TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
modus ponens 14.03.04 19:20
« Re: To SirAnton - Re: ALU disky
to paloM: V Reifen Center (www.reifen.com), cena 70,- Eur/ks. Akurat to ma ale mensiu chybu. A sice, dnes som skusil dat auto na zdvihak a cvicne som nasadil jeden disk (ci sedia otvory, sroby a tak).
1. originalny zdvihak mi pri dvihani preskakoval v drazkach, cize koleso som nadvihol len tak-tak
2. tie sroby, co tam su teraz, sa mi zdali trochu kratke (matica dosadala dost na tesno). Sroby, co mi dali k tym diskom, su zase klasicke predne (ako ma asi vacsina aut, t.j. srob je zvareny s hlavou a srobuje sa cely spredu), takze na Avensise su mi zrejme nanic.
Kvoli tomuto tam este zajtra zbehnem, nech mi ukazu, ako to tam pasuje. Ak to nepojde, tak im to tam necham. :'-(
Na zaver otazka do plena:
Skusali ste uz niekto ten zdvihak na Avensise? -
« To Kadel
Stava se mi to pravidlne kdyz mam pul nadrze, a vice, a stojim v kopci.
Nevím jestli se mi to někdy stalo zrovna v kopci, ale když se mi to stalo naposledy cca před 4.000 kilometry, tak jsem jel zrovna dolů z mírného kopečka po celkem rovné silnici. Tak nevím. Docela by mě to ale zajímalo, čím to skutečně je způsobeno. :?: Jinak s tou půl-nádrží a více souhlasím. Mám pocit že se mi to vždy stalo, když jsem měl ještě hodně nafty. -
"-- skrytý --" 12.03.04 15:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fondmetal
SirAnton: když se motor ve fabrice vyrobí, tak se připojí na brzdu, nastartuje a na studeno se mu dá maximální dávka paliva atp. a na to maximum běží 2 - 10 minut (podle typu motoru, výrobce atd.). Za tu dobu se má zahřát a na té konstantní teplotě bez problémů zůstat (standard pro 4takty bývá 80-85°). A pak se po zamontování do auta projede tovární okruh s celým autem v podstatě naplno (to jsou asi 1-2km), kde se zkouší, jestli to brzdí, zatáčí atp. Takže nové auto má najeto z výroby cca 5km + motor dalších asi 10. A pak je auto zaběhnuté - tedy v dnešní době, kdy už se dělají auta bezzáběhová (je jiná technologie výroby pohyblivých součástí - cca od let 1993-95 - proto se třeba nesmí první olej měnit dřív než po většinou udávaných 15tis. km).
Pokud jde o to vytáčení motoru, tak samozřejmě nemyslím stálou zátěž, ale pružné změny stavů - tedy třeba při rozjezdu vytočit jedničku za 5tis., dvojku třeba taky (podle toho, jaké rychlosti chceš dosáhnout, že ;o) ) a pak rychle odřadit zbytek a udržovat konstatntní rychlost na vyšší stupeň. Kdyby se tak s těmi motory zacházet nemělo, tak budou mít stejný průběh momentu a výkonu, jako třeba motory od VW (tedy co největší točivý moment od co nejnižších otáček). BTW: tím rychlejším rozjezdem taky můžeš dosáhnout i ještě nižší spotřeby. -
modus ponens 12.03.04 13:21
« ALU disky
Tak som do toho praskol a kupil ich. Rial Viper E, 7x16" ET 42. Sice mi z Toyoty odpisali, ze spominany rozmer netestovali a nevedia mi zarucit bezpecnu jazdu a nech si vyberiem z Toyota diskov ;-) , predajca pozeral do katalogov a na spominane disky je udelene ABE (Allgemeines BetriebsErlaubnis), co by malo stacit. Dufajme... ;-) -
modus ponens 12.03.04 13:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fondmetal
to našrot: nemyslim si, ze po 500km je motor poriadne zabehnuty. Ja som ho "setril" asi 3000 km, no a odtvedy jazdim tak, ako da situacia. Nebudem predsa v meste, kde sa na kazdom rohu stoji, jazdit na dvojke 4000 otacok len preto, ze japonskemu motoru to robi dobre. :)
Navyse, ani to nie je cela pravda. Zaujimal by ma test, kde sa japonsky motor necha bezat napr. v 6000 otackach a ako dlho/kolko km vydrzi. :'-(
Na druhej strane, ked je prilezitost, rad motor prevetram. Ale ako vravim, aj kon-sprinter sa musi obcas vydychat. ;-) -
« To Siranton
2. vsimol som si, ze z casu na cas sa mi resetne PP (vidim na priemernej spotrebe - ked sa to stane, dost kopiruje aktualnu). Stava sa to aj vam?
