TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: To Howard:
to Lada 007: nejak jsem tvuj prispevek nepochopil. Jinak pokud koupim vuz na leasing, tak mohu rocne odepisovat pomernou cast akontace /dle poctu mesicu uzivani/ a dale cele leasingove splatky. No a u auta, ktere se koupi hotove je mozno odepsat kazdy rok jednu ctvrtinu porizovaci ceny. Takze pokud vuz stoji milion Kc, tak v prvnim roce odepisu 250 000,- a zbyde 750 000,- do dalsich tri let. Jenze jeste v tom prvnim roce se teoreticky navysi danovy zaklad o tech 750 000,-, i presto, ze je na ucte nemam. No a zaplatim z nich dan z prijmu. I ja platim kazdy rok docela slusne dane a nevim proc bych mel platit jeste vetsi. -
« To Howard:
Možná nemumíš číst, nebo si byl jen líný číst leaingové podmínky, ale v minulosti jsem již měl několik aut na leasing od více leasingovek a ve smluvních podmínkách máš vždy jasně uvedeno, že všechny vážnější změny stavu vozidla musíš hlásit a pokud chceš na autě provést nějakou úpravu, tak také. Pokud třeba nabouráš auto, tak musí leasingovka dát souhlas s tím, že může být vyplacena daná částka přímo tobě a pokud z nějakého důvodu potřebuješ velký techničák, tak pro něj opět musíš na leasingovku. Prostě mě ty leasingy nebavěj. Navíc když se prostě rozhodnu že mě zaujalo jiné auto, tak to staré můžu v klidu prodat a netratím zdaleka tolik, jako když je auto na leasing. Jednou jsem se zbavoval rok starého Favorita r.v.94, poněvadž se furt sral a prodělal jsem díky leasingovce tolik, že jsem ho skoro mohl poslat ze skály a vyšlo by mě to lépe. Už jsem ale neměl nervy poslouchat při reklamacích stále stejné kecy "To jste si neměl kupovat Škodovku". -
Howard 03.04.04 17:05
« Re: To Brazdic
A na tos prisel kde, ze se musis na cokoliv leasingovky ptat??? Leasingovce je uplne u *, co s autem provadis, nesmis ho jen prodat nebo zastavit, protoze ti do skonceni leasingu nepatri!!! Nebo si myslis, ze te kazdy druhy mesic od nich nekdo chodi kontrolovat, co s autem provadis??? -
« To Laďa007:
Neboj, v účetnictví s za těch 11 let podnikání docela orentuji a jestli mám auto odepisovat 3 nebo 4 roky, mi je fakt celkem jedno. Nepatřím mezi ty lidi, co již od revoluce okrádají stát tak drsně, že jsou po celou tu dobu ve ztrátě a přitom jezdí třeba novým Lancruiserem. Já platím každý rok celkem slušné daně a nijak mě to nedrtí. I tak si přijdu na velmi slušné peníze. Někdo ty daně platit musí, jinak by to tady za chvilku bylo jak v Rusku. Fak je že mě ale poslední dobou dost sere, jak stát s vybranými penězmi zachází.
Proč bych jako měl auto odepisovat 4 roky a ješte celé ty 4 roky platit jako daně. Pokud je auto na leasing, tak se vezme celá částka a ta se rozpočítá do tzv. časového rozlišení na 3 roky. Tím že jsem auto pořídil casch v červenci, tak budu auto odepisovat jen 3,5 roku. Rozdíl je jen v době odepisování. Máš snad jiný recept, tak napiš jaký. Rád se poučím :P -
« Bez nadpisu
nerad bych ten milion odepisoval 4 roky a cely ty 4 roky jeste platil jako dane
Tak koukám, že bych se při studiu tvýho účetnictví moh ještě i poučit-třeba o zaúčtování první splátky a jejím časovém rozložení popř. i jiné "drobnosti". No, snad máš na berňáku známý... :D -
« To STAVROS:
Mám dost věcí k odepisování a teď zdovna odepisuju motorku a 2 auta. Kdybych uvažoval o tom, že budu auto po 3 letech prodávat, taky bych zvolil leasing, ale počítám s Avensisem minimálně na 4-6 let. Až si s ním užiju, tak si ho nechám jako rezervní auto a pořídím i k němu další. Nejvíc mě na leasingu sere, že když cokoliv potřebuješ, na vše musíš mít jejich svolení. Takhle si s autem mohu dělat co chci. Za ten 1 rok odepisování navíc mi to stojí. -
"-- skrytý --" 02.04.04 08:19
« Re: To paloM: (Kovove oblozenie)
Az ked som si teraz sadol do auta som zistil, ze asi kazdy hovorime o inom. Panel okolo radia a ovladacov klimatizacie je skutocne kovovy, ale oblozenie ktore je nad nim po celej sirke palobnej dosky a na dverach je pochopitelne plastová imitacia kovu. -
« To paloM:
No a to kovove oblozenie je pochopitelne plastove
....a na to si přišel kde :?: Já ho mám v garáži a je to skuečně kov. Mimo jiné to bylo i kdysi dávno uvedeno ve srovnávacím testu Mazdy 6 a Avensisu, kde bylo právě uvedeno, že to co je u Mazdy 6 imitace kovu, je u Avensisu opravdu kovové :P -
"-- skrytý --" 01.04.04 11:47
« Re: Avensis 1.8
ta duální klimatizace je fakt taková, že má řidič i spolujezdec svojí teplotu?
