než byl schopen pojmout můj motor. Je to už dávno, ale dělá to většna servisních techniků. Dokonce se znám s jedním klukem od Klokočky a ten mi před časem říkal, že když si někdo přiveze nějaký hodně dobrý olej, tak si ho schová do svého auta a zákazníkovi tam naleje obyčejný vyšetřený olej. Jen je škoda že jsem ho neznal dřív, když jsem měl Škodovku. To že vyšetří olej to se dá pochopit, ale že kolikrát vyšetří i originál repráky, poklice, gumičky do stěračů a td. do už mi přijde opravdu na pováženou. Jak to asi dělá? Když jsem se ho ptal, tak tvrdil, že jsou některá auta přehnaně vybavená, tak jim snižuje poruchovost tím, že z nich prostě některé prvky odebere. To považuji za daleko horší, než nějaký ten litřík oleje. Když bych to měl shrnout, tak mě už také za ty léta ježdění dost v servisech okradli, tak proč teď nebýt chvíli na druhé straně? :-)
-
« Re: První
Po 15 tkm na tomhle autě prostě není víc co dělat, dyť je to novas!!! Dvě a půl hoďky měnit olej-to je slušný...Za tři, tři a půl hodinky zvládáme výměnu oleje, filtrů, kontrolu vůlí na spodku včetně kontroly brzd, seřízení světel na regloskopu a umytí a nakonzervování motoru... -
« První "malá prohlídka"
Mám za sebou prohlídku, výměnu oleje a olejového filtru po 15000 km. Dali tam Castrol TXT Softec 5W-30 a to 6,7 l za 342,50/l. Olejový filtr stál 538,- a za 2 hod, 30 min práce si řekli 828,-. Jestli na autě dělali něco víc vůbec netuším, ale zatím to jezdí:-). -
"-- skrytý --" 16.01.04 21:26
« Re: olej
Mám dost prostředků na to, abych si koupil olej třeba se zlatým prachem... A přece se vůbec nestydím za to, že oleje pečlivě vybírám podle kritéria cena/výkon. Proč vyhazovat peníze za něco, co můj motor jednak nevyužije, jednak nepotřebuje, ale hlavně neocení? Teď raději ani nehovořím o případech, kdy právě ten super olej motoru uškodí (i to jsem zažil, byť naštěstí "jen" na služebním voze). Snad pro ten pocit, že jsem mu dopřál ten nejlepší olej, který je na trhu k mání? To, že je tzv. "nejlepší na trhu", přece ještě neznamená, že je nejlepší právě pro můj motor! Ale když mi někdo v servisu naúčtuje 3 tis. Kč za téměř 5 litrů "rozlévaného oleje" (tj. ze sudu), přičemž mám vyzkoušeno, že více jak 4 litry se tam nevejdou (budiž), rád bych měl alespoň jistotu, že to, co jsem si zaplatil, tam také skutečně mám. Bohužel od určité doby nevěřím ničemu, co si osobně neohlídám (nemá snad Brázdič nevlastní otce i v řadě dalších servisů...?), proto si raději dělám všechno sám. A když to náhodou nejde, tak jsem osobně přítomen alespoň u "klíčových operací". Olej si zásadně nosím sám a případné pindy servisu zaplácávám odkazem na jeho technické specifikace, které na 100% splňují požadavky výrobce vozu. PS: Kdybych měl diesela PD od VW, asi bych musel držet hubu, poněvadž příslušné oleje asi v sobě skutečně mají rozpuštěný onen zlatý prach. Ale třeba i tenhle olej dokáží značkové servisy na zákaznících tzv. "vyšetřit"... Kdo ví?! -
« Re: olej
Nemám co dodat-vše už napsali kolegová přede mnou. Typicky česká situace, někdo prostě nedostal za svoje prachy protihodnotu (ve světě by řekli:byl okraden) a chytrák se tím chlubí, jak je vlastně šikovnej a umí v tom chodit!
Už aby přišel ten vopravdovej kapitalismus a ti co něco "vyšetří" na zákaznících konečně skončili pod mostem jako houmlesáci :-(