Dělá mi to taky, ale dříve se to stávalo často a teď už skoro vůbec. Naposledy se mi to přihodilo někdy před měsícem. Asi to nějak souvisí s přizpůsobením řídící jednotky nebo PP tvému stylu jízdy. Až si na tvůj styl auto zvykne, tak ti to taky asi nebude dělat. -
modus ponens 11.03.04 12:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fondmetal
Ked to tak po sebe citam, musim dodat (aby si niekto nemyslel, ze 1.8 VVT-i je drak na ceste pri 7.6L/100km), ze nejazdim nejako extremne dravo. Pri rozbiehani motor vytocim, ale nie zbytocne. Nepatrim medzi zastancov jazdy "brzda-plyn". ;-)
Napr. pri cistej jazde v meste sa dostavam aj cez hranicu 8 litrov, zalezi na premavke (zapchy, semafory, hladanie miesta na parkovanie, ...)
Ake su vase spotreby pri akej jazde? -
modus ponens 11.03.04 11:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Fondmetal
to Lubos1, Brázdič: mam najazdene nieco cez 10tis. km. Celkova priemerna spotreba mi mierne stupla (zimaky asi robia svoje) - po poslednom tankovani je 7,59. Mozno to ale bude aj tym, ze sa snazim jazdit nie pianko, ale trochu motor vytacat. Nie zase moc, ale vyhybam sa otackam okolo 2000, t.j. v meste sa na 4.stupen moc casto nedostanem... ;-)
No a z casu na cas vyskusam aj otacky cez 5000, co asi hladinu benzinu v nadrzi moc pokojnou nenecha. :-)
"Problemy":
1. zle namontovany alarm mi v servise potvrdili a pojdem im ho dat preinstalovat. To vsak s autom samotnym prilis nesuvisi.
2. vsimol som si, ze z casu na cas sa mi resetne PP (vidim na priemernej spotrebe - ked sa to stane, dost kopiruje aktualnu). Stava sa to aj vam?
3. no a este jedna drobnost: ked dlhsie stojim, tak mi pri otvarani kufrovych dveri mierne zavrzgaju. Trochu mi to vadi, no nie zase natolko, aby som s tym utekal do servisu. Ako je to so sedanom a kombikom?
Tot zatial vsetko, co ma napadlo. -
« To Kadel
Ale co me stve, prijem radia.
S příjmem rádia nemám sebemenší problém. Dokonce bych řekl že mám možná lepší příjem než u Cariny vs. SONY autorádio (teď si nevybavuji model, ale byl to jeden z nejlepších, který měl už i ovládání hlasem a TIR). Dobře to vidím když jezdím na Poděbrady. S Carinou jsem vždy již na úrovni Sadské neměl poslouchatelné žádné Pražské rádio a s Avensisem ještě jo. Mám ale vyzkoušené, že jak je anténa integrovaná v jednom bočním okně, tak je lepší příjem pražských rádií ve směru od Prahy, než ve směru k Praze >:D Kde je vlastně anténa u sedanu? V zadním okně:?: -
« Re: Re: Fondmetal
to Brázdič: A ake mas povolene disky podla TP?
SirAnton: Sice to nebyla otazka na me, ale sedan ma (ja mam) v technicaku povolene 7Jx17 s pneu 215/45 a 7,5Jx18 s pneu 225/40.
Pokud tam chces dat 17", tak tam proste dej disky, ktere se davaji na 2,4 litr a mas to. Teda pokud 2,4 nema jinej podvozek.
Jinak se mrkni sem [odkaz] , snad tam neco najdes
Co sa tyka zdvihaku, dufam, ze ho potrebovat nikdy na ceste nebudem. No a kolesa pri vymene pred sezonou asi dobre dat znova vyvazit ( :?: ), takze nasadenie by som riesil v pneuservise. Na druhej strane, na nikoho sa dnes neda spolahnut, a minimalne utiahnutie skrutiek by som asi chcel robit sam (podaktori tu uz s tym maju svoje skusenosti, ze ;-) ).