Ano (lava strana a prava strana zvlast)
Dalsia vec, ktora potesi v lepsej vybave je laktova opierka u vodica. No a to kovove oblozenie sa pochopitelne plastove :-) -
"-- skrytý --" 31.03.04 23:25
« Avensis 1.8
Mám takový dotaz: vyskytla se u nás nutnost nového auta (nechce se nám do Cariny vrážet letos předpokládaných 100tis. za opravy a údržbu...) a v úvahu, pokud to jen trochu bude možné, připadá Avensis (i když stále moc důvěru v Anglány nemám, ale jak jsem zkouknul elektroniku, tak je to většinou už zase Denso ;o) ), protože na mou oblíbenou RAVku prostě není a nebude a musí se to hlavně koupit dřív, než zdraží po 1. květnu leasing... Ale co mě zajímá: v jaké výbavě ty Avensisy máte, co vám chybí a co přebývá? Zatím jsem vybral tu drhuhou výbavu, hned po základu, ale z ní by se hodily tak maximálně ty sklápěcí sedačky vzadu (bude to sedan), samostmívací zrcátko, přední mlhovky a možná ty hlavové airbagy (i když vždycky doufám, že nic takového v životě nebudeme nikdo potřebovat...).. a pak se mi líbí ty elektricky zaklapávací zrcátka a kovové obložení... A ještě by mě zajímalo - ta duální klimatizace je fakt taková, že má řidič i spolujezdec svojí teplotu? Protože jinak se mi automatická klimatizace nijak nelíbí... No, už jsem dlouho toho Avensise neviděl, tak ho asi budu muset dojít podrobit nové zevrubné prohlídce. -
« Re: Meta
... no asi mas pravdu - napsal jsem to dost nepresne - immobilizer se vypina az cipem v klici. Mel jsem asi jen rici, ze (moje) dalkove ovladani pri druhem stisku odemykaciho tlacitka nechava odemceno, alarm META je ale znovu uveden do provozu. Jdu s tim do servisu... -
« Re: audio v avensisu
To DZAMBO: Audio v Avensisu je minimálně na nadprůměrné úrovni. Musím říct že bych na něm nic neměnil. Hlasitost bohatě dostačuje, basy jsou velice slušné a ozvučení 8 reproduktory dodává skvělý poslech. Pokud jde o ovládání, tak je skvěle jednoduché. Jen by nebyly špatné MP3.
Folie mě stály 4500,-Kč, ale běžně to dělají na Avensis Combi za 9500,-Kč. Tuhle cenu mi dohodl kámoš a udělal mi to po pracovní době za cenu matroše. Dělá to už 10 let a je to fakt profík. Nikdy bych si to nenechal udělat od amatéra, protože občas pozoruji, jak tam lidi mají bubliny. Mám zatmavení 35%. Mafiánskou bych nedal. Ta by tomu autu ani neslušela. Tenhle odstín stačí na to, že do auta není téměř vidět, ale ty vidíš skvěle ven a v létě se ti tak neohřívá interiér. Měl jsem tu samou folii dříve na Carině. -
« audio v avensisu
jinak bych se chtel taky zeptat majitelu novych avensisu, jak jsou spokojeni s audiem,nekde jsem davno cetl o tom sikmookem inzenyrovi,co mel na starost avensis,ze ma rad hudbou atd.,a ze kdyz se zaklapnou dvere, octnete se v koncertnim sale,co je na tom pravdy, je dostacujici