TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

25.03.04  19:50

« Folie

Tak jsem si dnes nechal udělat tmavé 3M folie na okna. Dlouho jsem váhal, ale nakonce jsem se zlomil a už je to hotové. Alespoň se nebude v létě tolik ohřívat interiér. :P
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.04  19:48

« Re: zarovky

To Uz jste nekdo menil zarovky na potkavackach? Ja uz tu cest mel. Delal jsem to hodinu, hruza.
    Ne, ty jsem skutečně ještě neměnil.......mám Xenony :P
    Když jsem byl ale na výměně oleje, tak se tam jeden chlap rozčiloval, že
    se tam nedá dostat a technik tam prostě strčil ruku a žárovka byla v minutě vyměněná. :-!
    Moc místa tam ale asi není. Motorové prostory jsou dnes čím dál víc přeplněné a výměna žárovky třeba u Stila běžně obnáší odmontování nárazníku. :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

25.03.04  16:27

« zarovky

Uz jste nekdo menil zarovky na potkavackach? Ja uz tu cest mel. Delal jsem to hodinu, hruza.
    Btw, v Toyote v BA som videl na stoliku prospekty inych vyrobcov (tusim AEZ, Ronal), takze s tou originalitou to zrejme nebude take zhave...
    Taky mi dali vybrat, v Toyote Hodonin, disky ruznych znacek. A jinak uz mam taky prezuto.
    Jinak na 17" kolech tady jezdí Kadel a chválí si to, ale nejezdí po Praze.
    Kadel po Praze jezdi;-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 25.03.04  11:30

« Re: To SirAnton: Rial

to paloM: dopadlo to dobre, predajca objednal skrutky na Avensis a mam ich na aute. Teraz sa sice ochladilo, no nedavam tomu dlhe trvanie. Ked sa pozries aj do susedneho Rakuska, tak ceny beznych ALU diskov mas okolo 100 Eur. Daju sa sice zohnat aj za 300 (1 ks) ;-), ale beriem porovnatelne s toyotackymi.
    Btw, v Toyote v BA som videl na stoliku prospekty inych vyrobcov (tusim AEZ, Ronal), takze s tou originalitou to zrejme nebude take zhave... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.03.04  13:42

« To SirAnton: Rial

Ako si dopadol s tymi diskami? Sice je zase zima, ale jar sa nezadrzatelne blizi a ja som sa stale nedostal ku tomu, aby som sa tomu venoval (ked som videl cenu, ktoru si spominal, tak moj povodny nazor o kupe originalov dostal znacne trhliny).
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.03.04  11:40

« Re:

to bambinone: som tu az dnes, ale u mna je to rovnake ako u paloM-a. Co ma ale najviac prekvapuje, je deaktivacia imobilizera dialkovym (u Teba). Povedal by som, ze imobilizer montuju uz v tovarni a alarm do toho nezasahuje...
  • 00 Reagovat !

foto

24.03.04  10:48

« Bez nadpisu

...diky za vyzkouseni. Asi je to opravdu spatne zapojene. Mimochodem, me se pri pouziti tretiho tlacitka alarm odpoji - i tak me ale uprimne receno vubec nenapada, k cemu by treti tlacitko mohlo byt dobre. Mozna u nekterych modelu lze odpojit otevirani kufru od hlavnich dveri a pak to asi ma smysl - nebot by se clovek do kufru nedostal. Ja mam liftback a myslim, ze to tam nejde - ani jsem nevidel (ale prilis jsem to nezkoumal) u zadnich sedadel pojistku proti sklopeni...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.03.04  07:56

« Re: META

Ja mam Metu, ale toto mi nerobi. Mozem odomykat uz odomknune auto kolko chcem a alarm sa odomknutim znova neaktivuje. Tiez sa mi nedeaktivuje ledka imobilizeru, ta sa deaktivuje az vlozenim kluca do spinacej skrinky.
    Na druhej strane na mojom trojtlacitkovom kluci (zamknutie, odomknutie, otvorenie kufra) je mi to tretie uplne na kocku, pretoze nim sice otvorim dvere, ale alarm nie je deaktivovany (deaktivacia iba odomknutim celeho auta) takze sa zopne alarm.
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.04  15:57

