TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 28.01.04  14:50

« Re: olej

to Brázdič: No, ja mam univerzalny manual, t.j. su tam veci pre rozne vybavove stupne, vsetky dodavane motory a pod. Je to v cestine, takze si myslim, ze Ty mas ten isty. Konkretne u oleja je tam tabulka doporucenych olejov. Pre benzinove motory je tam aj 0W-30, 5W-30, ale aj nejake ine (tusim 20W-50 ?). Ako idealny doporucuje manual 0W-30. U dieslov som si to moc podrobne nevsimol, ale tusim je tam tiez viac olejov a 0W-30 je medzi nimi. Doma sa na to pozriem.

Mna viac nez viskozita zaujima teplotny rozsah oleja, t.j. to druhe cislo. Uz na Feldu som pouzival 10W-40... V lete vyssi teplotny rozsah podla mna motor oceni.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  22:41

To Saab: Vyplývá mi z toho, že bych klidně mohl použít olej 0W-40, poněvadž často jezdím krátké trasy a pokud vím, tak Comonraily II generace zrovna nepatří mezi motory s vysokou teplotou. Už jsem si ale zajistil olej 5W-30, který budu mít stejně jako 0W-40 za 100Kč litr :-))
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 27.01.04  06:47

Koukněte se na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  18:21

To SirAnton: V manuálu je psaný jen 5W-30, ale také si myslím že by lepší olej neměl vadit. Ty máš u VVT-i psaný i olej 0W-30 ?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 26.01.04  10:14

to Brázdič: na skatuli Castrol RS Formula 0W-40 je pisane, ze je tak pre benzinove ako aj pre dieselove motory.

Z odpovede nemeckej Toyoty mi vyplyva, za ak je pre diesel odporucany olej 0W-30 / 5W-30 (tusim su obidva, ak si dobre pamatam), tak 0W-40 mozes bez problemov pouzit.

Ono by to bolo dost paradoxne, keby si nemohol pouzit olej, ktory je vylepsenim ineho v tom, ze optimalne funguje do vyssich teplot.

Ta odpoved je tu:

"Also, wie Sie sagen, das 0W-40 ist eine Verbesserung von 0W30 und kann auch verwendet werden."
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 26.01.04  09:59

to paloM: Autogrand.

PPC-Team mi na konkretnu otazku (o viskozite a rozsahu 0W-40) zatial neodpovedal...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.04  22:42

To SirAnton: A nevíš jak to je s olejem 0W-40 u turbodieslu D-4D ??? V návodu je taky psaný jen 5W-30.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.04  11:38

Ktory servis v BA to bol?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.01.04  13:01

to STAVROS & others:

Tak som poslal par mailov do nemeckej Toyoty, aby mi napisali, s akym rozsahom su polovolene oleje do noveho Avensisu 1.8 VVT-i. Cuduj sa svete, napisali mi, ze 0W-40 je vylepsenie oproti 0W-30 (pri zachovani rovnakych noriem, samozrejme), takze ho mozem v pohode pouzit. Vazne uvazujem nad tym, ze ich odpoved preposlem do toyota servisu v BA, odkial mi horlivo odporucali pouzit 0W-30, pretoze 0W-40 nie je striktne vymenovana v navode na pouzite (a oni ju hlavne nemaju v ponuke). ;-((

Za tie ich ceny si olej uz nikdy viac v servise nekupim. Povazujem to za zdieracstvo, najma ked ide o rovnaky olej, ako mozno kupit vedla v obchode...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  21:00

« Re: První

Lado, ver tomu, ze jsem nic dodat nezapomnel. Snad jen to, ze jsme se s nim slusne rozloucil, ale do intimnosti jsem uz nechtel zachazet
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  20:32

To Laďa007: No to už zase tak vtipné nebylo. Vraťme se zase za volant.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  19:00

To Kadel :-)))))) Kadel akorát možná zapomněl dodat, že tomu slepci vzápětí šlohnul tu bílou hůlku...Chechtám se spolu s Kadlem a Brázdičem, až se za břicho popadám :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  13:28

To Kadel: :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  12:13

Malem bych zapomnel, jeste jsem jednou prevedl slepce pres prechod
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  12:08

A ja zase dobrovolne rozvazel jidlo do evakuacnich center :-P. Snad se tady nebudeme bavit o charite, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  10:19

