TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 09.03.04  13:04

« Re: Re: Re: ALU disky

to paloM: No, prave o tu penazenku ide. Inak by som predsa nekupoval 1.8, ale minimalne 2.0 (prip. 2.4). Ak nie diesel... Alebo by som vobec neuvazoval nad Avensisom, ale nad nejakym Porsche Cayenne. ;-)
    OK, su to extremy, no ked uvazim ceny ALU diskov v Toyote (najlacnejsie tusim 7500,-/ks) a moznost kupy "netoyotackych" za menej ako polovicu, tak si myslim, ze to stoji za uvahu.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 09.03.04  12:58

« Re: Fondmetal

to Brázdič: A ake mas povolene disky podla TP? Vratane ET...
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 09.03.04  12:57

« Sirka diskov

Este som sa chcel spytat na sirku diskov. V TP mam napisane 6,x16", co mi predajca v BA vysvetlil ako moznosti 6,0 a 6,5. Predajca diskov mi zase tvrdil, ze na Avensis mozem kludne dat aj 7,0. Zda sa mi, ze v tom maju kompetentni trochu chaos. Predajca Toyoty v BA mi napr. nevedel vysvetlit, preco maju kombiky v TP napisane aj 17" disky a liftbacky nie... :(
    Takze otazka: mozem podla vas pouzit disky 7,0x16"?
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.04  22:25

« Fondmetal

Já mám v garáži koupené nové FONDMETALy 6800 o rozměru 7Jx16H2. Už se nemůžu dočkat, až je obuju na Avensise. Jen kdyby se už chtělo udělat jaro. >:D Jsou k vidění na [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.04  18:27

« Bez nadpisu

O zkusenosti se rad podelim, ale zande nemam. Proste jsem si objednal kola u dealera Toyoty a on se postaral o volbu rozmeru rafku i pneu. Jsou to Alessia F1 v rozmeru 7,5x17" a pneu 225/45 17". Ted jezdim na 16" zimakach a nijak vyrazne se komfort nezlepsil. Jasne, je to znat, ale zas tak hrozny to neni. Kolo nikde nedrhne, ale jak tady nekdo rikal, pozdeji se smaozrejme mohou projevit nejake problemy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.04  17:30

Při volbě zálisu, šířky a průměru kola nejde jen o to, aby se kolo vešlo do podběhu, ale také to souvisí s celým nastavením podvozku, jízdními vlastnostmi, životností zavěšení a pneumatik. V podstatě platí, že čím nižší a tužší pneu, tím více jsou výše uvedené parametry důležitější. Tedy pokud budeš mít třeba 50% profil pneumatiky a dodržíš šířku kola, tak by rozdíl v ET +/- 3mm neměl vadit. Pokud ale budeš chtít už třeba 35% profil, tak bych řekl, že i milimetr může mít slušný vliv. Taky jen tak pro informaci - každé šířce ráfku přísluší jiné ET podle charakteristik podvozku. Tedy nelze to přepočítávat jen podle toho, aby se kolo do kastle vešlo, jak to spousta prodejců alu disků dělá -> doporučuji řídit se výrobcem (pokud si nejsi jistý, tak kontaktuj dovozce, který by tohle všechno měl vědět). Jen ještě konkrétně: pokud máš v TP napsáno, že tam můžeš mít 6" nebo 6,5" ráfky při stejném ET, tak ta odchylka od doporučovaných 45mm může být i větší než ty 3-5mm, ale víc jak 10mm už určitě ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.04  14:48

« Re: Re: ALU disky

ET (einpresstiefe=zális) v milimetrech, vzdálenost dosedací plochy kola od pomyslné roviny dělící šířku kola - neboli jak hluboko zapadne kolo do blatníku (čím větší je hodnota ET, tím více kolo zapadne ke středu vozu), hodnota u většiny alu kol pro evropské vozy se pohybuje okolo 35mm
    (vid [odkaz]
    Ja by som nespekuloval a snazil sa kupit podla specifikacie vyrobcu, aj za cenu kupenia originalu (i ked bude krvacat penazenka).
    Prinajhorsom to kupim niekde v Toyota Brno a vratim sa po DPH.
    Mozno by sa pan Karel Verner ([odkaz] odkaz Fotky od Vas) mohol podelit o skusenosti, tusim tie elektrony nie su od toyoty.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 03.03.04  12:34

« Re: ALU disky

Zaujimalo by ma, do akej miery je cislo ET dolezite, t.j. ake odchylky su to v praxi a ci striktne dodrziavate predpisane cisla v TP...
  • « 00 Reagovat !

foto

"anonym" [.XXX] 03.03.04  12:21

Tak to jó. Je ale blbost říct obecně, že ET je jedno.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 03.03.04  12:19

« Re: Re: ALU disky

To RedBaron:
    Mne to bolo tiez cudne, ale tvrdili mi tam, ze rozdiel medzi ET42 a ET45 je zanedbatelny - vraj je tam dost miesta. Pozeral som tie katalogy a skutocne su vyrobcami schvalene/odporucane aj disky s inymi ET (model Avensis T25 liftback). Rozpatie je od 35-42 (45 som videl zatial len u Toyoty).
    A co sirka disku? Moze rozdiel medzi 6,5 a 7,0 spravit problem? Na sirsom disku (7,0) by mala pneumatika lepsie sediet...
  • « 00 Reagovat !