« META

to SirAnton: popisovals zde onehdy svoje probelmy s alarmem META. Mne v servisu rekli, ze chovani, o jakem jsem zde jiz psal, je nejspis v souladu se zapojenim, a tak Te prosim o laskavou zkousku, zda se Ti alaram chova stejne:
    1) otevri tlacitkem dalkoveho ovladani - auto se otevre, standardni immobilizer se deaktivuje (LEDka na tlacitku PASSANGER zhasne), alarm META se deaktivuje (LEDka alarmu zhasne).
    2) otevri tlacitkem dalkoveho ovladani jeste jednou - auto zustava otevrene, standardni immobilizer zustava deaktivovany, ale alarm META se aktivuje (jeho LEDka zacne blikat).
    3) nastartuj - auto se nastartuje
    4) po chvili zacne skubat a zhasne, nebot alarm META zrejme blokuje palivovy uzaver.
    5) Pak je nutno dalkovym ovladacem auto zamknout (sedet pritom uvnitr klidne jako myska) a znovu odemknout.
    Rada v servisu - neotevirat dvakrat - je sice logicka, ale prece jen nekdy clovek napr. u pumpy otevre jiz otevrene auto a v plnem slunci si nevsimne blikajici ledky alarmu, rozjede se a skonci napr. na vyjezdu od pumpy v priskocich jako blbec.
    Diky za pripadne vyzkouseni...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.04  09:41

« To DZAMBO

To DZAMBO: To vis, jiná zem, jiny mrav. Radeji ti to taky budu psat bez hacku a carek, abys nemusel desifrovat. :P Myslim ze spotreba je dost slusna, ale jsou urcite i lepsi. To bys ale musel srovnavat prevazne s evropskymi auty. S tema ty se ale v US asi moc nesetkas, protoze pri jejich cenach pohonnych hmot se na spotrebu vubec nehledi. Byt v US tak zcela urcite drandim v nejakem 4 litru (asi Lexusu) nebo Cadilacu.
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.04  08:45

« Bez nadpisu

OMLUVAM SE, MAM US KLAVESNICI A HLEDAT ŠČŘŽ ME OTRAVUJE,DOUFAM,ZE VAM TO MOC NEBUDE VADIT 8)
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.04  08:29

« TO:BRAZDIC

jeste nespim u nas je jeste nedele 23:00 vecer za velkou louzi,
    tady totiz maji tak nadherne elektrony v chromu za slusne penize,ze k te cerne barve - no proste asi neodolam,jinak ta spotreba je opravdu silena co pises na svych www ,vystridal jsem hodne naftaku,ale pomer vaha auta a spotreba u avensisu je opravdu vyborna,jinak pro zajimavost benzin uz zde podrazil galon 2 usd,to se jim to tu jezdi 13,50 za litr ,kez by to bylo nekdy u nas,
    taky me zarazily ty vase ceny za vymenu oleje,nevim cim to je ale ja jsem zde nenasel drazsi olej jak 3 dolary za litr a to uz byla plna syntetika od mobilu,amici zde meni olej totiz po 3 000 mil,samozrejme neberou ty nejlepsi oleje,ale ja beru castrol gtx3 nevim ted presne kolik je to na kolik ,ale vymena stoji 20 dolaru vcetne filtru,zajimave je to,ze najedu na rampu ,u okna mam 2 televize ,jedna snima manika co se hrabe zhora a druha toho co vypousti olej ze spodu,potom vam prekontroluji vsechna nahustena kola,dolijou vodu ostrikovacum,ukazou stav vzduch. filtru,prekontroluji stav oleje v prevodovce,umyjou predni sklo a aby ses nenudil daji ti jeste cerstve noviny,kdyz nesledujes ty televize,nakonec po protoceni motoru ti ukazou,rysku kde je az olej,potom,aniz bych po celou dobu vystoupil z auta ,odjizdim ,kdyz jsem tam byl poprve ,tak jsem na ne po cesku hledel ,co ze jsou to za blazni s motylkem pod krkem , ted uz jezdim jen tam
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.04  07:57

