TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
"-- skrytý --" 05.02.04 17:28
« Re: Nove auto.
Jak to myslíš s tím, zda "vůbec umím řadit"? 60 na pětku tedy rozhodně nejezdím! Cokoli do 2000 ot./min. považuji za "volnoběh" a chtít po benz. motoru slušnou akceleraci pod 4000 ot./min. pak za "trápení neviňátek". Na tohle jsi se chtěl zeptat? -
« Re: Nove auto.
To Mitsi: To máš asi dost divný běžný styl jízdy. Umíš vůbec řadit? Kdybys napsal 10litrů při hodně ostré jízdě tak bych ti věřil, ale z vlastní zkušenosti vím že přes 10litrů při běžné jízdě je blbost. Navíc auto se kterým jsem jezdil já byla předváděčka s najetýma cca 7tis. km, tudíž ještě celkem syrový motor. -
"-- skrytý --" 05.02.04 09:20
« 2000 otacok
Ja bezne jazdim na avensise(motor 2.0 3S-FE) ze vytocim do 2000tis a dam tam dalsiu rychlost ked sa len tak gulam po meste. Nevidim na tom nic zle. Motor to bez akehokolvek reptania zoberie, ziadne trhanie alebo neprijemne zvuky z motora. Samosebou ze ked tam takto napr. pri 60kmh hodim 5ku tak na tom nechcem akcelerovat.
V manuale som nikde nenasiel minimalnu rychlost pri ktorej radit, len maximalne pri ktorych treba radit na vyssi prevodovy stupen -
modus ponens 04.02.04 13:25
« k tomu priemeru
Este k tomu priemeru (6300km, 7.5L/100km): jazda na zaciatku miernejsia (nove auto, zabeh a pod.), teraz dravejsia. Napr. na krizovatkach sa mi casto stava, ze sa rozbieham a ostatne auta vidim po 2 sekundach dost daleko za mnou. Tym nechcem povedat, ze mam najrychlejsie auto na cestach, ale ze nejazdim stylom "pohladkaj plynovy pedal a auto sa uz rozgula". Jazdy na 70% so 4 osobami a plnym kufrom na dialnici. No a samozrejme treba dodat, ze je to na zimnych pneu. -
modus ponens 04.02.04 13:02
« Re: Nove auto.
to STAVROS: ja osobne predpokladam, ze ak vyrobca deklaruje priemernu spotrebu (napr. 7.2), tak by nemal byt problem dodrzat ju. Myslim tym normalny sposob jazdy, ziadne podtacanie motoru, ci jazdenie s extremne lahkou nohou, prip. vyradovanim rychlosti, kde to len ide. Ono to variabilne casovanie ventilov nieco spravi, i ked diesel z toho zase nikdy nebude...
Btw, po necelych 6300 km mam priemer 7.5
to Mitsi: predvadzackam hovorim chudak-auto. Kazdy na nich toci, co to da, skusa aj na studenom motore, proste drasticky pristup. Kym nie je auto dobre zabehnute, nema velky vyznam bavit sa o spotrebe (aj ked taky udaj cosi napovie)
Ja som naposledy isiel z BA do Linzu v plne nalozenom aute (4 osoby + plny kufor); dialnica 150-170 km/h a na zimnych gumach mi to zozralo 8.92L/100km. Ale naozaj som tomu daval, nech sa motor neulieva.
Este niekedy skusim test Dabla so svojou 626-kou, t.j. sam v aute, jazda pianko, aby som zistil, za kolko najmenej sa da realne ist. :-)
"-- skrytý --" 04.02.04 11:11
« Re: Nove auto.
Jel jsem s Avensisem 2.0 (přímý vstřik benzínu) "svým běžným stylem" a dosáhl jsem průměru nad 1O litrů, což vzhledem k tomu, že jsem tam seděl sám, bez zavazadel, a navíc jsem záměrně "nezávodil" (auto bylo zapůjčeno s varováním hodně vysoké spoluúčasti při poškození - pak už je jedno, jestli ho člověk jenom škrábne, nebo rovnou zruší - nechtěl jsem ani jedno, ani druhé), považuji za podprůměrnou hodnotu. Ptám se: "Kde je pokrok?" A rovnou so odpovím sám: "Nemůže být, když jsou ta auta např. kvůli pasivní bezpečnosti stále těžší!" A propos: Také si kupujete 5-ti hvězdičkové auto proto, abyste si osobně vyzkoušeli, zda si těch 5 hvězdiček zasloužilo? Já tedy rozhodně ne!!! -
« Re: Nove auto.