To Laďa007: Neobracím téma, jen se bráním tvým nařčením. Přispěl jsem dost velkou částkou na povodně, přispívám na dětské onkologické oddělení, sponzoruji místní Mateřskou školku ve sportovních akcích a dalo by se jmenovat dál. Nedavno si u mě v prodejně zapoměl přepravce z DPD vybrat částku 79tis.Kč a ještě jsem mu volal, aby se pro to vrátil, že to byla dobírka a dal potvrzení o zaplacení. Ani by mě nenapadlo mu to zapřít. Vždyť by na to vydělával půl roku. Na druhou stranu jsem byl dost dlouho v servisech okrádán a tak jsem rád, že teď můžu chvíli čerpat opačných výhod, když se tam s někým znám. Já najít 500Kč na chodníku, tak si ho taky nechám, protože by si ho stejně vzal někdo jiný a původnímu majiteli by se již nevrátilo. Stejně tak je to s vyšetřeným olejem v servisu. Původnímu majiteli, který ho zaplatil navíc se už stejně nevrátí, protože už stejně nikdo neví, komu všemu byly ty trošky oleje navíc naúčtovány a když bych si ten olej nevzal já, vezme si ho někdo jiný. Připadá mi to jako dost podobný příběh, nemyslíš ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  10:08

« Re: Dotaz

To Laďa007: Ceny se u různých dealerů skutečně liší, ale když člověk vychází z průměrných cen, tak jsou Myšivbuši na díly nejdražší z vyjmenovaných Japonců. To že ti Micina ujela 100tis. s výměnou setiček, čepů a kladek je hezá věc. Já jsem u Cariny měnil do 100tis. jen přední sestičky, ale známá s Galantem už takové štěstí na drobné opravy neměla. Skončila jí záruka a ve 115tis. vysolila za opravy 70tis.Kč. Koukal jsem tenkrát na ty ceny a protáčely se mi z toho oční bulvy. Jinak Nissan není žádná láce, ale tak drahé díly zase nemá. Ještě mám jednoho známého a ten se zbavil Galanta a také z důvodu extrémě drahých dílů. Teď má 626 Mazdu. Všeobecně mi přijde na díly nejlevnější Toyota, pominu-li na díly extrémě drahého Emila Freye. Akorát nevím jak jsou drahé díly na Pajero. Tam by se to možná mohlo rovnat Patrolu, nebo třeba Land Cruiseru.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  08:24

to Lada: a proc by nemohl mit levnejsi olej? Ja mit nekde v servisu znameho, tak bych asi taky rad usetril. Ale my mame na doprave jenom 15W-40 olej do kamionu a ten holt uz do novejch aut nejde. Myslim, ze brazdic nema duvod skudlit kazdou korunu. I zamestnanci v servisech maj velikansky slevy, takze to jde. Muj tata prodava Fordy a obcas mi taky neco sezene levnejc - koupi to na nej a mam se kvuli tomu udat na policii?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.04  21:40

Jo, velkej rozdíl tam bývá - dělá to až 50 procent mezi jednotlivejma dealerama, holt musíš tam, kde nejsou "mistři vysokých sklizní" (Esocar a spol....) Naštěstí Micina moc dílů nepotřebuje- na cca 100 tkm 1 x destičky,vpředu čepy (hlavně pravej u škarpy, ale vyměnil jsme celej pár) a preventivně řemen s kladkama, 1 x svíčky...
    Ty znáš třeba ceny Nissan dílů? Já trochu jo, u značky jsem dělal. Jak je to s těma cenama si povíme, až budeš někdy nějaký díly potřebovat - pokud ovšem nemáš nějakýho dalšího člena rodiny v Toyotě a něco ti tam "nevyšetří" :-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.04  21:30

Ha ha ha, zasmáli se zbrojnoši...Trapně a zbytečně se to snažíš obrátit jinam, přesně ve stylu " a u vás zase bijete černochy" ...
    Nalezený pětikilo na chodníku samozřejmě na policii neodnesu, ale nalezenou peněženku vrátím (už se mi to stalo několikrát,jednou tam paní měla skoro celej důchod) a vůbec se za to nestydím! Ani za to, že přispívám na charitu nezanedbatelný částky. Ale hlavně NEKUPUJU KRADENÝ VĚCI :-)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…