« To DZAMBO

To DZAMBO: Nedavno jsem míjel černého Avensise Combi a moc mu to slušelo. Myslím že ještě víc než moje stříbrná. U černé barvy ja ale problém v tom, že je na ní děsně vidět prach (kterého je v Praze hafo) a v létě se rychle ohřívá interiér. To je důvod proč bych do černé asi nešel. Jinak na 17" kolech tady jezdí Kadel a chválí si to, ale nejezdí po Praze.
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.04  06:27

« Bez nadpisu

vsechny vas tady zdravim,jsem rad ze jsem zde zabrouzdal,protoze pristi rok na 99 % kupuji avensise v kombiku,nejakou dobu uz sleduji stranku Brazdice a na toto forum jsem narazil az ted,, snad taky necim obcas prispeji,od 90 let jsem vozil auta ze zahranici a za tu dobu vystridal snad kolem stovky aut,pro avensise jsem se rozhodl proto,ze kdyz jsem zacal pomalu vybirat kombika stredni tridy, zacal jsem u skodovky-krajni nouze a nakonec jsem dosel k avensisu,mel jsem hodne starsich toyot,vzdycky byly bezproblemove,akorat mi trochu vadil ten design,musim ale uznat,ze avensis pro evropu se opravdu vyvedl,a oproti konkurenci se mi jevi jako nejlepsi volba,ano ona skodovka v trochu lepsi vybave vyjde na 600 tkc ,ale to si radeji trochu priplatim ,a co se tyce spolehlivosti ,mohu vas ujistit,hlavne ty neverici,ze v USA je toyota jedno z nejspolehlivejsich a cena ojetin se pohybuje velice vysoko,za 5 let starou toyotu si poridite dve stejne stara US auta stejne cenove hladiny z nakupu noveho,
    chtel jsem se vas tady hned zeptat,manzelka je porad pro cernou barvu ,ja ji mam taky rad,ale avensis se mi v ni zda byt takovy utopeny,ty svetlejsi barvy,jak jste psali ji asi slusi vic,jeste by me zajimalo zda jste uz nekdo jezdil na 17-tkach 215/45,zda se mi,ze na tak tezke auto je 45 dost malo na nase cesty,
    jinak pro zajimavost jsem ted v USA a brozdaam i na zdejsich strankach,ohledne elektronu,podivejte se nekdy na wheelmax.com,nebo na tire.com - zde se da vybrat i podle znacky,jake maji ceny,ja si urcite kolai s pneu zakoupim zde >:D zatim se mejte
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.04  15:27

« Ake letne pneu

Caute
    ake odporucate letne pneumatiky. Original je dunlop sport 200 (ak sa dobre pamatam). Rozmer kolesa je 195/60 R15 88H. Auticko je starsi avensis 2.0 kombik
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.04  08:05

« Re: Re: ALU disky - 1.8 VVT-i.

