TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
mrazik 19.07.07 13:23
« snad mozna v prosinci
Tak jsem procetl dost prispevku a vcelku potesujicich s kvalitou. Slabsi stranky auta jsou jen drobnosti. No a k veci. Doufam (pokud panbuh a pribuzny prispejou do prasatka), ze v prosinci se stanu stastnym majitelem Avensise Combi 2.2 D-4D 110kW Exlusive, rok a pul stary. Nikdy jsem zatim naftu nemel, tak jsem na to zvedavy a ten vykon vypada slibne. Taky uvidime jak s moji nohou dopadne spotreba - hodne bude mesto pri jizde do prace v obcasnych kolonach - se stavajici 14 let starym benzinovym motorem 1.8 16V 96kW se motam kolem 10 litru mesto/nemesto :-) . Mam trochu obavy ze zde zminene kvality nafty a asi zauvazuji nad aditivy a jak je to v zime ? -
"-- skrytý --" 18.07.07 20:27
« A co maximálka?
Díky za info. Mám teď najeto cca 4000, tak jsem si řekl, že to trošku provětrám. Motor mám D-4D 125, i když jsem chtěl silnější, ale kvůli vedrům jsem vzal, co bylo skladem. Do 180km/h to celkem šlo, ale potom to ttttrrrvvvaaallloooo než se ručička doplazila na 200km/h (vše podle tachometru, v reálu to bude míň). A bylo jedno, jestli na 6. nebo 5. kvalt. Bude to časem lepší? Ne, že bych takhle jezdil pořád, ale čekal jsem lepší výkon. -
"-- skrytý --" 18.07.07 09:14
« ruční brzda
Nazdar vespolek. Koncem června jsem se po třech měsících zase (konečně) posadil do Avensisu, tentokrát lépe zabezpečeného a hlavně lépe pojištěného. Všiml jsem si, že jak starý tak i nový vůz vykazuje stejnou vlastnost, kterou jsem u jiných značek nezaznamenal. Konkrétně když stojím na svahu a zatáhnu ruční brzdu, tak po sundání nohy z brzdy se auto ještě trochu pohne ze svahu dolů. To mi trochu vadí - už se mi to takhle jednou posunulo do vysokého obrubníku. Dělá vám to taky, nebo mám jenom smůlu na kus, že mi to oba Avensisy dělaly? -
Saab 04.06.07 13:00
« Re: ad:Vstřikování
to zajic: tak tomu bych docela i věřil, protože OMV dováží benzín do ČR z Rakouské rafinerie Schwechat (u Vídně), která bere "arabskou" ropu z Terstu (přístav). Česká rafinérka v Litvínově zpracovává ruskou ropu z Družby a rafinerka v Kralupech nad Vltavou zpracovává ropu z Terstu (přes Ingolstadt), tedy stejně jako Schwechat. Z Ruska k nám jde cca 70% ropy. Ruská ropa obsahuje více síry, která moderním motorům moc neprospívá, takže když chceš mít jistotu, tak si stačí zjisti z které rafinerky jde palivo do tvé benzinky ;-)
to cartmanxv: pokud bere Hypernova palivo z Kralup, tak tam můžeš tankovat i s Avensisem ;-) -
"-- skrytý --" 31.05.07 21:08
Svého času jsem si dal práci s obesláním několika benzinek s dotazem na kvalitu nafty (cetanové číslo, množství síry, aditiva...). Ti, co odpovědili měli samozřejmě jen to nejlepší palivo vysoké jakosti. :-) Nedávno vyšel v nějakém časopisu o dieslech test nafty kde z hlediska aditiv byly doporučeny OMV, EuroOil(Čepro) a jestě jedna-to už jsem zapomněl. Všechny ostatní (včetně Shellu) byli vyhodnoceni jako nevyhovující pro moderní turbodiesly. Fakt je, že pokud tankuju u OMV tak motor neklape a má "sametový" chod. Je to naprosto zřetelný a reprodukovatelný. Možná je na to D-CAT víc citlivej. O ostatních vlastnostech (spotřeba, mazání, reznutí) se dá dlouho spekulovat. Čerpadlo ale rozhodně nehodlám rozdělávat, abych si kvalitu aditiv ověřil ;-) U starých dieselů je asi úplně jedno co se tam naleje. Viz. třeba doprovodná Liazka na Paříž-Dakar 88.(olej+nafta+benzín) a jak si to chrochtalo. >:D -
Saab 31.05.07 17:34
to cartmanxv: paliva z Makra se neboj, je stejně "kvalitní" jako u Shellu :-)
Zpráva z prosince 2006:
Česká rafinérská poslala benzínkám závadné palivo
Společnost Česká rafinérská, v níž většinu vlastní Unipetrol a která zásobuje benzínem většinu čerpacích stanic v České Republice, dodala v sobotu k pumpám závadnou várku benzínu. Do Naturalu 95 se údajně dostala nafta. Závadné palivo tankovali řidiči u čerpacích stanic obchodního řetězce Makro v Čestlicích a v Praze na Černém mostě. Vadný benzín se čerpal i u benzínky společnosti Shell v Pardubicích.