foto

"anonym" [.XXX] 03.03.04  12:09

« Re: ALU disky

No ET je docela důležitý číslo. Když bude veliký, bude ti kolo škrtat o pružinu a když bude moc malý, tak o blatník. Jak může někdo plácnout takovou blbost, to nechápu...
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 03.03.04  11:17

« ALU disky

Caute vospolok, tak som sa dostal do fazy vyberu ALU diskov. Snazil som sa robit vyber podla technicaku (cize 6,0x16" ET45, 6,5x16" ET45). Kedze spominane rozmery su v spolocnej kombinacii dost zriedkave (pravdupovediac len toyotacke disky to zatial splnali), bol som sa popytat priamo v predajni (Reifen Center). Chlapik mi tam tvrdil, ze ET cislo nie je az take dolezite a ze aj mensie moze byt. Takisto sirka disku moze byt aj 7,0 dokonca aj 7,5. Pozeral do katalogov, kde vyrobcovia ALU diskov pisu, ktore disky su schvalene pre ktore modely aut a tak to tam bolo.
    Tak teraz neviem. Co presne znamena cislo ET? Aky je vas nazor, skusenost? Nerad by som pri montazi zistil, ze som sa zle rozhodol...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 03.03.04  11:03

« Re: Re: Alarm

To bambinone:
    No, usetrit ako usetrit. Ja som sa spytal (v Toyote) na alarm a odporucili mi META ako osvedceny na Toyoty/Avensisy (teraz neviem presne, ktore z toho). Myslim, ze prave spekulovanim by som si mohol narobit starosti takeho druhu, ze v pripade problemov by sa vyrobca/monter alarmu vyhovaral na vyrobcu auta a naopak.
    Co sa mojho problemu tyka, ide pravdepodobne o nepozornost pri montazi - zbehnem do servisu, nech to premontuju. Otazka ale je, ci mi to v ramci zaruky spravia v hociktorom Toyota servise alebo musim ist tam, kde som auto kupil (kedze sa nejedna o vyrobnu vadu na aute samotnom).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.04  10:14

« Re: Alarm

Ja jsem se take nechal presvedcit na alarm Meta a jsem dost otraveny a na hranici toho zadat o demontaz. Alarm se chova dost eraticky - pokud otevru tlacitkem na klici dvakrat (sudy pocet krat) alarm se dostane do stavu, kdy vetsinou nehouka, kontrolka blika, a imobilizer neco imobilizuje a neco ne, takze motor se nastartuje a az po chvili zacne skytat a pak ho pocitac odpoji. Na slunci si clovek blikajici ledky snadno nevsimne. Bud je to blbe namontovane, anebo blbe vymyslene. Zase jsem jednou chtel usetrit...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.04  18:07

« Re: Re: Siranton

Ještě mě napadá, jestli by třeba těch 5 litrů nemohlo zůstat za a) v potrubí a více za b) na dně nádrže... Např. moje benzínová Corolla v podstatě chcípne při cca 3,5 l v nádrži.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.04  20:52

« Re: Siranton

To sedí. Taky mi PP hlídá nádrž, jako by měla jen 50 litrů a těch 5 litrů asi bere jako rezervu. Jen nevím proč tedy uvádějí v dokumentaci že má nádrž 60 litrů, když se do ní vejde o 5 litrů méně paliva :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.04  19:09

« Re: Nádrž Avensisu

Zajímavé. Tak tam mají ještě před vysokotlakou částí zřejmě jednosměrný ventil, který v té vysokotlaké části udržuje pořád palivo.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 01.03.04  11:01

« Bez nadpisu

to Brázdič:
    moja posledna skusenost je nasledovna: na pumpu som prisiel tak, ze mi PP ukazoval dojazd 2 km. Natankoval som 49,90L, co zodpoveda 50 litrom, ktore PP "vidi". Aka velka je rezerva, skusat moc nechcem, predsa len by som nerad odpalit katalyzator... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 01.03.04  10:54

« Re: alarm

to paloM:
    takze to mam zle namontovane. Pri najblizsej navsteve servisu to budem reklamovat, nech mi to nastavia tak, ako to ma byt. ;-(
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.04  08:36

« Nádrž Avensisu

Tak mám dost zajímavý poznatek. Nádrž v Avensisu nemá udávaných 60 litrů, ale pouze 54-55 litrů :!: . Tuto sobotu jsem byl na svatbě, vozil jsem nejprve nevěstu a pak jsme s manželkou fofrovali nakojit našeho caparta domů a rychle zpět. Pak už se nám zase chtělo spát, tak jsem si říkal, že natankuji až ráno. Nějak prostě nebyl čas tankovat a ve chvíli kdy jsem najel 100km od doby ohlášení nulového dojezdu, tak auto zdechlo. Naštěstí to bylo přímo před vratama našeho baráku >:D Někdo mi tady před nedávnem tvrdil, že když u Comonrailu dojde nafta, tak je to průser. Ráno jsem dojel pro 10litrů do kanystru. Po dolití nafty jsem chvilku startoval naprázdno a na třetí startování to chytlo a jede to naprosto v pohodě. Pak jsem dotankoval necelých 45litrů a nádrž byla po okraj.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…