To SirAnton.
    Nuz, moje skusenosti su nasledovne:
    Najazdenych cca 4500 km za 2 mesiace. Zvycajne jazdim cca 20 km do prace, pol trasy mimo obce, pol v dedinach a BA. Toto tvori zhruba polovicu prejdeneho, druha polovica su lyzovacky na strednom slovensku. Obsadenie auta 2 dospeli, 2 deti.
    Bezne jazdim cca 2500-4000 otacok, motor je dostatocne pruzny. Aby nebol lenivy, sem-tam tomu trochu vytnem, az po zahriati samozrejme, ale zatial len kusok cez 5000. Ten pocit z rychlosti je super. Treba povedat ze ak nejdem po dialnici, tak uz pri tych 2500-4000 otackach aj ked tam nezaradim 5, mam problem dodrziavat predpisanu rychlost. Viem, ze je to vysokootackovy motor, ale variabilne casovanie ventilov robi asi svoje.
    Celkovo moj styl jazdy mozno charakterizovat ako fotrovsky s obcasnymi pretekarskymi vlozkami ;-)
    Realna spotreba sa pohybuje od 7,11 do 8,00, priemerne 7,58. Podla PP 6,9 - 7,8, priemerne 7,38. Az na jeden krat bol PP vzdy optimista, realna byva vacsia. Najvyssia bola so stresnym boxom na neodhrabanych cestach.
    Problemy:
    - tazko sa zatvarajuce zadne dvere - opravene na 1x
    - pri zatvarani zadnych dveri buchala o ne SPZ - opravene na 1x
    - vrzgajuca zadna roleta - 3x pokus o opravu. Je to lepsie, ale stale to nie je ono.
    - nieco hrkoce v palubke pred vodicom na nekvalitnej ceste. Bol som tam s tym raz, nieco objednali na vymenu, zatial neopravene.
    - na nekvalitnej ceste mam dalsi problem - jemne buchotanie niekde od dveri vodica alebo B stlpika. Zda sa mi, ze to bude asi gumove tesnenie.
    Auto je inak super, az na tie prkotiny zatial spokojnost. Este musim opravit lak po kamienkoch (kit uz mam) a vymysliet disky.
    Tak zatial
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 17.03.04  09:57

« Re: ALU disky

Tak som bol u predajcu v Reifen Center. Ukazal som im tam tie skrutky, ze co to ma byt. Hned skakali, preverovali a dost rychlo zistili, ze naozaj nepasuju na Toyotu. Ako som si aj ja vsimol, v katalogu mali tlacovu chybu. A tak objednali skrutky na toyotu, na co som sa s nimi hned dohodol, ze ked si po ne pridem, tak jeden disk mi cvicne vyskusaju prisrobovat, aby som videl, ze to sedi. Dnes-zajtra by to malo byt.
    Co sa zdvihaku tyka, aj ja dufam, ze ho na ceste potrebovat nebudem, ale riadit sa podla toho, tak nenosim ani rezervu. ;-)
    Este k tomu utahovaniu: ked som daval dole koleso, tak som sa poriadne nadrel. V Toyote mi pri prezuvani tak utiahli skrutky, ze som ich nemohol rucne uvolnit. :x Do servisu menit kolesa tak skoro nepridem. Radsej si ich na vyvazenie doveziem v kufri a potom doma sam nasadim.
    to paloM: Ty mas tusim tiez 1.8 VVT-i. Ako na nej jazdis? Otacky, styl,... Aku mas zatial spotrebu?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.04  22:01

« Re: Re: Klapající roleta zavazadlového prostoru

To Laďa007: Jo skoro si to trefil, ale bohužel je to trochu jinak. Konzultoval jsem to dnes se známým z Protechu a oni si prostě neobjednali ty podlepy rolet a tak raději dělali mrtvého brouka. Těžko se něco opravuje, když chybí materiál. Mimochodem na levný olej se jezdí skvěle...to jen pro tvoje info :P
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.04  21:03

« Re: Klapající roleta zavazadlového prostoru

Protože v Protechu jsi je nasral tím kradeným olejem co sis sebou dovezl v bandasce .... :D
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.04  10:48

« Klapající roleta zavazadlového prostoru

Tak jsem se včera zastavil v Autocentru Duba a bylo to opravené cca za 20min, samozřejmě zdarma. Roleta se už vůbec neozývá. :P Koukal jsem co s tím dělali a dali tam takový plyšový podlep pod uchycení rorety. Oprava byla samozřejmě v rámci záruky zdarma. Jen mě mrzí, že mi to neudělali při výměně oleje v Toyotě Protech, kde jsem na to poukazoval. Dle informací od Duby na tuto závadu Toyota upozorňovala dealery a ti ji měli automaticky řešit u každého kobíku :!:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…