To STAVROS: Asi to nebude extra úsporným stylem jízdy. Vypadá to že ty motory fakt vůbec nežerou. Když jsem si objednával Avensise, tak jsem se projížděl Avensisem Combi 2,0 a na PP měl nakroucenoup průměrnou spotřebu 8,4 litru. Jel jsem s ním docela razantně a klesl jsem na 7,9 litru. -
"-- skrytý --" 31.01.04 08:50
« Re: Nove auto.
Sledovat spotrebu minimalne zo zaciatku urcite budem. Zatial mam na palubnom priemer 7,4, po dotankovani uvidim, kolko je realna.
Pri prvom tankovani svietila rezerva. Dotankoval som 53,4 litra pri automatickom vypnuti pistole, uz som potom dalej nedoplnal.Zimne mam, odchadzal som uz na nich. Nokian WR 205/55 R16 91V -
modus ponens 30.01.04 22:15
« Re: Nove auto.
to paloM: Blahozelam k autu alebo Vitaj v klube ;-)
Planujes si pravidelne sledovat spotrebu? Som zvedavy na Tvoje hodnoty. Ja sa momentalne na zimnych pneu pohybujem medzi 7.5-8.0 litrami. Treba ale uznat, ze jazdim sviznejsie ako na zaciatku. Zaujimavy bude prechod naspat na letne pneu. ;-)
Kolko si dotankoval na prvom tankovani? Mne totiz rezerva nesvietila - mal som v nadrzi vyse 10 lirov...
A na zaver: mas zimne gumy? Ak ano, pre ake si sa rozhodol? A rozmer? -
modus ponens 30.01.04 22:02
« Re: olej
to paloM: V novom slovenskom manuale? Ja mam cesky... Ale aj tam su teplotne rozsahy (presne si ich ale nepamatam).
to Brázdič: Zle som si to pamatal, pre diesel je v tom manuale naozaj odporucany rozsah 5W-30. Z toho by som si ale nic nerobil. Pokial sa dodrzia predpisane normy, tak 0W-40 nic nepokazi. Podla mna dokonca vylepsi, kedze bude mat lepsie mazacie vlastnosti (najma pri studenych startoch, co je najvacsia zataz pre motor). -
« Re: Nove auto.
To paloM: Tak to vím o jaké vrzání ti jde. Mě to dělalo to samé, což už jsem tady před nějakou dobou psal. Teď jezdím bez rolety zavazadlového prostoru a je to OK :-)) Ve většině případů mi tam stejně roleta vadila, protože stále vozím rozměrné věci. Naštěstí je na ni ten elegantní úložný prostor pod podlahou. Budu to vrzání ale řešit při návštěvě servisu, kterou plánuji v nejbližších dnech, poněvadž mám najeto 14800km a v 15tis se má měnit olej. Dám pak vědět, jak jsem dopadnul.
"-- skrytý --" 29.01.04 12:49
« Nove auto.
Model - Avensis Wagon 1.8 Sol. Skusenosti po tyzdni naznacuju spokojnost, az na vrzgajuci kryt batozinoveho priestoru, ktory nezavisle na stave zatvoreny/otvoreny pri zhupnutiach vrzga. Predpokladam ze je to tym, ze je snimatelny a stycne plochy plast-plast hlavne v kombinacii so zimnym pocasim sposobuju vrzganie. Uz som to spominal v servise, pozru sa na to (vraj tam nieco nalepia). V nemeckom fore o Avensis pisu ako riesenie nalepenie gumovej peny. Uvidim. Spotrebu zatial tazko hodnotit, po 500 km som este nevyjazdil nadrz (klasicky som od predajcu odchadzal so svietiacou rezervou, 4km na tachu). -
"-- skrytý --" 29.01.04 12:37
« Re: olej
V novom slovenskom manuale je graf odporucanych olejov podla teplot.
do -30oC - 5W-30
do -18oC - 10W-30
do -10oC - 15W-40
do -7oC - 20W50
Ako odporucany je uvedeny 5W-30.
Tiez pisu pozadovane triedy oleja:
Benzin - API SJ alebo SL alebo univerzalny ILSAC
Nafta - ACEA B1, API CF-4 alebo CF (pripadne CE alebo CD)
Můj známý závodník (4 x Paris-Dakar, "Faraóni", Paříž- Cape Town) udělal s BMW tuším že 325 (? já ty bavory moc nekoušu, prostě benzín tuším 180 koní to mělo mít) Prahu Brno asi za 13 l/100 (přičemž majitel měl na PP dlouhodobou spotřebu s lechtáním plynu 8,3 ) ale takhle nadoraz ty určitě jezdit neumíš (to není podceňování, to je určitě fakt):-)))) Jsem z toho fakt jelen...Zatímco ostatní ubírají-ty musíš záměrně přidávat, jinak to není možný!