Společnost dodává benzín firmám Shell, Agip, Benzina a Conoco, které ho rozvážejí po celé republice. -
modus ponens 22.05.07 15:10
« prevodovy olej + vzduchovy filter
Mam otazku do plena. Caka ma prehliadka po 105tis. km. V ramci nej by som chcel nechat vymenit aj prevodovy olej (naposledy meneny pri 45tis. km). Aky by ste mi odporucili? V pripade vzduchoveho filtra - oplati sa ist do bavlneneho od K&N?
Mam Avensis 1.8 VVT-i. -
"-- skrytý --" 18.05.07 21:23
« Re: Vypnutí palubního počítače
Tak na tohle jsem prisel snad druhy nebo treti den pri zoufale snaze snizit vychozi hlasitost dopravniho vysilani :)
BTW v srpnu (kdyz vsechno klapne a pojistovna nebude delat potize) si koupim letos uz druheho Avensise :) Tu samou vybavu, akorat se silnejsim motorem, aby to manzelce pri jizde po meste nezdechalo. Uz to bude skoro jako Exclusive (az na xenony), ale za cenu Sol. -
Brázdin 18.05.07 00:14
« Vypnutí palubního počítače
Tak jsem dnes po 4 letech provozu objevil čistě náhodou jak se dá vypnout displej palubního počítače u Avensisu r.v.2003-2006. Nikde jsem o tom v manuálu nenašel ani zmínku. Tak pokud nejsem jediný, kdo to nevěděl, tak je to delším stiskem otočného tlačítka u PP. Krátkým stiskem se pak zase rozsvítí. Sice nevím k čemu mi to bude dobré že ho umím vypnout, ale i tak z toho mám až dětinskou radost >:D -
"-- skrytý --" 17.05.07 22:02
« Re: lita kola vcetne pneu
Zdravím Fleggy, měl bych zájem o ty elektrony. Rád bych věděl jak vypadjí, je možno mi poslat foto, nebo je někde vidět?(nebo třeba typ, možná bych našel foto někde na internetu). Od července budu mít Avensis WG(D4D,125k), ale bez elektronů. Díky za případné foto na email: bedrich.cizek@seznam.cz -
"-- skrytý --" 17.05.07 22:02
« Re: lita kola vcetne pneu
Zdravím Fleggy, měl bych zájem o ty elektrony. Rád bych věděl jak vypadjí, je možno mi poslat foto, nebo je někde vidět?(nebo třeba typ, možná bych našel foto někde na internetu). Od července budu mít Avensis WG(D4D,125k), ale bez elektronů. Díky za případné foto na email: bedrich.cizek@seznam.cz -
"-- skrytý --" 09.05.07 21:30
« lita kola vcetne pneu
V pozustalosti po mem ukradenem Avensisu zustala original kola - 16" petipaprskove elektrony s pneu Dunlop 205/R55. Nemate o ne nekdo zajem? Je to uplne nove, protoze hned v autosalonu mi tam dali plechace se zimnima gumama. Cena, hmmmmm..., treba 20tis.
Puvodne jsem chtel MPV (C-max nebo C4 Picasso) a v nejhorsim pripade Focus Combi. Pak jsem dostal zajimavou nabidku na koupi Avensise a neodolal jsem. Sice nema 3 samostatne posuvne zadni sedacky jako MPV, ale je to o trodu auto vyse se zajimavejsim motorem a hlavne doufam v kvalitu Toyoty. Jedna uz doma je (Yaris 1.3 automat), tak dostane bratricka. Ale do prosince casu dost.
Dotaz, nezavisle topeni je standart pro Exclusiv ? Nejak jsem to z ceniku nevycetl.